Csökken a kéményseprés és a szennyvízszippantás díja is

Fidesz.hu

Mérséklődik a szennyvízszippantás, valamint a kéményseprés díja – jelentette be Németh Szilárd pénteki sajtótájékoztatóján. A rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport vezetője ugyanitt elmondta azt is, javasolja, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság jogkörét és hatáskörét terjesszék ki a rezsicsökkentéssel kapcsolatos minden területre.

Ma benyújtom a rezsicsökkentés folytatására vonatkozó törvényjavaslatomat a parlament elé, ennek három fő eleme van: a kéményseprés, a szennyvízszippantás, valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság körébe tartozó ellenőrzési ügyek kiterjesztése – tájékoztatott Németh Szilárd. A fideszes politikus elmondta, a kéményseprés nettó 4000 forintos rezsióradíja július elsejétől 2000 forintra csökken majd. Példaként említette, hogy a fővárosban egy szilárdtüzelésű kémény esetén a mostani féléves díj – amely a különböző szorzókkal és áfával terhelve 2127 forint – 1194 forintra módosul. Ez 44 százalékos csökkentést jelent – tette hozzá.

Mint mondta, ugyanilyen mértékű csökkenést tudnak elérni a gáz- és tartalékkémények esetében is. A gázkémények esetében 2263 forint helyett csak 1270 forintot kell majd fizetni, a tartalékkémények esetében pedig 1358 forintról 762 forintra módosul az összeg – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Szólt arról is, hogy július elsejétől a szennyvízszippantás díja is mérséklődik. A törvény előírja majd, hogy az önkormányzatok és a szolgáltatók közötti szerződésekben a 2013. január 31-én alkalmazott árakhoz képest mindenhol 10 százalékkal csökkennie kell a díjaknak – jelentette ki.

Németh Szilárd leszögezte azt is, javasolja, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság jogkörét és hatáskörét terjesszék ki a rezsicsökkentéssel kapcsolatos minden területre.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a rezsicsökkentésről szóló törvényben előírták, hogy a szolgáltatók kötelesek a számlaadással egy időben tájékoztatni a fogyasztókat a díjak mérséklődéséről. Ezek szoktak elmaradni, ezért rótt ki nemrég egy 10 és egy 8 milliós büntetést a fogyasztóvédelmi hatóság – jegyezte meg.

Úgy fogalmazott, a terveik között szerepel az is, hogy a következő fűtési szezonban tovább csökkenjenek a háztartási energia-, tehát a villany-, a gáz- és a távhőárak. Emellett a nyáron áttekintjük a temetkezési díjak mérséklésének ügyét is – húzta alá Németh Szilárd.

Forrás: Fidesz.hu

77 hozzászólás “Csökken a kéményseprés és a szennyvízszippantás díja is” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “Gondolj apádra, ha rákerülsz a lapátra.
    Megmondtam előre, fel ne menj a tetőre
    Egyszer kell leesni már nincs mit keresni……!” 😀

    http://video.xfree.hu/?n=zsokamamma%7Cd6466fa78bb48be9c7ffbb0ce347b0ca

  2. ... Grün szerint:

    félix!
    “Az ügyből előbb a Magyar Nemzet közölt „leleplező” cikket, ennek nyomán eddig példátlan módon a helyi ügyészség eljárást indított, s a tulajdonjogok bejegyzése itt megakadt. 2009-ben nyomozás indult, ezt követően az ügyészség tavaly nyáron emelt vádat Tátrai „és társai” ellen. Akkor a nagy talány az volt, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő a vádlottak között lesz-e. Végül nem.”
    .
    Pedig kis ügyességgel, türelemmel és politikai segítséggel a benyújtott iratok betűiből többször is kirakható volt Gyurcsány Ferenc és bűntársai neve! ))) 😛 (((

  3. "?!" szerint:

    A fenti bejegyzést olvasva úgy látom, hogy szegény rezsi-rikkancs Szilárdunknak erősen romlik a memóriája!

    Már elfelejtette, hogy a távfűtés, az ivóvíz-szolgáltatás, a szennyvízelvezetés, a szemét- és hulladékelszállítás és a kéményseprő szolgáltatás tekintetében árhatóságnak számító Főváros Közgyűlés tagjaként Ő is megszavazta a Budapesten 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban számlázható jelenlegi “népnyúzó” díjakat!
    (Például azt is elfelejtette, hogy a 2010. október óta a szennyvíz-elvezetési díjat eddig összesen 26,5 %-kal megemelték, és ezt a 26,5 %-kal megemelt díjat tervezik most nagy kegyesen 10 %-kal csökkenteni!)

    Azt is elfelejtette a szegény rezsi-rikkancs Szilárdunk, hogy amikor 2010. előtt fővárosi képviselőként (külön pénzért) felügyelő bizottsági tagja volt a Fővárosi Kéményseprő Kft.-nek, akkor semmi kifogást nem emelt a Kft. díjainak kialakítása során beszámított baromi magas “népnyúzó” rezsióradíjak ellen!

    Azt pedig még valószínűleg nem nem tanulta meg, vagy villámgyorsan elfelejtette a szegény rezsi-rikkancs Szilárdunk, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság jogköre az Ő törvényjavaslata nélkül is kiterjed a rezsicsökkentés által érintett valamennyi szolgáltatásra, ezért semmi szükség nincs arra a pótcselekvésére, hogy “Szilárdunk javasolja, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság jogkörét és hatáskörét terjesszék ki a rezsicsökkentéssel kapcsolatos minden területre”.

    Ha szegény rezsi-rikkancs Szilárdunk nem akarna évi “kétmilliárd Ft-ot megspórolni” a magánjellegű kiadásainál is, akkor az Önkormányzattól, a Fővárosi Közgyűléstől” és az Országgyűléstől havonta felvett több mint 1,5 milllió Ft-os jövedelméből, a memóriája frissítése céljából, igazán vásárolhatna néhány dobos memória frissítő gyógyszert azért, hogy rezsi-rikkancsként ne nyilatkozzon saját magát lejárató hülyeségeket!

    Szegény rezsi-rikkancs Szilárdunknak többnyire fogalma sincs arról, hogy miről beszél. Ezért keveredett bele most is a gáz- és tartalékkémények esetében várható csökkentés magyarázásába, miközben a többszintes épületek gyűjtőkéményeinek a díjcsökkentése véletlenül sem jutott az eszébe, pedig a legnagyobb anomáliák éppen ezen területen tapasztalhatók!

    Szegény rezsi-rikkancs Szilárdunk arról is beszélt (mint írják), hogy “július elsejétől a szennyvízszippantás díja is mérséklődik”, de azt elfelejtette hozzátenni a rezsirikkancs, hogy ezeket a díjakat alig több mint egy évvel ezelőtt éppen a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés vezette be és hagyta jóvá”, ezért most Ők nagy pofával (vagy pofátlanul)a saját maguk által jóváhagyott “népnyúzó” díjak 10 %-os csökkentésével csak a nagyon beteg memóriával rendelkező, vagy a nagyon pofátlan személyek dicsekszenek!

    A nyilatkozata végén újságírói kérdésre válaszolva szegény rezsi-rikkancs Szilárdunk azt is elmondta, hogy törvényben előírták a szolgáltatóknak, hogy a számlában kötelesek tájékoztatni a fogyasztókat a díjak mérséklődéséről.
    (Egészen pontosan azt, hogy: fideszes reklám helyett a szolgáltatók saját költségükre kötelesek a számlákon rendszeresen reklámozni, hogy milyen összegű más kárára elrendelt összegű díjcsökkentésért várja a FIDESZ a fogyasztók kézcsókjait és szavazatait 2014-ben!)

    Végül szegény rezsi-rikkancs Szilárdunk elismerte, hogy “Ezek a hálára kötelező, és a fidesznek semmibe nem kerülő ingyenes politikai reklámok szoktak a számlákról esetenként elmaradni, és ezért rótt ki nemrég egy 10 és egy 8 milliós büntetést a NAGYON NEMZETI fogyasztóvédelmi hatóság”!

    A fenti bejegyzésben leírtakból úgy látom, hogy memória javító gyógyszer nélkül szegény rezsirikkancs Szilárdunknak fel sem tűnnek a fentebb ismertetett anomáliák!

    Természetesen azt sem zárom ki, hogy az általam leírtakkal Szilárdunk gyógyszer nélkül is tisztában van, és csak azért meri elmondani ezeket a zöldségeket, mert saját magából kiindulva mindannyiunkat egységesen hülyének néz!

  4. felix szerint:

    “?!”
    Nem felejtett el semmit, csak bízik a nagyapókban, Gordonokban, Bugikban, hogy képesek az emberek nagy részéből hülyét csinálni.

  5. csabi szerint:

    Mondja “?!”

    Komolyan gondolja, hogy valaki végigolvassa az irományait???

  6. J szerint:

    És a víz díj? Hogy lehet az hogy a vizek hazája vagyunk és itt az egyik legmagasabb!!!
    http://www.vizszamla.hu/info/vizdijak-a-foldon/

  7. robi szerint:

    Válasz csabi-csacsinak: igen.

  8. robi szerint:

    A rezsidíjaknak a rendszerváltás után – a szocializmushoz hasonlóan- nem sok kapcsolatuk volt a ráfordításokkal.

    A fővárosi közgyűléseken a jobb pozícióban lévők az inflációnál lényegesen magasabb áremeléseket harcoltak ki maguknak.
    Ennek az a vége, ami pl. a temetések körül zajlik napjainkban.
    Arról a statisztikáról minden illetékes mélyen hallgat, hogy manapság hány család nem tudja ( vagy milyen költségen tudja) eltemettetni hozzátartozóját. Fapados temetés Csepelen is van, reggel 8 órától.

    Ami a kéményellenőrzéseket illeti ( mert kéményseprés a múltban volt): nem kell félteni a szakmát. Szépen kerestek az elmúlt években. A hivatalos árbevétel növekedés mellett minden valamire való alkalmazott a maszekban is szépen keresett. Maguknak termelték a munkát.
    A szemétszállítási szakma is szép “karriert” futott be. A végeredmény: a lakosság szinte fele hátralékos lett.

    Az egy másik történet, hogy most azok nyúlnak a rezsicsökkenéshez, akik eddig megszavazták azokat. erre mondta Salamon Béla: “Ögyes”.

    A szocik ismét hoppon maradtak.
    Vessenek magukra: miért nem nekik jutott eszükbe?
    Ez a buli végleg lefutottá tette 2014-es választásokat.

  9. Jeniszej szerint:

    Örök talány, hogy miéért vannak olyanok, akik ha meghallják a rezsicsökkentést, mint bűvös szót, rögtön izgalmi állapotba kerülnek.
    Mi strenkelheti a megátalkodottakat. 🙂
    Miért fáj ezeknek az elfajzott kusza gondolkodású embereknek, hogy a legatyásodott többséghez tartozó családoknak, csökkenhet a rezsije.
    Miért fáj ezeknek, akik szeretnek többséggel szembe menni az, hogy a szeretett Polgármesterünk ilyen sikeres a rezsi csökkentés területén.

  10. Jeniszej szerint:

    A Father foglalkozásköri ártalma, hogy messziről is megérzi a büdös disznók jelenlétét. 🙂

  11. Etikus szerint:

    Balgák olvassátok,(többször is) hogy károgáson kívül ragadjon valami értelem, rátok.
    a 20:49, 21:35, 23:54,
    Végül 23:56, vaaaaaan belőle elég sok!

  12. robi szerint:

    A magát Etikusnak nevező szánalmas figura vitaképtelen.
    Érvelni nem tud, csak sértegetni.

    Hiába, nem vagyunk egyformák.

  13. felix szerint:

    szegény

  14. "?!" szerint:

    Kedves “Jeniszej”!

