HÉV-baleset: bűncselekmény történt?

Csepel.hu

Bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tesz a rendőrségen ismeretlen tettesek ellen F. Dávid családja – közölte Magyar Tamásné, az elhunyt fiatalember Csepelen élő hozzátartozója. A tragikus HÉV-baleset február 28-án a Szabadkikötő és a Kvassay híd között történt a hajnali órákban, amikor egy Boráros tér felé haladó szerelvény halálra gázolta a 21 esztendős férfit. Az igazságügyi orvos szakértő kizárta, hogy öngyilkosság okozta a tragédiát, de a rejtély pontos okát egyelőre nem lehet tudni.

Az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendkívüli haláleset osztálya közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. A boncolás hivatalos jegyzőkönyvét még nem kapta meg az elhunyt családja, de bizonyos jelek arra utalnak, hogy bűncselekmény áldozata lehetett F. Dávid.

A fiatalember aznap hajnal fél 5-kor köszönt el barátaitól az Oktogonnál, akikkel egy pesti szórakozóhelyen voltak. A barátok elmondták, hogy Dávid józan volt, az este folyamán csak két üveg sört ivott meg. Nem szorult rá, hogy hazakísérjék. Úgy volt, hogy a fiatalember előbb ikertestvéréhez, F. Alexhoz megy egy budai benzinkúthoz, ahol mind a ketten dogoztak, majd együtt hazaindulnak. De nem így történt…

Még mindig nem tudható pontosan, hogy mi történt F. Dáviddal hajnali fél 5 és 6 óra kilenc perc között, amikor elütötte a HÉV.

A hozzátartozók szerint érthetetlen az a cselekvéssor, hogy Dávid gyalog indult volna Csepelre, mert a fiatalember mindig a tömegközlekedést használta, s hajnalban már járt a HÉV. Arra sincsen elfogadható érv, hogy Dávid miként került önszántából a vágány mellé, ahol veszélynek lehetett kitéve, hiszen ő „ennél sokkal józanabb és megfontoltabb gondolkodású” volt.

F. Dávid családja az ügy tisztázása érdekében ügyvédet és magánnyomozót is fogadott. Minden helyszínt újra végigjárnak, ahol a fiatalember megfordulhatott, s minden lehetséges szemtanút megkérdeznek, akik információval rendelkezhetnek.

A hozzátartozók kérik a lakosság segítségét is, hogy jelentkezzenek, akik láthatták F. Dávidot február 28-án hajnalban a Boráros téren, a Weiss Manfréd úton, vagy esetleg valamelyik HÉV-szerelvényen. A fiatalember két méter magas, vékony, sportos testalkatú. Haja színe barna, féloldalt volt fésülve. Világoskék farmernadrágot, fekete pólót, világoskék farmerkabátot és széldzsekit viselt. Különösen annak a két kerékpárosnak a jelentkezését várják, akik a tragédia előtti időpontokban közlekedtek a Weiss Manfréd úton. Az egyik kerékpárost 5 és 6 óra között rögzítette az AGIP benzinkút térfigyelő kamerája, a másik kerékpáros elhaladását 5 óra 40 perckor észlelték. Az a kamionos is segítségre lehet, aki 5 óra 40 perckor tankolt a benzinkútnál.

A szemtanúk jelentkezését a davidszemtanuk@freemail.hu e-mail címre várják, illetve telefonon felhívhatják Magyar Tamásnét a 06-30-513-4470-es számon.

Forrás: Csepel.hu

4 hozzászólás “HÉV-baleset: bűncselekmény történt?” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    A Faterom már rég kizárta a baleset lehetőségét a rendelkezésre álló sajtó anyag alapján.

  2. Gabike szerint:

    Érdekes, hogy a rendőrségnek nem volt gyanús a dolog. Én laikus vagyok, de ahogy láttam a szegény srácot, (még nem volt letakarva) azonnal gyílkosságra gondoltam. Nagyon sajnálom szegényt. Persze könnyebb egy jelentést írni, mint nyomozni, mert az elég macerás.

  3. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Ennyi egy emberélet – üdv Magyarországon!

  4. Csepel-sziget szerint:

    Gabike! Már ne haragudj, de egyszerű laikusként egy vonat (HÉV) által elgázolt emberről hogyan és miből feltételezed azt, hogy meggyilkolták? Senki sem néz ki jól, aki a kerekek alá kerül, bármilyen állapotban is volt előtte… Sajnos.

Itt lehet hozzászólni !