Az MSZP fizette Ángyán előadását

MNO

Az MSZP pártalapítványa 180 ezer forintot fizetett ki arra, hogy Ángyán József akkor még fideszes agrárállamtitkár tavaly előadást tartson Pécsett. A Táncsics Alapítvány kifizetéseiről készült dokumentumok szerint a politikust a pécsi szocialista frakció vezetője, Tóth Bertalan hívta meg, aki azonban azt mondta, nem ő szervezte az eseményt.

Új szintjére jutott a korrupció Magyarországon is – ezt a bírálatot fogalmazta meg Ángyán József a formálódó földtörvény kapcsán még tavaly októberben egy olyan rendezvényen, amelyet a Magyar Nemzet birtokában lévő dokumentumok szerint az MSZP pártalapítványa finanszírozott.

Előadás szocialista meghívásra

A Táncsics Alapítvány tavalyi kifizetéseiről készült kimutatás szerint a volt államtitkár, aki múlt pénteken a földtörvény elfogadását követően kilépett a Fidesz-frakcióból, a pécsi szocialisták meghívására tartott előadást tavaly év végén a baranyai megyeszékhelyen, éles bírálatokat fogalmazva meg a magyarországi földügyekkel kapcsolatban.

Közben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a földtörvény aláírását kéri Áder János köztársasági elnöktől. A kamara szerint az Országgyűlés által pénteken elfogadott jogszabály széles bázison egyeztetett törvény, így – mint írták – természetes, hogy a szélsőséges elképzelésektől távol, középen helyezkedik el. Álláspontjuk szerint a törvény támogatja, hogy a föld azé legyen, aki megműveli.

Történelmi lépés

Ismert, Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető szombaton a képviselőcsoport nevében ugyancsak nyílt levélben kérte az államfőt, írja alá a földtörvényt. Azt írta, az új jogszabály „történelmi lépést jelent a magyar föld védelmének érdekében”, hiszen az uniós normáknak is megfelelő jogszabály hatékonyan tudja megakadályozni, hogy Magyarországon külföldiek földet szerezhessenek.

Forrás: MNO

18 hozzászólás “Az MSZP fizette Ángyán előadását” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “Súlyos történelmi párhuzamokat von az államosító kommunisták és a Fidesz közt a trafikmutyi ügyét leleplező Hadházy Ákos, aki csütörtökön bejelentette, hogy kilép a vezető kormánypártból. A szekszárdi önkormányzati képviselőt retorziók nem érték a kiállása miatt, de mélységesen csalódott, mert nem ért el szinte semmit, miközben azért a köztévé megpróbálta besározni a nevét. Bár szimpatizál Ángyánnal és Schifferrel, egyelőre nem tervez politikai karriert, függetlenként fejezi be ezt a ciklust.”
    .
    Alakíthatnak lassan egy frakciót?! 😛
    .
    http://hvg.hu/itthon/20130627_Szekszard_Hadhazy_kilep_Fideszbol#rss

  2. Gordon szerint:

    Ó, te jó ég, szerintem hagyjuk is az Ármányt. Még a jobbikosok zavarba jönnek és tényleg nem marad más választásuk, mint hogy csörgősipkával a fejükön habzó szájjal fröcsögve üvöltözzenek a parlamentben.

    Minden az 5%-ért?
    Mindent az állami támogatásért?

  3. nagyapó szerint:

    Azért Ángyán elgondolkodhatna azon, hogy ha a Fidesz listáján és nem egyéni körzetből került a parlamentbe, akkor az lenne erkölcsös, ha visszaadná mandátumát. Ugyanis az emberek nem őt, hanem a Fidesz-KDNP-t szavazták a parlamentbe és a Fidesz küldte őt. Ha nem ért egyet a Fidesz-KDNP politikájával, akkor kilépése után adja át másnak a helyét.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Bandi szerint:

    Miért a terikés, vak kommondoros narancsos lemondott?
    Nem kell mindent elhinni a közgép üzenőfüzetének!

  5. Szkeptikus szerint:

    Lehet, hogy a sok birka a fideszre szavazott. De nem a sunyi, hazugságaikra, és nem a be nem tartott igéreteikre. Drága Nagyapó, a hitszegő, hazudozó, jellemtelen, szemforgató, gerinctelen fideszeseknek miért nem kell lemondaniuk?

