Nagyszalontai gyerekek jártak az ÁMK művészeti táborában

Csepel.hu

Képzőművészeti kiállítással és színjátékos bemutatóval zárta a Nagy Imre Általános Művelődési Központ a csepeli önkormányzat által támogatott egyhetes művészeti táborát július 5-én. A gyerek korosztálynak szóló programok szakmai hátterét a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kiváló pedagógusai biztosították, akik három csapatban dolgoztak együtt a táborozókkal.

Az Afrika csoport tagjai Szerémi Lotti és Kállay Ibolya vezetésével egy kis elefántról szóló mesét dolgoztak fel képzőművészeti síkon. Dékányné Varga Krisztina és Szabó Zsófia Random csapata a véletlennel foglalkozott tér és installációs játékok formájában. Fazekas Ildikó ás Körömi Gábor Nyomozó csoportjához csatlakozott Nagyszalontáról tíz diák, akiket két pedagógus kísért el a testvérvárosi útra.

Az Arany János Elméleti Líceumból érkezők a csepeli gyerekekkel közösen lenyomatokat és fantomképeket készítettek a táborzáró alkalomra. A nagyszalontai kisdiákok először jártak Budapesten, ahol megtekintették a Nemzeti Színházat, a Szabadság-szobrot, jártak a Főváros Állat- és Növénykertben, valamint sétahajóztak a Dunán. Szállást a Weiss Manfréd Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban kaptak, finom magyar ételeket az ÁMK éttermében ettek. A művészeti táborzárón Török és Csapata feliratú pólót viselők kérdésünkre elárulták, hogy a fővárosban újdánság volt számukra a HÉV, a kisföldalatti és a metró.

Csepel testvérvárosi kapcsolatának jövőbeni erősítése jegyében Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője ajándékkal búcsúzott a nagyszalontai gyerekektől.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !