Németh Szilárd: Megvédjük az embereket – rezsifórumot tartottak Soroksáron

Csepel.hu

A szeptember 19-ei soroksári rezsicsökkentési lakossági fórumon Németh Szilárd, Budapest 17. számú egyéni országgyűlési választókerületi elnökének vendége Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, Baja városának polgármestere volt.

Az ülés elején Orbán Gyöngyi, Soroksár alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket és örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a kormánypárt által kezdeményezett rezsicsökkentési fórumsorozat Budapest 23. kerületébe is ellátogatott.

Németh Szilárd előadásában elmondta: Soroksáron mintegy 3800-an, Csepelen pedig több mint 14 ezren támogatták aláírásukkal a rezsicsökkentést. 2013 január 2-án az árcsökkentés második szakasza indult el, mert a kormány korábban sem engedte az infláción felüli rezsiáremelést – ellentétben a szocialistákkal, akik 15-ször és messze a infláció felett emeltek árat 2002 és 2010 között. Az emberek „nevüket adták a rezsicsökkentés politikájának megvédéséhez, mely erőt ad”– jelentette ki.

Németh a rezsicsökkentés legfőbb célját egy új rendszer kialakításában látja, mely nonprofit alapon működik.

Zsigó Róbert előadásában emlékeztetett a 2010 előtti szocialista kormányok bűneire: az áremelésekre; az energiaszolgáltató cégek felelőtlen kiárusítására; az IMF hitel felvételére; az eladósodási trendek felgyorsítására; és arra, hogy a balliberális pártok kormányon sohasem az emberek érdekeit tartották fontosnak, hanem a multik és a bankok oldalára álltak. „Nem a 2008-as pénzügyi válság volt a legfőbb oka a problémáknak, mert az országot addigra már legyengítették.”

Szűkebb hazájából, Bajáról hozott egy példát, mikor elmondta: a szocialisták 1994-ben azt ígérték, hogy megvédik az állami tulajdonban lévő közműcégeket, aztán – nyolc százalékos nyereség garantálása mellett – eladták.

A 2010 utáni három év fontos eredményeként emelte ki azonban, hogy kilenc év után kikerültünk az európai unió túlzott-deficit eljárása alól, Magyarország a saját lábára állt, és a rezsicsökkentés ügyében – minden ellenzéki véd ellenére – erős emberi közösség jött létre. „Mindez a magyar emberek munkájának köszönhető” – tette hozzá.

Forrás: Csepel.hu

9 hozzászólás “Németh Szilárd: Megvédjük az embereket – rezsifórumot tartottak Soroksáron” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Az egykoron ünnepelt színész most húsbavágó szegénysége miatt állt kamera elé…
    “Paudits Béla legutóbb tavaly decemberben nyilatkozott arról, hogy számára megváltás lenne a halál…..azt akarta tudatni az emberekkel, hogy nem ilyen időskort érdemelt volna.

    ……Ám a legnagyobb fájdalma mégis az, hogy kevéske nyugdíjából a közüzemi számlák kifizetése után elosztva csak napi négy forintja marad arra, hogy élelmiszert és egyebeket vásároljon.

    ( 🙂 )

    Elkeseredettségében Paudits Béla azt mondta: ha nem változik meg a helyzete, hamarosan egy szociális otthonba kerül vagy egyszerűen csak felköti magát.”

  2. ... Grün szerint:

    Igaza van Pauditsnak! A legteljesebb mellőzés érzésénél nincs kiábrándítóbb!
    Amikor a költőóriás-aki ismerte József Attila Kossuth díjas költőnket is-hazatért Párizsból egy szál lenge magyarban és zokni nélkül lakást kapott Demszkytől, amit később, ha jól emlékszek megreklamált vagy talán vissza is adott! 😛 😛
    Róla beszélek!
    http://m.cdn.blog.hu/hi/hivatal/image/Kov%C3%A1csFanny+Faludy.jpg

    http://hivatal.blog.hu/2009/05/19/pederke_interjuja_ozvegy_faludyne_kovacs_fanny_kortars_koltovel

  3. Szkeptikus szerint:

    Ez a Béla is takarékoskodhatott volna kicsit többet “fénykorában”. Fényűzés, herdálás, a végén pedig a siránkozás. Esetleg némi járulékot is fizethetett volna. Azért, mert színész nem lenne feltétlenül szükséges sajnáltatnia magát. Ha egy melós éhezik, a kutya sem törődik vele. Nem hasad meg a szívem a “művész úrért”.

  4. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. Az emlékszik ikes ige, tehát emlékszem és nem emlékszek. Ezt egy műszaki-szaki is tudja.
    A zikes igék ragozásánál kétséges a szarik ige 1.sz. 1.személye.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Vátesz szerint:

    Kétséges a baszik ikes ige 1.sz. 1. személye is, mert az elvárt alak azonos a tárgyas ragozás alakjával! A tárgyas és tárgyatlan ragozás a magyarban megkülönböztetendő!

  6. Vátesz szerint:

    Egyébként ma a Klubrádióban volt egy nyelvészeti műsor, ahol egy nyelvész kifejtette, hogy a nyelvtani szabályokat az Akadémia nem megalkotja és kihirdeti, hanem a beszélt és írott nyelvből von le törvényszerűségeket! Azaz a magyarul beszélők közössége formálja a magyar nyelvet és nem az Akadémia! Nagyapó, mellesleg vidéken gyerekként én is úgy nőttem fel, hogy eszek-iszok, s csak diplomás emberként vettem magamra a választékosabb eszem-iszomot.

  7. ... Grün szerint:

    Öreg Gyagya!
    Akkor ragozgassunk!
    1.) Én emlékszem
    Te emlékszed
    Ő emlékszi????!
    .
    2.)
    Én emlékszek
    Te emlékszel
    Ő emlékszik…..!!!!
    Mi a pöcsér nem húzza alá a helyesírás ellenőr a “emlékszek”-et?!
    Csak nem mert az ikes ige egyes szám így helyes?! 😛 😛

  8. Vátesz szerint:

    Mert van tárgyas és tárgyatlan ragozás is, ahogy az előbb kifejtettem!

  9. ... Grün szerint:

    Vátesz!
    “Nyelvével él a nemzet, pedig a nyelvével még senki sem nemzett!” 😛

Itt lehet hozzászólni !