  6. Ejj... szerint:

    Egymilliárdos közvagyont adnak el Csepelen

    A csepeli fideszes városvezetés arra készül, hogy több értékes ingatlant értékesít, ami jelenleg az önkormányzat tulajdonában áll.
    A XXI. kerületi képviselő-testület elé június 28-án kerül egy Borbély Lénárd alpolgármester által jegyzett előterjesztés, melyben három csepeli ingatlan eladására tesznek javaslatot. Az indoklás szerint erre a lépésre azért van szükség, mivel ezek az ingatlanok jelentős felújításra szorulnak, erre azonban nem áll rendelkezésre a szükséges pénzügyi fedezet.
    A javaslatban a Kossuth Lajos utca 22. szám alatti 620 m2, a Széchenyi utca 85-91. szám alatti 1050 m2 területű üzlethelyiség, valamint ugyanitt 900 m2 alapterületű üzletközpont szerepel, továbbá egy másik előterjesztés alapján értékesíteni kívánják még a Cirmos sétány 4. szám alatti 15.989 m2 ingatlant és a rajta található 922 m2 területű építményt is. Ezekért az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokért – melyeket jelenleg különböző társaságok bérelnek – bruttó 1 milliárd 42 millió forintot akarnak bezsebelni.
    A Kossuth és Széchenyi utcai ingatlanokról szóló előterjesztés leadási dátuma június 24., ami azért érdekes, mivel a Szervezési és Működési Szabályzat (SZMSZ) szerint „A bizottsági tagok és más érdekeltek a bizottsági ülés napirendjét tartalmazó meghívót, az előterjesztéseket, a javaslatokat, szakmai anyagokat az ülést megelőző hét pénteken 12:00 óráig a http://www.csepel.hu internetes honlapon és a Csepel portálon ismerhetik meg”, a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság ülése azonban június 25-én, kedden volt. Ez alapján megszegték az SZMSZ szabályzatát.
    A bizottság jobbikos elnöke, Pákozdi József ráadásul az ülés előtt alig fél órával kapta kézhez a dokumentumot, az előterjesztő képviseletében pedig nem volt jelen senki a javaslat vitájánál, így nem tudtak kérdéseket sem feltenni az üggyel kapcsolatban. A Jobbik önkormányzati képviselője szerint nem lehet ilyen rövid idő alatt felelős döntéseket hozni, különösen ilyen nagy jelentőségű ügyekben. Pákozdi József továbbá elmondta, elfogadhatatlan a közvagyon elherdálása, és itt milliárdos tételről van szó, amit meg kellene tartani az önkormányzat, a köz részére. A Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság fideszes tagjai támogatták a javaslatot, Pákozdi József, a bizottság jobbikos elnöke nemmel szavazott.
    Az előterjesztés indoklásában az szerepel, hogy a Kossuth és Széchenyi utcai épületek műszaki állapota jelentős felújításra szorul, azonban ez abból a szempontból érdekes tény, hogy a Kossuth Lajos utca 22. és a Széchényi utca 85-91. szám alatti ingatlanokat a SPAR bérli. Ez a multi pedig ritkán használ olyan épületeket, melyek nagyon rossz állapotban vannak.
    A Jobbik Csepeli Szervezete szerint jól mutatja, hogy aki megszavazta a földtörvényt (Csepel polgármestere Németh Szilárd, alpolgármestere Borbély Lénárd fideszes országgyűlési képviselők – a szerk.), ezáltal nem tiszteli a magyar földet, az egyéb közvagyon elherdálásától sem riad vissza.
    Pákozdi József elmondta: nem szavazzák meg az ingatlanok értékesítésére vonatkozó előterjesztést a pénteki testületi ülésen, mivel a Jobbik a közvagyon megtartása mellett áll, így ez esetben is ezt és a felújítást tartanák jó megoldásnak. A képviselő hozzátette, javasolni fogja a pénteki ülésen a két napirend levételét, mivel azokat nem adták le időben, így pedig nem lehet semmiről, pláne nem egy egymilliárdos önkormányzati vagyonról felelős döntéseket hozni.
    (csepel.jobbik.hu nyomán)

  7. felix szerint:

    Bugi!
    Eljött az ideje annak, hogy lekommunistázd Pákozdit!
    🙂

  8. ebihal szerint:

    Az, hogy Ángyán részt vett egy szocik által szervezett fórumon, a következőket
    bizonyítja:
    – Ángyán szakmai kérdésekben nem a politikai hovatartozás alapján ítél.
    – A szocik a tisztességes szakmai hozzáállást, vitát, észrevételt elfogadják.
    Ez ellen pedig csak szemellenzős balfékek ugathatnak.

