Elhunyt Őz Zsolt

HVG, Youtube

A Vidámpark zenekar énekese az utóbbi években nagyon rossz állapotban volt. Depresszióban és más súlyos betegségekben szenvedett, többször visszahozták a halál karmából. 44 éves volt.

Hétfőn éjszaka meghalt Őz Zsolt, a kilencvenes években kultikus Vidámpark zenekar énekese – adta hírül az Index. Három hete omlott össze a szervezete, kórházba került. 44 évesen érte a halál.

A zenészt az elmút évtizedekben többször temették orvosai, de erős szervezete eddig átsegítette ezeken a válságos időszakokon. Szülei halála után egyre mélyebb depresszió lett rajta úrrá, amit betegségei súlyosbítottak.

“Sokkal szarabb állapotban vagyok, mint voltam mondjuk hat vagy hét éve, de jobb állapotban vagyok, mint egy hónapja. Szóval ez nem önámítás, ez csak egy tény kérdése” – mondta egy interjúban2012. áprilisban. Akkor egy egyhónapos rehabilitáción volt túl Pécsváradon, és úgy tervezte, újabb egy hónapra eltűnik, hogy fizikailag is rendbe rakják – “már amennyire tudnak egy negyvenhárom éves embert, aki végigitta az életét”. Azt is mondta: “amikor én ilyen nagyon piás időszakomban vagyok, akkor írom a legjobb számokat”.

Utoljára négy hónapja koncertezett.

Őz Zsolt 1988-ban alapította meg az Ugatha Christie-t, leghíresebb zenekara, a Vidámpark 1991-ben alakult. 1993-ban szólókazettát adott ki Macskajáték címmel. 2000-ben a Vidámpark újjáalakult, 2003-ban jelent meg bemutatkozó lemezük.

Rakenroll címmel a kétezres években regénye is megjelent, amely Őz Zsolt csepeli fiatalkorát dolgozta fel.

A zenész írt a Wanted magazinnak, a Magyar Narancsnak, a Népszavának és a Népszabadságnak és a Total Filmnek is.

Forrás: HVG

3 hozzászólás “Elhunyt Őz Zsolt” bejegyzésre

  1. TenkA szerint:

    Azok a ’90-es évek!

    Szegény Zsolt, nyugodjék békében!

  2. csepelínó szerint:

    ez nem rocknroll ez tragédia.
    az alkoholizmus egy halálos betegség, alig van aki kigyógyul belőle sajnos.

  3. ... Grün szerint:

    Egy alkoholistának csak múltja van!
    Jövője semmi, mája csak nyomokban!

Itt lehet hozzászólni !