Pótlóbuszok közlekedtek szerda délután a H7-es hév helyett

Csepel.hu/Csepel.info

A BKK tájékoztatása szerint forgalmi okok miatt, más hírek szerint egy, a MÜPA melletti megállónál történt gázolás  miatt a H7-es hév Boráros tér és Csepel között kora délután nem közlekedett. A figyelmetlenül a szerelvény elé lépő sérültet kórházba szállították tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. A kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhattak.

A Csepel.info úgy tudja, hogy nem sokkal délután négy óra előtt a HÉV-közlekedés ismét megindult. Ha olvasóink többet tudnak az esetről, kérjük írják meg a bejegyzés alatt vagy a Facebook oldalunkon!

37 hozzászólás “Pótlóbuszok közlekedtek szerda délután a H7-es hév helyett” bejegyzésre

  1. J szerint:

    A mentő a Boráros jött végig a bicikli úton!:) Nyomta mint az állat, úgy kellet félreugrálni előle. Amúgy ezt a nyomorult átkelőhelyet átalakíthatnák, mert ezek szerint korántsem biztonságos.

  2. K szerint:

    Szét kellene nézni, s ha a fénysorompó pirosan villog, nem kellene átrohanni!

  3. babus szerint:

    valóban a kerékpár úton jött a mentős, pár méterre a mögöttem
    sajnos megint ki ment valaki a hév elé, borzasztó volt…

  4. lolka szerint:

    lolka szerint:
    2013. június 12., szerda – 19:32

    Mert, hogy még nem került fel:

    Elgázolt egy embert a 7-es, csepeli HÉV szerda délután a Közvágóhíd megállóhelynél – közölte a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere.

    A baleset miatt egy ideig a 7-es HÉV teljes vonalán – a Boráros tér és a csepeli végállomás között – autóbuszok szállították az utasokat. A szerelvények nem sokkal délután négy előtt indultak el újra.

    A fődiszpécser tájékoztatása szerint az elgázolt ember figyelmetlenül a sínekre lépett, amikor a szerelvény odaérkezett. A sérültet az Országos Mentőszolgálat ügyeletese szerint kórházba szállították.
    -”Gyula1122013-06-12 17:09:15

    Sajnos ott voltam ….kb 5-6 m el mögötte kerékpáron és a Duna vízállását figyeltem ……….. amikor egy pillanatra láttam hogy a pirosban átmegy egy fekete nadrágot viselő hosszú hajú lány lassan kimérten /szerintem mp3 as hallgathatott vagy telefonált vagy teljesen másra figyelt mert pl a hév jelzésre se reagált/ a hév átjáróban a Duna fele ..a hév vészjelzést adott a híd alatt és fékezett szólni kiáltani sem tudtam mert eltűnt a szemem elől az odaérő Hév mögött …… abban reménykedtem hogy meghallotta és átért a hév előtt de a csattanás és az emberek kiáltozása azt jelezte hogy nem, a Hév valószínűleg az első kocsija, nem elülső hanem pl a sarka vagy oldalsó része méterekkel előre taszíthatta a másik sínpár irányába …szörnyű volt látni ..mindenki kiabált….vigyázzanak… figyelni kell….”

  5. lolka szerint:

    lolka szerint:
    2013. június 12., szerda – 19:44

    Elnézést, az “ORIGO”-l tettem át az előző hírt…mert az utóbbi baleset nagy “pórt kavart”…nem járok arra, de voltak nagy ígéretek, hogy oda valami forgató korlát fog kerülni…talán nem készültek el, vagy nem szolgálja a célját…(bocsi most láttam a következő hír pont erről szól)…

  6. Schneider Ádám szerint:

    helyes, Darwin dolgozzon csak.
    aki nem képes magára vigyázni, arra nekünk se kell.

  7. Axor szerint:

    Ádám mikor a gyermeked kerékpározik az úton, akkor is erre gondolsz?