    A tegnap 23:54-kor és 23:56-kor megjelent hozzászólásaidban leírtak miatt, külső szemlélőként felhívom a figyelmed arra, hogy ha Te a “rezsicsökkentés” szót olvasod, akkor nálad már olyan súlyos elmezavar jelentkezik, hogy nem tudsz különbséget tenni aközött, hogy valaki a rezsicsökkentést ellenzi, vagy annak az általad nagyon “szeretett” rezsi-rikkancs polgármesterünknek a rezsicsökkentéssel kapcsolatos arcátlan hazudozásai ellen lép fel, aki fővárosi képviselőként (valamint a FŐKÉTÜSZ volt felügyelő bizottsági tagjaként) maga is tevékenyen részt vett a nagy reklámozással most csökkentendő “népnyúzó” díjak kialakításában és jóváhagyásában!

    Ha ennek a problémának a felismeréséhez nem elég ez a figyelmeztetésem, akkor ideje elmegyógyászhoz fordulnod!

    Azzal kapcsolatban pedig, hogy ne zavarjon a büdös disznók szaga, javaslom részedre, hogy használj a fürdéshez illatosított szappant, vagy egyéb illatosított tisztálkodószert, mert ennek segítségével megszabadulhatsz a saját szagodtól!

  15. hajós szerint:

    “Vita a rezsicsökkentő kocka színéről: az Elmű fellebbez”

    http://hvg.hu/itthon/20130510_Vita_a_rezsicsokkento_kocka_szinerol_az_E

    A cikkből kiderül, hogy az ELMŰ részben azért kapott 8 millió Ft bírságot, mert a számlákon nem pontosan Fidesz-narancssárga volt a rezsicsökkentésről tájékoztató szöveg háttere.

  16. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x, péntek – 20:06
    Csak 17 %-ból sikerül hülyét csinálni!!
    A többség örül a rezsicsökkentéseknek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. felix szerint:

    szemétláda!
    Majd akkor beszélj rezsicsökkentésről, amikor az alacsonyabb lesz, mint a szocik idején.

  18. Jeniszej szerint:

    Tévedett a Fater! Nem a büdös disznók vannak itt, hanem azok, akik begerjednek a “bűvös” szó hallatán.
    A féleszű, kússza gondolkodásmódúak inkább, örüljenek a szeretett polgármesterünk sikeres költségcsökkentő akciójához.
    Azt monya a Fater ez a megátalkodott másra nem képes csak a többség rezsicsökkentő akaratával szembe menni és a sok „hülyeséget összeírni”.
    Majd pont egy ilyen, mint a mondatjel akar szeretett polgármesterünk mellett labdába rúgni?

    „Örök talány, hogy miéért vannak olyanok, akik ha meghallják a rezsicsökkentést, mint bűvös szót, rögtön izgalmi állapotba kerülnek.
    Mi strenkelheti a megátalkodottakat.”
    ))) 😀 (((

  19. lolka szerint:

    2013. május 17., péntek – 20:41
    -Nagyon tanúságos és felettébb kizökkentő a beszűkült látókörből…
    2013. május 17., péntek – 23:56
    -csak annyit, ha disznó (sertés) állathoz méltó körülmények között van tartva, rendszeres almozás takarítás és a trágya fedetten el van különítve a disznónak a szaga elenyésző…

  20. Etikus szerint:

    Vélemény:
    Robin csodálkozom a legjobban!
    Javaslom olvassa el többször a 02:12-t, és értelmezzen. (segítek, elismerés rejlik benne 21:35-t illetően!!!, pontatlanul soroltam, elnézést!)
    A többi viszont már képtelen magáévá tenni s értelmezni, mert felforgató tevékenységükkel olyan mélyre süllyedtek, hogy az valamire való emberhez is méltatlan lenne.
    Hozzájuk szólni, már minek, hiszen ők a károgók a sikertelenek, az örökös elégedetlenek, szánalmasak.
    A javíthatatlan Őz Pál fordított esetei…………………..
    Hogyan is keletkezik a nyereség? (majd a negatív agytudor elmondja nektek a legújabb közgáz. verzióját, hallgassátok meg!!! Világszenzáció, új találmány!

  21. Jeniszej szerint:

    Kedves lolka!
    A disznó a disznó.
    Főleg ha kan disznó!
    Tudomásul kell venni, hogy egy „fürdetés” ezek szagát nem veszi el csak ideig, óráig szünteti, tompítja.
    A Faterom, mint állattantanár ezek jelenlétét a foglalkozáskörében szerzett ártalma miatt jó érzékkel felismeri.
    Azok, pedig akik a rezsicsökkentéssel szembe mennek ezektől a kifürdetett állatoktól nem sokban, különböznek.
    ))) 😀 (((

  22. robi szerint:

    Jenyiszej!
    A Fater nyugdíjas.
    Nem várható el tőle, hogy felismerje: egy fránya központi rezsicsökkenés miatt egyetlen multi sem mond le egy fillér hasznáról sem.

    Mit tesz?
    Költségcsökkenéssel reagál az árbevétel kiesésre.
    Milyen intézkedés a legkézenfekvőbb? A létszámcsökkentés.
    Magyarul, a kirúgás. Aki beleesett , így járt.
    Pont.

  23. Jeniszej szerint:

    robi!
    Akitől egy „szolgáltató múlti” megválhat attól meg fog válni így is meg úgy is. 🙁
    A szakszervezetek majd tesznek valamit értük. ))) 😀 (((
    Hiszen ezeket a “szervezeteket” ilyen dolgokra találták fel a kapitalizmusban és a piacgazdaságban. – Igaz – de nem a rablók kapitalizmusában. –Bizony ám! – Mondja a Fater is.
    Ezek vehetik fel a munkáltatók ellen a harcot.

