Orbán: Megvédjük az emberi méltóságot

Fidesz.hu

Orbán Viktor kormányfő arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan típusú politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek sérthetnék a felvonulók emberi méltóságát.

A miniszterelnök ezt hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában jelentette be. A kormányfő több más kérdésben – közte az árvízi és EU-s ügyekben, valamint a politikusok állampolgárságáról – is kifejtette álláspontját a Házban.

Orbán Viktor az Élet menetével összefüggő döntését egy ellenzéki politikus felszólalásra reagálva közölte, aki arra a motoros demonstrációra utalt, amely az Élet menete napjára, április 21-re lett meghirdetve Adj gázt! címmel Budapest belvárosába, a Dohány utcai zsinagóga érintésével. Az Élet menetén a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek a résztvevők.

Orbán Viktor elmondta: minden eszközzel biztosítani fogják az Élet menetén részt vevők testi épségét, háborítatlan emlékezését és emberi méltóságát. Közölte, egyetért azzal az ellenzéki véleménnyel, hogy nemcsak ízléstelen, hanem mélyen bántó, az alkotmány szellemével is ellentétes minden olyan kísérlet, amely az emberi méltóságot sértve egyes népcsoportok méltóságát, történelmét és önérzetét figyelmen kívül hagyja, sőt szándékosan megsérti. “Minden ilyen magatartást a lehető leghatározottabban visszautasítok” – nyomatékosította. Abban is egyetértett az ellenzéki politikussal, hogy az Élet menete az élet győzelméről szól, méghozzá egy olyan közösség esetében, amelynek szenvedése előtt Magyarország polgárai, minden jóérzésű magyar ember a megfelelő pillanatban fejet hajt.

Mindennek szellemében Orbán Viktor utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan típusú politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek sérthetnék a felvonulók emberi méltóságát.

“El fogjuk tudni hárítani a bajt”
A miniszterelnök az azonnali kérdések órájában az ár- és belvízi helyzetről szólva részletesen beszámolt a védekezés adatairól, és hangsúlyozta: valóban mindenki sokat dolgozik, ezért ilyen körülmények között nem tartja méltányosnak, hogy egy szocialista képviselő gúnyolódik a kármentésben és a veszélyelhárításban részt vevő állami szervek dolgozóin.

Közölte: összesen 2472 kilométer töltésen van árvízvédelmi készültség az országban, elsőfokú védekezés van 1028 kilométeren, másodfokú védekezés 853 kilométeren, harmadfokú pedig 591 kilométeren. Ugyanakkor jelezte: a vízállás mindenhol magas, és az előttünk álló néhány napban jelentős mennyiségű csapadékra lehet számítani az ország mintegy 30 százalékán. A kormányfő elmondta azt is, hogy az árvízvédekezésben az elmúlt 24 órában 3468 vízügyi dolgozó és “külső erő” vett részt, a védekezés napi költsége pedig 163 millió forint volt.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy 216 ezer hektárt öntött el a belvíz, ebből 103 ezer hektár vetés, szántó. Hozzátette: 278 szivattyútelepből vasárnap 183 üzemelt, összesen 33 millió köbméter belvizet emeltek át, a belvízvédekezésben 1110 ember vett részt, védekezés költsége 94 millió forint volt.

Orbán Viktor felhívta az MSZP figyelmét arra, hogy “legalább addig tegyék félre a kormánnyal szembeni gyűlöletüket, és legalább addig győzzék le a magyar néppel szembeni megvetésüket, amíg azok a gátakon dolgoznak, és megpróbáljuk megvédeni az országot”. “Ha csak annyit tesznek, hogy hagynak minket dolgozni, akkor el fogjuk tudni hárítani a bajt” – fogalmazott a miniszterelnök.

Minden szóra figyelni kell
A politikusok állampolgárságáról szóló ellenzéki kérdésre válaszolva a miniszterelnök azt felelte: “semmi akadályát nem látom annak, hogy ilyen, teljesen nyilvánvaló és közérdekű adatok a nyilvánosság számára elérhetők legyenek”. A kormányfő ugyanakkor szólt arról is, hogy a válságos években egész Európában erősödik a kiábrándultság, a csalódottság és olykor a gyűlölet, ilyen viszonyok között pedig minden szóra figyelni kell.