  8. nagyapó szerint:

    Axor! Nagyon szép, szívre szóló riposzt. Igaz, A TE GYERMEKED!!! De hogyan gondolja a közlekedést? Elhiszem, hogy gyermeke jogosan fog fülhallgatóval közlekedni. Emberi jog.
    De Axor! Mit tegyen e vezető, akinek féktávja 300 m?
    Igaz. Ne legyen tömegközlekedés.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Csepel-sziget szerint:

    Nem is hiszem el. Néhány évvel ezelőtt egy fiatal srác veszítette életét ugyanitt, szintén fülhallgatóval a fülében. Könyörgöm, emberek, a szaros mp3/4, ipad és társaik miatt ne haljunk már meg! Lehet figyelmetlennek, bambának lenni, de nem vasúti és egyéb kötött pályás jármű átjárójában. Minden esetben körül kell nézni áthaladás előtt, függetlenül attól, hogy működik-e a fénysorompó és milyen színt mutat. Mielőbbi teljes felépülést kívánok a lánynak!

  10. Schneider Ádám szerint:

    Axor szerint:
    2013. június 12., szerda – 22:13
    amikor a gyerekem kerékpározik az úton, akkor én vagyok a felelős érte, és vigyázok rá.

    nagyapó szerint:
    2013. június 12., szerda – 22:29
    gyenge riposzt, szimpla személyeskedés.
    én életre nevelem a gyereket, egy darab van mindenkinek, vigyázni kell. ha nem vigyáz rá, akkor meghal. ha az enyém, ha nem.

  11. andrewmento szerint:

    Hát nem volt egyszerű a leányzó kimentése a korlát és a hév közül…… De sikerült! Jó és rutinos volt a csepeli mentő egység! Jó esélyei vannak……..

  12. ... Grün szerint:

    andrewmento!
    “Gyakorlat teszi a mestert!”

  13. J szerint:

    Sajnos van amiből hülye biztost kell csinálni.

  14. Schneider Ádám szerint:

    nem kell. rengeteg idő és energia megy el arra, hogy a hülyéket megvédjük maguktól.
    ez pazarlás.

  15. ttk szerint:

    Scneider Ádám! Majd ha a te családod tagjáról lenne szó, biztos nem így vélekednél, az élet hosszú még veled is történhet bármi, ha valami nem érdekel akkor nem kell hozzászólni, internetharcosból van elég…

  16. Axor szerint:

    Ádám én kamionos vagyok, láttam már halálra rémült apukát mikor a gyermeke elém szaladt, pár centin múlt az élete.

  17. Schneider Ádám szerint:

    ttk szerint:
    2013. június 13., csütörtök – 11:55
    ha az én csalátagomról van szó, akkoris elüti a HÉV, szóval teljesen felesleges személyeskedni.
    értelmeset szólj inkább.

    Axor szerint:
    2013. június 13., csütörtök – 13:21
    miért nem vigyázott a gyerekére?

  18. Nikolett szerint:

    anyum is ott volt amikor ez az eset történt, megrémisztette őt is, de odament és megpróbált a lányon segíteni, árnyékot adtak a fejének és vizet adott egy ápolónőnek aki szerencsére pont ugyanúgy a hévre várakozott. szörnyű, h ilyesmi megtörténik. és most semmi piszkálódás, de úgy gondolom, h nem igazságos hülyének nevezni egy lányt akit elütött a hév. lehet, h figyelmetlen volt, de a mai világban az sem csoda ha épp valami problémán gondolkodott és még ha észre is vette, h piros jelzés van nem fogta fel. Én 25 vagyok de a mai napig elbambulok vagy elgondolkozok néha és előfordul, h látom de nem fogom fel a jelzést és majdnem baj történik. idáig megúsztam. szóval el kéne picit gondolkozni, h egy ilyen dolog után nem a legillendőbb lehülyézni valakit és kiváncsi vagyok ha az édesanyja meg az édesapja elétek állna akkor is ugyanilyen nagy szája lenne annak aki most szidta a lányát. Gondolkozz és utána beszélj, vagy írj…..

  19. pgg szerint:

    T.Schneider! Dolog ,hogy szerintem igen értelmes ember vagy. A szó pejorativ értelmében.Az evolució egy előre mutató erő.Amiről lemaradtál. Belefagytál az időbe.

