Gyurcsány nélkül kezelnék a válságot

Inforadio.hu, Klub Rádió, Orientpress

Gyurcsány

2002 óta osztályelsőkből sereghajtók lettünk

Orbán Viktor szerint négy reformot kellene párhuzamosan végrehajtani: politikait és kormányzatit, foglalkoztatásit, fejlesztéspolitikait, valamint adó- és járulékreformot. Orbán Viktor hozzátette: pártja 10 milliárd eurós növekedési programot hirdetne. Orbán Viktor szerint ebből 5 milliárd eurót kell adó- és járulékcsökkentésre fordítani, a fennmaradó 5 milliárd euró pedig uniós forrás lenne. A Fidesz elnöke szerint a kormány eddig mesterséges eszközökkel tartotta erősen a forintot. Gyurcsány nélkül kezelné a válságot az SZDSZ is – ugyanis Horn Gábor szerint egy nagyobb támogatottságú kormány jobban helyt állhatna a jelenlegi helyzetben. Az SZDSZ ügyvivője erről a Klubrádió reggeli műsorában beszélt.

A Fidesz elnöke szerint az ország katasztrófa közeli állapota nem következik egyenesen a gazdaság helyzetéből. Orbán Viktor a Budapesti Értéktőzsde vezetőivel tartott konzultációja után azt mondta, a gazdaság sokkal jobb állapotban van, mint ahogy a külföldi kormányok, elemző intézetek látják. A Fidesz ezért növekedési programot hirdetne.

Tízmilliárd eurós növekedési programot kellene meghirdetni, amiből 5 milliárd euró az adócsökkentés, 5 milliárd pedig európai uniós pénz. Megkezdődött a növekedési programok megindítása Európában. Szinte minden ország valamifajta növekedést élénkítő programot jelentett be – mondta a politikus.

Orbán Viktor szerint egyértelmű, hogy Magyarország könnyebben vészelte volna át a pénzpiaci válságot, ha már bevezette volna az eurót. Ezt szerinte Szlovénia, és az euró úgynevezett előszobájában lévő Szlovákia példája is mutatja.

A Fidesz elnöke úgy véli: vezetési és bizalmi válság van Magyarországon. Orbán Viktor azt mondta, az MSZP láthatóan nem tud megfelelő választ adni a krízis támasztotta kihívásokra, a kormánynak pedig szerinte gondoskodnia kell arról, hogy az ország élén cselekvőképes vezető legyen.

A mostani vezetővel Orbán Viktor szerint nem fogjuk tudni elkerülni, hogy meginduljon a gazdaság csökkenése, hogy tovább zuhanjon a forint árfolyama, és hogy megszűnjön 200 ezer munkahely. A Fidesz elnöke azt mondta, a kormány felelős az árfolyamváltozás okozta pszichózisért is.

Mesterségesen erős

Az elmúlt időszakban a forintot a kormány mesterséges eszközökkel, módon, mesterséges erős állapotban tartotta. Ha a forint a reális áron mozgott volna 250-260 forint között, akkor a 274 forintos érték nem keltené az összeomlás érzését. A forinttal nincsen nagyobb baj, de lesz, ha nem tudjuk megoldani a bizalmi válságot. A forintválság megoldása a miniszterelnökcsere – mondta a politikus.

Orbán Viktor nem osztotta azt az egyre szélesebb körben vallott vélekedést, hogy az adócsökkentést egyelőre el kell halasztani a kiadáscsökkentés érdekében.

Négy reform egyidejű elvégzését tartjuk fontosnak: politikai és kormányzati, foglalkoztatási, fejlesztéspolitikai, valamint adó- és járulékreform. Az rossz gondolat, hogy először le kell rakni a szocializmus alapjait, majd utána jön a fejlett szocializmus. Most is ez van: először stabilizálni kell a helyzetet, aztán lesz egy kicsit jobb. Ez nem így működik, a megoldás maga a növekedés – magyarázta a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor úgy véli, a kormány maga gerjeszti a válsághangulatot azzal, hogy bejelenti: megvédi a devizahiteleseket, pedig a pártelnök szerint a devizahitelekkel egyelőre nincs baj. Bár a Fidesz az elmúlt időszakban rendre ellenezte az államosítást, Orbán Viktor most nem zárkózott el az elől, hogy – ha a tulajdonosok is beleegyeznek – az állam tulajdont szerezzen kereskedelmi pénzintézetekben.

Forrás: Inforadio.hu
Az SZDSZ Gyurcsány nélkül oldaná meg a válságot?

Gyurcsány nélkül kezelné a válságot az SZDSZ – ugyanis Horn Gábor szerint egy nagyobb támogatottságú kormány jobban helyt állhatna a jelenlegi helyzetben. Az SZDSZ ügyvivője erről a Klubrádió reggeli műsorában beszélt.

Akár Gyurcsány Ferenc leváltása is terítékre kerülhet a bizalom helyreállítása érdekében a szerdai ötpárti egyeztetésen – erről Horn Gábor beszélt Klubrádió reggeli műsorában.

Az SZDSZ ügyvivője szerint nagyon megnehezíti a problémák megoldását az, hogy egy olyan kormányfő kormányoz, akinek napi szinten kell megküzdeni a támogatottságért, ennél fogva nem is tud hosszútávú stratégiát nyújtani a válság kezelésére. Horn Gábor úgy véli, egy nagyobb támogatottságú kormány jobban helyt állhatna a válságkezelésben.

Forrás: Orient Press/Klubrádió

40 hozzászólás “Gyurcsány nélkül kezelnék a válságot” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Hát ezt jól elk…ták.

  2. Szilveszter szerint:

    “Orbán Viktor a Budapesti Értéktőzsde vezetőivel tartott konzultációja után azt mondta, a gazdaság sokkal jobb állapotban van, mint ahogy a külföldi kormányok, elemző intézetek látják. ” idézem a cikkből.
    Egy másik, szó szerinti idézet: Ami jelenleg Magyarországon a pénzpiacon zajlik, nem más, mint pánikreakció – mondta az InfoRádióban Csaba László közgazdász.Hangsúlyozta: a magyar gazdaság alapjai erősek és a nemzeti bank is jelentős valutatartalékokkal rendelkezik, ennek ellenére sokan nem racionálisan, sőt saját érdekük ellenére cselekszenek.
    Ha Orbán Viktor meggyőződött arról, hogy sokkal erősebb a gazdaság, mint sokan azt hiszik, ha Csaba László szerint a gazdaság alapjai erősek, csupán pánik keltés az oka sokmindennek, akkor most ilyenkor mi van????
    Nem lehet, hogy simán nem kellene pánikot kelteni, fel kellene hagyni a kihalunk, meghalunk, éhen halunk, tönkremegyünk mumus ábrázolással? Ugyanis ettől ideges az ország. Nem attól, ami valójában van, hiszen abba senki nem lát bele!

