Időközi választás: Fideszes győzelmek Barcson és Szendrőn

Fidesz.hu

Illusztráció

A Fidesz-KDNP jelöltje győzött a barcsi időközi képviselő-választáson, Szendrő új polgármestere is A Fidesz jelöltje lett.

A Fidesz-KDNP jelöltje győzött a Jobbik jelöltjével szemben a Somogy megyei Barcs egyik választókerületében tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson, ahol a választásra jogosultak 21,3 százaléka adta le voksát – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, Balázsné Vastyán Krisztina vasárnap az MTI-t. Barcs 8-as választókerületében azért kellett választást kiírni, mert a korábbi képviselő, Racsek József (Fidesz) a helyi járási hivatal vezetője lett, és összeférhetetlenség miatt lemondott mandátumáról.

Két jelölt indult a mandátumért. A Fidesz és a KDNP közös jelöltje, Kertainé Horváth Edit a 244 leadott érvényes szavazatból 168-at szerzett meg, míg a Jobbik jelöltje, Ander Balázs 76 voksot kapott. Az 1146 névjegyzékbe vett választásra jogosultból 244-en járultak urnához.

A Fidesz jelöltje lett Szendrő új polgármestere

Tomorszki István, a Fidesz jelöltje lett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrő új polgármestere a vasárnap megtartott időközi választáson – közölte Istenes Ibolya, a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel. Öten indultak Szendrő polgármesteri posztjáért. A választási névjegyzékben szereplő 3102 szendrői közül 1654-en szavaztak.

A település eddig alpolgármestere, Tomorszki István 866 voksot kapott, Veres Zoltán, az MSZP jelöltje 406-ot. A három független jelölt közül Buku Lászlóra 183-an, Lakatos Gusztávra 151-en, míg Szkiba Jánosnéra 40-en szavaztak, nyolc voks érvénytelen volt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város korábbi polgármestere, Szaniszló János (független) összeférhetetlenség miatt mondott le tisztségéről, mert kinevezték a kazincbarcikai járási hivatal vezetőjévé.

Forrás: Fidesz.hu

Egy hozzászólás “Időközi választás: Fideszes győzelmek Barcson és Szendrőn” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    Barcson az MSZP-s jelölt nem indult a választáson, mert egy névtelen telefonáló megfenyegette.
    Büszke lehet a Fidesz, hogy ezen a tiszta választáson nyert.

Itt lehet hozzászólni !