Árvízi védekezés Csepelen: fontos információk

Csepel.hu

A Csete Balázs Szakközépiskolában is minden készen áll a kitelepítettek befogadására

Nagybajcsnál már megdőlt az eddig mért legmagasabb vízállás péntek hajnalban, Budapesten 773 centiméteres vízállást mértek, és továbbra is hétfőre várják a Duna tetőzését. Az eddigi előrejelzések alapján 885 + – 30 centiméteres vízállással várható a jövő hét első napjára.

A csepeli Helyi Védelmi Bizottság péntek reggeli ülése után Németh Szilárd polgármester az alpolgármesterekkel, a tűzoltóság, a rendőrség, a közterület-felügyelet, a járási hivatal vezetőivel és munkatársaival pénteken ismét körbejárta a kerület kritikus pontjait.

Éjjel-nappal hívható!

Mindenki számára fontos információ, hogy az önkormányzatnál péntek 12 órától a nap 24 órájában hívható az a két telefonszám, amelyeket az árvízi helyzettel kapcsolatos kérdésekkel tárcsázhatnak.

06/30-523-41-80

278-06-44

A csepeli közterület-felügyelet is hívhatják éjjel-nappal: 278-01-50

2500 homokzsák

Az Auchan körforgalmánál lévő Rákóczi úti házaknál már homokzsákok jelzik, közeledik a víz, ami az előző látogatás óta már szemmel láthatóan beljebb jött.

Bár a védekezés kizárólag a fő védvonalon van, az ártéren lakók – itt kilenc család érintett – önkormányzattól kapott 2500 zsákba pakolják a homokot, az utcában lakó időseket, gyerekeket már elhelyezték, az állatok is védett helyen vannak.

A Rákóczi út 283. szám alatt lakó Háaszék már a negyedik árvízi helyzetet élik át, ahogy mondják, soha nem volt még ilyen magasan a víz.

Kikapcsolták az áramot

Az árvíz által érintett területeken élőket egyébként pontosan informálták a teendőkről. Az elektromos művek már kikapcsolta itt az áramot; s a szakemberek felhívták a figyelmet arra is, hogy a fúrt kutakból – az esetleges fertőzésveszély miatt – senki ne igyon.

A bejárás alkalmával a kerület vezetői érintették a Fácánosdűlőt, ahol már több ház is vízben áll. A Fácános néven ismert területen lakók már nem, viszont állatok még mindig voltak. A Vöröskereszt munkatársai próbáltak segíteni a bajba jutott négylábúakon.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Klapka utcától kezdve ezt a területet hamarosan lezárják, az itt lakók csak személyes tárgyaikért, illetve az árvízi védekezés miatt mehetnek vissza a házaikhoz, és az éjszakát nem tölthetik ott.

Átmeneti szállás

A Csete Balázs Szakközépiskolában lehet elhelyezni azokat, akiknek az árvíz miatt el kell hagyniuk a lakásukat és nem tudnak máshová menni. A tábori ágyak már készenlétben állnak, a tornateremben akár száz fekvő alkalmatosságot is le lehet rakni – szükség esetén. A tájékoztatás szerint a környező kerületekből, illetve Lakihegyről, Szigetszentmiklósról is várják az otthonukat átmenetileg elhagyni kényszerülőket.

A kerület vezetői a Szabadkikötő több pontjára, majd a Budapesti Szennyvíztisztító Telepre is elmentek. Itt is készülnek a Duna tetőzésére, épül a mobilgát, a szivattyú is készenlétben áll.

A kerületben felkészülten várják a Duna tetőzését. A katasztrófavédelmi szakemberek szerint Csepelen – a vészhelyzet ellenére – nem kell nagyobb gondra számítani.

