Szeretünk, Maci kutya!

Helyi Téma

Maci kutyát egész Csepel ismeri. A jó természetű német juhász keverék hosszú évekig élt a kerület utcáin, rengeteg pártolót, támogatót talált magának. Az utóbbi időben azonban betegeskedett, és állapotára, valamint idős korára tekintettel egy kutyaidősotthonba vitték Nagykátára.

– Nem tudom pontosan megmondani, hogy Maci mikor keveredett Csepelre. Én 2003 augusztusa körül kerültem közelebbi kapcsolatba vele. Akkor már legalább két éve utcán lehetett. Van, aki látta, hogy kitették egy kocsiból, van, aki mást vélelmez.

Maci névtelenséghez ragaszkodó támogatója elmondta, a kutyus – akit egyébként nem csak Macinak, de többen Rexinek vagy Bundinak is hívtak – különleges személyiséggel van megáldva.

– Különlegesen bűbájos, aranyos kutya. Szép, úgy 40-45 kilogramm. Majdnem német juhász. Rendkívüli természete és különleges megjelenése van.

Macit önálló személyisége miatt nem lehetett örökbe fogadni.

– Többször próbáltak gazdát keresni neki. Ő egy független természetű kutyus. Volt olyan, hogy egy többgyermekes család befogadta kertes házukba – mert Maci nagyon szereti a gyerekeket –, de nem jártak sikerrel, mert háromszor is kitépte a drótkerítést. Negyedszer már nem vitték vissza hozzájuk. Máskor pedig, amikor lakásban tartották, a sétáltatás közben szökött meg. Nem szerette a bezártságot.

Maci kutya patrónája azt is elárulta, hogy a kutyust el kellett vinni vidékre, egy úgynevezett „kutyusidősotthonba”, mert már nem fiatal, és sérülései miatt kezelésre szorul.

Forrás: Helyi Téma

18 hozzászólás “Szeretünk, Maci kutya!” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Nekem is feltűnt, hogy nem látom a B.Hami. hamburgeres körül.

  2. Bubus szerint:

    Nem szerette az unszimpatikus embereket. Azokat, no meg a részegeket megugatta.

  3. Nándi szerint:

    Igen, állítólag egy csöves alkoholista volt a gazdája, aki sokat verte kölyökkorában, ezért nem szerette a hasonló embereket (sem).

    Kedves kutya egyébként.

  4. én megmondom kié volt:D szerint:

    sziasztok!végre közölhetem hogy ezt a kutyát mi vettük kiskorában.Aztán évekig volt nálunk mig egyszer megszökött.aztán többször is visszavittük deh reménytelen mégis elszökött…

    amugy naon jo kutya:D

  5. Lexon szerint:

    Bubus megmondta: “Nem szerette az unszimpatikus embereket.” Ezért szökött meg minduntalan…

  6. Szebi szerint:

    Ez az én kutyám volt de megszökött.
    Esténként mindig visszajött, de akárhányszor elzártam a keritést ásott magának egy ujab jukat ahol elment. Láncot meg azért nem tettem rá mert nem szerette 🙁 kár hogy elvitték 🙁

  7. Szebi szerint:

    én megmondom kié volt:D: ez a növérem csak melékesen 🙂

  8. Gócza dániel szerint:

    Igazi független, individualista :)! Tiszteletreméltó egyéniség, többször is találkoztam vele. Tekintete megfoghatatlan “valamit” sugároz. Óriási lélek lakozik benne, pedig én alapvetően nem is hiszek az ilyesmiben. Szép öregkort neked kutya, kit a nép Macinak nevez:)!

    Gócza Dániel

  9. Nándi szerint:

    Én továbbra is úgy tudom, hogy öreg alkeszé volt. Ez alapvetően magyarázhatja is azt, hogy miért nem szerette ezeket az embereket. Mindig csak verést kapott.

