„Miénk itt a tér” a Munkásotthonban

Csepel.hu

Április 18-án csütörtökön este a Csepeli Munkásotthonban található  Galéria 21-ben a Réti Pál fotóklub hölgytagjai állították ki a képeiket. Kaltenecker Gábor harmónika játéka és Szegedi Péter, a Galéria 21 vezetőjének ismertetője  után a kiállítást Rákosi Katalin a Magyar Nők Szövetségének alelnöke nyitotta meg.

Az alelnök asszony felidézte kedvenc és éppen idevágó mondását, miszerint: „mindenki fiatal, de van aki régebb óta fiatal”,- majd többek között a kedvenc képeit –  Lengén, Kacsa, Régi és új, Szieszta – ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Végezetül azt kívánta, „keljenek életre a képek!”

A címválasztás sem volt véletlen, hiszen a  „Miénk itt a tér” jól jelképezi a nők egyre nagyobb számú jelenlétét művészetben, történetesen akár a fotózásban is. Az elmúlt évek tapasztalai alapján a nők a férfiakkal teljesen egyenértékű művészi produkciót készítenek.. Kiállításokon fele-fele arányban hozzák el a díjakat.

Május 16-ig öt hölgy- Hatvani Ágnes, Hodossy Ilona, Mizik Zsuzsa, R.Kóródi Zsuzsanna, Simonovicsné S. Ilona- állít ki, mert van képük hozzá.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !