Kamukonzultációt indított Csepelen a Szolidaritás

Csepel.info, Magyar Szolidaritás Mozgalom

A kamukonzultáción csak azt lehet választani, amit Bajnai pártja gondol

A Magyar Szolidaritás Mozgalom (az Együtt 2014 Választási Szövetség tagja) álságosnak, feleslegesnek, szakmai szempontból értékelhetetlennek tartja a Csepeli Konzultációt – értesítette lapunkat dr. Szabó Szabolcs, a párt csepeli koordinátora. A közlemény szerint Bajnai Gordon korábbi MSZP-s kormányfő pártjának csepeli szervezete szeretne minden polgárt ráébreszteni arra, hogy felesleges a konzultáció. Ezért KAMUKONZULTÁCIÓ 2.0 néven elindították saját akciójukat, melynek keretében vicces „álkérdőívet” osztogatnak a csepeli lakosoknak.

A Csepeli Konzultációt azért indította az önkormányzat, mert a csepeliek olyan önkormányzati programot szavaztak meg a 2010-es választásokon, amely egy hagyományos szerkezetű uszoda megépítését is tartalmazta. Az uszoda tervezése során azonban olyan megoldást is sikerült találni, mellyel sokkal olcsóbban, egy sátortetős megoldással is meg lehet építeni az uszodát, amivel körülbelül egymilliárd forintot lehet megtakarítani. Az önkormányzat Fidesz-KDNP-s vezetése a konzultáció során arra kért a csepeli polgároktól felhatalmazást, hogy az olcsóbb megoldást választva a fennmaradó összeget útépítésekre használja. A Csepeli Konzultáció javaslatát a Fidesz-KDNP képviselői mellett az MSZP, a Jobbik és az LMP is támogatták. Az alábbiakban a párt közleményét olvashatják.

Kamukonzultációt indított Csepelen a Szolidaritás

Mint azt már több fórumon is jeleztük, a Magyar Szolidaritás Mozgalom (az Együtt 2014 Választási Szövetség tagja) álságosnak, feleslegesnek, szakmai szempontból értékelhetetlennek tartja az önkormányzat által indított úgynevezett csepeli konzultációt. A fideszes városvezetés valójában nem kíváncsi a csepeli polgárok véleményére. Mindössze egy közpénzből finanszírozott méregdrága kampányfogásról van szó, melyre információink szerint 8 millió forintot költ Németh Szilárd. Arról nem is beszélve, hogy etikátlannak tartjuk az oktatási intézmények, valamint az ott tanuló gyerekek bevonását az ilyen jellegű politikai akciókba.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom szeretne minden csepeli polgárt ráébreszteni a konzultáció felesleges voltára. 2013. április 13-án KAMUKONZULTÁCIÓ 2.0 néven elindítottuk akciónkat, melynek keretében a FIDESZ által közpénzen osztogatott kérdőív stílusában megfogalmazott kérdéseket tartalmazó vicces „álkérdőívet” adunk a csepeli lakosoknak. „Álkérdőívünk” annyiban is hasonlít az eredetire, hogy nem ad valódi választási lehetőséget a megkérdezetteknek: a válaszokat előre bejelöltük „álkérdőívünkön”. Kamukonzultációnk végső lépéseként feldolgozzuk majd a hozzánk visszaérkezett kérdőíveket, a kutatási zárójelentést pedig TELJESEN INGYEN fogjuk átadni Németh Szilárdnak.

Kamukonzultációnk felhívja a FIDESZ által gyereknek nézett csepeli polgárok figyelmét, hogy ne dőljenek be a kormánypárti politikai tanácsadók vegykonyhájában kidolgozott népbutító kampányoknak. Reméljük, hogy a többi helyi ellenzéki párttal összefogva ki tudjuk terjeszteni kampányunkat, így is közösen fellépve a politikai demagógia ellen.

dr. Szabó Szabolcs

A Magyar Szolidaritás Mozgalom csepeli koordinátora

15 hozzászólás “Kamukonzultációt indított Csepelen a Szolidaritás” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Bajnai hívei inkább a libás ügyről meséljenek.

  2. Gordon szerint:

    “A Magyar Szolidaritás Mozgalom szeretne minden csepeli polgárt ráébreszteni a konzultáció felesleges voltára. 2013. április KAMUKONZULTÁCIÓ 2.0 néven elindítottuk akciónkat”

    Április 14-én véget ért az eredeti és valódi konzultáció. Egy nap alatt mire akarták rábeszélni az embereket?

  3. GONDOLKODÓ! szerint:

    A Néptömegek egyre inkább rájönnek, hogy a politikusok többsége “felhasználja őket” hatalmuk érdekében. Miután hatalomba kerülnek, a kijátszás számtalan eszközével kell szembesülniök. Többek között ezért is távolodnak el egyre többen, s vállnak passzivá. Miközben számtalan politikus tesz hatalmas vagyonokra szert!
    Nézzék meg! E területen korábban oly sok okos vélemény került nyilvánosságra. S mi lett ezekkel az “okos vélemény alkotókkal?” Belefáradtak és visszavonulót fújtak, esetleg passziválták magukat, mert rájöttek a rengeteg “turpiságra!”

