Orbán: Ültek már máskor is ilyen szélhámos zsarnokok a nyakunkon

Magyar Nemzet

„Örökké tartó vita, hogy mi mozgatja a történelmet, mi áll a velőt rázó események mögött” – kezdte ünnepi beszédét Orbán Viktor a budai Várban, tízezres tömeg előtt. A Fidesz elnöke kifejtette, vannak, akik úgy gondolják, az események mögött törvényszerűségek állnak, megint mások úgy gondolják, csupán banális véletlenek.

Orbán szerint az ellentétes magyarázatok közös vonása, hogy mindegyikből az ember hiányzik, az az ember, akin a nemzeti és a nemzetközi hatalom átnézett, akivel kénye-kedve szerint bánt, vagyonából kifosztotta, mert neki úgy tetszett.

A Fidesz elnöke úgy gondolja, 1956 nem érthető meg a diákok nélkül, akik az első sortüzek áldozataiul estek, azok nélkül a munkások nélkül, akik ha kellett, feláldozták életüket. „’56-ban az igazság áttörte a diktatúra vasbeton falait, felülírta a világhatalmak paktumait” – szögezte le. Mint mondta, 1956 október 23-án kiderült, nem létezik kommunista embertípus, nincs homo sovjeticus. Vajon miért visszatérő motívum Nagy Imre szemüvege, amitől az akasztófa alól sem akart megválni – tette fel e kérdést Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint Nagy Imre 1956 október utolsó napjaira tisztán át tudta látni a helyzetet, és fel is ismerte, hogy néhány mondat elegendő lenne ahhoz, hogy kihúzza a hurokból a fejét, de inkább a számkivettetést választotta.

„Mindig ugyanaz határozza meg, mikor vagyunk hajlamosak gondolatbűnt elkövetni, és még hálás lehet a magyar adófizető, hogy nem Recsken kötött ki” – jelentette ki a Fidesz elnöke.

Mi ünnepelni jöttünk ide, hogy együtt örüljünk, együtt legyünk büszkék arra, hogy magyarok lehetünk, akik nagy tettekre vagyunk képesek – szögezte le Orbán Viktor. Örüljünk, hogy olyan nemzet fiai lehetünk, akik ki tudjuk tépni magunkat a korszellem uszályából, és vissza tudunk térni a hithez, mi kifogyhatatlan hitű nép vagyunk – tette hozzá a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor leszögezte: a legreménytelenebb pillanatokban is eljön a magyarok október huszonharmadikája, akkor is, ha Nándorfehérvár, akkor is, ha Mohács kell hozzá. Mint fogalmazott, november 4-én nem a magyarok buktak el, hanem az egész nyugat-európai civilizáció, mi viszont büszkék lehetünk arra, hogy megfutamítottuk a zsarnokságot.

Mind azt akarjuk, hogy gyermekeink is megtanuljanak győzni, úrrá lehessenek a nehézségeken; mi győztes nemzedék vagyunk, mi is kiűztük a zsarnokságot – jelentette ki a Fidesz elnöke. Megjegyezte: ültek már máskor is ilyen szélhámos zsarnokok a nyakunkon, de akkor is leráztuk őket, és a porban kötöttek ki – mondta. Figyelmeztetett: ma ugyan a történelem formálja a jellemünket, de nem messze van már az az idő, amikor a jellemünk fogja a történelmet.

A Magyarországot sújtó válságról szólva úgy fogalmazott: hazánkat súlyosabban érinti, mint más országokat, mert – mint mondta – mi egy legyengített ország vagyunk, könnyen utcára kerülhet kétszázötvenezer ember. Orbán Viktor megismételte korábbi kijelentését is: bizalmi és vezetési válság van Magyarországon, a megszorítások pedig csak az emberek terheit növelik, nem jelentenek valódi megoldást. Ez egy olyan válság – szögezte le –, amit le kell győzni, nem pedig megúszni, „ebben a versenyben nem hirdetnek döntetlent”. Az ellenzéki pártelnök hangsúlyozta: megerősödve kell kikerülni a válságból.

A fasisztázók most hízelgő hangra váltottak, hogy lenyelessék velünk a békát – figyelmeztetett Orbán. Hozzátette: velünk akarják megfizettetni bűneik árát, de Magyarország be fogja bizonyítani, hogy nem azonos egy rosszkedvű és bukott részvénytársasággal. „Ki kell engedni a palackból a magyar szabadság szellemét” – zárta október 23-i ünnepi beszédét Orbán Viktor.

mno.hu

24 hozzászólás “Orbán: Ültek már máskor is ilyen szélhámos zsarnokok a nyakunkon” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Ja és erre is BIZONYÍTÉKOM VAN!

  2. Kovács Ernő szerint:

    Viktor, neked valami bajod van!?

  3. baniko21 szerint:

    Móricka vicc jut az eszembe erről az egész ünnepi megemlékezésről.
    Mórickának is mindig egy valami jutott eszébe mindenről, bár az nem
    egészen ilyen jellegü gondolat volt. Azt hittem a mai nap a megemléke-
    zésről szól, az elpusztult emberekről. Tévedtem!

  4. Papi szerint:

    Kovács Ernő!
    Veled van baj és azzal a mocskos gazdáddal. Hogy tudjátok összehozni Havas Szófia beszólását a koszorúzással? Hogy tud egy véres kezű párt jog utódja egyáltalán egy ilyen ünnepen koszorúzni? Hát így ahogy ti csináljátok kordon mögött és rendőr terrorral.
    baniko21!
    Elég szomorú ha vicc jut az eszedbe a mai napról. Tudod méltóképpen megemlékezni nagyon nehéz akkor mikor a rendőr azért igazoltat mert magyar zászló van nálad és mindezt elég durván csinálták. Mindezt délután a Lánchíd pesti hídfőjénél.

  5. Gordon szerint:

    Nekem sem Móricka jutott eszembe a mai ünnep kapcsán. Az igaz, hogy Havas Szófia aktív részvétele nélkül nem lenne sokkal szegényebb a magyar közélet, mindenesetre két éve olyan dolgok történtek ezen a napon az egyik párt ünnepi megemlékezésének végén, és után, mely egyetlen demokratikus jogállamban sem megengedett – elvileg. Ami pedig pár nappal később történt, pl. Kuncze Gábor “mártiriuszozása” egyenesen szégyen, döbbenet. Kuncze Gábor egy rendszerváltó párt vezetőjeként úgy viselkedett, mintha semmi se változott volna 1989-90-ben. Ezzel saját politikai pályáját értékelte le.

  6. Nagyapó szerint:

    baniko21!
    Véleményformálás előtt érdemes lenne elolvasni Orbán beszédét.
    Érdekes, hogy egyik pártvezér tízezrek előtt beszél, a másik pedig kordonok mögött, rendőrök, testőrök között teszi ugyanezt.
    Apropó: hol volt az MDF? Hol voltak Csepelen ?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  7. Kovács Ernő szerint:

    A Fidesz mi?Életükben nem dolgoztak, az átkosban ingyen tanultak! Most meg lopnának, csak nem férnek a vájúhoz! Ne oszd nekem az észt! Én is vagyok olyan magyar, mint te, és a társaid!

  8. miska72 szerint:

    Már nem csak én mondom, hogy szélhámos! A jagyző se Szeles hnem Szélhámos! Erre is bizonyítékom van!

  9. Papi szerint:

    Látjátok, hátnem szomorú ha kifogynak a szocik a párbeszédből akkor csak mocskolódnak mint Kovács Ernő. Brávó csak erre voltál képes Kovács Ernő én többet válaszra sem méltatlak mert nem vagy méltó rá.

  10. Bubus szerint:

    Persze Ernő, csak az MSZP-sek dolgoznak. Már ha a lopást munkának nevezhetjük. Szégyen, hogy az MSZP-ben csak ezt nevezik munkának. Nagy szégyen.

    Az átkosban senki nem tanult ingyen, mint ahogy ma sem tanul senki ingyen.

  11. Papi szerint:

    Tudod Bubus ezek odáig már nem jutnak el, hogy megnézzék a fizetési papírt Eü. hozzájárulás szakképzési hozzájárulás nyugdíj járulék személyi jövedelem adó munkanélküli hozzájárulás. Ez nekik mind semmi. Ezen felül a munkáltatód is ugyan ezt fizeti utánunk. A Kádár rendszerben azt mondták azért alacsony a fizetésed mert ezekért oktatás egészségügy nem kell fizetni. Ezek a kufárok mást nem tudnak csak lopni, csalni, hazudni és ha kinyitod a szád akkor fasiszta vagy és a rendszer ellensége. Az ilyen Kovács Ernő féléknek pont az a feladatuk, hogy mocskolódjanak.