  3. csollány szerint:

    Nem vagyok ideges, igaz, hogy címlapokban sem szerepelek.

  4. infósferi szerint:

    Arra kérnék választ Szilveszter, hogy a kép alatti szöveg szerinted igaz-e? Fletóék alatt lettünk elsőkből sereghajtók?

  5. Szilveszter szerint:

    Igen. Korábban írtam valahol, hogy a hibákat én is látom. Nem javíthatatlan, nem végzetes semmi.
    De itt a “mostani helyzet”-ről van szó! Amikor egyesek szerint oda van az ország, csak fletó távozásával lehet tovább az élni. Közben meg úgy látszik, hogy a gazdasági háttér rendben van. Én erre kérdezem, hogy akkor lehet, hogy helyterállna a köznyugalom, ha nem folytatódna a riogatás. Mert olyan jó a nyugalom! 🙂

  6. D Döme szerint:

    kéne már egy őszefoglalót, vagy egy kis fimet remekelni Böszme Fletóról,onattól kezdve,hogy feltünt a képernyön még sport miniszter korában ( mi az hogy-nagyon is !!!!), hogy fent maradjon az utókornak az a sok negativ esemény amit ez az “ember” müvelt kis hazánkal.
    Minde balos elftárs Orbán V. szidja,ócsárolja,csak azt felejtik el,hogy ők se tudják mi lett volna ha kap még 4 évet,de azt igen,hogy Fletó hat éve alatt mi van ? – kis iskolák,posták,gyógyszertárak,vasuti-vonalak és még lehetne sorolni ,kinek a müve ? a közbisztonságról meg hogy ne is bezséljünk. A kép alá meg egy nagy kérdő jel dukál,hogy ez a sok ostoba primitiv tömeg tegye fel magának a kérdést ” vajon ezt akartuk ????

  7. LB szerint:

    “Tessék megnézni, hol tart ma Magyarország és hol tart Szlovákia. Mi ma nyugodt felülnézetből tekintünk magyarországi barátainkra, mert mindaz, amit gazdasági, szociális és pénzügyi téren elkúrható volt, azt el is kúrták úgy, ahogy az csak keveseknek sikerült”

    Robert Fico

    http://w.blog.hu/2008/10/22/felulnezet

    Ami a legelszomorítóbb, hogy igaza van! 🙁

  8. hollósi szerint:

    Aki kedvező gazdasági környezetben nem volt alkalmas az ország szinten tartására sem, hogyan akar a válsággal megbirkózni? Garantálja a hosszú agóniát!
    Szilveszter stílusa pazar: kérdezd Gyurcsányról, Ő azonnal Orbánról kezd beszélni. Keveri a szezont a fazonnal: a kialakult helyzetért felelős kormányt az ellenzékkel. A kasszakulcs kinél van?

  9. Szilveszter szerint:

    Mindössze annyit mondtam, hogy Orbán szerint jobb állapotban van a gazdaság, mint ahogy a külföldiek látják. Hazudik? 🙂

    Ha nem hazudik, akkor a sok kritika ellenére valami csak működik!

  10. Nagyapó szerint:

    Szilveszter!
    Összekeveri a kecsesen ringó fecskét a recsegve ……. kecskével. Orbán hűteni próbálja azt a hevületet, amit a kormány gerjeszt.
    Ha kölcsönt kérünk, az azt jelenti nincs tartalék (5 milliárd euró), mint Írországnál. Ha hirtelen visszavonjuk a költségvetést, az adótörvényeket, ha semmire nem jó nemzeti csúcsot hívunk össze akkor, amikor még nincs új költségvetés, az kelti pánikot.
    Ezt kell gyorsan, nyugodtan kezelni. Sajnos Gyurcsány össze-vissza beszél, leginkább hazudik, így egyre mélyül a politikai és a gazdasági válság.
    Talán el kellene olvasni a Szövetség javaslatait.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  11. Szilveszter szerint:

    Válság! Bizonytalanság! Hiteltelenség! Hazugság! Ezek lennének a hevületet hűteni szándékozó próbálkozások? Hááát nem tudom….
    400 milliárddal beljebb lennénk, ha Gyurcsány lemondana? Ez meg a gyorsan nyugodtan megoldás lenne?
    Akkor oltsunk tüzet olajjal, és kössük ki a lovat a szekér elől?
    A Vikror beszédeiben én nem látom, nem hallom, nem érzem a megnyugtató szavakat, szándékot. Annál inkább érzem a feszültséget, és egy kissé ideges is leszek tőle. Nem azért mert Viktor! Alapból nincs vele semmi bajom. Annyi van csak, hogy egy intelligens vezetőnek talán kevésbé kellene saját táborát kilátástalan izgalomban tartania.
    A nemzeti csúcsot már megtárgyaltuk. Arról az a véleményem, hogy minden alkalom, és hely olyan, amienné teszik. Volt egy lehetőség, amivel nem élt az ellenzék, és ennyi.

  12. hollósi szerint:

    A válságot nem az oldja meg, akinek keze leginkább benne van!

  13. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Nyugalmat akarsz? meglehet oldani. Az ország kb 80-90% – a gyűlöli Gyurcsányt még ünnepelni sem lehet úgy, hogy ne keljen a rendőrségbe ütközni. Szabaduljatok meg Gyurcsány és kormányától és akkor de csak akkor lehet szó megegyezésről és nyugalomról. Addig talán ne beszéljetek erről. Nézd meg a mai napot. Egyetlen állami ünnepre sem mehetett oda az átlagember 100 méterről nézhettük hazánk lobogójának felhúzását és nem csak ma de évek óta. Egyszer már leírtam és szerintem nagyon sok embernek ez a véleménye: ha az általad említett csúcs célja az volt, hogy helyeseljenek a kormánynak az újabb megszorításokhoz akkor helyes ha nem egyeznek meg.

  14. büki szerint:

    Gyurcsány leginkább egy időzavarban lévő sakkozóhoz hasonlítható. Volt egy elképzelése 2006.-ban arról, hogy 2008.-ig, megszorításokkal rendbe teszi a gazdaságot. Ha ez sikerül, jön a fellendülés és az EU-s pénzek, 2010-ben jók az esélyei egy ismételt győzelemre. Nos, időzavarba került, az ország helyzete messze elmarad attól, amit megálmodott. Túl a ciklus felén még lefelé megyünk, újabb megszorítások jönnek, az eredeti cél nem tartható. Az EU-s pénzekkel meg az a gond, a széles közvélemény ezek sorsfordító hatásairól alig tud, adu-ász sosem lesz a kormány kezében. Van akkora zsugás, hogy ezt már rég felismerte. Aligha várja sorsa beteljesülését. A nyugodt építkezésben már nem bízhat. Akkor miben?

  15. Szilveszter szerint:

    Papi!
    Nekem számos dolog mellett a leginkább az nem tetszik a Fidesz dolgaiban, hogy rákattannak valamire, akkor nem jönnek le róla, csak mondják, és mondják. Olyan imamalom szerűen, és mondja tovább minden Fideszes, akár van realitása, akár nincs.
    Akkor vesézzük ki egy kicsit ezt a Gyurcsány távozási históriáját. Ott kezdődött, hogy legyen előrehozott választás. No ebben futottak egy pár kört. Az MDF, és az SZDSZ parlamenti kiszorulási valószínűsége miatt egészen biztos, hogy nem lesz előrehozott választás.
    Távozzon Gyurcsány! Medgyessynek volt alternatívája, nem volt nagy cucc leváltani. Gyurcsánynak nincs alternatívája, ezért nem merik leváltani. Nézz körül! Ki merne most Gyurcsány székébe ülni?
    De tegyük fel, hogy volna alternatíva, és valaki beválallná. No akkor mennyivel lenne jobb a Fidesz szempontjából? Ugyan az az MSZP felállás lenne, csak más nevekkel.
    Nem tudom, hogy honnan derült ki, ez a 80-90 %-os Gyurcsány gyűlölet? Ez badarság!
    Az ünnepségekről: Azt mondom, hogy ha Te lennél a közjogi méltóságok között, helyeselnéd a kordont! Mit keres egy állami ünnepségen fütyülés, tojásdobálás? Ettől még a Fidesz is elzárkózik! A kordon azoknak szól, akiknek a “mértékletesség, a törvénytisztelet” szavak kevésnek tűnnek. Nekik kordon, és ketrec kell, másból nem értenek. 20-30 emberről beszélek, akiknek az ünnepi megemlékezés csupán cirkuszra lehetőség.
    Most lassan 21 óra van, a tv-ben azt látom, hogy szellemifogyatékosok dühöngenek a belvárosban. Minden állampolgárnak joga, hogy a nyugalom fennmaradjon ilyen esetekben is. Ezt sajnos csak méregdrága intézkedésekkel lehet megoldani. Sajnos.

  16. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Én nem tudom te hol élsz. Azt mondod, hogy a Fidesz rákattan valamire akkor nem száll le róla. Remélem jól idéztelek MSzP – SzDSz kormány mit mondott: dübörgő gazdaság, nem lesz vizitdíj, nem lesz kórházi ápolási díj, adó csökkentés lesz, nem lesz tandíj stb egy – két ígéret A Fidesz azt mondta, hogy ez hazugság a kormány igenis megakarja csinálni és meg is csinálta (sajnos). Nem tudom te merre felé járkálsz de én végig utazom a várost oda – vissza mert messze dolgozom és hallom mit mondanak az emberek. Hidd el nem sokat tévedtem a % -ban. Az állami ünnepeken mit keresnek a kordonok talán ezt a kérdést kellett volna feltenned. Tudod ennek a kormánynak a szájából meglehetősen furcsán hangzanak a “mértékletesség és törvénytisztelet” A rendőrség ismeri azt a20 – 30 embert akit te említesz miért engedi ki őket én megmondom: mert fizetett provokátorai a kormánynak és az a feladatuk amit csinálnak félelem keltés.
    Végül ha tőlem idézel akkor ne olyan szavakat használj amit én nem mondtam. Én SOHA NEM HELYESELTEM A KORDONT.

  17. Szilveszter szerint:

    Na ez bonyolódik rendesen, de még tartom a szálat. Az imamalom szerű kántálás, és a választási kampány között az a különbség, hogy az egyik az emberek agyára megy, a másikkal választást lehet nyerni. (ez megvolt)
    Az idézetekkel van egy kis félreértés: Nem tudom, hogy hol idéztelek, de amikor idézek, azt idézőjelbe teszem, másolom, és beillesztem. (csak a pontosság kedvéért teszem ezt). A “mértékletesség, a törvénytisztelet”- et szintén idézőjelben írtam, de ezt éppen Orbán Viktortól idéztem! Orbán Viktor szájából is furcsán hangzott! (de látod mennyire a cimke számít?? egy pár szót az tesz építővé, helyessé, vagy gennyes hazugsággá, hogy Viktor, vagy Feri mondta! ez őrület)
    Most viszont idézlek Papi! “Az ország kb 80-90% – a gyűlöli Gyurcsányt” alább írod: “Nem tudom te merre felé járkálsz de én végig utazom a várost oda – vissza mert messze dolgozom és hallom mit mondanak az emberek.” Nos ha oda vissza utazol, és a bkv-n köpködik Gyurcsányt, az messze nem fedezi az ország 80-90 %-át. Nem reprezentatív a felmérésed.
    Az a 20- 30 ember szerinted fizetett provokátor? 🙂 Úgy hívják őket, hogy 64 Vármegye 🙂 Írjál nekik e-mailt, és mondd el nekik, hogy szerinted fizetett provokátorok! Tedd meg kérlek, hogy a válasz levelet közzéteszed! 🙂

  18. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Lehet, hogy neked az agyadra megy a Fidesz “imamalma” de az legalább igaz mig a kampány (MSzP-SzDSz) kampány hazug volt. Ezt nem tudod letagadni.
    Az idézettel kapcsolatban: Amiért én szóltam olvasd el figyelmesen a írásainkat és észre veszed amiért szóltam. A “felmérésemmel” kapcsolatban ez is olyan pontos volt mint a többi felmérés.
    A provokátorokkal kapcsolatban csak idéztem Petrényit (remélem jól emlékeztem a nevére) 2006-ban ő volt a belügyminiszter ő mondta, hogy tudjuk kik voltak a huligánok nem politikai megmozdulás volt (lehet, hogy nem szó szerinti idézet de a lényege ez volt) 2006 szept 18-án ezt mondta a napkeltében. A 64 vármegyével kapcsolatban az egy felvidéki magyar szervezet. Nem árt ha tudod. Egyébként nagyon furcsa, hogy mindig akkor tűnnek fel amikor a kormány más okok miatt bajban van.
    De vissza térve az eredeti kérdésre azért Gyurcsány fején sokkal több vaj van mint Orbánén. Azért arra még kíváncsi lennék szerinted Orbán miért nem szavahihető? Tudod nem csak vagdalkozni kell.

  19. Szilveszter szerint:

    Többször említettem már, hogy nincs alapból bajom Viktorral. Hogy leszokott a dakota közmondásokról, így egészen viselhető. A vezetésben eltöltött idővel egyenesen arányos a vaj. Világos, hogy 4 év alatt nem lehet annyi vajat összegyűjteni, mint 6 év alatt. Feszegetnivaló van bőven.
    Viktornak most nagyon top-on kell lennie, mert riválisa ott liheg a nyakán, és ha a harmadik választás is bebukja, akkor már csak a metszés, és a szüret lesz a dolga míg él. Nem rossz ez a bibliával előjövés csak igen képlékeny talaj.
    Visszatérve kérdésedre: Nekem személyszerint nem a szavahihetőségével van baj Viktor tekintetében, hanem az iránnyal, annak a kommunikációjával. Ennek eddig 0:2 az ára az MSZP javára.
    Egyes esetekben csak akkor értem, hogy mi a valódi üzenet, ha beszélek néhány ismerősömmel. Olyankor mindíg mondom, hogy így már érthető, de akkor miért nem ezt kommunikáljátok az országos médiákban??? Erre mindíg csak annyi a válasz, hogy ezt ők sem értik…..

  20. Papi szerint:

    Ejnye Szilveszter!
    Kértelek, hogy ne vagdalkoz. Tudod volt egy államtitkár komoly apparátussal talán még emlékszel a nevére Keller László. 4 évig csak az volt a feladata, hogy Fidesz törvénytelenségeit feltárja. Emlékszel? Nem sok mindent talált. Talán ezt nem kéne elfelejteni. A Fidesz kommunikációjával tényleg baj van mert 2002-ben az első fordulóban azt hitte, hogy amit tett az országért az önmagáért beszélt. Tévedett a második forduló megnyerése kevés volt. 2006-ban az MSzP-SzDSz kormány annyi hazugságot hintett el és az emberek gyarlók inkább a jót szeretik elhinni mint a rosszat. Viszont azóta csak rossz jött és ez nagyon komolyan fogja befolyásolni a 2010-es választásokat és addig még csak rosszabb jön. Tudod időként nem tudom sírjak vagy nevesek azon amit írsz. “Olyankor mindíg mondom, hogy így már érthető, de akkor miért nem ezt kommunikáljátok az országos médiákban???” Jézus Mária mondjál nekem független és pártatlan országos médiát. Akár Tv akár újságot. Kacagnom kell.

  21. Szilveszter szerint:

    Pártatlan országos média? Hír Tv, Echo Tv, Duna Televízió, Lánchíd rádió, Pont Fm, Magyar Nemzet. Független? Pártatlan? Nem. Jobbosok. Mtv, Rtl Klub, ATV. Klub Rádió, Magyar Narancs, Népszabadság. Független? Pártatlan? Nem. Balosok.
    Egyszerre kéthelyről nem kaphat “támogatást” egyik sem.
    Megjalanik a médiákban a jobbos kifogás, a felszólalás, a tiltakozás. Számomra általában az a baj, hogy nincs mögötte megnevezve, hogy konkrétan mi az, ami elérni kívánt? Én az egyszerű buta ember vagyok, aki azt látja, hogy a Fidesz már megint ágál valamiért! Gordon nagyszerűen, és érthetően leírta a Csepeli KT, alatt történtek hátterét, és abban a fogalmazásban már érthetővé vált, sőt, nagyonis elfogadhatóvá! Urambocsá’ támogathatóvá.
    Nos, hogy ki mit talált, és mit nem, az számomra egy kicsit más kérdés. A mai Magyarországon, nem igazságszolgáltatás, hanem jog szolgáltatás van. Ha valami a jog bástyáin belül van, az akkor is megáll, ha erkölcstelen, és etikátlan, nem beszélve a pofátlanságról. Ha valami épp nincs a jog bástyáin beül, akkor az vagy vitatható, vagy agyonhallgatható, elmis-másolható.
    Mi közemberek ezeket csak nézhetjük, de vagy értjük, vagy nem. Vagy elfogadjuk vagy nem. Vagy sírunk rajta, vagy nevetünk.

  22. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Még mindig csak vagdalkozól, mert érzed, hogy nagyon sok minden amit leírsz nem feddi teljesen az igazságot. A médiák sorolását ne firtassuk mert sajnos egyik sem pártatlan. Bármilyen furcsán hangzik az egyik viszonylag legpártatlanabb TV a Hírtv (Nemzetközi Újságíró Szövetség megállapítása) tehát nem az én elfogultságom. Már megint ez a szöveg a Fidesz ágál. Mi lenne ha végre eljutnál oda, hogy arra is figyelnél amit mond azonnal rá jönnél, hogy értelmes megoldásokat javasol. A jog szolgáltatással kapcsolatban nálunk még az sincs ha lenne akkor nem lehetne miniszter elnök Gyurcsány mert rendőrségi eljárás volt ellene. Nem lehetne rendészeti miniszter Draskovics mert 96-ban az olajszőkítési botrányban rendőrségi eljárás volt ellene és Horn Gyula állította le. Szilvásít is említhetném Vagy Kókát a Hankokkal kapcsolatban. Ezeket tudod gazdasági büntetnek nevezik jobb helyeken. És akkor még nem beszéltem a közérdekű információk hamisítása valamint elhallgatásáról. Nektek állítólagos balosoknak az a legnagyobb baja, hogy nem vagytok hajlandók elfogadni a tényeket hanem arról beszéltek, hogy így a Fidesz úgy a Fidesz. A ti hátatok mögé bújó szélsőséges multi kormánynak pedig mindent elhisztek. Még egyszer leírom nekem nem veletek és a baloldallal van bajom hanem ezzel a törvénytelen kormánnyal.

  23. Szilveszter szerint:

    Az esetek többségében a saját álláspontom írom, úgy, ahogyan én látom. Nincs szükségem senkire, és semmire, hogy legyen véleményem. Ebből kiindulva, nem meglepő, hogy amiket írok, az nem a Világ igazsága. Baj lenne, ha úgy hinném, hogy én mondom a frankót. (de asszem ezt már írtam itt többször)
    Épp ezért, ha azt mondom, hogy ágál a Fidesz, az az én véleményem. Ha más is így látja, az egy dolog, és az is egy dolog, ha más épp ellenkezőleg látja.
    Sajnos valóban nem mindíg világos, hogy mi az üzenet a Fidesz kommunikációiból. Megnéztem az ünnepi beszédet. Értettem, hogy kampány, de hát arra van még két év. 56-hoz nem volt ennek köze. Megnéztem ma a Péntek 8-at. Amit mondott Viktor, azt értettem. Nem értek vele egyet, de tetszett amit, és ahogy mondta. Még inkább nem lettem Fideszes, mert aki már most a kését feni, hogy majd jön a megtorlás 4-8-12 éve, nos ez nekem nem hiányzik. Nem azért, mert bármi terhelne engem. És nem vagyok abban bizonyos, hogy az felfelé viszi az ország gazdasági, erkölcsi megítélését, ha elkezdenek egy széleskörű perhadjáratot.
    Mindenesetre színesebb így a politikai paletta, hogy van Fidesz is. Hátha nem fárad el 2010-ig! 🙂

  24. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Tudod van egy magyar alkotmány és vannak törvények amik betartása mindenkinek kötelessége. Azt hiszem, hogy ebben egyet érthetünk. Ha mi egyszerű polgárok nem tartjuk be akkor megbüntetnek bennünket és ez így jogos. Akkor a vezetőkre is ez érvényes nem? Azok akik valamilyen bűnt követnek el azoknak is jár a büntetés, remélem ebben is egyetérthetünk. A Fidesz nem boszorkány üldözést akar hanem azokat akik bűnt követtek el igenis büntessék meg. Ez az elv viszont igenis javíthat az ország megítélésén.

