Igen az új nyugdíjasházra, fejlesztik a közvilágítást – ülésezett a képviselő-testület

Csepel.hu

Bár egy nappal lekésték a csepeli honatyák az Idősek Világnapját, a képviselők döntése felért egy igazán őszinte köszöntéssel: megszavazták ugyanis a csepeli Kossuth Lajos utcai egykori MDF székház nyugdíjasházzá alakítását. A határozat alapján, amit csak az MSZP képviselői nem támogattak, négymillió forintból kezdik el a szolgáltatóház felújítását, melyet eredetileg, a nyolcvanas években eleve nyugdíjasháznak terveztek meg.

A képviselő-testület több más fejlesztésről is döntött. Így támogatták a Huzal utca 14. szám – Mázoló utca kereszteződés közvilágításának fejlesztését, amire Borbély Lénárd alpolgármester lakossági kérésre, az ott élők biztonságérzetének javítása érdekében tett javaslatot. Megszavazták a Cirmos sétány 6-18. számú társasház felújítási munkálatainak támogatását is, melyet az MSZP kivételével szintén minden frakció támogatott. A társasház még 2008-ban nyert el vissza nem térítendő támogatást a teljes lakóépület energetikai korszerűsítésére, de a munkálatok megakadtak, és a felújítás hamarosan kilátástalanná vált. 2010-ben az új önkormányzati vezetés megígérte a segítséget a beruházás újraindítására, amit a számos akadály ellenére úgy tűnik sikerrel tudnak befejezni.

A kerület ingatlangazdálkodásának keretében az Akácfa utca 20. szám alatt óvodaként működő épületet, melyet hosszú távra bérelt ki a Montessori Alapítvány, a bérlő most megvásárolhatja. Az épületet csak óvodaként üzemeltethetik tovább. Értékesíti az önkormányzat a Kossuth Lajos utca 22., a Széchenyi utca 89-91. szám alatti ingatlanokat valamint a Mély utcai parkoló területét  is. Az első két ingatlanon SPAR áruház üzemel, így a döntés értelmében nem bérlő, hanem tulajdonos lesz a cég. A bevételt az önkormányzat az aktív használatban álló ingatlanok fejlesztésére valamint újak vásárlására tudja majd fordítani.

Október 23-án, nemzeti ünnepünkön díszpolgári címek, valamint Csepel Örökség díjak átadására kerül sor az önkormányzati ünnepségen. A díjazottakról szóló javaslatról is most döntött a testület. Ennek értelmében CSEPEL DÍSZPOLGÁRA kitüntetést adományoz az önkormányzat Sastin Marianna világbajnok birkózónak és edzőjének, Wöller Ákosnak, valamint Dr. Fazekas Lászlóné pedagógusnak, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola korábbi igazgatójának.

A CSEPEL ÖRÖKSÉG Díjat Bálinth Lehel népművelő, Csiki Gyula vendéglátós, HaIász Mária operaénekes, Illyés Gábor tanító, Jenei János testnevelő tanár, Málik Irén textilművész, Péntek János karnagy, Tóthné Baditz Apollónia könyvtáros, valamint a Weiss Manfréd Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, illetve a Zöldalma Egyesület vehetik át.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !