Kolonics örökös bajnok lett

Telesport.hu

A Csepel volt klasszisa a ranglista indulásától minden alkalommal az élen végzett a szakág versenyében

Posztumusz örökös bajnoki címmel tüntették ki az MKB kajak-kenu árfolyam 2008-as díjkiosztóján Kolonics Györgyöt, a július 15-én elhunyt kétszeres olimpiai aranyérmes kenulegendát.

A Csepel volt klasszisa a ranglista indulásától minden alkalommal az élen végzett a szakág versenyében. Erdei Tamás, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója egyúttal bejelentette, hogy díjat alapítanak Kolonics emlékére, amelyet 2009-től minden évben a legjobb utánpótláskorú versenyző vehet majd át. Baráth Etele, a honi szövetség (MKKSZ) elnöke hozzátette: a győztes személyére a hamarosan létrehozandó Kolonics Alapítvány tesz majd javaslatot.

A 12. díjkiosztón a szegedi Joób Márton vehette át a legeredményesebb kenusnak járó jutalmat, mögötte Sarudi Pál és Horváth Gábor végzett a második, illetve harmadik helyen. A női kajakosoknál Kovács Katalin toronymagasan zárt az élen, megelőzve Fazekas Krisztinát és Kozák Danutát, míg a férfiaknál Kucsera Gábor bizonyult a legjobbnak párostársa, Kammerer Zoltán, illetve Benkő Zoltán előtt. A Kovácshoz hasonlóan pekingi ötkarikás bajnok Janics Natasa és Vajda Attila különdíjban részesült.

A sorrend a szegedi Világkupán, a magyar bajnokságon, valamint a pekingi játékokon és a milánói Európa-bajnokságon elért eredmények alapján alakult ki. A győztesek fejenként 500 ezer forint felkészülési támogatásban részesültek, a második helyért 300, a harmadikért pedig 200 ezer forint járt.

Az ifjúsági korosztályban Kárász Anna (női kajak), Slezsák István (férfi kajak), illetve Vass András (kenu) végzett az élen.

A díjkiosztó után az MKB Bank, a szövetség arany fokozatú támogatója újabb négy évre szóló keretszerződést kötött az MKKSZ-szel.

A 2008. évi MKB kajak-kenu árfolyam végeredménye:
felnőttek:
női kajak:
1. Kovács Katalin 177 pont
2. Fazekas Krisztina 64,8
3. Kozák Danuta 64,3
férfi kajak:
1. Kucsera Gábor 72,2
2. Kammerer Zoltán 62,6
3. Benkő Zoltán 46,4
kenu:
1. Joób Márton 57,6
2. Sarudi Pál 54,2
3. Horváth Gábor 53,5

telesport.hu

3 hozzászólás “Kolonics örökös bajnok lett” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Gratulálunk Gyuri! Köszönjük, hogy hű maradtál Csepelhez. Köszönjük a családnak, hogy ilyen sportolót adott kerületünknek. Méltón lehetnek büszkék fiúkra. Ilyen szerény ember, mint Gyuri volt, nem sok van. Minden felkérésnek eleget tett, és ott segített, ahol tudott. Én nagyon nagyra becsülöm az eredményeit, a kitartását, és mint embert. Nagyon megviselt, hogy nincs már velünk. Amikor bemondták a rádióban a hírt, nem hittem el! Gyuri egy igazi angyal volt. Csepel oltalmazója. Gyuri elment, de most is itt van köztünk, és ez mindig is így marad. A kis-Dunaág volt mindene. Itt szeretett edzeni. Hát ne hagyjuk tönkretenni.

  2. Kovács Ernő szerint:

    miska72:Minden betűddel egyetértek! Gyuri addig él, amíg nem felejtik el, vagy is örökké!

  3. miska72 szerint:

    Kovács Ernő

    Köszönöm.

Itt lehet hozzászólni !