“Túl vagyunk a nehezén”

Fidesz.hu

„Túl vagyunk a nehezén, nem veszettünk emberéletet, komolyabb sérülés sem történt, és nincs tömeges kár”, most a helyreállítás a következő feladat – jelentette ki Orbán Viktor szombaton Mohácson.

A kormányfő a városi kompkikötőnél tartott, az árvízi védekezést értékelő sajtótájékoztatóján azt mondta: Magyarország egy magabiztos és cselekvő ország képét mutatta az árvíz idején, a védekezés is egy magabiztos, cselekvő ország teljesítménye.
“A veszély elhárításához három dologra: összefogásra, jó szervezettségre és szakértelemre volt szükség” – tette hozzá Orbán Viktor, és köszönetet mondott a munkálatokban részt vett hivatásosoknak, vízügyi szakembereknek, önkénteseknek, a védekezők ellátásában részt vevőknek és a sajtó munkatársainak is.

Összefoglalásként elmondta: 36 780 önkéntes regisztrált a katasztrófavédelemnél, de a gátaknál dolgozók száma ennél jóval nagyobb volt. A védekezés során 10 179 000 homokzsákot és 242 500 köbméter homokot használtak fel. Az árvíz által közvetlenül veszélyeztetett emberek száma 206 ezer volt, közülük a szervezett védekezésnek köszönhetően csak 1570 embert kellett kitelepíteni – jegyezte meg.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a védekezés irányítását 81 településen vette át az állam az önkormányzattól, s mind a 64, veszélyes anyaggal dolgozó Duna melletti üzemet sikerült megvédeni, ezen létesítményekből szennyező, fertőző anyag nem került a vízbe. A kormányfő kiemelte a búvárok teljesítményét, összesen ezer órát töltöttek a víz alatt, hogy javítsák a gátakat.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy bár a “nagy víz kiment az országból”, figyelni kell Szerbiára, mert ott van a védekezésnek egy olyan szakasza, ahol ha baj lesz, egy öblözetben “több mint tíz településünk” is nehéz helyzetbe kerülhet. Orbán Viktor megjegyezte, hogy még Magyarországon is van egy-két pont, ahol sürgősek a teendők.

Példaként hozta fel Dunaszekcsőt, ahol éjszaka is mintegy százan dolgoztak a védművek megerősítésén, és Mohácsot, amelyet szintén sikerült megvédeni, és ahol két-három héten belül megoldhatják az árvíz következményeként fellépő szennyvíz-elvezetési problémát. “Az újjáépítések hamarosan megkezdődnek, és már csak egy rossz emlék lesz az a fenyegetés, amit Magyarországon mintegy 200 ezer embernek kellett megélnie” – mondta Orbán Viktor.

Forrás: Fidesz.hu

17 hozzászólás ““Túl vagyunk a nehezén”” bejegyzésre

  1. John Doe szerint:

    “nem veszettünk emberéletet”
    Magyarországon, állítólag nincs veszettség. 🙂

  2. Axor szerint:

    A vízzel viszonylag könnyebb bánni, mivel nem hazudik.
    Ellentétben a hazát áruló szoclibbel. Még egy évig kell hallgatni a hazugságaikat, mert hazudnak reggel, este meg éjszaka.

  3. John Doe szerint:

    Axor, egy év múlva mi lesz? 🙂

  4. Szolzsenyicin szerint:

    A fideszesnél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem fideszes ember számára. A fideszes nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A fideszes eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet fideszes! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.

  5. ... Grün szerint:

    Újabb oldaláról mutatkozott be Vezérünk!
    Dunát lehet vele rekeszteni!
    Még van rá egy tele, hogy hóhányásban is bizonyítson! ))) 😛 (((

  6. Katkaa szerint:

    Ne fényezd már annyira magad, te kövér disznófejű hatalmaskodó, magát nagyúrnak képzelő senkiházi!
    Emberek ezrei éjjel-nappal szinte pihenés nélkül dolgoztak, míg te bolyongtál, mint gólyafos a levegőben, páváskodva, ontva az észt, ami nem az agyalágyult kútfejedből jött, hanem a szakemberek magoltattak be veled.

  7. Bugi szerint:

    Nincs irritálóbb dolog a gyilkos, tolvaj kommunistáknak, mint az összefogás, amikor egy ország egyként tud kiállni a természeti csapások ellen, és győztesen képes túlélni azokat.

    Katkaa és a többi komcsi tele szájjal vigyorogna most, ha emberek haltak volna meg, és lehetne szidni Orbánt. Mert nem vitás, hogy ha nem sikerül a véekezés, akkor Orbánt hibáztatnák.

  8. Axor szerint:

    Az igazi Szolzsenyicin szerint
    „A szocialistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem szocialista ember számára. Az mszp-s nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A szoclib eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet bolsevik! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy szocialista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”
    Azt hiszem, így kerek!

  9. Axor szerint:

    A kommunisták mindig azzal ostorozzák az ellenzéket az ő szóhasználatukban „ellenséget”, amit ők csinálnak, csináltak. Így pontos képet kaphatunk az általuk elkövetett bűnökről.

  10. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Bugi, nincs az összefogással semmi baj. Össze kell fogni, hogy leválthassuk az Orbán-rezsimet.

  11. ... Grün szerint:

    Axor”
    Térden állva kérlek áruld el nekem ennek a Szolzsenyicinnek tartott idézetnek a fellelhetőségét!
    Olyan mint a fityeszes tisztesség?!
    Mindenki beszél róla állítja, hogy van csak még soha senki nem látta?! 😛

  12. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    A fideszesek mindig azzal ostorozzák az ellenzéket az ő szóhasználatukban „ellenséget”, amit ők csinálnak, csináltak. Így pontos képet kaphatunk az általuk elkövetett bűnökről.

  13. Axor szerint:

    Egy igazhitű kommunista hogy írhat Szolzsenyicin név alatt?
    Szolzsenyicinnek van becsülete, ellentétben veletek!

  14. Ferkó szerint:

    Mennyi baromságot írtok itt megint össze-vissza!!!

    Katkaa, magácska nő létére igencsak alantas stílusban irogat. Az biztos, hogy ilyen “hölgynek”, mint ön, nem szívesen udvarolnék. Szerintem még az intim kedveskedést is káromkodva, ordítva modja a párjának. Fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúj!

  15. felix szerint:

    Axor!
    Te honnan tudod, hogy ki ír Szolzsenyicin név alatt?
    Vagy aki nem liheg a jobb oldalon az mind kommunista?

  16. rezsó szerint:

    Ugyan már! Nincs itt egy fia fideszes, vagy kommunista. Csak kommentelő van. Az az a fajta agyament zombi, amelyik mindent elpusztít, magát is beleértve, csak hogy az övé lehessen az utolsó szó – a valóság meg a legkevésbé sem érdekli (szellemi kapacitását amúgy is meghaladja a fölfogás).

  17. kritikus szerint:

    Khm… mint nálad, kedves rezsó? 🙂

Itt lehet hozzászólni !