    Kezeljünk mindent a helyén! 😉

  24. ... Grün szerint:

    “Jön az újabb rezsicsökkentés: a miniszter azt is megmondja, miből
    Némethné szerint vagy együttműködnek az energiacégek, vagy akár ki is vonulhatnak, a kormány felkészült erre is. Folytatják a rezsicsökkentést.
    Ha komolyan gondolják, együttműködnek a kormánnyal ”
    .
    A fityesz majd felfingja a gázcsöveket?! 😛
    .
    http://privatbankar.hu/fogyaszto/ujabb-reszicsokkentes-a-miniszter-azt-is-megmondja-mibol-257937

  25. Jeniszej szerint:

    A Faterom, mint állattantanár és neves disznó pásztor azt monya, hogy a fizetések és a nyugdíjak legalább harminc százalékos emelése mellett eltekintene a szolgáltatók “sarcolásától”
    Ebben gondolom a brüsszeli okos tojások ott az elefántcsonttoronyban sem találhatnának kivetni valót. – Azt hiszem ezzel a megemelt illetményekkel még nem, lógnánk ki az EU által terelgetett nyájából.
    😉

  26. Jeniszej szerint:

    Hogy a büdös francban tudnak a nyugati multinacionális cégek kétszeres, háromszoros bért fizetni az
    Lajtán túliknak? 🙂
    Itthon meg óckodnak a filléres lemondásoktól a – nép javára. Jól látja kedves Polgármesterünk, hogy van még tartalék a szolgáltatók rendszerében.
    ))) 😀 (((

  27. Jeniszej szerint:

    Igaza van Grün úrnak. Tápláljunk vissza energiát. ))) 😀 (((

  28. Jeniszej szerint:

    Már nem csak a szolgáltató nyomorgatja drága szolgáltatásaval az embereket, hanem az Zapek is.

    Ide jutott 2013- ban az ország, hogy mindenünket elvisz a zapeh.
    Szeretett polgármesterünk itt is tehetne valamit, hogy a sok megrokkant magyar család otthonát ne orozza el az állam.
    2011-ben közel 2300 sikeres árverése volt, 2012-ben ez a szám megközelítette a 2700-at, ez évben májusig már több mint 2000 aukció zárult eredményesen. Összehasonlításul: az árverések száma évente meghaladja a tízezret. – Ez egyre jobban növekvő tendenciát mutat.

    Az adóhatóság tájékoztatása szerint az ingóárverések túlnyomó többségére az állami adóhatóság végrehajtási eljárásai keretében kerül sor, ennél kisebb arányban árverezik el a NAV vám- és pénzügyőri valamint bűnügyi szakterülete eljárásai során a NAV rendelkezése alá került ingóságokat.

    Az elektronikus árverésen az a nagykorú vehet részt, aki regisztrálja magát az ügyfélkapun és az árverési felületen, de fontos tudnivaló az is, hogy a jogszabály kizárja, hogy az adós az árverezésre kerülő korábbi tulajdonát ily módon szerezze vissza.

  29. Vátesz szerint:

    Kedves Jeniszej, semmi bajom a fateroddal, de nem mindegy hogy valaki disznópásztor vagy disznó pásztor. Az első disznókat őriz, a második meg saját maga disznó. 😉

  30. Jeniszej szerint:

    Kedves Vátesz valóban a hiba becsúszott.
    Nagyon éles szemed van. ))) 😀 (((
    Megköszönöm, hogy észrevetted.
    Megköszönöm, hogy nem feltételeztél olyat, hogy a Faterom is a rezsicsökkentő ellenzők, közé tartozik.

  31. Jeniszej szerint:

    Büdös rezsicsökkentő ellenzők. – Helyesen. 🙂

  32. ... Grün szerint:

    Jeniszej!
    Még helyesebben: “büdös rezsicsökkentÉST ellenzők közé….” 😀

  33. Jeniszej szerint:

    Kedves!
    Vátesz – egyébként Én és a Fatherom nagyon örülünk, hogy megtanáljuk a már a klaviatúrán a billentyűket.
    Ez élmény számunkra!
    A helyesírást meg életünk végéig tanuljuk!
    Nem véletlenül van az a sok magyar nyelvész, és az, aki a magyar nyelvet ápolja.
    Tudomásul kell venni nekünk Magyaroknak, hogy a mi nyelvünk a világon a legszebb és a legkülönlegesebb, legkifejezőbb. Egy egész élet is kevés hozzá, hogy minden szépségével együtt biztosan használjuk.
    Igazán elsajátítani csak tudományos fokozatokkal lehetséges.
    Így nem marad más, mint életünk végéig képezni magunkat a helyesírás szabályaira.
    Vagy másik alternatíva a gondolatolvasó szoftver beszerzése a helyesírás szótár mellé.
    😉

  34. "?!" szerint:

    Mindig tudtam, hogy hatalmas mennyiségű víz folyik Szibéria egyik legnagyobb folyójában, a Jenyiszejben, de azt feltételezni sem mertem, hogy egy hasonló nevű fórumozónak az agyából is hasonló mennyiségű zavaros szennyvíz képes kifolyni ezen az oldalon!

  35. Jeniszej szerint:

    Csak ennyire futja kedves rezsi csökkenését ellenző e-társak? 🙁
    A Fatherom disznópásztor foglalkozásköri ártalma, hogy messziről megérzi a büdös rezsi csökkentését ellenzők jelenlétét. 🙂
    Ez természetesen nem kisebbíti ezeknek a megátalkodott nép ellenségeinek a bűnös tevékenységét.

  36. Jeniszej szerint:

    “Ez természetesen nem kisebbíti ezeknek a megátalkodott nép ellenségeinek a bűnös tevékenységét.”
    ??? 😉

  37. hajós szerint:

    Jeniszej! Bújj már ki Németh Szilárd seggéből, mert nem tud szarni szegény!

  38. Jeniszej szerint:

    Kedves!
    “++”
    Vagy hasonló jelzéssel ellátott piti és zavaros közbeszólásaival folyamatosa jelenlévő Fórumozónak üzenem, hogy nagyon hiányos az általános iskolai ismerete a nagy szibériai folyóról.
    Jenyiszej az egy legendákkal tele tiszta vizű folyó.
    Az orosz természet szépségével, vadságával, hatalmas méretével, érintetlenségével hatalmába kerít mindenkit. Egy életre szóló élmény ezt a folyót felkeresni.

  39. Jeniszej szerint:

    hajos
    A trágárságod minősít!

  40. Jeniszej szerint:

    A rezsit (helyesen) csökkentést ellenző banda hangja kezd alábbhagyni, mert belátják, hogy az általuk képviselt ügy, egy baromság. Egyre jobban elszigetelődnek és „nagyon nagyon nagykissebbségbe” ))) 😀 ((( szorulnak.

  41. hajós szerint:

    Jeniszej! A rezsicsökkentés egy komcsi faszság, amit a Kádár-korszakot visszasíró, idős, vidéki, tanulatlan, primitív emberek támogatnak. Úgy látom, te is ezek közé tartozol.

  42. Jeniszej szerint:

    Azt monya a Fater, hogy az ilyen csúnya beszéd az minősíti az embert. 🙁
    Trágárság lett a divat azoknál, akik a szegény családok rezsicsökkenését ellenzik

  43. Jeniszej szerint:

    hajós – Mi a jó neked?
    Melyik rezsi a jó neked?
    A növekvő vagy a csökkenő?

  44. hajós szerint:

    “Miért aljasság a rezsicsökkentés?”

    “Nem biztonságot ígér és nem teljesítményre ösztönöz, hanem gyűlöletet szít a magántőke, a külvilág és nem mellékesen a demokrácia ellen. Azt jutalmazza, aki önfeledten és gügyén kiszolgáltatja magát a kiszámíthatatlan és gazdaságilag amatőr végrehajtó hatalomnak. Beteljesíti a politikai és gazdasági kultúra lepusztítását.”

    olvasd tovább itt:
    http://kapitalizmus.hvg.hu/2013/05/10/miert-aljassag-a-rezsicsokkentes/

  45. Jeniszej szerint:

    hajos!
    Megkér a Faterom, hogy itt a válaszodban trágár obszcén. szeméremsértő, durván illemtelen, trágár. szavakat ne használj.
    Köszönöm!

  46. hajós szerint:

    Még szemezgetek a cikkből:

    “Mit üzen, mire nevel ezzel szemben a rezsicsökkentés politikája?”

    “1. Azt üzeni, hogy az állam bármit megtehet, ami eszébe jut.”

    “2. A rezsicsökkentés politikája nem egyszerűen fegyelmezettséget és hűséget vár el az állampolgártól, hanem azt üzeni: légy idióta. (Valamint állampolgári kötelességből tekintsd gonosz idiótának, aki gondolkodik és érzékeli a valóságot.)”

    “3. Azt üzeni tehát: az idegen tőke és az állam minden része, ami nem a kormány ellenőrzése alá tartozik, ellenséged.”

  47. hajós szerint:

    Lám, Jeniszej már gügye idióta lett a faterjával együtt.

  48. Gordon szerint:

    Hajóspista hozzászólásai igazolják Gordon azon nézetét, hogy a magyarországi szocialisták valójában a nagytőke és a pénztőke pártjára álltak.

    Mi köze a demokrácia állapotának ahhoz, hogy olcsóbb lett / lesz a villany, a gáz, a távhő, a kéményseprés, a szippantás?

  49. hajós szerint:

    Gordon Pista hozzászólásai igazolják, hogy a fideszben csupa idióta ül.
    Gordon Pista majd elolvassa a belinkelt cikket, és akkor választ kap az idióta kérdésére.

  50. Gordon szerint:

    “Gordon Pista hozzászólásai igazolják, hogy a fideszben csupa idióta ül.”

    Melyik ismert csepeli fideszes politikus keresztneve István?

    Ülj le fiam, elégtelen! 😛

  51. Jeniszej szerint:

    Kedves hajos!
    Azt hiszed, az átlagembert érdekli a tőkés nyomora meg a tudományos demokrácia a nép szintjén?
    De ettől a nép még nem gügye idióta, mint azt az ócska kisebbséged gondolja.
    hajos!
    Nincs más, mint a Fidesz megdobta a hatost, és ezt ilyen együgyűeknek nehéz megemészteni.
    Hiába az erőlködésed és az idézeted, mert az embert, aki ezt hirdeti önálló gondolkodásra már
    képtelen lehet
    Igaza van annak, aki azt mondja: a Fidesz politikai szempontból megdobta a hatost. Jó érzékkel, jó időzítéssel nyúlt rá erre a témára, mert ugye senki nem gondolkodik el ama lábszagú magátólértetődőségen, hogy nincs magyar állampolgár, aki ellenezné a rezsicsökkentést, és általában bármilyen csökkentést. Óriási húzás, amellyel az ellenzék is gyönyörűen sarokba szorult. Ha ellenzi a csökkentést azért, ha nem ellenzi, azért. Ebből csak a Fidesz nyer: egy hónap alatt félmillió új szavazót. A magyarázatok senkit nem érdekelnek. A statisztikai adatokkal alátámasztott, elegáns értelmiségi, szakemberi érvelések a legkevésbé sem.
    A Fidesz egy hónap alatt 500 ezer új választót nyert meg magának.
    Amíg elég sokan, de nem elegen, ))) 😀 ((( a demokrácia és jogállam pusztulása miatt aggódunk, a rezsicsökkentés extázisa és lelkesedése hátán a Fidesz újabb 4 éves kormányzásra feljogosító mandátumot szerez.
    Az egyik napról a másikra berendezkedett egzisztenciájú magyar ember leszarja az alkotmányos alapelveket, a demokráciadeficitet, a jogállamot, az emberi jogok sárba tiprását. Nem ért ezen a nyelven.
    Végül is logikus: ha elég sokat állsz a macska farkán, mikor leszállsz róla, az hálából hízelegve odabújik.

  52. hajós szerint:

    Jeniszej, már kezdtem csodálkozni, hogy hirtelen megugrott az IQ-d. Aztán rájöttem, hogy csak egy blogból másoltad a hozzászólásodat:
    http://hacsaknem.blog.hu/2013/03/23/egy_honap_alatt_felmillio_a_rezsicsokkentes_hasznarol

  53. Jeniszej szerint:

    Hajos!
    Ne harcolj a rezsi csökkentése ellen.
    A nép úgy is eltapos.
    Te balga ember!
    Hallgass a Fateromra és időbe állj félre. ))) 😀 (((

  54. hajós szerint:

    Jeniszej, a faterod csak szagolgassa a disznókat. Az való neki.

  55. Gordon szerint:

    Ha hajóspista nem áll félre, akkor majd a párttársai félreállítják. Hisz csak egy báb… mondjuk alkalmatlan is lenne arra a szerepre amiről álmodozik.

  56. hajós szerint:

    Gordon, Jeniszej faterja messziről megérzi a szagodat.
    Irtózatosan bűzlesz.

  57. Gordon szerint:

    Gordon szerint:
    2013. május 19., vasárnap – 15:36

    “Gordon Pista hozzászólásai igazolják, hogy a fideszben csupa idióta ül.”

    Melyik ismert csepeli fideszes politikus keresztneve István?

    Ülj le fiam, elégtelen! 😛

  58. Jeniszej szerint:

    Azt monya a Fater, hogy a hajos-t most rázza a hideg, amióta ráeszmélt, hogy milyen balfácánok vannak a rezsit ellenzők soraiban.
    Azt monya még a Fater, hogy ezek az örült árral szembemenő díszes társaságot a nép fiai úgy is eltapossák.
    Nem Tényezők! ))) 😀 (((

  59. Jeniszej szerint:

    A Fater ezért is szereti ezeket a lelkes fiatalokat, mert értenek hozzá, hogy mi a jó a népnek. 🙂
    “Igaza van annak, aki azt mondja: a Fidesz politikai szempontból megdobta a hatost. Jó érzékkel, jó időzítéssel nyúlt rá erre a témára, mert ugye senki nem gondolkodik el ama lábszagú magátólértetődőségen, hogy nincs magyar állampolgár, aki ellenezné a rezsicsökkentést, és általában bármilyen csökkentést. Óriási húzás, amellyel az ellenzék is gyönyörűen sarokba szorult. Ha ellenzi a csökkentést azért, ha nem ellenzi, azért. Ebből csak a Fidesz nyer: egy hónap alatt félmillió új szavazót. A magyarázatok senkit nem érdekelnek. A statisztikai adatokkal alátámasztott, elegáns értelmiségi, szakemberi érvelések a legkevésbé sem.
    A Fidesz egy hónap alatt 500 ezer új választót nyert meg magának. 🙂

  60. GONDOLKODÓ! szerint:

    Amennyiben a FIDESZNEK is lesz módja annyit kormányozni mint az előző érának, sok évtizeden át, “akkor majd lenyugszom,” mert bebizonyíthatja, minden képességét, a NEMZET érdekében, tett elhivatottságát. (hasonló nemzetközi támogatottság mellett, mint az előző érának)
    S akkor majd lehet minősíteni, bírálni sok egyéb mást az objektivitás szemüvegén át, az eredményesség tükrében. Úgy ahogyan a MAGYAR NEMZET manapság teszi, szintén az objektivitás szemüvegén át, a sok évtizeden át NEMZETET, ORSZÁGOT ki(el) árusítóakkal szemben! Van-e ennél nagyobb bűn?!

    link: http://www.youtube.com/watch?v=Bjoz0jLb8xc

    “Sötét felhők alatt járok,
    a város szinte néptelen
    Sötét felhők fent az égen
    nyomasztó súly a szívemen

    Zárulnak sorra az ablakok, az ajtók
    Fülledt a csend vihar előtt
    A lelkemre támadnak komor látomások,
    s úgy szeretnék szelíd esőt

    Sötét felhők alatt járok
    hosszú évek óta már
    Életemben ritka vendég
    a bánat oldó napsugár

    Zárulnak sorra az ablakok az ajtók
    fülledt a csend vihar előtt
    a lelkemre támadnak komor látomások
    s úgy szeretnék szelíd esőt

    Jöjj hát sikoltva zúgó szélvihar
    vakító villanás, mennydörgő robaj,
    felhő szakadás
    csak szakadjon fel a szívemről ez a bénító nyomás
    és akkor tán lenyugszom”

    (1984-ből a sok évtizedes kín, keserve után fogalmazódott meg!)
    Na ki által?
    Aki ma azokat követeli vissza, akik ellen írta a “költeményét,” a valóságot!!!
    Ez is bizonyítja, hogy az emberek (vannak akik szélkakas módjára), de változnak!!!

  61. Gordon szerint:

    Hajóspista (16:04)

    Szerintem maradjunk az első keresztnévnél, mert még kellemetlen meglepetések érhetnek benneteket…

  62. Gordon szerint:

    Gondolkodó! (16:07)

    MSZP = országkirablás, országkiárusítás
    Portiklaborc = Maffiabaloldal

  63. "?!" szerint:

    Kedves „Jeniszej”!

    Az alábbiakkal segítséget nyújtok neked ahhoz, hogy eldugulj, és ne dőljön belőled tovább olyan mennyiségben a zavaros hülyeség, mint a víz a hasonló nevű folyóból az Északi tengerbe.

    A nehéz felfogásodra tekintettel először arról tájékoztatlak, hogy azoknak a budapesti csatornázatlan utcákban lakó ingatlantulajdonosoknak, akik a hatályos építési követelményeknek megfelelő derítő-szikkasztó rendszerű szennyvízgyűjtő műtárgyat építettek a telkükre, 2011. december 31. előtt csak a ténylegesen kiszippantott és elszállított mennyiségű szennyvíz után kellett díjat fizetni!

    Szakszerűen megépített műtárgyak esetén az így elszámolt mennyiség csak 10-15 százaléka volt a vízórán mért ivóvízfogyasztásnak!

    Ezen a helyzeten változtatott a fülkeforradalmár többségű Fővárosi Közgyűlés (és közöttük a rezsi-rikkancs polgármesterünk) az 59/2011. (X.12.) számú rendelet meghozatalával úgy, hogy a csatornázatlan budapesti utcákban lakó családokat arra kötelezték, hogy a ténylegesen elszállított szennyvíz szippantási és elszállítási díján felül fizessék meg az elszikkasztott vízmennyiség szippantási és elszállítási díját is a Fővárosi Önkormányzat 100 %-os tulajdonában lévő Kft.-nek!

    Ezzel a rendeletükkel a korábbi szippantási és elszállítási díj többszörösének a megfizetésére kötelezték az érintett családokat a lakosság terhei iránt rohadtul érzékeny fülkeforradalmár szélhámosok!!!

    Most pedig ebből a 2011. decemberben saját maguk által kitalált és ellenszolgáltatás nélkül beszedett (a korábbi költség 7-8 szorosát kitevő) szennyvíz szippantási és elszállítási díjból akarnak nagy melldöngetéssel és pofátlanul 10 százalékos csökkentést adni ezek a szélhámosok!

    Ezért a pofátlan trükkért csak a hozzád hasonló idióták nyalják hálásan a rezsi-rikkancs polgármesterünk és a többi szélhámos fülkeforradalmár politikus seggét!

    Remélem, hogy így már Te is érted, hogy miről van szó, kedves disznószagú „Jeniszej”?

    A fentieket az itt röfögő „Gordon” nevű zsírsertésnek is a figyelmébe ajánlom!

  64. robi szerint:

    Ha ebben témában valaki izgalomba jött, a Jenyiszej.

    A hatos dobásában igaza van: a megszorítások tucatjaival meg kell törni a tömeget, akik egy odavetett kenyérdarabért is hálásak lesznek.

  65. Teri szerint:

    Jeniszej és robi, teljesen egyetértek!

  66. Jeniszej szerint:

    Kedves!
    “++”
    Vagy hasonló jelzéssel ellátott piti és zavaros közbeszólásaival folyamatosa jelenlévő fórumozónak üzenem, hogy nagyon hiányos az általános iskolai ismerete a nagy szibériai folyóról.
    Remélem a pöcegödörkutakodásaid mellett, pótoltad már az elemi iskolai tudományodat a szibériai folyókról.
    Egyszerűen nem értem miért ellenzed ilyen beteges vehemenciával a többség által megválasztott polgármesterünk lelkesen végzett törekvéseit.
    Beláthatnád már végre, hogy nem érted a lényeget.
    Csak “hablatyolsz” össze vissza és kutatod az árnyékszékek gödreit.
    Hiába „hablatyolsz” itt barátom, mert nem tudsz már jól kijönni ebből, – alulmaradtál.
    Ellene vagy az elszegényedett családok megsegítésére tett erőfeszítéseknek.
    Az idiotizmusod kezd beteges méreteket ölteni. Kezeltesd magad! – Ha erre egyáltalán van gyógymód.
    Okosabban tennéd, ha inkább szépen csendbe maradnál,
    Elmélyülnél más dolgokban, amivel a szippantók is szívesen, foglalkoznak.
    Kutathatnád a szegény emberek bérének az Európai szintre hozatalának lehetőségét is. Igen! – Ez legalább hasznos és népszerű tevékenység volna számodra, nem úgy, mint az alantos csövek, gödrök kutakodása.
    Nem akarok belekötni semmibe, te kezdted ezt az egészet.

    Végül egy csokor a kedves barátom tollából, ahogy másoknak – akik kihozták a sodrából, – címezve írja.
    – Teljesség igénye nélkül.
    „Figyelj, Te szánalmasan hülye gerinc nélküli”
    „A 16:54-kor írt förmedvényedre válaszolva megismétlem részedre, hogy szólítsd “púpos”-nak az anyádat, és párosodj vele naponta többször is szorgalmasan!”
    „Te szánalmas köpönyegforgató volt komcsi barom, mi az anyád picsájáért kóstolgatsz engem?
    Ha még működne a memóriád, akkor tudnád, hogy veled ellentétben én soha nem tartoztam egyik párthoz sem, ezért azt ajánlom, hogy a velem szembeni pofátlankodás helyett, az Ararát-hegységben foglalkozz a szénád rendbetételével Te volt komcsik leg- gerinctelenebbje!”
    „Kedves “Gordon”, Te vágásra érett szerencsétlen hízó sertés!”
    Azt mondják elég csúnyán, beszél a kedves barátom, aki nem tartozik egyik csoportosuláshoz sem.
    A Faterom szagfelismerő képessége, – miszerint ez nála foglalkozásköri ártalma az, hogy messziről megérzi a büdös disznaját sértésrendekkel, alulmard a megátalkodott nyelvhasználata mellett.
    😀

  67. Jeniszej szerint:

    “A Fidesz nyer: egy hónap alatt félmillió új szavazót.

    A magyarázatok senkit nem érdekelnek. 🙂
    A statisztikai adatokkal alátámasztott, elegáns értelmiségi, szakemberi érvelések a legkevésbé sem.
    A Fidesz egy hónap alatt 500 ezer új választót nyert meg magának.” ))) 😀 (((

  68. Katkaa szerint:

    “A hangzatos szólamok ellenére vesztésre áll a Fidesz-kormány az adósság elleni permanens harcban: az államadósság abszolút összege újabb történelmi csúcsot ért el, és GDP arányosan is a kormányváltás előtti szint közelébe került. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy közben eltűnt a magán-nyugdíjpénztárak 3000 milliárdja, és a megszorításokkal legalább ugyanennyit vettek ki a lakosság és a cégek zsebéből. “

  69. "?!" szerint:

    Kedves „Jeniszej”!

    Annak elősegítése céljából, hogy könnyebben tudd kiböfögni magadból azt a sok zavaros trutymót, amely a rezsi-rikkancs sok rikoltozásának a hatására felgyülemlett benned, mégegyszer a figyelmedbe ajánlom az alábbiakat:

    A nehéz felfogásodra tekintettel először arról tájékoztatlak, hogy azoknak a budapesti csatornázatlan utcákban lakó ingatlantulajdonosoknak, akik a hatályos építési követelményeknek megfelelő derítő-szikkasztó rendszerű szennyvízgyűjtő műtárgyat építettek a telkükre, 2011. december 31. előtt csak a ténylegesen kiszippantott és elszállított mennyiségű szennyvíz után kellett díjat fizetni!

    Az így leszámlázott szennyvíz mennyisége csak 10-15 százaléka volt az ingatlanra bemenő vízórán mért ivóvízfogyasztásnak!

    Ezen a helyzeten úgy változtatott az 59/2011. (X.12.) sz. rendelet meghozatalával a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés (közöttük a rezsi-rikkancs polgármesterünk), hogy a csatornázatlan budapesti utcákban lakó családokat arra kötelezték, hogy a 2012. évtől, a ténylegesen elszállított szennyvíz szippantási és elszállítási díján felül fizessék meg az elszikkasztott vízmennyiség szippantási és elszállítási díját is a Fővárosi Önkormányzat 100 %-os tulajdonában lévő egyik fidesz-mutyi Kft.-nek!

