Eminens diákból lett alezredes

Csepel.hu

Az egész úgy kezdődött, hogy jó eszű kisdiákként sorra megnyerte az iskolai KRESZ-versenyeket, majd kerületi és budapesti első lett, az országos bajnokságon pedig ötödik helyen végzett. Ebből még nem következik törvényszerűen, hogy valaki rendőr legyen, de jelzi a közlekedésrendészet iránti fogékonyságot, a szabályok és a rend tiszteletét.

Végül tehát egyáltalán nem meglepő, hogy Szilágyi Sándor rendőr lett, aki jelenleg a csepeli rendőrkapitányság alezredeseként a rendészeti osztályt vezeti, s számos korábbi elismerése után a Csepel Szolgálatáért kitüntetést is megkapta március 15-én.

Hivatásos rendőri szolgálatát 1993-ban kezdte el járőrként a szigetszentmiklósi kapitányságon. Végigjárta a ranglétrát, közben felsőfokú tanulmányokat folytatott. Előbb a Janus Pannonius Egyetemen személyügyi szervező diplomát szerzett, utána másoddiplomásként elvégezte a rendőrtiszti főiskolát. Jelenleg Pécsen tanul levelező hallgatóként jogtudományt.

„Rendőr lettem, de ez a hobbim is, mert szeretem a munkámat. Nem mondanám, hogy mindig könnyű, de nem bántam meg a választásomat. Mindössze 19 éves voltam, amikor a rendőri pályára léptem, s a gyakorlati tapasztalat sokat jelentett. A járőrözés életforma, hasznos volt számomra” – mondja Szilágyi Sándor.

Szigetszentmiklóson négy évig szolgált járőrként, utána a csepeli rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának állományába került. Később megbízott alosztályvezető-helyettes, majd alosztályvezető lett. A rendészeti osztály vezetését 2005 óta látja el. Feladatai közé tartozik a közrendvédelem, közbiztonság és a közlekedésrendészet.

„A rendőrségen belül ez az a terület, amelynek munkáját közvetlenül látják az állampolgárok. Mi vagyunk kint az utcán, egyenruhásaink intézkednek a közbiztonság megóvása érdekében, munkatársaim végzik a közlekedésrendészettel kapcsolatos feladatokat. A polgárok elsőként rajtunk keresztül ítélik meg, hogy milyenek a rendőrök. Szerencsére sok köszönő, dicsérő levelet kapunk. Az elismerés, amelyben most részesültem, a kollégáimnak is szól, mert a sikerhez elengedhetetlen az ő magas színvonalú együttműködésük.”

A kerület lakói számára is emlékezetes és végül eredményesen zárult ügyek közé tartozik az a néhány évvel ezelőtt történt eset, amikor egy ismeretlen sorra gyújtotta fel a személygépkocsikat Csepelen. A kapitányság valamennyi rendőre, beleértve a legmagasabb rangú tiszteket, heteken át azon volt, hogy kielemezze a bűncselekmény-sorozatot, s rájöjjön, ki lehet a tettes. Az alapos nyomozás, az állandó figyelőszolgálat felállítása végül eredményre vezetett, s elfogták a bűnözőt.

Szilágyi Sándornak három fia van: 18, 16 és 14 évesek. „A két kisebbik gyerek határozottan érdeklődik a rendőri szakma iránt. A kisebbik motoros rendőr, a középső egyenruhás tiszt akar lenni. A jövő dönti el, végül mi lesz belőlük.”

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Eminens diákból lett alezredes” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Gratulálok az eddigi pályafutásához, valamint a március 15-én kapott kitüntetéséhez!
    A további munkájához pedig erőt egészséget és sok sikert kívánok!

Itt lehet hozzászólni !