Csepeli kick-boxosok sikere Orlandóban

Csepel.hu

Minden kétséget kizáróan az amerikai US OPEN a világ legnagyobb kick-box eseménye, melyen ismét megdőlt minden eddigi rekord a versenyzői létszámot illetőleg: több mint 3500 kick-boxos vágott neki az orlandoi hétvégének. Trinidad és Tobago-tól Guatemalán, Brazilán, Dél-Afrikán át, a világ legtávolabbi országaiból (összesen 48) is érkeztek sportolók, hogy eldöntsék, idén ki nyeri a világ legnagyobb kick-box versenyét!

Hazánkat, valamint a dr. Leyrer Richárd által vezetett Magyar Kick-box Szakszövetséget a csepeli Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia versenyzői, Veres Richárd 63 kg, Gömbös László 74 kg, Imre Tamás 79 kg, Mórádi Zsolt 84 kg és Jároszkievicz Krisztián 89 kg képviselték. Indulás előtt Király István VI. Danos nagymester a csapat vezetője elmondta, hogy közel 2 hónapos felkészülés előzte meg az indulást, és hogy hatalmas elszántságot érez a csapatban, hiszen 4 év telt el azóta, hogy a csepeliek kijutottak erre a nagyszabású viadalra. Király István kiemelte, hogy ez nem egy szokványos verseny, és ez nem csak a kimagasló versenyzői létszámra értendő, hanem a hihetetlen körülményekre is.

“Mint köztudott, Orlandoban közel 40 fok van ilyenkor, 88%-os páratartalommal megspékelve, ami komoly edzői kihívást jelent az akklimatizáció tekintetében. Előtte már két héttel reggelente edzettünk – mondta Király – és próbáltunk mindent elkövetni annak érdekében, hogy szimuláljuk a kinti körülményeket. Induláskor úgy éreztem, hogy kicsattanó erőben van a csapat, de őszintén megvallva magam sem számítottam ekkora tömegre és ilyen nagy versenyre.” – mondta végül a vezetőedző.

Mint a versenyről küldött beszámolóból kiderül, a mi kis hazánk csepeli különítménye bevéste nevét teljesítményével az amerikaiak tudatába, hiszen a verseny után harcosaink nem győztek autogramot osztogatni, köszönhetően a nagyon sportszerű és elképesztően magas  színvonalú teljesítményüknek. Tudvalevő, hogy az amerikaiak sportszerűen elismerik a nagyobb tudást, amennyiben az tiszta és látványos. Nos, ebből nem volt hiány itt a US OPEN-en, a világ kétségkívül legnagyobb kick-box eseményén, ugyanis fiaink lehengerlő teljesítménnyel hamar elnyerték a közönség tetszését.

És most a részletekről:

Orlandoban, hazai közönség előtt megverni az amerikaiakat, amerikai bírókkal a tatamin szinte lehetetlen küldetésnek számított eddig. Tudták ezt a Halker-KiralyTeam versenyzői is, és megpróbáltak úgy küzdeni, hogy esély se legyen másnak adni a győzelmet. Az első órákban még senkinek sem tűntek fel a kék-fehérek, azaz a csepeli sportolók, de az idő előrehaladtával, ahogy egyre előrébb verekedték magukat a sorsolási táblán, egyre többen állták körbe kishazánk képviselőinek meccseit, hogy megtudják, kik is ezek a fiúk, akik sorra küldik haza ellenfeleiket. Délutánra már volt olyan mérkőzés, ahol szinte az egész csarnok egy emberként szorított honfitársukért, az amerikai versenyzőért, de mindhiába.
Ez a US OPEN nem az amerikaiakról szólt, szerénytelennek tűnhet ez a kijelentés, de a késő esti gálához érve, már a csepeli fiúknak is szólt a közönség tapsa. Volt is miért, hiszen a megnyerhető 6 kategóriából 3- at hazahoztunk a hazaik legnagyobb bánatára. Először Veres Richárd lépett a pódiumra melyet hatalmas közönség ült körbe, úgy hogy fentről a kiemelt küzdőtérről a végét sem lehetett látni a széksoroknak. Hatalmas fénycsóvák, füst és zene kísérte a versenyzőket a döntőre, melyen természetesen magyar-amerikai felállás volt szinte mindig.