  20. Schneider Ádám szerint:

    pgg szerint:
    2013. június 14., péntek – 09:22
    fejtsd ki kérlek, mert nem értem.
    az mitől evolúció, hogy a gyengékre pazarlunk energiát?
    miért az “fagy” bele az időbe, aki előre néz?

  21. pgg szerint:

    A Hév gyözött.A leány komában.

  22. Schneider Ádám szerint:

    ah, szóval nincs válaszod.
    elsőre is sejtettem, hogy böfögsz, de gondoltam megtisztellek a normális válasszal. kár volt.

  23. gyg szerint:

    A lány fog győzni !!!

  24. turorudi szerint:

    Pont akkor néztem oda, valószínűleg a kiáltozás miatt. Előttem van az a lepergő pár másodperc. Én szerintem nem látta a HÉV-et, mert ott pont egy beláthatatlan ív van, amiből már előre sípol a HÉV rendszerint, ez most sem maradt el. Ő nem reagált, ahogyan már leírtátok itt. Nem láttam pontosan, de valószínűleg zenét hallgatott, a telefonálás közben hallhatta volna a HÉV-et és ha reflexből előrébb fut, vagy ugrik vagy akármi pont átért volna. Ráadásul “cuppantos” fülhallgatója volt, ami köztudottan sokkal jobban kizárja a külső zajokat. Szóval a HÉV sarkával csattanás, ütődés, kerítés és HÉV közé esés. Isten áldja az ápolónőt, aki amennyire csak lehetett segített! Az emberek nagy többsége azonnal a sokk után hívta a mentőket vagy próbált segíteni. Volt egy férfi, aki arra gondolt, hogy meg kéne fordítani szegény lány, aki a hátán feküdt betört fejjel. Még jó, hogy voltunk páran, akik lehurrogtuk. Ennek az embernek még biztos soha, senki nem mondtam, hogy: “nem nyúlsz hozzá, hacsak nem vagy TELJESEN BIZTOS”, amúgy meg jön a mentő. Szóval a mentők összeszedték, addig a többi ember mind megkereste a szerteszét esett telóját, fülhallgatóját, meg ami volt nála és a mentőbe adták azokat is.
    Egy dolgot nem értettem. Azt még képes vagyok felfogni, hogy érdekes dolog (bár én nem igazán így fogtam fel), de NEM FOTÓZOD A HÉV ALÁ KERÜLT LÁNYT, mikor ki vannak akadva a szemei, hörög a fájdalomtól és alig kap levegőt, ott küzd az életben maradásért, szedik össze a mentősök.
    Egy kérdés csak Schneider Ádámhoz: Voltál már ilyen helyzetben, voltál már részese, ott voltál valaha is egy haldokló ember közelében, aki nem tűnt úgy, mintha “szívesen halna meg”?
    Valamelyikőtök írta, hogy kómában van. Én drukkolok neki!
    Köszönöm a híreket!

  25. Schneider Ádám szerint:

    turorudi szerint:
    2013. június 15., szombat – 00:40
    igen, ütöttek el már előttem embert. én rohantam elsőként oda elsősegélyben részesíteni, miközben a társam a mentőket hívta ki.

  26. Jeniszej szerint:

    „Elgázolt egy embert a 7-es, csepeli HÉV szerda délután a Közvágóhíd megállóhelynél – közölte a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere.
    A baleset miatt egy ideig a 7-es HÉV teljes vonalán – a Boráros tér és a csepeli végállomás között – autóbuszok szállították az utasokat. A szerelvények nem sokkal délután négy előtt indultak el újra.
    A fődiszpécser tájékoztatása szerint az elgázolt ember figyelmetlenül a sínekre lépett, amikor a szerelvény odaérkezett.
    Én szerintem nem látta a HÉV-et, mert ott pont egy beláthatatlan ív van, amiből már előre sípol a HÉV rendszerint, ez most sem maradt el. Ő nem reagált, ahogyan már leírtátok itt. Nem láttam pontosan, de valószínűleg zenét hallgatott, a telefonálás közben hallhatta volna a HÉV-et és ha reflexből előrébb fut, vagy ugrik vagy akármi pont átért volna. Ráadásul “cuppantos” fülhallgatója volt, ami köztudottan sokkal jobban kizárja a külső zajokat. Szóval a HÉV sarkával csattanás, ütődés, kerítés és HÉV közé esés. Isten áldja az ápolónőt, aki amennyire csak lehetett segített! „

    Megmondta a Faterom már régebben a másik szerencsétlenség idején, hogy itt a megálló és az átjáró kialakítása nem megfelelő. Előre megjósolta az öregem már akkor is, hogy ez itt egy nagyon veszélyes hely.
    Ebben a kijelölt gyalogos átjáróban nem ez volt az utolsó baleset!
    Ha nem változtatnak az átjáró kialakításán, akkor ez nagy valószínűséggel többször ismétlődni fog.
    Álljon meg a HÉV mindkét irányból jövet a gyalogátkelőhely előtt.
    Így az álló jármű képtelen lesz a zebrán gázolni.
    Legyen már itt is abszulút elsőbbsége a gyalogosnak. Minek akkor a zebra, ha nincs a szerencsétlen rádiót hallgató gyalogosnak elsőbbsége?

  27. Jeniszej szerint:

    Azt monya a kedves apám a kiváló sertésnemesítő és tenyésztő címzetes kondás, hogy régebben úgy oldották meg véglegesen az Ady Endre utcai hévátjáróban történt, végzetes társasgépkocsi balesete után a biztonságos közlekedést, hogy megszüntették az átjárót. Ezzel még a lehetőségét is kizárták a további bajoknak.
    A Fateromnak nem tetszik a templomtéri hévmegállók kialakítása sem.
    Az Öregem valószínű számításai alapján ezekben az átjárókban is súlyos balesetek következhetnek be.
    Az Ősöm megmondta! 🙁

  28. Jeniszej szerint:

    Nem ártana, ha a Hév úgy közelítené meg a zebrát, hogy szükség esetén meg tudjon állni.
    Ne fütyörészgessen, mert azt hiheti a gyalogos, akinek a fülén vagy fülében cuppanós fülhallgató van, hogy a madarak csicseregnek a „fülében”
    🙂

  29. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    A HÉV vasút! Nem keresztezi zebra! Soha, sehol!

  30. Jeniszej szerint:

    “A HÉV vasút! Nem keresztezi zebra! Soha, sehol!”
    Naná, hogy nem keresztezi sehol!
    Ha mégis így volna akkor, mint általában az átjárót a hévnek vigyázva kellene megközelítenie.
    Ne fütyülgessen a HÉV, hanem álljon meg ilyen visszatérően veszélyes helyen.
    Ha mégsem figyelnek itt valamiért az emberek akkor kerítést oda.
    Majd megtanulják a rendet a szabályos közlekedést!
    Nem árt ha a megálló kialakítása cuppanós füldugóval is biztonságos. 🙂

  31. Jeniszej szerint:

    Megérné mindenkinek, hogy ezen a hév vonalon itt mindig álljon meg a vonat az átjáró előtt!
    Évente legalább egy emberélet volna ennek a biztonsági intézkedésnek a “hozadéka”.
    ))) 😀 (((

  32. Jeniszej szerint:

    Mindenhol megáll a vonat az ilyen helyen, de ahol nem ott – ha visszatekintünk a múltba, – – akkor láthatjuk, hogy ezeken a helyeken ahol megállás nélkül halad keresztül a vonat súlyos balesetek történtek.

  33. pgg szerint:

    Te.. iqkirályfi mért nem futsz a vonattal szembe?! Ilyen görényekkel van tele a net.Csepeli vagy? Szabó Ádám,hogy ölelne át a jó isten……

  34. pgg szerint:

    Schneder ha én böfögök annak csak örülhetsz,egysejtü zsigerzsák jó volna talizni…:)

Itt lehet hozzászólni !