    Ezzel a rendeletükkel a korábbi szennyvíz szippantási és elszállítási díj többszörösének a megfizetésére kötelezték az érintett családokat a lakosság terhei iránt a választások előtt most hirtelen rohadtul érzékennyé vált fülkeforradalmár szélhámosok!

    Most a 2011. decemberben saját maguk által kitalált és ELLENSZOLGÁLTATÁS NÉLKÜL beszedett (a korábbi költség 7-8 szorosát kitevő) szennyvíz szippantási és elszállítási díjából akarnak nagy melldöngetéssel és pofátlanul 10 százalékos csökkentést adni!

    Ezért a pofátlan trükkért csak a hozzád hasonló idióták nyalják hálásan a rezsi-rikkancs polgármesterünknek és a többi szélhámos fülkeforradalmár politikusnak a seggét!

    A kéményseprési díj csökkentésével kapcsolatban pedig arra hívom fel a figyelmedet, hogy a rezsi-rikkancs polgármesterünk a kéményseprési díjak jelenlegi szintre emelése során jelentős szerepet játszott azzal, hogy 2010. előtt a FŐKÉTÜSZ Kft. felügyelő bizottságának fizetett tagjaként soha nem emelt kifogást a díjemelések ellen, a Fővárosi Közgyűlésben pedig minden esetben megszavazta a szavazat vásárlási céllal most csökkenteni szándékozott indokolatlanul magas kéményseprési díjakat!

    Ilyen előzmény után teljesen egyértelmű, hogy a rezsi-rikkancs polgármesterünk most sem a nehéz helyzetben élő lakosság tehermentesítése érdekében rikoltozik mindennap (esetenként naponta többször is) a kéményseprési díjak csökkentéséről, hanem csak szavazatvásárlási céllal kábítja a hozzád hasonlóan kábítható választókat!

    Még annyit jegyzek meg részedre, hogy a rezsi-rikkancs polgármesterünk csak a hozzád hasonló csökött agyúakat tudja megtéveszteni azzal a hangzatos, de hazug dumával, hogy új törvényjavaslat benyújtásával kezdeményezi a Fogyasztóvédelmi Hatóság jogkörének kiterjesztését a rezsicsökkentés által érintett valamennyi szolgáltatásra!
    Az Ő törvényjavaslatára semmi szükség nincs, mert a Fogyasztóvédelmi Hatóság jogköre az Ő törvényjavaslata nélkül is kiterjed valamennyi szolgáltatásra!
    Ezt valószínűleg Ő is tudja, de ennek ellenére hazudik mindannyiunk szemébe!

    A fentiek elolvasása után hagyd, hogy ugyanúgy hömpölyögjön belőled a trutyi, mint a Jenyiszej vize az Északi tengerbe!
    Ne fogd vissza magad, mert a sok trutyi helyén értelmes gondolatok is helyt találhatnak az agyadban!

  70. Jeniszej szerint:

    Kedves!
    “++”
    Vagy hasonló jelzéssel ellátott piti kisstílű és egyre zavarosabb közbeszólásaival folyamatosa jelenlévő fórumozónak társunknak üzenem, hogy Én és a Faterom biztos vagyunk benne, ha igazságtalanság történt a pöcegödrök körül, akkor a kedvenc polgármesterünk figyelmét ez biztosan nem fogja elkerülni.
    Természetesen azért észrevételeidet nem kellene ilyen alpári módon a tárni a nyilvánosság elé.
    „Visszateccő” az, ahogy előadod magad. A sértések mindenki felé csak úgy záporozik belőled.
    Hallgass a jó szóra kezeltesd magad. Legalább egy orvos lásson, – ha nem is tud segíteni rajtad.
    Hidd! – Sajnálunk a Faterommal együtt. Ö egy olyan ember, akit a bűz már nem zavarja, megszokta, mert mindig van itt vannak akikből ez valamiért árad.
    A sértegetések helyett próbálj szépen kedvesen szólni mindenkihez. Meglátod sokan, meg fognak kedvelni és igénylik a barátságodat.
    De így ilyen alpári beszólásokkal nem „sókra” mész.

  71. Jeniszej szerint:

    A statisztikai adatokkal alátámasztott, elegáns értelmiségi, szakemberi érvelések a legkevésbé sem érdekel senkit.
    A szegény családokat ez nem érdekli.
    “A Fidesz egy hónap alatt 500 ezer új választót nyert meg magának.”

  72. Ditte szerint:

    “Az így leszámlázott szennyvíz mennyisége csak 10-15 százaléka volt az ingatlanra bemenő vízórán mért ivóvízfogyasztásnak!” a többi nyilván elpárolgott.

  73. "?!" szerint:

    Folytasd kedves “Jeniszej”!
    Hátha sikerül egyszer az általam leírtak cáfolatának tekinthető okos érveléssel, vagy bizonyítható ténnyel is előrukkolnod!

  74. "?!" szerint:

    Kedves “Ditte”!

    Tájékoztatlak, hogy a “derítő-szikkasztó” rendszerű szennyvízgyűjtő beton műtárgyakból nem elpárolog, hanem elszivárog (elszikkad) a műtárgyba befolyó szennyvíz 85-90 százaléka.

    Ez a gyakorlatban úgy valósul meg, hogy a “derítő-szikkasztó” rendszerű kétaknás szennyvízgyűjtő beton műtárgy alul is zárt első aknájába érkezik a vegyes állapotú szennyvíz, majd ebből az aknából jut tovább a darabos és sűrű anyagokat már nem tartalmazó derített szennyvíz beton fenéklemez nélküli szikkasztó aknába, ahonnan a víz elszivárog (elszikkad) a talajba.

    Különösen hatékonyan szikkasztják el a szennyvizet az ilyen beton műtárgyak a csepeli homokos talajban, amely úgy issza a vizet mint a sivatag.

    Remélem, hogy a fentiekkel sikerült bővítenem az ilyen irányú szerény ismereteidet?!

Itt lehet hozzászólni !