Nagyon picurkának éreztük magunkat, hiszen ekkora méretekhez nem voltunk hozzászokva. Ezt nem lehet otthon szimulálni, ekkora hatalmas közönség előtt még sosem harcoltunk. No de nem azért érkezett Amerikába a Halker-KiralyTeam, hogy egy ilyen szituációtól letompuljon, hanem, hogy mindenkorra bevésse nevét a US OPEN történetébe.

Veres kezdte a döntők sorát. Ellenfele az amerikai  Joe Fife volt, de Ricsit, aki a szentpétervári Világjátékokra készül, nem lehetett megállítani. Olyan magabiztosan utasította maga mögé ellenfelét, hogy  az amerikai fiú mire magához tért volna a mérkőzésnek már vége lett. Ezzel a 6-ból meglett az első. A közönség egy picit megdöbbenve, de sportszerűen fogadta el, hogy a magyar fiú nyert. Abban bíztak, hogy a következő döntő már az övék lesz.

Nos, ezen az estén ez csak vágyálom maradt, hiszen Gömbös László következett, aki köztudottan és deklaráltan is a világ egyik leggyorsabb pointfightere. Gömbi, ahogy csapattársai hívják , szintén résztvevője lesz a szentpétervári Világjátékoknak októberben, hatalmas lendülettel kezdte a döntőt a gálán. Az amerikai versenyző, Alex Lane, a meccs felénél feljött egy kicsit, melyet a közönség hatalmas ovációval fogadott, és biztatták honfitársukat, hogy végre szerezzen egy aranyat Amerikának. Ez a lelkesedés 25 másodpercig tartott, amikor  Gömbös két jól irányzott fejrúgással ismét előnyre tett szert, amit a végéig már nem engedett ki a kezéből. Így 2-ből 2. Megvan a második arany. A következő három döntő magyar résztvevő nélkül zajlott, hiszen korábban Móráditól elvették a meccset és Imre Tamás pedig egy hajszállal maradt el a továbbjutástól. Ez a három döntő meghozta végre az amerikaiknak a várva-várt 2 aranyát, így az utolsó döntő előtt 2-2 volt az állás Csepel és Amerika között.
Kishazánk becsületének védelmére Jároszkievicz Krisztián, alias Törpe lépett a tatamira amerikai ellenfelével Pablo Moreno-val. Az est utolsó mindent eldöntő mérkőzésén a hangulat a tetőfokára hágott. Már nem idegenkedve, kérdően néztek a kék-fehér ruhás Csepeliekre, hanem bizony a félelem, a kétség is kiült a szemekben. Nos, ez a félelem jogosnak tűnt, ugyanis Törpe egy másodpercig sem engedte ki kezéből a mérkőzést, és hatalmas, tiszta ütéseivel még a bíróknál is elismerést szerzett. A döntő ráadásul technikai KO-val ért véget, és a gála utolsó mozdulataként a magyar fiú kezét emelte fel a vezetőbíró, ami az első másodpercben hatalmas csendet eredményezett a csarnokban, majd lassan elkezdtek szállingózni a tapsok, és mire minden irányba meghajoltak a versenyzők, már vastaps kísérte Jároszkievicz mozdulatait.

3:2! Amerika kikapott Csepeltől! Ez a döbbenet ült ki a csarnokban tartózkodók arcán, de a tényeken már változtatni nem lehetett.

Mint megtudtuk, azért volt ekkora a döbbenet, mert a US OPEN 20 éves történetében még nem volt olyan, hogy az amerikaiak kevesebb aranyat nyerjenek, mint a más ország képviselői.

Ezen a szombat estén jó volt magyarnak lenni Amerikában, jó volt érezni a sportszerető közönség őszinte elismerő rokonszenvét. A csepeli Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia csapata 3:2-re megverte Amerikát, valamint a legeredményesebb klubcsapat címet is elnyerte!
Tisztelettel szeretném megköszönni támogatóinknak a segítséget, melyek nélkül ez a csodálatos eredmény nem születhetett volna meg!

Köszönjük:

Halker
Vitalade
Magyar Kick-box Szakszövetség
Csepel Önkormányzata

Király István

(VI: Dan)

elnök-vezetőedző

Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Csepeli kick-boxosok sikere Orlandóban” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Szívből gratulálok az újabb világsikerhez a versenyzőknek is, és Király István vezetőedzőnek is!

Itt lehet hozzászólni !