  25. Szilveszter szerint:

    Ez tény, rendben van, és egyet is értünk ebben. Simán tisztességes lenne egy esetleges MSZP győzelem során is rendezni a tisztázatlan kérdéseket. És őszintén mindenre, és mindenkire gondolok itt. Teljesen rendben van a cúslág történet abból a szempontból, hogy derüljön ki, ha valaki gazember, és valóban tűnjön el a porondról akár Fideszes, akár MSZP-s. (Itt jegyezm meg, még mielőtt bárki is félreértene! Mindaddig az ártatlanság vélelme megillet mindenkit, ameddig a bíróság jogerősen bűnösnek nem nyilvánítja. Tehát senkit nem vádolok, semmi vallomást ne lásson senki ezek mögött a mondatok között, mondván, hogy belétom, vagy elismerem, hogy x, vagy y……)
    Senkit nem jogosít fel jogtalan előnyök megszerzésére, hogy politikai, vagy gazdasági szerepet kap! Bár az is igaz, hogy jogtalanul lehallgatni, megfigyeltetni sem oké. Így valóban ideje visszatérni az átláthatóságra, mert ha innentől valaki nem átlátszó, akkor arról nem is fog kiderülni semmi! 🙂 (nyugi! csak poén!)
    Komolyra fordítva. Rendes meggyőződésem, hogy elengedhetetlen a megújúlni tudás. A nemzeti politika szereplői idestova 18 éve hajszolják egymást. Lassan elég az arc megjelenése, és máris nyílik a bicska. (jelzem, mindkét oldalon egyformán!) Kizárt, hogy ebbe ne lehetne elfáradni, belefásulni. Még Viktornak is. Eddig is élet-halálharc volt számára minden választás, de most valóban óriási a tét számára. Csak a nyugalom kedvéért mondom, hogy Fletónak nem kevésbé!
    Azt gondolom, hogy 2010 ben újra kellene gondolni a nagypolitikát, szakítani a beidegződésekkel, és tiszta lappal kellene indítani az egymás torkának esést. Mondom mindezt azért, mert egy frissebb generáció talán képes lenne az aktuálpolitikai helyzetre figyelni, és a vitákat nem terhelné az elmult évtizedek súlya. Akkor talán elkezdődhetne a választók szolgálatában dolgozás, ellenőrizhető keretek között, valódi üvegzsebbel, valódi reformokkal, valódi népképviselettel.

  26. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Amit leírtál az mind nagyon szép és nagyon jó. Még azt is elhiszem, hogy TE komolyan gondolod amit leírtál de az a baj, hogy azt hangoztatja a “baloldali” kormány vezetője hasonló szép megfogalmazással és aztán jön az ellenkezője és ha az ember számon kéri az ígéretet akkor jön a vipera, könnygáz gránát, vízágyú és a fasisztázás. Szerinted akkor, hogy lehet megbékélni.

  27. Szilveszter szerint:

    Komolyan gondolom. Azt is komolyan gondolom, hogy lehet új fejezetet nyitni. Itt Csepelen mindenképpen! Ez csak rajtunk múlik. Rajtad, rajtam, rajtunk.
    A 2006-os események sok vihart kavartak. Egyszerűen senki nem volt erre felkészülve. Félt ott mindenki. Ellenzem, és elutasítom a jogszabályba utköző rendőri brutalitást, amikor a pánikot csoportosan egy-egy emberen vezették le. Ellenzem viszont azt is, ami a másik oldalon megnyilvánult. Lehet hogy számonkérésnek indult a dolog, de hogy nem az lett belőle, az már kiderült. Egyetlen autó, egyetlen kuka, egyetlen macskakó nem tehet a fennálló helyzetről, mégis belekeverték az ügybe.
    Akció volt, amire volt reakció. Egyik sem szerencsés. A demokratikus platformok ugyanúgy elutasítják a szélsőséges megnyilvánulásokat, mint az arra adott választ. A bántás messze áll tőlem, de a Fidesz részéről nem volt kissé meggondalatlan az Astóriához szervezni azt a nagygyűlést? Már csak azért is, mert mintha most körültekintőbbek lettek volna abban a tekintetben, hogy most nem volt ilyen. Már csak azért is, mert a szélsőségesek így nem tudtak hová csapódni. Bencze József elmondta, hogy a rendezvények szervezőinek is az volt az érdeke, hogy se provokátorok, se agresszorok ne tudjanak csatlakozni, és felhasználni a rendezvényeket.
    Sajnálom azokat, akik valóban ártatlanul estek áldozatául a 2006-os eseményeknek. Mindemellett azt mondom, hogy a sebek nyalogatása épp úgy nem visz előre, mint az egymásra köpködés.
    A megbékélést -szerintem- mindenkinek magában kell kezdenie. Megbékélni saját magunkkal, számot vetni hibáinkkal, megkeresni, hogy hol rontottuk el. A megbékélt ember más szemmel néz a környezetére, és másképp viszonyul hozzá. Ha két megbékélt ember találkozik, nyugodtan beszélhetik meg a jelent, és a jövőt. Ha sok megbékélt ember találkozik, akkor nem kizárt, hogy rájönnek arra, hogy a sorsuk, a jövőjük a saját életterükkel kapcsolatban a saját kezükbe van.
    Nem tanmese, nem népokítás, valóban így gondolom.

  28. Szilveszter szerint:

    Csak kiegészítésül, hogy ne mosódjanak össze a fenti sorokban leírt időpok. A 2006 os gyűlésről beszélek, amikor izzott a hangulat amúgy is. Most nem tudtak hozzácsapódni a Fidesz rendezvényhez, mert nem volt. Erre mondtam, hogy Bencze Józes, stb.
    Még mielőtt bárki nekem ugrik: Nem állítom azt, hogy a Fidesz a felelős, és inkább ne tartson rendezvényeket, mert akkor szerintem nincsenek zavargások!!! Volt most is Fideszes koszorúzás is, meg volt máshol is más rendezvény. Csak valahogy szervezettebb, és odafigyelősebb volt. (szerintem)
    Annak viszont örülök, hogy Csepelen nem voltak zavargások sem akkor, sem most!

  29. csollány szerint:

    Szilveszter! Régi emberekkel nem lehet új fejezetet kezdeni. ti meg mással el sem tudjátok képzelni!