Szerinte a kisebbségek teljes joggal félnek attól, hogy előbb-utóbb bűnbakká válnak, ez igaz a zsidó közösségekre is. Úgy vélte: a felszólalásokat ezért ezerszer meg kell gondolni, a Jobbikot is arra kérte, ne sértse a zsidó kisebbség jogait. Hangsúlyozta: ha ez bekövetkezne, a kormány a zéró tolerancia jegyében fog eljárni.

Magyarország erősebb, határozottabb, függetlenebb
Az EU esetleges szétesésével kapcsolatos ellenzéki felvetésre Orbán Viktor válaszában leszögezte: Magyarország erősebb, határozottabb, függetlenebb, így minden helyzetre jobban fel van készülve, mint korábban, legyen az árvíz, pénzügyi válság vagy európai válság.

Kijelentette, hogy Magyarországnak érdeke az erős Európai Unió. Hozzátette, hogy az Európai Unió 27 tagállamában naponta 1,2 milliárd eurónyi adósság keletkezik, és kérdés, hogy ki fogja ezt finanszírozni. A miniszterelnök szerint éppen ezért a kormány Magyarország minél nagyobb pénzügyi, gazdasági és energetikai függetlenségén dolgozik, hogy bármilyen veszélytől meg tudja védeni az országot.

Orbán Viktor szerint a kormány dolga nem az, hogy spekulációkba bocsátkozzon, hanem hogy cselekedjen, éppen ezért erősítik a közép-európai együttműködést, hirdették meg a keleti nyitást, helyezték új alapokra az együttműködést Oroszországgal, kötöttek a meghatározó cégekkel stratégiai együttműködést és tették a magyar államot a magyar energiapiac meghatározó szereplőjévé.

Forrás: Fidesz.hu

36 hozzászólás “Orbán: Megvédjük az emberi méltóságot” bejegyzésre

  1. “Orbán: Megvédjük az emberi méltóságot”
    Várjuk az újabb aláíráskampányt! 😛

  2. Simlis szerint:

    Én csak azt szeretném megkérdezni Orbán úrtól , hogy a Magyar nemzetett kivédi meg ?
    Esetleg erre is lesz szervezve egy béke tüntetés / menet ? Nem tudom ki hogy van vele , de nekem lassan kezd elegem lenne ebből.
    Szavak helyett többet mondanak a tettek.

  3. felix szerint:

    Lenne egy kérdésem.
    Magyarországon Orbán Viktor a törvény?
    Amennyiben Ő úgy akarja, akkor lehet. “Adj gázt”, ha nem karja akkor nem lehet.
    A vezér nélkül nem működik a rendszer?
    Ez lenne a jogállam?

  4. “Orbán Viktor kormányfő arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert”
    Tehát egy miniszterelnök mégiscsak utasíthatja a belügyminisztert?! ))) 😛 (((

  5. kiskovi szerint:

    Jajj erről a ribanca jut eszembe, a nyugdíj védő prosti. Szóval azt is megvédték és most már mindenki tudhatja, hogy nyugdíja az nem lesz, mert a 3000Milliárdot mindenki betolta a ner-be pacsira. innentől kilehet mondani, hogy orbán egy hazug, kedves csepel.inferditok ezeket is megteccenek írni vagy a ner nem engedi ezt sem. Kérdezhetném úgy is, hogy cenzúra van srácok? 😀

  6. hajós szerint:

    Ez már tényleg egy banánköztársaság. A miniszterelnök személyes döntése alapján dől el, megtarthatnak-e egy felvonulást vagy nem. Ami neki tetszik, az mehet, ami nem, az nem mehet. És ezt nevezik demokráciának.