Forrás: Csepel.hu

30 hozzászólás “Árvízi védekezés Csepelen: fontos információk” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    Kitelepítik Győrújfalut!
    “A kormányfő hangsúlyozta, hogy biztonsági intézkedésről van szó. „A gát egyelőre stabil, de a víz nyomása olyan nagy, hogy biztonsági okokból úgy döntöttünk, elrendeljük Győrújfalu kiürítését” – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor tájékoztatása szerint mintegy kétezer embert érint az intézkedés.”
    http://mno.hu/belfold/orban-kitelepitik-gyorujfalut-1165699

  2. "?!" szerint:

    Nyugi-nyugi! Felesleges ez a nagy felhajtás a most érkező árhullám miatt!

    Ha a Budapestnél 2006-ban mért 860 centiméteres rekord vízmagasság nem okozott gondot, és annak kivédése miatt nem lett nemzeti hős Gyurcsány Ferenc, akkor ez a Budapestnél várható árvízveszély sem lehet ok a melldöngetésre, és nem avatja nemzeti hőssé Orbán Viktort (vagy Csepelen Németh Szilárdot), mert az elmúlt több mint 3 év alatt a fülkeforradalmárok által szorgalmasan végzett gátmagasításoknak elegendőnek kell lenni ahhoz, hogy az elvárható módon megvédjék Budapestet az Európai Unióból a nemzetünk ellen támadó galád Dunával szemben.

    Baj csak akkor lehet, ha a fülkeforradalmárok 3 éven keresztül nem elég intenzíven magasították a gátakat, mert az idejüket és az energiájukat gátépítés helyett csak a nyugatról érkezők elleni kokiosztásra pazarolták!

    Remélem, hogy a következő napok eseményei nem az utóbbi lehetőséget igazolják!

  3. "?!" szerint:

    A fenti bejegyzés “2500 homokzsák” alcíme alatt olvasható szöveg, miszerint “A Rákóczi út 283. szám alatt lakó Háaszék már a negyedik árvízi helyzetet élik át, ahogy mondják, soha nem volt még ilyen magasan a víz”, azt bizonyítja, hogy milyen rövid egyes embereknek (jelen esetben a nyilatkozóknak és a riporternek) a memóriája!

    Az ugyanis vitathatatlan tény, hogy Budapestnél 2006-ban volt legmagasabb a Duna vízállása az akkor mért 860 centiméteres rekord vízmagassággal!

    Valószínű, hogy a nyilatkozók az utóbbi hetek esőzései miatt a környékükön keletkezett belvizek magasságát keverik össze a Dunán érkező árhullám miatt megemelkedett vízmagassággal, amely ma reggel még 76 centiméterrel alacsonyabb volt mint a 2006-ban mért rekord vízmagasság!

    A Rákóczi út 283. szám alatt lakó Háaszék már a negyedik árvízi helyzetet élik át, ahogy mondják, soha nem volt még ilyen magasan a víz.

  4. nagyapó szerint:

    Gyurcsány(i) a 860 cm-t nem hazudta? Ha nem, akkor egy szerényebb képességű technikus is ki tudja számolni, mennyivel nagyobb nyomás nehezedik a nyúlgátakra 9 m esetén.
    Senki nem akar senkit szentté avatni, de ocsmány dolog alattomosan támadni a kormányt, amikor Mesterházi et. mást ígért.
    Ennyit ér a szocik szava?
    Ennyit.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. rezsó szerint:

    Rycki és “?!” sérült lelkét és elméjét már nem lehet evakuálni a latrínából. A Nemezis törvénye szerint az árvíznek kellene ítélkeznie fölöttük (bár ezt más többekre tekintettel nem kívánhatom).

  6. ... Grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Egy 0.4 méteres vízoszlop nyomásával több! 😛

  7. joságos szerint:

    Én úgy olvastam, hogy 895cm-el hétfőre várják a főváros térségében a Duna tetőzését. Ez 35cm-el magasabb a 2002. évi 860cm-nél. Azért nem ártana ha mind két oldal itt vitézkedő zsenijei megjegyeznék; az árvíz mint minden más természeti katasztrófa párt független! Az a 35cm pedig m2/négyzetméter/-ként 350 liter vizet jelent.

