Rasszista megnyilvánulások a román válogatott meccsén

Marad a kettős mérce vagy büntetés következik a “varjúhang” miatt?

Prosport.ro, Nemzeti Sport, Csepel.info

A román válogatott kedden 4–0-ra győzött Trinidad és Tobago ellen (Fotó: gsp.ro)

A prosport.ro beszámolója szerint a román szurkolók tegnap, a Trinidad és Tobago elleni, 4–0-ra megnyert bukaresti felkészülési meccsen rasszista megnyilvánulásokkal illették a karibi labdarúgó-válogatottat, amivel újabb büntetést kockáztatnak a Magyarország elleni szeptemberi vb-selejtezőt megelőzően.

„Felelőtlen szurkolók újabb büntetést kockáztattak a Trinidad és Tobago elleni mérkőzésen” – írja címében a prosport.ro.

A vezető román sportoldal arról számolt be, hogy a román drukkerek egy csoportja a tegnapi, Trinidad és Tobago elleni felkészülési meccs előtt, a bemelegítés alatt rasszista megnyilvánulásokkal illették a karibi ország játékosait.

A tudósítás szerint a varjút utánzó hangjelzéseket adtak ki, Romániában a bajnokikon is gyakran fogadják ilyen megnyilvánulásokkal a színes bőrű játékosokat.

Kérdés, hogy eljut-e a FIFA-ig az ügy, mert ha igen, akkor valóban izgulhatnak a románok, hiszen a tavasszal, a hollandok elleni idegenbeli vb-selejtezőn a magyarokat sértő szurkolói kiírás miatt már kaptak húszezer svájci frankos büntetést. Akkor a román sajtó megkönnyebbülve fogadta, hogy megúszták a magyarok elleni szeptember 6-i vb-selejtezőre vonatkozó zárt kapus büntetést.

nso.hu

7 hozzászólás “Rasszista megnyilvánulások a román válogatott meccsén” bejegyzésre

  1. J szerint:

    Úgy sem kapnak zárt kapus meccset, mert “csak” négereket szidtak.

  2. Gordon szerint:

    Vannak néger zsidók is.

  3. Vátesz szerint:

    Vannak, azokat meg Izraelben különböztetik meg hátrányosan! Kik? Hát a világ legdemokratikusabb közösségének a polgárai!

  4. Gordon szerint:

    Biztos nem minden polgár. Ezért nem érdemes ilyen jellegű általánosítást tenni.
    Érdekes, hogy az Irán barát Jobbik lelkesedik a palesztinokért (és állandóan az izraeli bel- és külpolitikával foglalkozik), de a falasákkal már nem sokat törődik.

    Persze a magyar emberekkel se – csak azt nem értem, hogy miért nem teszik át a székhelyüket Ciszjordániába vagy Teheránba. Ott kiélhetik a küldetéstudatukat.

    “A Salamon-akció

    Etiópiában 1991-ben polgárháború dúlt. A falasák alijázni akartak, ezt azonban a kommunista rendszer igyekezett megakadályozni. Az izraeli kormány – hogy jobb belátásra bírja – harmincmillió dollárt fizetett Etiópia bukófélben lévő diktátorának, Mengisztu Hailé Mariam ezredesnek, és a még Etiópiában maradt falasák nagy részét, 4137 főt – más források szerint 14 325-öt – szállítottak 1991. május 24-én Izraelbe. Ez volt a Salamon-akció. Négy nap múlva Mengisztu megbukott; állítólag ebben erősen benne volt Izrael és a CIA keze, így állván bosszút, amiért a diktátor először nem támogatta az aliját.

    A légi mentést az El Al harmincnégy túlzsúfolt gépével hajtották végre. Világcsúcsot állított fel az a Boeing 747-es, amely 1088 emberrel – köztük egy, a repülőgépen született csecsemővel – landolt a Ben Gurion repülőtéren.

    A menekültek legtöbbje az Izraelbe érkezés előtt sosem látott folyóvizet vagy villanyt.”

    (Forrás: Révai Nagy Lexikona; Magyar Nagylexikon; Martin Gilbert: Izrael története; http://www.wikipedia.org)

    http://szombat.portalinternet.hu/2006/0612_falasak.html

  5. Vátesz szerint:

    http://globalgoritmus.blog.hu/2013/01/31/fajgyulolet_izraelben_az_egeszsegugytol_az_elsportig

    Január 26-án egy magas rangú izraeli tisztviselő elismerte, hogy általános gyakorlattá vált az izraeli hatóságok részéről a hormonális alapú Depo-Provera fogamzásgátló injekció adása etióp nőknek.

    A legszörnyűbb összeesküvés elméleteket idéző történetet követően két nappal, január 28-án az izraeli hírügynökség (JTA) hírt közölt arról, hogy a Beitar Jerusalem labdarugó klub szurkolói tiltakozni kezdtek két boszniai muszlim játékos leigazolásával szemben, a csapat „tisztaságának” megőrzése végett…

  6. Gordon szerint:

    Mondom, hogy folyamatosan az izraeli bel- és külpolitikával foglalkoznak a gagyioldalaikon.

    De miért nem költöznek oda!?

  7. Vátesz szerint:

    Nem mi foglalkozunk vele, a falasa zsidóknak tüntetni kell az egyenjogúságért! Ha tudta volna Hitler hogy a zsidók egyszer a követői lesznek, nem lett volna öngyilkos!

Itt lehet hozzászólni !