Boldog születésnapot! – 40 éves a Kézműves óvoda

Csepel.hu

A Népművészeti és Kézműves Óvoda a nevelési évet záró hagyományos pünkösdi rendezvényükkel együtt ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját május közepén. Ebből az alkalomból tartott ünnepi beszédében Pomothy Györgyné óvodavezető az elmúlt évek szakmai munkájára, eredményeire emlékezett.

Elmondta, hogy az 1973-ban épült hat csoportos, 150 gyermek foglalkoztatását biztosító óvoda hatalmas udvarral, játékházakkal és többfunkciós termekkel rendelkezik.

Egyéni arculata az 1990-es évek elején kezdett kialakulni. 1996-tól a Csepeli Német Önkormányzat és a szülők kezdeményezésére német nemzetiségi kétnyelvű csoportot indítottak, ami később bővült. Beszédében kiemelte:„20 éve óvodai nevelőmunkánk célja, hogy biztosítsuk a gyermekek anyanyelvi, értelmi, erkölcsi, esztétikai, testi fejlődését. Megismertessük, megszerettessük a népi mesterségek gazdag világát, a népi hagyományokat, a német nyelvet, a hagyományokat, a reformpedagógiai irányzatok technikáit, színességeit. Programunk a gyermekeknek, szülőknek, nevelőtestületnek egyaránt örömforrás, sikerélmény” – tette hozzá az óvodavezető, majd megköszönte a szakmai partnerek, fenntartók és támogatók munkáját. Az évfordulóra készült emlékkönyvet adott át Morovik Attila alpolgármesternek, Láng Ferencnének, a Német Óvodai és Iskolai Egyesület elnökének, Szárkiszján Ádámnak, a Csepeli Örmény Önkormányzat elnökének és Kaltenecker Antalnénak, a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete elnökének.

A csepeli önkormányzat nevében Morovik Attila alpolgármester köszöntötte a megjelent vendégeket. Örömhírrel szolgált a szülőknek, amikor bejelentette, hogy az önkormányzat várhatóan szeptembertől a bölcsődei és óvodai tisztasági csomagok megvásárlását átvállalja. Ezután homokozó- és gyerekjátékokat adott ajándékul minden óvodacsoport képviselőjének.

Az ünnepség a gyerekek műsorával folytatódott. Az óvodapedagógusok színvonalas nevelő munkáját mi sem bizonyította jobban, minthogy az ovisok népi mondókákkal, német énekekkel, dalos népi gyermekjátékkal, s az iskolába készülők énekes-táncos bemutatóval léptek színpadra. A születésnap pünkösdi vásárral és kézműves foglakozással zárult.

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “Boldog születésnapot! – 40 éves a Kézműves óvoda” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Na ne kábítsatok!

    Hogy a fenébe lehetne ez az óvoda negyvenéves amikor Németh Szilárd polgármester a 2010. októberben történt megválasztása óta nagy nyilvánosság előtt legalább ezerszer elmondta, hogy 2010. őszén Ők Csepelen csak egy romhalmazt örököltek az elődeiktől, amely romhalmazt nekik kell eltakarítaniuk?!

    Azért ne kábítsatok holmi negyven évvel, mert akármilyen rohamtempóban takarították a romokat a fideszesek, és akármilyen rohamtempóban építették 2010. október óta a baromi sok bölcsődét, óvodát, iskolát, orvosi rendelőt, művelődési házat, és a lakások tömegét, ezek közül még egy sem lehet több két évesnél!

    Vagy lehetséges, hogy 2010. október óta Németh Szilárd legalább ezerszer nem mondott igazat, és az elődeiktől romhalmaz helyett, sok működő bölcsődét, óvodát, iskolát, orvosi rendelőt, művelődési házat, és a lakások tömegét örökölték, miközben a fideszesek 2010. ősze óta egyetlen új bölcsődét, óvodát, iskolát, orvosi rendelőt, művelődési házat, és egyetlen lakást sem építettek?

  2. csillag szerint:

    ?!

    Ezt a rengeteg marhaságot mennyi idő alatt sikerült összhozni?

  3. "?!" szerint:

    Kevesebb idő alatt, mint amennyi idő alatt a Te csökött agyadból kipattant a tegnap 20:34-kor leírt kérdésed?

Itt lehet hozzászólni !