  8. ... Grün szerint:

    jóságos!
    “Az eddigi előrejelzések alapján 885 + – 30 centiméteres vízállással várható a jövő hét első napjára.”
    Ha a +30 jóslat jön be?!
    Akkor már 915 centiméter! Akkor van gatya!

  9. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Nézzen utána miért nem lehet 80-100cm-nél magasabb nyúlgátat építeni, rájön mit jelenthet a 40 cm.
    De van egy Idióta Dr. grün t.t.-től elorzott ötletem: „Ha ásunk egy akkora gödröt amiben a tisztított vizet eltároljuk, addig a pár napig amíg a Duna szintje 835 alá csökken, meg van oldva a probléma!
    Erre senki sem gondolt?!
    Ugye, hogy jó egy magyartanár a háznál!”
    Most ássunk egy nagyobb gödröt!!! „Ugye, hogy jó egy magyartanár a háznál!”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Rycki szerint:

    Rezsó a lelkem tiszta mint a fehér lepel, elmém pedig éles. De ez nem mondható el egyik kormánypártról sem akik az elmúlt években semmit nem tettek az árvíz védelem ellen.
    Bezzeg ilyenkor minden felpörög.
    Stadionokra bezzeg van pénz, hogy a trágyával egyenlő magyar foci és az azt művelők valahol kitudják rugdosni a gyepet.
    Szólj ha tévednék hogy azt a 2 stadionnyi pénzt és a Felcsúti ARÉNA pénzét lehetett volna másra fordítani…
    http://www.mfor.hu/cikkek/Orban_felcsuti_stadionja_lesz_a_legdragabb.html

    És nem szeretem amikor személyeskednek minden ismeretség nélkül. De én felül emelkedek rajtad 😀 😀

  11. csepel-szigetlakó szerint:

    a cigányok meg úgy hallottam bontják a gátat hogy az ártéren illegálisan épült putrijaik helyett új lakást kapjanak.

  12. "?!" szerint:

    Noé s a 21:29-kor megjelent förmedvényedben miért magadból (ill. magatokból) indultál ki, Te köpönyegforgató, volt mszmp-tag kriptaszökevény, amikor a 2006-os 860 centiméteres Budapestnél mért rekordvízállást “Gyurcsány(i) hazugságának tulajdonítottad?

    Csak nem a videón megtekinthető Orbán-Bakondi beszélgetésnek az alábbi részletéből indultál ki a kérdésed leírásakor:
    – Mennyi ez még? – kérdi Orbán Bakondit.
    – Már, hogy értve? – kérdez vissza Bakondi.
    – Amíg fel fog jönni – mutat Orbán a Duna felé.
    – …………. – Bakondi bámul.
    – Mennyi a víz? Szerinted mennyire jön még föl? Másfél méter? -folytatta Orbán.
    – Onnan? Igen! – feleli Bakondi.
    Később:
    – Nyolcötvenig fölemeljük? – kérdi kétszer is Orbán. Mindenki bólogat.

    Noé s Te köpönyegforgató, volt mszmp-tag kriptaszökevény úgy gondolod, hogy a Vízügyi Hivatal helyett, 2006-ban Gyucsány is a fent idézett módon állapította meg az akkori 860 cm-es rekord vízmagasságot?
    Talán videón is tudod bizonyítani, hogy Gyurcsány is Orbánhoz hasonlóan cselekedett?

    Noé s Te köpönyegforgató, volt mszmp-tag kriptaszökevény arról is mesélj, hogy mi közöm van nekem Mesterházy elvtársadhoz, és a volt szoci elvtársaidhoz annak ellenére, hogy én soha egyetlen percig nem voltam tagja egyik pártnak sem?!