  9. John Doe szerint:

    Ejj… szerint:
    2013. június 27., csütörtök – 19:01

    Ennek nem ez lesz az eladási ára, garantálom. A Széchenyiről a DM már kipakolt, a cukrászda helye is üres, a pékséggel nem tudom mi van, de épületileg semmi köze egymáshoz. A Spar épülete biztos, hogy jó állapotban van, mert 2-3 éve zárva volt, felújítás végett. Gondolom kell a CBA-nak.
    Azonban, ahogy én értelmezem, akkor a Spar és a további üzletek is mehetnek a fasorba? Mekkora fejlődés, hogy minden bezár egy 1351 társasházi lakással rendelkező lakótelep közepén.

  10. bonifác szerint:

    Ez a földkérdés több mint bonyolult.Szeretném érteni, de sajnos elég kevés érthető
    információm van. Az biztos, hogy az ellenzék ellenkezik. Ha kell, ha nem. Érthető.
    Az már kevésbé, mik az indokai. Hol a lyuk, amin keresztül mégis. Ángyán úr mondja.
    Mit mond? Mindenesetre jó lenne ezeket a dolgokat érteni És Ángyán urat is….

  11. mmia szerint:

    Miért elfogadhatatlan az új földtörvény?

    1. Korlátlan birtokméret

    A tervezet az eddigi 300-ról 1200 hektárra növeli az egy magánszemély által hasznosítható földterület nagyságát, miközben eltörli a családi összeszámítást. Vagyis egy több ezer hektáros területet nyugodtan szét lehet dobni a házastársak, gyerekek között, de még a szeretetotthonban fekvő nagymamának is lehet pár száz hektár szántója és gyümölcsöse. (Ebbe ráadásul a társas gazdálkodásoknak nem kell beszámítani a tagjaiktól bérelt földet, valamint a kényszerhasznosítást.)

    Gazdasági társaságok a korábbi 1200 helyett 1800 hektárnyi földet birtokolhatnak, hasonló jogi kiskapuk mellett. Emellett az állam bármikor dönthet úgy, hogy a nem megfelelően hasznosított földet másnak adja, méghozzá pályáztatás nélkül, a nyilvánosság kizárásával.

    Összehasonlításként Európában a nagybirtok (!) átlagos mérete 2011-es adatok szerint: Svájc 54, Hollandia 135, Belgium 150, Lengyelország 250, Franciaország 274 hektár.

    2. Tőkés társaságoknak való kiszolgáltatottság

    A korábbi években nagy port kavart, hogy a Nemzeti Földalap (NFA) által kiírt bérleti szerződéseket a helyi gazdálkodók elől nagybirtokosok és tőkés társaságok happolták el. Ez várhatóan a jövőben is így lesz, mivel a mintegy kétmillió hektárnyi állami földek esetében jogi kiskaput nyitnak az NFA-nak a külön rendelkezésre.

    A nonprofit szövetkezeti forma támogatása helyett ráadásul a kormány úgynevezett „integrátorokat” támogat, amelyek révén a tőkeérdekeltségek koncessziós formában régiónként maguk alá gyűrhetik a mezőgazdaságot, és kiszipolyozhatják a hasznot. (A profitot ezek után remekül át lehet mosni egy Seychelles-szigeteki offshore cégen keresztül.)

    Becslések szerint a hazai termőföldek közel 80 százaléka jelenleg 180 nagytőkés csoport kezében van.

    3. Hátrányban a helybeliek

    A kritikusok szerint indokolatlanul széles az a húsz kilométer sugarú kör, amelyen belül a törvénytervezet szerint még „helybelinek” számít az illető. A jogszabály ráadásul elég rugalmasan kezeli az üzemközpont fogalmát. Egy gazdaságnak ugyanis lehet székhelye, valamint több telephelye, és papíron szinte bármelyik telephelyet később központtá lehet nyilvánítani, így a cég könnyedén megszerezheti a kiszemelt földet a helyeik elől. (Erre számos példa volt a földbérleti pályázatok során is.)

    4. Hoppon maradt kisgazdák

    Az új törvény semmilyen formában nem biztosítja a kis és közepes gazdaságok ígért előnybe hozását. A nagybirtokosok és tőkés társaságok 15-20 év múlva lejáró bérleti szerződéseket köthetnek, melyekre ráadásul azok lejárta után is előbérleti joguk lesz. A korábbi törvénytervezetből kikerült az is, hogy egy család településenként nem birtokolhat többet az összes földterület 25 százalékánál. Ezzel gyakorlatilag bebetonozzák a mostani, igazságtalan földbirtokszerkezetet.