  30. Szilveszter szerint:

    Viktor nélkül el tudjátok képzelni? Kövér? Navracsics? Ugye, hogy Ti sem tudjátok elképzelni mással?
    Én azt mondom, hogy azon kellene elkezdeni, hogy hogyan? És nem a miért nem- eket kellene csokorba gyűjteni. Millió olyan dolog van, amitől valmit nem lehet. Elég kevés viszont, amitől megy.
    A dolognak – szerintem – alulról kellene rendeződnie. Itt is, ott is. A másod- harmad generációs felfogás sokban különbözik az előzőktől. A Fideszben sem váletlenül merült fel a frissítés gondolata, a Viktor helyén. Minden bizonnyal az MSZP-n belül is megvannak a körvonalak, hogy a 2010-es választásokon milyen arcok szerepelnek majd. Biztosan megvannak az ötletek, az elképzelések, és a programok a második vonalban. (legalábbis nagyon remélem!) Ez azonban nem kerül felszínre hamarabb. Nagy butaság lenne.

  31. Papi szerint:

    Szilveszter!
    El olvastalak figyelmesen és az az érzésem, hogy egy-két dolog nem tiszta előtted vagy csak elsiklottál felette. Ha jól értettelek 2006 okt.23-áról írsz.
    Na akkor egy-két dolog amiről mindenki hallgat azóta is.
    1.) Az események már hajnalban az állami ünnep előtt kezdődött. Volt egy egyesség a Kossuth tériek és a rendőrség között. a rendőrök át nézik a teret és utána vissza mehetnek a tüntetők és békén csendben maradnak ne zavarják meg az ünneplést. KB 25-30 ember nem volt hajlandó kijönni a térről a rendőrök nem azokat hanem akik kijöttek azokat verte széjjel. (Miért ne azokat vitte el akik nem jöttek ki?)
    2.) Vége volt az állami ünnepnek és az átlag emberek akartak virágot tenni az 56-os emlékműhöz. A rendőrök gumibottal és kőnygázzal szét kergették az embereket.
    Ez volt dél előtt.
    3.) Délután a Korvin közből ismét megindult a tömeg a Kossuth térre arra rendőrök ismét szétverték a tömeget. Ez még a Fidesz nagy gyűlés előtt közvetlenül volt.
    Amikor a rendőrök el kergették a tömeget a Kossuth térről ne a Nyugati tér felé terelték az embereket hanem az időközben meg kezdődött Fidesz nagy gyűlés felé a Deák tér irányába. MIÉRT?
    4.) A Fidesz nagy gyűlésnek 18 óra 05 perckor lett vége (megnéztem az órámat) és rá 3 azaz három percre már zuhogtak a Fidesz nagy gyűlés résztvevőire a könny gázgránátok és a gumi lövedékek. Ha nézted a TV-t akkor nem egy olyan résztvevőt láthattál akik egyik percben a tömegben üvöltöztek a másik percben a másik percben a rendőrök arcát mosták le. Ezek az események így történtek és ilyen időrendben Az egész balhét elkerülhették volna ha:
    1.) A rendőrök miért nem vitték el azokat aki nem akartak kijönni?
    2.) Miért nem engedték az embereket az 56-os emlékműhöz?
    3.) A rendőrök tudták hol van a Fidesz nagy gyűlés akkor miért arra terelték az embereket?
    4.) A Fideszt tették felelőssé ha a Fidesz volt hibás (bűnös) ahogy a kormány állítja miért kellett titkosítani az események rendőrségi rádióforgalmazását? (Ugyan ezt a kérdést fel tenném a TV székházi eseményekre is.)
    Ne érts félre én is elítélem az erőszakot csak azért írtam le ezeket mert erről nem igen beszélnek. Pedig ezek tények. Furcsa, hogy sem előtte sem utána nem volt egyetlen Fidesz nagy gyűlésen sem probléma.

  32. Papi szerint:

    És most a másik hozzá szólásodhoz Szilveszter.
    ” Viktor nélkül el tudjátok képzelni? Kövér? Navracsics? Ugye, hogy Ti sem tudjátok elképzelni mással?” Nem értem miért kéne bármilyen változtatást végre hajtani a Fidesz vezetőségében. Azért mert sem az MSzP – nél sem az SzDSz – nél nincs egyetlen olyan markáns személyiség sem, akinek a szavában meglehetne bízni azért még talán nem kéne a Fidesz teljes vezetőségét lecserélni.
    Ha megengeded folytatnám:” A Fideszben sem véletlenül merült fel a frissítés gondolata, a Viktor helyén.” Ne haragudj de ezt csak az MSzP – SzDSz híreszteli a Fideszben nem is merült fel ilyen gondolat. Az MSzP – SzDSz nagyon szeretné mert Orbán nagyon népszerű és ez nagyon piszkálja a csőrüket.

  33. Gordon szerint:

    Szilveszer! Szép dolog amiről beszéltél (második vonal, belső gondolatok és elképzelések, új arcok a háttérben stb.), de ez most valahogy nem nagyon jön át nekem. Ugyanis helyzet van… ezzel szerintem te is egyetértesz a mai hírek hallattán… Segélyezett, csőd szélén álló ország lettünk… jövőre 0%-os gazdasági bővüléssel, több tízezer várható új munkanélkülivel… közben a szlovákok meg készítik az euro érméiket.. nálunk már céldátum sincs… még egy Fico is megteheti, hogy joggal gúnyolodik Magyarország gazdasági-pénzügyi helyzetén… rajtunk röhög a fél világ… régiós élmenőkből zsír utolsók lettünk…. IMF segélyezettek.
    Szóval szerintem ez most kevés… tökkelütött Gyurcsányék, és a tökkelütött (mindig szakértő) MSZP ide vezette az országot. Nem igazán érdekel, hogy milyen platformok, képzeletbeli vagy valós erővonalak vannak a szociknál. Szégyelhetik magukat ezért a teljesítményért, és ezért a hatalmas kudarcért.. persze nem fogják szégyelni… nem úgy ismertük meg őket az elmúlt 18 évben, hogy bármiért is vállalták volna a felelősséget. De ettől még a szégyen, amit ezzel az országgal műveltek az elmúlt években… össze-vissza hazudoztak… most mikor kiborult a bili már jönnek is a “nemzeti egység”-gel.
    Szabó Vilmos (MSZP) annak idején azért bírálta az Orbán-kormányt, mert (idézet Szabótól): “Orbán Viktor Magyarországot stratégiai központtá akarta tenni, s ez – bár soha nem mondták ki – érezhető volt. Az érzést erősítette a Kis-Duna menti csúcs, amely elbizonytalanította a szomszédokat.” Nos erről utólag csak annyit, hogy ha mást nem, akkor azt sikerült elérnie Szabó Vilmosnak és az MSZP-nek, hogy Magyarország még véletlenül se lehessen gazdasági, pénzügyi központ Közép-Európában. Sikerült “elk.rniuk”… Ezért kár volt kormányra kerülni.

