Bíróság előtt az MDF tisztújításának ügye

Magyar Nemzet, Origo.hu, Csepel.info

Dávid Ibolya

Keresetlevelet nyújtottak be a Fővárosi Bírósághoz az MDF tisztújításának ügyében. A benyújtók szerint a párt szeptember 27-ei tisztújításán sorozatos szabálytalanságok történtek. A pert ketten kezdeményezték. A Csepel.info utánajárt: egyikük, Czap Zoltán a 2006-os önkormányzati választásokon a 12-es választási körzetben indult az MDF csepeli jelöltjeként.

A csepeli MDF honlapja szerint Fosztó Csaba, a párt csepeli szervezetének elnökségi és az országos választmány (OV) tagja az elnökválasztási botrány miatti tiltakozásból szeptemberben lemondott a OV-tagságáról.

A Fővárosi Bírósághoz hétfőn keresetlevél érkezett, a benyújtók az MDF szeptember 27-ei tisztújítását támadják. A tisztújítást a párton belül botrányok tarkították, a pert indítók szerint ráadásul sorozatos szabálytalanságok történtek – írja a Magyar Nemzet.

A keresetlevél – mely a Magyar Nemzet birtokába került – például azt állítja, hogy Katona Kálmán, az Országos Választmány akkori elnöke jogszerűtlenül járt el, amikor a tisztújításon való részvételre jogosult hét delegált mandátumát visszautasította. Emellett a megyei tisztújítások nyár közepi lezárulása után Dávid Ibolya – elnöki hatáskörben, jogi aggályok miatt – három megyében megismételtette a procedúrát, amelynek bizonyos részei a perelők szerint ütköznek az MDF alapszabályával – állítják a benyújtók.

A keresetlevél szerzői azt kérik, vizsgálják felül a tisztújítás jogszerűségét, és ha törvénytelenséget tapasztalnak, semmisítsék meg annak eredményét. Ügyészségi vizsgálatot is kezdeményeznek a pártvezetőség eljárásai ellen – írja a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Bíróság az MTI-vel azt közölte: október 21-én kapták meg a keresetlevelet, amelyet Czap Zoltán és társa nyújtott be az MDF ellen, határozat megsemmisítése tárgyában. Czap Zoltán neve az MDF csepeli szervezetének honlapján szerepel, eszerint indult a 2006-os önkormányzati választáson, de nem szerzett mandátumot. Czap az MTI-nek megerősítette, hogy ő nyújtotta be a keresetet, de mást nem akart mondani.

Forrás: Magyar Nemzet, Origo.hu

Fosztó Csaba lemondott OV-tagságáról

A csepeli MDF honlapja szerint Fosztó Csaba, a párt csepeli szervezetének elnökségi és az országos választmány (OV) tagja az elnökválasztási botrány miatti tiltakozásául még szeptemberben lemondott a OV-tagságáról.

Ehhez nem asszisztál

Fosztó Csaba szeptember 25-én kiadott közleményében hangsúlyozta: nem Almássy Kornél kérte fel az Országos Választmányi tagságáról való lemondásra, hanem erkölcsi és etikai érzéke tiltakozott ellene – az MDF hagyományaihoz nem illeszthető nemtelen csatározástól, ami kialakult az elnökjelölés kapcsán. “Ehhez nem asszisztálok.” írta közleményében az MDF csepeli elnökségi tagja.

Csepel.info

7 hozzászólás “Bíróság előtt az MDF tisztújításának ügye” bejegyzésre

  1. Csaba szerint:

    Az egész MDF bűzlik…

  2. Gordon szerint:

    Fejétől is.

  3. baniko21 szerint:

    Csak egyetlen kérdésem lenne az egésszel kapcsolatban: van itt még
    valami, ami nem bűzlik? Bárhova néz az ember csak szemétséget,
    tisztázatlan praktikákat lát. Gyüjtsünk aláírást arra vonatkozóan, hogy
    az adófizetők pénzéből egyetlen egy pártot se támogasson a költségve-
    tés. Kiváncsi lennék mit csinálna ez a sok megélhetési politikus. Hallom
    ma a déli hírekben, hogy a nyugdíjasok 13. havi kis pénzét lecsökkentik
    az ország gazdasági helyzete miatt. Mi ujság a képviselő urak és hölgyek
    költségtéritésével? 60-70 %-át bedobják a közösbe a rossz gazdasági
    viszonyok miatt? Vagy csak a nép fizessen a vezetők hülyesége miatt?

  4. baniko21 szerint:

    Ja azt még kihagytam, hogy az országló urakon kivül a jövő évre, min-
    denki számoljon azzal, hogy fizetésemelés egy deka nem lesz. Az árak
    meg mégjobban nőnek.

  5. Lexon szerint:

    baniko21:
    Nem mondasz nekem újat, hiszen én három éve nem kaptam fizuemelést. Na igen, versenyszférában dolgozom, nem állami alkalmazottként…
    “a nyugdíjasok 13. havi kis pénzét lecsökkentik”
    Azért a nyugdíjasok eddig évente több alkalommal kaptak emelést (még ha csak néhány százalékot is), és most sem a kisnyugdíjastól vesznek el pénzt, hiába kommunikálják így néhányan. A havi 80 ezres nyugdíj mellé most is meglesz a plusz 80 év végén.
    A költségtérítéses dologgal egyetértek, pofátlanság, amit az “urak” megengednek maguknak…

  6. Papi szerint:

    Milyen jól nézne ki Gyurcsány Ibolya csíkos kosztümben szép karpereccel a csuklóin.

  7. Kékesi Árpád szerint:

    A főiskolán Dr.Marinovics E. volt a főnököm és példaképem, a pélaképem továbbra is Ő, de az MDF-ből Dávid et.-nő és brigádja főleg az EP
    képviselő /a kaméleon semmi hozzá képest/ szineváltozása után, jelentem kiábrándultam!

Itt lehet hozzászólni !