  12. Gordon szerint:

    Ernő!
    “A Fidesz mi?Életükben nem dolgoztak” – írod. Ki nem dolgozott? A Fidesz? Ernő, az egy szervezet. Az elmúlt rendszer legvégén végzett közéleti tevékenységet (1988-ban alakult). Vagy a fideszesekre gondoltál? Honnan tudod, hogy a fidesz szavazók mikor, hol, és mennyit dolgoztak? Ne beszélj már sületlenségeket.
    Ernő! Úgy viselkedsz mintha teljesen becsavarodtál volna…

    Egyébként azok is ingyen tanultak (pl.: a szüleim adójából), akik 2008.március 9-e előtt a tandíjról papoltak.

  13. baniko21 szerint:

    Nagyapónak!
    Elolvastam az Orbán beszédet. Véleményem pedig úgy formálom, hogy
    mindkét felet meghallgatom. Való igaz, szégyen, gyalázat, hogy orszá-
    gunk miniszterelnöke, az ország vezetése csak rendőrkordon mellett
    tud ünnepelni, megemlékezni. Nagy bajok vannak ott, ahol a néptől eny-
    nyire félnek. De azért említsük már meg azt a pár lumpen elemet is,
    aki randalírozik, tör-zúz, molotovkoktéllal emlékezik. A csőcselék uszitá-
    sa egyáltalán nem helyes. A Papi által emlitett adóformák, beleértve az
    szj-t is, 1988-tól fizetendők. Akkor lettek a bérek felbruttósítva, és az
    szja bevezetve. Ez már – “hála” az akkori reformkommunista vezetésnek
    a kapitalizmus, rendszerváltás előszele volt. Csak azt nem akarták a
    tisztességes emberek elhinni, hogy ilyen büntetlenül lehet utánna lopni,
    rabolni, mindent tönkretenni, hogy létrejöjjön a most uralkodó vagyonos
    kb 1 milliós réteg. Igy tehát ma nincs Magyarországon olyan ember,
    akit ne loptak volna meg. Szép kis szabadság. Ne haragudj, de én ezek-
    re nem tudok felnézni, és dicsőiteni tetteiket akár baloldalon vannak,
    akár jobboldalon vannak. Miska szavaival élve: gazemberek birtokolják
    nem csak Csepelt, hanem az országházat, az egész országot.
    Szivesebben látnék a parlamentbe munkás-paraszt embereket, akik igaz,
    hogy nem tudnak olyan cirkalmasan beszélni, de a becsületük talán még
    megvan.

  14. Szilveszter szerint:

    Papi 22:05 kor “Veled van baj és azzal a mocskos gazdáddal.” Majd 22:44 kor “Látjátok, hátnem szomorú ha kifogynak a szocik a párbeszédből akkor csak mocskolódnak”
    Ez olyan hazudom, hogy a másik hazudik, ez olyan megosztok, amikor megosztással vádolok. Ez olyan mocskolom a másikat, hogy az mocskolódik.
    No és ez az, ami annyira felesleges. Gondolom, hogy ismeritek egymást, és innen az utálat. De ezt most Ernő kezdte. Miért is ne dolgozott volna a másik? Ezek azok a felesleges gerjesztések, amik további indulatokat szülnek (gyakran jogosan) Bizonyára dolgoztak. Ha nem dolgoztak, hanem tanultak, akkor a szüleik dolgoztak.
    Előkerül néha ez a régen ingyen tanulásos dolog. Nos az a helyzet, és bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy amíg egy családban egy ifjú egyetemre járt, addig az a család számára nem volt bevétel. Vagyis az egyetemista nem keresett pénzt, ellenben evett, ruházkodott, felnőtt életet élt. A szülők nem tandíjjat fizettek, hanem ellátást, de nem az egyetemnek, hanem a saját gyermeküknek. Nem ritkán egy fizetésből.

  15. Papi szerint:

    Nyertél Szilveszter.
    Valóban durván fogalmaztam nem kellett volna át vennem Kovács Ernő stílusát. Egyébként nem ismerem sem őt sem a többieket ahogy téged sem.
    De látod hiába volt a népszavazás ez a rabló kormány megint kitalált valamit, hogy amiért egyszer már fizettünk azt most még egyszer meg akarja fizettetni velünk. Ettől nagyon fel tud menni a pumpám.
    Tudod Kovács Ernővel kapcsolatban sokszor értelmetlenül és ostobán provokálja az embereket köztük engem is pedig tudja, hogy sokszor nem igaz amit leír.

  16. Szilveszter szerint:

    Kedves Papi!
    Hidd el, hogy jó volt olvasni szavaid! A félremagyarázás, az ostoba beszéd bosszantó, magam is gyakran vagyok idegbeteg ezek hallatán/olvasatán. De ha provokáció, és ez át is üt, ha úgytetszik kilóg a lóláb, akkor annak ne üljünk fel. A provokációnak az a célja, hogy hangulatot, felzúdulást, káoszt teremtsen. Ha nem dőlünk be ennek, akkor nem éri el a célját.
    Többségében intelligens emberek járnak ide, kiszűrhetjük a provokációt.