    Egy jogi kiskapu azt is lehetővé teszi, hogy az állattartó telepek felülírják az elővásárlási és 20 kilométeres szabályt.

    5. Korlátozott beleszólás

    A tervezet korlátozott beleszólást biztosít a helyi földbizottságoknak, ám végső döntést nem hozhatnak. Az állami hatóság bármikor úgy dönthet, hogy „ésszerűtlen birtokszerkezet” kialakulása miatt másnak adja a használati jogot. A jogszabály azonban nem részletezi, hogy mi és kinek a nézőpontjából számít „ésszerűtlennek”. (A földbérleti pályázatok során „üzleti terv nem kellő megalapozottságára” hivatkozva utasították el több helybeli pályázatát)

    6. Mellőzött munkahelyteremtés

    Miközben mindenki a föld megtartó képességéről beszél, az új törvénytervezet nem kötelezi a földbérlőt, hogy helyben adjon munkát az embereknek. Időközben szintén elsikkadt a Fidesz választásokkor beígért „demográfiai földprogramja” is, amely fiatal letelepedő pároknak biztosított volna kedvezményeket, amennyiben vállalják, hogy a földet megművelik, és legalább két gyermeket felnevelnek.

    7. Külföldiek szabad rablása

    A kormány két éve azzal utasította el a Jobbik javaslatát a termőföld és az ivóvíz alkotmányos védelméről, hogy majd a vonatkozó törvény rendezi a kérdést. A hazai zöldbárók helyzetbe hozását szintén a külföldi spekulánsok elleni harccal magyarázták az illetékesek. Ehhez képest a törvény – amennyiben mostani formájában szavazzák meg – csupán az Európai Unión kívüli állampolgárokat tekinti „külföldinek”, és bár helyben lakáshoz és tulajdonhoz köti az uniós polgárok földhöz jutását, az utóbbi évek-évtizedek bizonyították, hogy ezek zsebszerződések útján könnyen kijátszhatóak.

    A 2011-ben három évvel meghosszabbított földmoratórium 2014. május 1-jén, vagyis pontosan tíz évvel uniós csatlakozásunk után fog lejárni.

    http://alfahir.hu/miert_elfogadhatatlan_az_uj_foldtorveny

  12. Doki szerint:

    Ha van olyan amivel nem értek egyet a Fidesszel, a balliberálisokkal akkor sem borulnék össze, mert ők Magyarország ellenségei, bár nagyapó múltkor szocinak nevezett engem… Akik pedig az ország és a nemzet ellenségei, azok nekem is az ellenségeim.

    Mindenesetre megkérdezem, hogy ha igaz ez a hír Ángyánról, akkor miért csak most hozták nyilvánosságra, miután kilépett a Fideszből? Csak nem tudtak róla és addig, míg a frakció sorait erősítette, addig inkább elhallgatták? Mert ha igen, akkor bizony vétkesek közt cinkos aki néma.

  13. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Ez már többnapos hír, Ángyán is már napokkal ezelőtt reagált rá.

    Ángyán: “Várom már, hogy mikor leszek pedofil”

    A volt fideszes agrárállamtitkár arra reagált hétfőn, hogy a Magyar Nemzet mai cikkében támadta őt. Ángyán József tagadja, hogy az MSZP-től kapott honoráriumot előadásáért, és hozzáteszi, nem is várt mást Simicska Lajos lapjától.

    A Magyar Nemzet hétfői számában címlapon foglalkozik Ángyán József független országgyűlési képviselővel. A cikk szerint az MSZP fizette Ángyán József előadását. A szocialista párt alapítványa a lap információi szerint 180 ezer forinttal járult hozzá a Patacs-Rácváros Egyesület tavaly októberben megtartott rendezvényéhez, amelyből – állítják – Ángyán József még honoráriumot is kapott. A Vidékfejlesztési Minisztérium eközben a földtörvény zárószavazása napján „Ángyán József híveit” a szocialista párt páholyában látta ülni.

    Ángyán József álláspontját az ügyben a Váralja Szövetség továbbította a sajtónak.

    “Egy pécsi civil egyesület valóban meghívott előadást tartani, de hogy honnan szerzett pénzt a saját rendezvényére, azt én nem tudom megmondani. Velem ezt nem közölték, ez az ő ügyük, nem a meghívott előadóra tartozik – mint ahogy más esetekben sem foglalkoztam ezzel.

    Meghívott előadóként egy fillért nem kaptam, de ez nem kirívó, mert korábban sem fogadtam el honoráriumot egyetlen előadásomért sem, amióta képviselő vagyok. Ez az én véleményem szerint hozzá tartozik a képviselői munkámhoz.