  34. Szilveszter szerint:

    Kedves Papi!
    Köszönöm, hogy figyelmesen olvastad soraim, külön köszönöm, hogy meg is említetted. Híve vagyok az általad leírtakból áradó megbeszélni, tisztázni akarásnak, és ahogy írtál az teljesen rendben is van.
    Igen, valóban 2006 okt.23-áról írtam. Sok dolog nem tiszta előttem, de nem elsiklottam, csupán addig tárgyalom a dolgot, amíg rálátásom van. A kérdések – bár jogosak, és néhol költőiek – tárgyalása simán elemzésszintűnek kellene lennie, annak a jelen napjainkra nem kellene kihatással lennie. Elvileg nincs is. Itt sajnálom egy kicsit, hogy a Fidesz erölteti ezt a dolgot, emlegeti, lebegteti, mintegy aktuális problémát. Gondolom, nem ismeretlen, hogy a Hír Tv 1440 ft (?)+ egy kis többlet költségért elküldi postán bárkinek a dvd-t. Nekem megvan a Pesti által készített anyag.
    Pár szó a rendőrségről: Ahogy írtam, sem felkészülve nem voltak ilyen esetekre, sem kezelni nem tudták az eseményeket. Kiderült több helyről is, hogy az egységek nem kaptak utasításokat. Egyszerűen nem volt olyan felelős parancsnok, aki tudta volna, hogy mit kell csinálni. (így jártak az I. világháború alig kiképzett “katonái” is, akik szalmabábokon gyakorlatoztak, a csatatéren az ellenség meg lőtt) Ezt látszik alátámasztani az a tény is, hogy a rendőrség nem ítélte a forrongó hangulatot, és az Astoriánál megrendezésre kerülő (előre láthatóan nagy tömeget vonzó) rendezvényt kockázatosnak. Gondolok itt a helyszínválasztásra. Demszky jelezte, hogy nem jó az úgy, dehát nehogymá’ Viktornak egy Demszky mondja már meg!
    A rendőrség témája amúgy bőven megér egy külön estés boncolgatást. Jól ismerem belülről is a problémákat, és jól ismerem kívülről is. Nem lehetetlen ott sem a dolgokat a helyére rakni, csak meglehetősen összetett, és macerás dolog, pláne, hogy kevés ember vállalná fel a tennivalókat.
    Távol legyen tőlem a cinizmus legcsekélyebb érzése is, de az a helyzet, hogy nem foglalkoztat a 2006. októberének eseményei. Azért, mert nem voltam ott (érdeklődés hiányában), nem látom át az egészet, és nincs hozzá semmi közöm se pro, se kontra. Sajnálom azokat, akik ott voltak, és valóban ártatlanul sérültek. Ezzel a dologgal azoknak kellene foglalkozni, akik hisztiztek és kaptak vastagon, hogy többet ne tegyék. Foglalkoznia kell még a rendőrség vezetőinek, hogy ilyen brutalitás többé ne legyen, és minden dologra felkészülten reagáljanak a hatályos jogszabályok alapján. Foglalkoznia kell ezzel a bíróságnak, és az ügyészségnek az azóta még mindíg függő ügyek lezáruljanak. (ez utóbbi esethez tartozik az ártatlanul bánottak ügye is) Talán ezért nem beszélnek erről.
    A másik téma. Nem érdekel, hogy mit híreszetel az Mszp, és az Szdsz. A véleményem magam formálom. Gondolok itt a Viktor népszerűségének csőrpiszkálására. Kósa megosztja a Fideszt. Lehet itt nyilvánosan tagadni, dehát…. Mindegy, az alapból, legyen ez a Fidesz felső vezetésének, és a tagságának ügye. 2010 ben úgyis kiderül, hogy mi lesz Viktor sorsa.
    A Fidesz oldali frissítést csak abból a szempontból gondolom időszerűnek, mert valóban 18-20 éve kergetik egymást a másik oldallal. Eddig 3:1 az MSZP javára,és kellőképpen messze van még 2010. Ez alatt azt értem, hogy helyre áll a világgazdaság, rendeződik a magyar gazdaság, a kampányt megtolja még egy kis orosz tőke, és indul a 3. ciklus. Nem mondom, ellenzéki szerepben nagyszerű tapasztalatokat szerzett már a Fidesz, és talán kár is lenne ezen változtatni. 🙂 (meg ne egyetek, csak húzlak Titeket!)
    Az azonban komoly, hogy ha úgy látod, hogy a Fidesz frontvonala tudna előítéletek nélkül tárgyalni egy új arculatú MSZP fronttal, akkor minden rendben van. Azt gondolom, hogy akik 18-20 éve csinálják a dolgot, azoknak már reflexből “nyílik a bicska” a zsebében. Azonban két teljesen új vezetés mindkét oldalon megegyezhetne abban, hogy “atyáik vétkéért” nem bűnhődnek. Így mindkét fél kölcsönös tiszteletben, valóban az építő, konstruktív feledatokra koncentrálhatna.