    Ceterum censeo… A köpönyegfogató volt kommunista “nagyapó”, ha kinyitja a száját akkor hazudik, ha kinyújtja kezét, akkor pedig lop, de nagyon.

  13. nagyapó szerint:

    Töröttgerincű felkiáltójel, Pabar Lajo s egy hányadék, amint ezt többen megírták.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. felix szerint:

    Megjött nagyapó, tehát a szar már visszafelé folyik a szargyárból.

  15. "?!" szerint:

    Noé s Te köpönyegforgató, volt mszmp-tag kriptaszökevény!
    Először is emlékeztetlek rá, hogy törött gerincű az aki téged a világra szart, és Te csak azért nem lehetsz törött gerincű, mert köztudott, hogy egy rakás szarnak nincs gerince.
    Ezt az állításomat magad is bizonyítod azzal, hogy önkormányzati képviselő és tanácsnok létedre, még soha nem volt gerinced ahhoz, hogy színt vallj, és vállald a valódi nevedet!

    A fentiek miatt ajánlom, hogy ameddig ne szólítalak meg, addig ne velem, hanem az Ararát-hegyen hagyott bárkáddal és a farkaddal foglalkozz!

    Ceterum censeo… A köpönyegfogató volt kommunista “nagyapó”, ha kinyitja a száját akkor hazudik, ha kinyújtja kezét, akkor pedig lop, de nagyon.

  16. "?!" szerint:

    Kedves 21:38-kor szikrázó zárlatos “rezsó”!

    Miért gondolod Te szegény szerencsétlen sérült lelkű és gyenge elméjű, hogy én is a sorstársad vagyok, és én is a latrinában élek, mint Te és a jó édesanyád?

    Vigyázz, Te szerencsétlen, nehogy ennél az árvíznél ítélkezzen feletted a vízözön!

  17. "?!" szerint:

    Kedves “joságos”!

    A 22:00-kor megjelent hozzászólásod második sorában tévesen hivatkoztál a Budapestnél mért 860 centiméteres rekord vízállás időpontjára.

    Ugyanis Budapestnél nem 2002-ben, hanem 2006-ban mérték az eddigi rekordnak számító 860 centiméteres vízállást!

  18. árvízi hajós szerint:

    Pabar elszabadult, valaki fékezze meg, mert ön -és közveszélyes!

  19. Rycki szerint:

    Ez is hír, látszik hogy a híreket is elmossa a Duna. Valakinek ez így jó.

    http://index.hu/gazdasag/2013/06/07/az_arviz_leple_alatt_olvasztja_be_a_nemzeti_bankba_a_pszaf-et/

  20. ... Grün szerint:

    Öreg farok!
    Ha lehet 4 azaz négy méter magas mobilgátat építeni, ami egy hozzád hasonló műszaki zseni szerint a talpánál 4 azaz négy atmoszférát tart, akkor miért ne lehetne “nyúlgát”-at is?!
    Lásd a mellékelt képet!
    A gödörásás ötletét nem tőlem oroztad, hanem a Legényanya c. filmtől! 😛
    http://kep.cdn.index.hu/1/0/435/4356/43563/4356306_bbad10e9e94b500ec2c1a5c72085bb4e_wm.jpg

  21. ... Grün szerint:

    Az árvíz miatt lezárt területről loptak

    “Baja mellet, Dunafürdőnél az árvíz miatt lezárt területen lévő zárópontnál szolgálatot teljesítő két bajai járőr igazoltatta azt a két fiatalkorú férfit, akik a lezárt területre akartak bemenni ma délután fél 5 körül. A fiatalokat igazoltatták, majd ruházatuk átvizsgálásakor bűncselekmény elkövetésére utaló tárgyakat találtak, csípőfogót, baltát, és rézvezetéket”
    .
    http://www.baon.hu/az-arviz-miatt-lezart-teruletrol-loptak-501185