    Egyébként biztos jól érezte magát az utcán, kajája mindig volt, sokszor láttam sündörögni a Bady Hami körül. Ott vaj kaja bőven.

  10. NetZoccseg szerint:

    Maci jófej kutya. 14 évet húzott le az utcán… ez tiszteletreméltó. Öreg korára megérdemelte már, hogy állandó orvosi felügyelet mellett, egy nyugodt és biztonságos helyre kerüljön. Úgy hallottam, hogy fogyókurán van, mert a sok jóltartás miatt picit meghízott, de orvosi felügyelet alatt áll és vigyáznak Rá. Nekem is hiányzik, mert Ő “Csepel kutyája” volt, de a tudat, hogy tudom jó helyen van megnyugtat. Boldog és békés öregkort kívánok Neki. Aki egyébként meg akarja látogatni az megteheti, vegye fel a kapcsolatot a Cerberos Kutyaiskolával (www.cerberoskutyaiskola.hu).

  11. munkásököl szerint:

    Maci valóban jó fej, remélem nyugodt öregkora lesz. Biztosan ő is szélsőséges futballhuligán, mert úgy vettem észre, hogy ahányszor a Bady Hami előtti pihenését méltóságteljes sétára és mély ugatásra cserélte, mindig cigányok voltak a kiszemeltek. 🙂 Szegény bajban lett volna, ha színesfémtelepet kellett volna őriznie! 😀

    A tréfát félretéve óriási személyiség ez a kutyus, aggódtam is miatta, mert nem láttam egy ideje. Megnyugtató tudni, hogy jó helyen van.

  12. jani szerint:

    Jól ismertem Macit ! Rendszeresen bejárt a gyárba is egészen a Gast Royal-os konnháig ott etették is. Éjjel az örző védő szolgálattal járta az éjszakát sokszor. Volt benn egy havernő kutyus is sokszor ketten jártak.
    Örülök hogy jó helyre került és békés öregkora lesz .

  13. öööööö szerint:

    bré a cigányokat is utálta meg a csöveseket :DD és szerette az öngyújtokat ugyebár 😀 imádtam 🙂 és hiányzik 🙁 remélem jólvan:)

  14. Szebi szerint:

    amugy nem tudom ki találta ki hogy alkeszé volt ez valami kamu
    amugy az igazi neve REX de amiota a elmászkált már nem halgatott rá inkább a Macira 🙂

  15. Szebi szerint:

    Köszönöm annak aki feltette ezt a cikket 🙂

  16. Ibolya szerint:

    Macinak sok neve volt. Pl Akela, Rex, Bré… Én személy szerint csak kutyusnak hívtam és arra is hallgatott:P Nagyon hiányzik. Nagyon barátságos volt, de érezte, ha a Gonosz közeleg és elkezdett ugatni:P Remélem tényleg jól van abban a kutyaotthonban!

  17. Csepel J szerint:

    Rengetegszer láttam a hozzánk közeli virágárusnál, a Bady Hami-nál, és més sok egyéb helyen is kódorogni… Egyszer láttam hogy fiatal suhancok öngyujtót adnak, szerencsétlen, meg azokat akarta mindenáron szétrágni…
    Legalább vannak most olyanok akik úlyra törődnek vele… Úgy megszoktuk már itt Csepelen… 🙂

  18. Sztanó Józsefné szerint:

    Mi nagyon szeretnénk meglátogatni, és egy kis adománnyal kedveskedni neki. Az egész család nagyon szerette, vártuk mindig mikor látjuk, mert akkor tudtuk, hogy jól van. Eddig nem sikerült nyomára akadnunk, ha valaki tényleg tudja hol lehet elérni, kérem, tegye közzé.
    Ő is Csepel része volt, (bár én először Erzsébeten találkoztam vel),
    hiszen köztünk, velünk élt, ha függetlenül is.
    Hiányzik, szeretném tudni, hogy jól van.

Itt lehet hozzászólni !