  35. Szilveszter szerint:

    Kedves Gordon!
    Bárcsak tudnám a választ mindenre! Bárcsak belelátnék a dolgokba, hogy valóban megismerjem a valóságot. Sajna nem így van. Én sem látok bele, más sem tudhatja a teljes, és tökéletes igazságot.
    Valóban helyzet van, és valóban észnél kell lenni manapság. De nem vagyok a tömeges öngyilkos hangulatgerjesztés híve. Arra gondolok, hogy a Világ rajtunk röhög, vagy mit mond Fico. A magam nevében mondom, hogy attól, szenzációhajhász senkiházi amcsi riporter itt bohóckodik, hogy a jobboldali hírforrások mindenképp a világröhelyét sugározzák, attól én még nem gondolom úgy, arról nem beszélve, hogy én magasról…, hogy mit mond Fico. A jobb tv ben ezt mondja a politológus, a bal tv ben meg mást mond egy másik politológus. Addig oké ez, amg a magyar gazdaság erős, és stabil. Ez a vélemény megáll mindkét oldal csatornáján. Az hogy a Merci mégis aláírta a kecskeméti szerződést, talán arra utal, hogy nem én vagyok az egyetlen optimista az EU-ban.
    Vak, vagy hülyén naív, aki nem látja be, hogy valóban vezető országból sereghajtók vagyunk. A gazdasági válság érzékenyen érint minket, mert kialakult egy erős deviza hitel dependencia, és ettől megbicsaklott sokminden. Elválasztanám azonban a belső, és a világgazdasági dolgot egymástól. Ha Németországban leáll az autógyártás, dőlnek a bankok, akkor valóban komoly a gond. Csökken ugyanis a kereslet, akkor megáll a termelés is. Multik jönnek ha megéri, multik mennek, ha már nem éri meg. Valóban kevés a saját forrásunk, de ha lenne is (a termelésre gondolok) akkor sem lenne kinek értékesíteni. Maximum a pénzforgalom helyett visszaállnánk áru csere-kereskedelemre, és mindenki szénben, krumpliban, takarmányban kapná a járandóságát. Akkor elmész a pékhez, aki krumpliért ad kenyeret. A két kenyérből az egyiket a henteshez viszed, és ad húst.
    Ha már minden kötél szakad, sem az 5 milliárdos EU segély, sem az Orbán közbenjárása nem segít, és erősödik a válság, akkor lesz egy végső kötél, amibe kapaszkodhatunk. Ez az IMF. Simán arról van szó, hogy kész segtséget nyújtani, és nem több. Rossz ez, tragédia, és nagyon jó lenne elkerülni. Bod Péter Ákos is azt mondta, hogy azt remélte, hogy amíg él talán nem kell az IMF-el újra kezdeni. (ne feledjük, hogy az IMF egyszer már kihúzott minket, és azt vissza is fizettük, pedig a kutya sem tudta 1995 ben, hogy mi az az IMF) Kicsiben ez nem más, mint a Provident öngyilkos hitele. A púp a hátamra jobban kéne, mint egy provident hitel, de ha azon múlik, hogy a családom eszik-e, akkor valszeg nem habozom majd, mint ahogy ezt sokan teszik. Soha ne kerüljön sor az IMF “segítségére”, de ha minden kötél szakad, talán jobb, mint a jegyrendszer, és az üres boltok, meg a tömeges éhezés.
    Politika: médiuma a hatalom, bináris kódjai: hatalmon lenni, ellenzékben lenni. A cél a hatalomra jutás, és annak megtartása. Sajátossága, hogy a hatalmon lévők hozzák meg az ország szempontjából lényeges döntéseket. No ez itt ennyi is, és nem is nagyon fér ehhez más magyarázat.
    Látom, hogy helyzet van, de vannak elképzeléseim a jövő helyreállításával kapcsolatban. Mindemellett, vagy talán éppen ezért nem gondolom, hogy a Fidesz ebben a helyzetben, vagy majd 2010-ben alkalmas a hatalmi helyzetben a valós megoldásokat megtalálni. Van bennem egy erős tartás attól, hogy nem hiányzik ennek az országnak a retorziók kora. A dolog valószínűleg boszorkányüldözéssel, inkvizícióval kezdődne, látványos kipellengérezés mellett. Számomra a Viktor világos, és érthető beszéde sem több, mint Etiópiában a mapi háromszori étkezés reklámja.
    De oldva egy kicsit a feszültséget, egy gyors fantazmagória: Nagy lebukás az USÁ-ban, az évszázad sikkasztására derül fény. Megtalálják azt az embert, aki lángelméjével megcsapolta az amerikai ingatlanpiacot, és különböző bankszámlákon előkerülnek a dollármilliárdok. Erre fellélegzik a tőzsde, újraidnúl a világgazdaság. A forit erősödésének ütemében az 50 Ft/ 1 euro- nál az EU felajánlja az azonnali euro bevezetését azzal a feltétellel, hogy nem válthatja az MNB 40 Ft / 1 euro-nál rosszabb árfolyamon. Magyarországon pár %-osra csökken a munkanélküliség, a külföldről az orvosok tömegével jönnek haza. Az IMF közleménybe adja, hogy szervezetileg delegálva rúgja fenékbe Ficót a szemtelenkedéseiért, ha adunk egy kis kölcsönt az IMF-nek.
    🙂

  36. Papi szerint:

    T. Szilveszter!
    A Demszky figyelmeztetésével kapcsolatban (helyszín választás) bárhova tették volna azt a nagy gyűlést Demszkynek sehol nem lett volna jó. Értem én, hogy megpróbálsz pártatlannak látszani de ez nem sikerül. Hidd el. Ha nem veszel részt semmiben sem pro sem kontra ez a kormány akkor is azt mondja, hogy velük értesz egyet azért nem csinálsz semmit. Emlékez a 2008 tavaszi népszavazásra Gyurcsány úgy magyarázta, hogy a “csendes többség” bölcsen otthon maradt a népszavazástól. Nem a realitást nézi hanem mindent úgy magyaráz, hogy neki jó legyen. Ne értsd félre nem akarlak meggyőzni sem így sem úgy csak ez az igazság. Ha figyelmesen olvasod a (vagy meg hallgatod) Gyurcsányt és a gárdáját akkor erre magad is ráfogsz jönni. Valóban jót tenne az országnak egy nagy koalikció de ehhez olyan partnerek kellenének akik szavahihetőek és nem azt csinálják, hogy ezt mondom és pont az ellenkezőjét csinálom.
    Szilveszter!
    Még annyit “De nem vagyok a tömeges öngyilkos hangulatgerjesztés híve.” és az igazság elmondása között azért van egy hangyányi kükönbség.

  37. Szilveszter szerint:

    Az nagyon valósznű, hogy Demszkynek egyik helyszín sem felelt volna meg. 😀
    Hogy megpróbálnék pártatlannak látszani? Én nem érzem úgy, hogy erre kísérletet tettem volna, de ha így látszott, akkor az nem volt szándékos. Köpönyegforgatás lenne részemről. Nem Papi, nem vagyok pártatlan, nagyonis hangot adok pártállásomnak, és gyakran mondom is amit a Fideszről, és a dolgairól, vagy Viktorról gondolok. (a másik bejegyzésen láthatod, hogy megkaptam a csepelinfóhoz kirendelt szóvivői “kinevezést” is! 😀 Csupán mindezt úgy teszem, hogy partnerként kezelem a Fideszeseket abban a tekintetben, hogy nekem az az alap felállás, hogy azonos ország,azonos jogú polgárai vagyunk. Más nézetekkel. Remélem feltűnt hogy nagybetűvel írom a neveket mindenhol. Ez részemről a Másik elismerése, és ha úgy tetszik tisztelete.
    Tisztában vagyok azonban azzal is, hogy a politikai pályán nem szabad sértődősnek lenni, mert a pocskondiázás, és a mindenféle támadások elkerülhetetlenek. És ez még csak nem is Magyar dolog.

  38. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Bravó egy tisztességes egyenes beszéd köszönöm. Valóban nem ellenségek hanem max. politikai”ellenfelek” vagyunk. Tudod kár, hogy sokan nem így fogják fel.

  39. Gordon szerint:

    “Tisztában vagyok azonban azzal is, hogy a politikai pályán nem szabad sértődősnek lenni, mert a pocskondiázás, és a mindenféle támadások elkerülhetetlenek.”- írod. Szilveszter, milyen politikai pályád van neked?

  40. Szilveszter szerint:

    Kedves Gordon!
    Most látom, hogy itt is kérdezed. A fityiszesben válaszoltam erre a kérdésre.

Itt lehet hozzászólni !