    Magam merengek néha ezen a nickeket takaró embereken. Valszeg legtöbbünk Csepelen lakik. Nem annyira nagy hely ez a mi kerületünk!(terjedelmét tekintve!) Kitudja, hányszor találkoztunk már, vettünk egymástól zöldséget a piacon, utaztunk együtt buszon, vagy mosolyogtunk egymásra egy derűs tavaszi napon?

  17. Kovács Ernő szerint:

    A Fidesz bekelebelezne minden pártot! A jobboldalon már az MDF-en kivűl sikerült! A baloldal nem adja meg magát! Nem akarunk megint egypártrendszert!

  18. Szilveszter szerint:

    Kedves Ernő!
    Szerintem feleslegesen izgatod Magad. Tény, hogy kissé feloldódott az MDF, és hangyányit elmaradt a közéletből a Kisgazda Párt is. Nos volt nekik vezetőségük, ha addig mentek az alkudozásban, hogy aztán benyelte őket a Fidesz, akkor számoljanak el seregük előtt (ha egyáltalán ez felmerül), hogy hová is letta sokszínűség, és miért lett narancssérga minden.
    Sima paranoiának tűnik azonban, hogy a baloldali pártokat felfalná a Fidesz. Minden szervezet onnan toboroz, ahonnan lehet. Ha meginog a Magyar, hát átpártol. de jobbról jobbra. Bizonyára van olyan, amikor balról jobbra, és fordítva is, jobbról balra. Identitás, lojalitás? Az más kérdés.
    Az MSZP túl nagy falat.

  19. Gordon szerint:

    Ernő! Nem akartok újra egypártrendszert? Kik nem akarnak? Ezt nem fejtetted ki bővebben.
    Melyik politikai erő számolta fel a demokratikus pártokat 1948-ra? Csak kérdezem…
    Szerencsére ma szabad világ van, szólásszabadság, és a hozzád hasonlók is szabadon megoszthatják velünk a gondolataikat. Ez jól is van így… 20-25 éve (mely azért nem olyan nagy idő) még nem egészen volt ez így… annak idején a szocialistza rendszerben gondolom nem aggódtál ennyire az egypártrendszer akkori megléte miatt. Persze változnak az évek… te is biztos változtál… de legalább saját magad előtt próbálj őszinte lenni, ha már itt szerepet játszol.

  20. Wass Albert barátja szerint:

    Kedves blogozók!
    Tegnap este a péntek 8 -(hirtv) Című műsorban Orbán Viktor elmondta, hogy mik a kilátások, mire készül a Fidesz. Ez szerintem, aki érti a magyar nyelvet, az tisztán láthat.
    Persze beszélhetünk arról is, hogy a Fidesz kit kebelez be, meg kit nem, meg, hogy az Orbán bányák, meg az Orbán szőlők. Eleve érdektelen, hamis történetek. A kérdés az, hogy ki fogja megmenteni ezt az országot ebből a kilátástalan helyzetből? Gyurcsány Ferenc? Ne röhögtessetek!

  21. Papi szerint:

    Azon gondolkodom, hogy a honvédséget, Eü.-t, Oktatást is a Fidesz nyelte le? Nagyon huncut ez a Fidesz. Vagy netán megint a nyakába akarnak verni mindenféle hülyeséget. Mondhatnak mindenféle hülyeséget az ilyen Kovács Ernő félék akkor is véget kell már vetni ennek a szélhámos, felelőtlen, diktatórikus rendszernek mielőtt teljesen elszegényedünk és eldurvulunk.

  22. Nagyapó szerint:

    Wass Albert barátja!
    A szélsőséges Klubrádió egyik betelefonálója mondta az “Orbán szőlőbányák”.
    Csak nem Kovács Ernő volt?

  23. Papi szerint:

    Ez tetszik: “Orbán szőlőbányák” Orbán megyek szőlőt bányászni. Nem vagyok nagy ívó bányász de azért a jófajta félédes vöröset szívesen bányászom. Remélem ti is.

  24. Wass Albert barátja szerint:

    Ne poénozzunk Urak! A kövidinka bor hazája igen is köves terület, tehét bánya. Gondolom, így jöhet össze a szoci agyakban(fejekben) az “Orbán szőlőbányák”

Itt lehet hozzászólni !