    A Vidékfejlesztési Minisztérium közleményével kapcsolatban arra kérem a miniszter urat, hogy nevezze meg a támogatóimat, akik ott ültek az MSZP szakértői sorában. Tegye le azokat a bizonyítékokat is, amelyek bizonyítják, hogy kik az én embereim, akiket ő ott látott. Az a miniszter, aki engem a szocialistákkal való együttműködéssel vádol, az 2005-ben – amikor én három héten keresztül a gazdákkal tüntettem az MSZP-SZDSZ kormány ellen – Karcagon lapított, én pedig a bőrömet vittem a vásárra. Az, aki nem tudja megkülönböztetni a kommunista rendszer államosítását a Szent Korona-tantól, az jobb, ha hallgat” – írta Ángyán József.

    “Ennél súlyosabb vádak is lesznek”

    “A támadás nem lepett meg, Simicska Lajos lapjától ugyan mit lehet várni, amikor én a maffiát nyíltan támadtam. Ennél súlyosabb vádak is lesznek, várom már, hogy mikor leszek pedofil is. Ettől a körtől ugyanis minden kitelik, semmitől sem riadnak vissza. Ebbe a szellemi mélységbe azonban ennél részletesebben nem kívánok lesüllyedni” – írta Ángyán.
    http://hvg.hu/itthon/20130624_Angyan_Varom_mar_hogy_mikor_leszek_pedofi

  14. "?!" szerint:

    EMLÉKEZTETŐ az “Ejj…” által ismertetett önkormányzati vagyonprivatizációs döntéshez:

    “Ennek az országnak a sorsát csak egy olyan polgári liberális kormány tudja megnyugtatóan rendezni, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának.
    Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés – legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről – csak akkor lehetséges, ha privatizációval előteremtjük hozzá a szükséges pénzt.
    Pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül.
    Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen, de egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az idegengyűlölettel…”˙˙

    Ez a szöveg az mszmp-s párttitkár apától és mszmp-s párbizottságon-dolgozó anyától származó-, előbb évekig gimnáziumi majd egyetemi KISZ-titkár-, majd Angliában Soros-ösztöndíjas-, majd a magyar parlamentből kivonulgató és egyházellenes liberális pártelnök-, majd Kelet-Európa ellenes “polgári” és vallásos konzervatív pártvezír-, majd Nyugat-Európa ellenes „nemzeti”(-szocialista) pártfűrer Orbán Viktornak abból a zavaros időszakából származik, amikor Orbán Viktor még a Liberális Internacionálé alelnöki szerepében domborított!

    A fent idézett szöveg ismeretében nincs miért csodálkozni azon, hogy csepeli narancsos-gyökerek visszatérnek a “liberális” orbáni-gyökerekhez és igyekeznek kiárusítani az önkormányzati vagyont azért, hogy a 2014-es szavazatvásárláshoz pénzt szerezzenek!

  15. J szerint:

    Aki nincs velünk az ellenünk???? Ez már nagyon gáz. Talán felül kellene vizsgálni ezt a hazaáruló törvényt és nem még tovább görgetni a …t.

  16. nagyapó szerint:

    Doki!! “Doki! Minek a szoci vagdalkozás?” Ezzel a vagdalkozást jelzőztem, nem a személyt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. Doki szerint:

    Még mindig messze jársz az igazságtól papó, mert nem szoktam vagdalkozni, csupán tényeket közölni. Szomorú, hogy ezt nem álljátok.
    Tudod mi velem a “legnagyobb baj”? Az, hogy nyíltan kimondom amivel nem értek egyet. Egyszer megkérdezték tőlem, hogy fideszes vagyok-e? Én erre azt mondtam, hogy minden olyan javaslatát támogatom a kormánynak, mely a magyarság érdekét szolgálja, de ellene vagyok mindennek, ami az idegenekét. Németh Szilárdban csalódtam, mikor a Szaniszló Ferenc díjáért hisztiző izraeli nagykövetet Csepelre hívta…
    Az nem járja, hogy a polgármester Trianon emlékművet, rovásírásos kaput és országzászlót avat, utána pedig a csepeliek nevében kér bocsánatot a holokausztért és meghívja a kerületbe egy a magyarokat állandóan antiszemitázó izraeli politikust! Az én nevemben senki nem kérjen bocsánatot olyanért, amit én nem követtem el!

    Tőlünk magyaroktól mikor fognak bocsánatot kérni a vörös terror miatt?

Itt lehet hozzászólni !