Rogán Antal: Elfogadhatatlan az unió ajánlása

Fidesz.hu

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nevében arra kérem a kormányt, hogy az Európai Unió felszólítása ellenére határozottan tartson ki a rezsicsökkentés eddigi útja mellett – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki napirend előtti felszólalásában.

Magyarország egyik legnagyobb sikere az elmúlt fél évben a rezsicsökkentés – jelentette ki Rogán Antal, egyúttal emlékeztetve arra, hogy július 1-től további mérséklések várhatók, ugyanis csökken a víz, a hulladékszállítás, a csatorna és a kéményseprés díja is. Mindezt nem tudtuk volna megvalósítani, ha Magyarország nem lép arra az útra, hogy az energiaárakat szabályozza – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Mint mondta, a rezsicsökkentés unió által javasolt módja a végén általában többe kerül az embereknek, és nem kevesebbe. Az a rezsicsökkentés, ami arról szól, hogy ruházzál be a lakásodba, a házadba, utána az erre felvett hitelt törleszd még tizenöt esztendőn keresztül, majd a számla egyenlege nagyobb, mint amennyit korábban kellett fizetni rezsi címén, nem működőképes – említette példaként.

Rámutatott, hazánkban – az unió más országaival szemben – azért volt sikeres a rezsicsökkentés, mert Magyarország akarta és képes volt arra, hogy a csökkentést a szolgáltatók profitjának a rovására valósítsa meg.

Tájékoztatott arról is, hogy az unió egy országspecifikus jelentést fogalmazott meg hazánk számára, melyben azt ajánlják, „Magyarország fokozottan szüntesse meg a szabályozott energiaárakat”. Ez azt jelenti, hogy az EU és Brüsszel a rezsicsökkentés visszavonására szólította fel hazánkat, hiszen a szabályozott energiaárak megszüntetésével a szolgáltatók ismét tetszésük és kedvük szerint emelhetik meg az árakat, ahogyan ez 2002 és 2010 között, a szocialisták kormányzása idején is történt – fűzte hozzá a fideszes politikus. Emlékeztetett arra, hogy ebben az időszakban háromszorosára nőtt a gáz, kétszeresére a villamos energia ára, és közel 80-90 százalékkal emelkedett a víz díja is.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az unió a bankadó visszavonására is több alkalommal felszólította hazánkat. Ennek kapcsán Rogán Antal kiemelte, nagy a különbség az Orbán-kormány és az MSZP által támogatott Bajnai-kormány válságkezeléshez való hozzáállása között. Úgy fogalmazott, a szocialista képviselők „nagy sirámokat mondanak el, hogy nem kell megemelni a bankadót, nem kell megadóztatni a bankokat”. Nem emlékszem, hogy szocialista képviselőtársaim ugyanígy siránkoztak volna, amikor 2009-ben a Bajnai-kormány csökkentette a nyugdíjakat, valamint a pedagógusok bérét – jelentette ki. Mint mondta, ha akkor ehelyett inkább  a bankadót vezette volna be az akkori kabinet, „lehet, hogy 2009-ben eltalálták volna a válságkezelés helyes útját”.

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nevében arra kérem a kormányt, hogy az Európai Unió felszólítása ellenére határozottan tartson ki a rezsicsökkentés eddigi útja mellett – hangsúlyozta, hozzátéve: a szabályozott energiaárak kivezetése tulajdonképpen az jelenti, hogy az unió a rezsicsökkentés visszavonására és a szolgáltatók profitjának a növelésére szólítja fel Magyarországot. Mi ezt nem tudjuk elfogadni – zárta szavait a frakcióvezető.

Forrás: Fidesz.hu

8 hozzászólás “Rogán Antal: Elfogadhatatlan az unió ajánlása” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    Rogán: Elfogadhatatlan az unió ajánlása
    “A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nevében arra kérem a kormányt, hogy az Európai Unió felszólítása ellenére határozottan tartson ki a rezsicsökkentés eddigi útja mellett – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki napirend előtti felszólalásában.”
    .
    Rozzant Anti ne vedd egy kalap alá a felszólítást a zajánlással! 😛

  2. bonifác szerint:

    Ez legalábis világos: Ti kis hülyék, nektek kuss!! Grün, Te kis tengerész észkombájn!
    Mikor szokott úriember parancsolni? Megkér..”.zajánl.”..próbálj ellenkezni.Ez már nyílt
    hadüzenet: el a kezeket a mi bizniszünktől! Hiába nyaljuk a popsit, nem elégedett.
    Az üzenet: rabszolga, engedelmeskedj! Zöldike! Látszik, Te mint szolga szocializálódtál…

  3. ... Grün szerint:

    bonifác!
    Úriember akkor szokott parancsolni amikor elveszíti türelmét és határozottan érzi fölényét!
    Itt már nem a “Pahancsolj kéhlek alássan!” esete forog fenn, hanem a kemény felszólításé!
    Sajnos, már megint a falig manővereztük magunkat hős Vezírünkkel!
    Várhatjuk a koppanást! 😛

  4. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Medián: a fideszesek felének nem tetszik a trafikügy
    http://hvg.hu/itthon/20130627_Median_a_fideszesek_felenek_nem_tetszik_a

    Persze az itt kommentelő agyatlan fideszes bagázsnak tetszik.

  5. nagyapó szerint:

    Érdekesen kezdődött Magyarország számára a csúcs – e szavakkal kezdte beszámolóját a mintegy 36 órás találkozóról Orbán Viktor. Mint mondta, kilenc év után Magyarországot kiengedték a túlzottdeficit-eljárásból, pozitív mondatok hangzanak el a magyar demokráciáról, Európa kénytelen elismerni, hogy a magyar eredményekhez felelős költségvetési gazdálkodás társul. A miniszterelnök elárulta: körülnézett kollégái között, és nem talált másik olyan országot, „ahol csökken a munkanélküliség, nő a foglalkoztatottság, nő a reálbér, nő a nyugdíjak értéke, és közben csökken a rezsi”. A kormányfő szerint érdemes volt tehát az uniós fősodortól eltérő gazdaságpolitikát kialakítani.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. ebihal szerint:

    És nem találna még egy országot, ahol ilyen hülyék vannak, akik beszopják a
    hazugságait!

  7. szuszo szerint:

    „ahol csökken a munkanélküliség, nő a foglalkoztatottság, nő a reálbér, nő a nyugdíjak értéke, és közben csökken a rezsi”

    „ahol nő a közmunkások száma, ezért nő a foglalkoztatottság, csökken a forint vásárlóereje , csökken a nyugdíjak reálértéke (a fogyasztói kosár szerint.), és közben csökkentik a rezsit, hogy a szolgáltatók ezt a nagyfogyasztókra terheljék, amit vissza azok visszaosztanak a lakosságra”

    köszönjük kis dakota winnyuttu!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, főleg ha fidesznyik ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. szuszo szerint:

    amit azok visszaosztanak a lakosságra”

    pontosítva.

    a kis dakota nevét is lehet rosszul írtam, a koke rajongóktól elnézést ezért…..

Itt lehet hozzászólni !