  22. Jeniszej szerint:

    “nagyapó szerint:
    2013. június 07., péntek – 22:29
    Idióta Dr. grün t.t.! Nézzen utána miért nem lehet 80-100cm-nél magasabb nyúlgátat építeni, rájön mit jelenthet a 40 cm”
    Eccerű ez!
    Azt monya a Father.
    A megoldás az, mint a neve is mutatja, – nyúlgát.
    A menekülő nyulaknak egy nyúlgát nem okoz nehézséget átugrani, ha jön a víz.
    ))) 😀 (((

  23. Jeniszej szerint:

    Nem ártana, ha a képen látható csepeli területekről kiszorult illegális lakok részére Csillagtelepen az zönkormányzat mozgó klozetit állítana fel. Az olcsó szeszt a “pince” élelmiszer boltok körül délelőtt, délután az útszélen Csillagtelep egyetlen köztéri padja körül fogyasztják flugban, hangosan trágárkodva.
    Természetesen szarni, hugyozniuk kell közben. Mégse járja, hogy ezt a lakótelep bokraiban a földszinti erkélyek alatt teszik. Öt, hat hatalmas szabadon rohangáló kóbor ebek társaságában.
    Nem ártana, ha az illetékesek, mint a közteresek, sintérek és a közrendért felelősök néha a lakótelepen rendet csinálnának. ))) 😀 (((

  24. Jeniszej szerint:

    Nem érti a Father, hogy miért szükséges hét ember egy vaságy összeszereléséhez. 🙂

  25. Jeniszej szerint:

    .. Grün!
    Olló nem volt a kezükben?
    Előre mentek vagy hátra, – menekültek?
    Lehet,hogy ők voltak maguk a rákok.
    😉

  26. "?!" szerint:

    Kedves “árvízi hajós” fedőnevű majom!

    A tegnap 23:39-kor megjelent írásodra válaszolva közlöm, hogy Pabar nem “szabadult el”, hanem csak a bizonyíthatóan igazat szokta írni, és nektek ez fáj, méghozzá nagyon.

    Jegyezd meg, hogy a felhívásod, miszerint “fékezze már meg valaki”, két ok miatt is a Te csökött szellemi képességedet és az eltorzult igazságérzetedet bizonyítja!

    Az egyik ok amiért nem kellett megfékezni az, hogy amikor Te a felhívásodat írtad, Pabar akkor már az igazak álmát aludta. mert miután lefekvés előtt megválaszolta a vele szemben szemtelenkedők írásait, lefeküdt aludni és a jó “alvókájának” köszönhetően már mélyen aludt.

    A másik ok pedig az, hogy Pabart csak az általa leírtak cáfolatával, és bizonyíthatóan igaz ellenvélemények leírásával lehet megfékezni, de ez nektek nem megy, mert a Ti igazságérzetetek már annyira eldeformálódott, hogy már tévedésből sem szoktatok bizonyíthatóan igazat állítani!

    A fentiekből következik, hogy azokat a hozzád hasonló “ön és közveszélyes” idiótákat kell megfékezni, akik a notórius hazudozásaikkal rendszeresen lejáratják a politikai táborukat, amelytől Pabar azért távolodott el, mert a lázas cselekvés látszatát keltő semmittevést és az állandó arcátlan hazudozást nem tudja tolerálni!

    Világos, Te nagyon sötét agyú “árvízi hajós” fedőnevű majom!

  27. joságos szerint:

    T.”?!”. Elnézést, én tévedtem.

  28. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    A részeg Noé megátkozta saját fiát
    http://index.hu/tudomany/tortenelem/2013/06/07/a_reszeg_noe_megatkozta_sajt_fiat/

  29. rezsó szerint:

    Admnin!
    Amit ez a “?!” művel itt már hónapok óta, az embertelen. Egy olyan blog, amin ezt szakmányban csinálhatja egy ámokfutó elmebeteg, az maga is minősíthetetlen.

Itt lehet hozzászólni !