Tovább süllyed az egyetem

Magyar Hírlap

Túllépte a kritikus határt a Műegyetem Ch épületének süllyedése – tudta meg a Magyar Hírlap. A fővárosi Fidesz azonnali beavatkozást és vizsgálatot követel.

Sürgős vizsgálatot követel Tarlós István, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője Demszky Gábor főpolgármestertől. A szakértői javaslatok ellenére a főváros nem tett meg mindent, hogy a Műegyetem Ch épülete a metró Gellért téri építése miatt ne süllyedjen tovább. A frakcióvezető utalt arra, hogy az épület eddig 55 millimétert süllyedt, csempék, falak repedtek meg, tartófalak és oszlopok is megrongálódtak, és amint süllyedése eléri a 65 millimétert, a helyzet kritikussá válhat.

Lapunk információi szerint az épület süllyedése egy ponton már egy milliméterrel átlépte a kritikus határt, amelyet azonnal meg kellene szüntetni. Úgy tudjuk, a süllyedéshez annak is köze van, hogy a Gellért téri állomásdobozban rendszeressé váltak a vízbetörések, amelyeket az építők egyelőre nem tudnak kivédeni.
Tarlós emlékeztetett a szakértők tanácsára, akik betonpaplant javasoltak a több mint százéves épület alá helyezni. A frakcióvezető szerint mára egyetlen megoldás maradt: a peronszerkezetbe belső tartóoszlopokat kell építeni, s ez legalább hét-nyolc hetes munka. A frakcióvezető úgy látja, a főváros vezetése is felelős a kialakult helyzetért, mivel az építtető nem alkalmaz független mérnököt, a felkért külső szakértő véleményét pedig nem veszik figyelembe.”Sorozatos fiaskóknak lehetünk tanúi, s nem elég, hogy az építkezés pénzügyi finanszírozása is kétséges, már ötödik alkalommal állt le” – mondta.
Tegnap a beruházó DBR Metró Projektigazgatóság egyeztetett az egyetem vezetőivel a süllyedésről. Rózsás Péter, az intézmény műszaki-gazdasági főigazgatója lapunknak elmondta, a DBR magára vállalata a keletkezett károk elhárítását, így az aula álmennyezetében elmozdult lapok helyreállítását is.

Forrás: Magyar Hírlap

6 hozzászólás “Tovább süllyed az egyetem” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Elcseszett projekt ez az M4.

  2. hollósi szerint:

    Süllyed az egyetem, süllyed az ország…

  3. miska72 szerint:

    De szép metró állomás lesz belőle.

  4. Papi szerint:

    Az a szép műemlék épület magyarabb mint a kormány és a maszop valamint a khk (szdsz). Együtt süllyed el az országgal. Az a mocskos banda tűnhetne már végre el a fővárosi önkormányzattal együtt.

  5. Bubus szerint:

    Nem telik el két hónap, és majd megjelenik Hagyó mint megmentő.

  6. Antifan szerint:

    Istenem, hova süllyesztik ezek az országot…

Itt lehet hozzászólni !