  4. lucifer szerint:

    Ez nem konzultáció, hanem olyan kérdőív, ahol a kérdésekre adandó válasz bele van kódolva a kérdésekbe. A kérdéseket egyébként az illetékesek már eldöntötték, úgyhogy az egész csak parasztvakítás. A képviselőket azért választottuk meg, hogy a kerület dolgaiban a szakemberekkel konzultálva, felelősséggel döntsenek. Döntéseikről rendszeresen tájékoztassák választóikat.

  5. bomlástermék eltakarító mester szerint:

    uszoda? lassuk csak. volt a papirgyarnak, volt a posztogyarnak, van a csepeli strandon. minek is meg egy?

  6. hajós szerint:

    Teljesen egyetértek a Szolidaritás közleményével! Csak kicsit későn ébredtek!

  7. Bugi szerint:

    A komcsik csak akkor ébrednek korán, ha lopni lehet. Persze azt meg fel sem tudják fogni, hogy egy önkormányzat korrekt is lehet, és van mersze megkérdezni a polgárokat egy döntésről.

  8. hajós szerint:

    Korrekt? Ugye csak viccelsz, Bugi?
    Ez a manipulatív álkonzultáció a leginkorrektebb dolog, amit az önkormányzat tehetett.
    Jellemző a jellemtelen, aljadék fideszes bandára.

  9. felix szerint:

    Hajós!
    Bugi fideszes és náluk ez a korrekt.

  10. csaba péter szerint:

    Nem értem minek ,egy kamu konzultáció nem elég?

  11. Tóth Kati szerint:

    Csak azt adták amik.Kamuznak,éjjel nappal,minden hullámhosszon.Bajnai inkább a libásokkal számoljon el!Azt mondta azért mentek csődbe,mert ő,mármint Bajnai nem értett hozzá.Tessék mondani,mint gazdasági miniszter mihez értett?És most mihez ért?Amerika bábja,egy hazaáruló multi milliárdos.És ennek még elhisznek valamit?Ez már a vég.

  12. vitéz bihari Grün szerint:

    “Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat arról rendelkezik, hogy “az ország kiszolgáltatottságának csökkentése érdekében hozott döntések és az állampolgárok mindennapi életét segítő jóléti intézkedések hatásainak széles körű megismertetése érdekében” további tájékoztatás szükséges. Ezért arra kérte fel a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy gondoskodjon azonnali hatállyal “valamennyi magyarországi címhelyre megküldendő – személyes adatot nem tartalmazó – tájékoztató anyagok nyomdai előállításával kapcsolatos feladatok ellátásáról”.”
    .
    Na, ezt nevezzük kamuzásnak! ))) 😛 (((
    .
    http://www.portfolio.hu/gazdasag/mindenkinek_levelet_kuld_orban_viktor.182656.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

  13. nagyapó szerint:

    Eetásak! Egy kis közelmúlt. A Papírgyárat, uszodával együtt az eetásak elkótyavetyélték egy szélsőjobboldali osztráknak (Prinholz), aki megtartotta a komcsi vezetőket, hogy ők rugják ki a dolgozókat. Úgy lett. A gyár több tulajdonosváltást ért meg, de egyikük sem vett uszodát, hanem gyárat. Ezért felajánlották a medencét Csepelnek. Deutsch Tamás, mint miniszter, még pénzt is felajánlott, de az eetásak elutasították („Jól kicsesztünk így az Orbán kormánnyal, csak az nem jutott senkinek az eszébe, hogy valójában nem velük, hanem a szavazóinkkal toltunk ki, és ez a lehetőség nem fog visszatérni” MSZP-s tag).
    A Csepeli Strand a Fővárosé. Az MSZP-s Csepel nem tudott megegyezni az SZDSZ-es Fővárossal, így a strand csak 3 hónapot üzemelt. Ezért akart a Fidesz egy új, télen-nyáron üzemelő uszodát építeni a csepeli polgároknak.
    A fülkeforradalom után a csepeli Fidesz-KDNP vezetés megegyezett a Fidesz-KDNP vezetésű Fővárossal, hogy a strand kezelési joga Csepelé. Felmerűlt, hogy ezután érdemes-e új uszodát építeni (hova? Mivel az é-i területet az eetásak eladták, a bevételt, 11 milliárdot „eltüntették”), vagy hasznosítsuk a meglévőt?
    Ezért kérdezték meg a lakosságot. Remélem sokan voltak tudatos polgárok és válaszoltak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. John Doe szerint:

    nagyapo, nézzen utána, hogy mi a definíciója az uszodának és egy leponyvázott medencének. A halott papírgyár uszodáját is fel lehet újítani.

  15. John Doe szerint:

    Bugi, most akkor már döntöttek, de azért megkérdezik? Ön a múltkor elszólta már magát. 😉

Itt lehet hozzászólni !