  7. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek. Én is megvédem az emberi méltóságot! Kérem,olvassátok, és adjátok tovább mindenkinek.
    Kedves barátaim!
    Fontos lenne mindenkinek megértenie, hogy a hatóságok mindaddig ki tudnak játszani minket, amíg a deviza alapú kölcsönt csupán a hitelező és az adós között létrejött polgári jogi ügyletnek tekintik!
    NEM AZ! A hitelezők bűncselekményt követtek el a magyar állam ellen ugyanúgy, mint ellenünk, kisemberek ellen! Ne higgyetek a hatalomnak, de a politikai pártoknak se(hiszen egyik se állt ki értünk-a jogainkért, mindegyik csak „megmenteni” akarta a hiteleseket!): ebben az ügyben a legkisebb mértékben sem bűnös az adós, mert az ő ésszerű és tőle elvárható döntésével szemben, a hitelező szándékosan bűncselekményt követett el!
    Szeretném felhívni a figyelmeteket (főleg az autóhiteleseknek, mert ők eddig többnyire elhanyagoltak voltak) néhány szerintem fontos tényre:
    1. – Mindenki nézze át a szerződését, hogy önálló költségtételként szerepel-e benne árfolyam különbözeti vagy konverziós díj jogcímű költség.
    2. – Mindenki nézze át az éves banki elszámolásokat, amelyekre általában fel van írva, hogy számlának minősül: szerepel-e rajta a költségek között árfolyam különbözeti vagy konverziós díj jogcímű költség.
    3. – Mindenki nézze meg, hogy árfolyam különbözeti vagy konverziós díj jogcímen kapott-e valaha is a pénzügyi szolgáltatójától külön számlát vagy számlának minősülő tételes elszámolást.
    FONTOS! Ha nem kaptatok a pénzügyi szolgáltatójától külön számlát vagy számlának minősülő tételes elszámolást, akkor az tényszerűen és félremagyarázhatatlanul bizonyítja a hitelező bűncselekményeit (csalás, költségvetési csalás, számviteli bűncselekmény).A bűncselekmények elkövetésével a hitelező nem csak titeket, hanem egyben az államot is becsapta, így ezt az ügyészség hivatalból KÖTELES ÜLDÖZNI!
    Lehet, hogy apróságnak tűnik ez a tétel, de a magyar jogban adózatlan jövedelemnek számít minden egyes forint, amelyről a jövedelemszerző nem adott számlát. Ha az árfolyam változásából a banknak van vesztesége, arról is kell negatív tartalmú számlát adnia, illetőleg az összesített számlán azt a tételt is fel kell tüntetnie!
    (Meg kell jegyeznem: az eddigi (egyébként kiváló) büntető feljelentések hibája az volt, hogy csak az adós-hitelező viszonylatára, és polgári jogi alapon hivatkoztak, amelyet a bíróságok mindenféle mellébeszélésekkel le tudtak söpörni az asztalról! Ezzel szemben az állam becsapását és megkárosítását már nem lehet szőnyeg alá söpörni, hiszen az állam mégiscsak nagyobb hatalom!)
    Fontos tudnotok, hogy amennyiben a szerződés bűncselekmény elkövetésével jött létre, úgy az is semmis, és minden azon alapuló cselekmény (még a bírósági végrehajtás is) semmisnek minősül automatikusan, a törvény erejénél fogva! Bűncselekményre nem lehet semmilyen jogszerű cselekedetet végrehajtani, így akinek eladták a házát, a kocsiját, annak teljes körű kártérítés jár, mert az eredeti állapotot KELL visszaállítani!
    Folyamatban levő hitelnél jogotokban áll kikérni a hitelezőtől, hogy tételesen számoljon el az eddigi tranzakciókról.
    Amennyiben a hitelezőtök nem adott számlát az árfolyamnyereségről vagy konverziós díjról, és ez a szerződésetekben sem szerepel, úgy ezek hiánya önmagában bizonyítja az adós és az állam becsapását, megkárosítását!
    Ebben a pillanatban feljelentést tehettek az ügyészségnél, és egyidejűleg bejelenthetitek a banknak, hogy mindaddig állampolgári engedetlenség formájában megtagadhatjátok a részletfizetést a bűnvádi eljárás jogerős lezárásáig!
    Én a következő szöveget írtam a Csányinak:
    „A hatalommal és gazdasági erőfölénnyel való visszaélésük kizárólag POLGÁRI ENGEDETLENSÉG eszmeiségén alapuló fizetés-megtagadást, valamint feljelentések, magánvádas büntetőeljárás indítását tesznek csak számomra lehetővé.
    A 2007-ben kötött deviza alapú személyi hitel szerződésünkről az alapos vizsgálat fényében megállapítottam, hogy több ponton is törvénysértő, tisztességtelen és mindezért ismételten SEMMISNEK nyilvánítom.”
    Kedves barátaim!
    Jó lenne, ha minden devizahitelezéssel foglalkozó szervezet, ügyvéd, vagy akár az adós maga is, áttanulmányozná a
    http://menyusp.5mp.eu/web.php?a=menyusp&o=yzInbHudzH
    honlapomról letölthető anyagaim helyességét, és amennyiben jogos a módszerem, mindenki feljelentéssel bombázná a saját ügyészségét!
    Én meg vagyok győződve arról, hogy a deviza alapú valamennyi hitelszerződéssel a hitelező szervezetek becsapták és megkárosították az adósokat!
    Mivel én csak egy jelentéktelen kisember vagyok, nem tudom megtenni, de meggyőződésem szerint bűnvádi eljárást kellene jogászoknak-civil szervezetekkel együttesen indítani minden egyes öngyilkos, vagy a hitele miatt meghalt ismeretlen barátunk miatt a hitelezők csalása ellen!
    Végül egy utolsó apróság: szerintem, a szerződésben szereplő eredeti kamat és költségszázalékokkal újra kellene minden egyes szerződést számítani (ez a módszer például az annuitásból származó banki megkárosításunk értékét is kiküszöböli) és a bíróságoknak azt kellene törvényesnek elfogadtatni, nem holmi bankszövetséggel gazsulált sumákságokat!
    Üdv menyus
    Ezt a nyilatkozatot a https://edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/list/27006.page#319010 honlapon is közzéteszem.

  8. demokrácia szerint:

    “Orbán: Megvédjük az emberi méltóságot”
    Vizet prédikál és bort iszik?!

  9. "?!" szerint:

    Nem arra van szükség, hogy Viktor “megvédje az emberi méltóságot”, hanem arra, hogy Viktorék ne sértsék meg arcátlan össze-vissza hazudozással az emberek méltóságát!

  10. hitetlen szerint:

    És ki véd meg minket viktortól ?

  11. hitetlen szerint:

    Sztem az eu

  12. 1 cerkofmajom egyenlo 10 mszp szavazo szerint:

    és ki véd meg a cionistáktól?

  13. Királyerdei szerint:

    Hát Magyarország aktív miniszterelnöke (aki betiltatta az “adj gázt neki” motoros felvonulást)a Tel Avivban regnáló Netán Jahú biztos nem. 🙂
    Örülj,ha a jövő héten nem lesz a gáz illegális árucikk. 🙂

  14. felix szerint:

    Valahogy úgy, mert a törvények semmit nem érnek, csak a vezér szava számít.
    A jogállam így működik.
    /errefelé/

  15. Gordon szerint:

    Szélsőjobb és szélsőlib-bal felváltva köpködi Magyarország nemzeti kormányát (össze is fognak tán!?).
    De a közép, a kétharmad kitart.

  16. nagyapó szerint:

    Eetásak! Lényeges: “Magyarország erősebb, határozottabb, függetlenebb, így minden helyzetre jobban fel van készülve, mint korábban, legyen az árvíz, pénzügyi válság vagy európai válság.
    Kijelentette, hogy Magyarországnak érdeke az erős Európai Unió. Hozzátette, hogy az Európai Unió 27 tagállamában naponta 1,2 milliárd eurónyi adósság keletkezik, és kérdés, hogy ki fogja ezt finanszírozni. A miniszterelnök szerint éppen ezért a kormány Magyarország minél nagyobb pénzügyi, gazdasági és energetikai függetlenségén dolgozik, hogy bármilyen veszélytől meg tudja védeni az országot.
    Orbán Viktor szerint a kormány dolga nem az, hogy spekulációkba bocsátkozzon, hanem hogy cselekedjen, éppen ezért erősítik a közép-európai együttműködést, hirdették meg a keleti nyitást, helyezték új alapokra az együttműködést Oroszországgal, kötöttek a meghatározó cégekkel stratégiai együttműködést és tették a magyar államot a magyar energiapiac meghatározó szereplőjévé.”

    censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. John Doe szerint:

    Gordon, szabad a menet, el lett hajtva a szélsőjobb. Ideiglenesen. 😉

  18. felix szerint:

    Gordon!
    Meggyőzted már az öt általános ésszel íródott Magyar Közlönyt, hogy az nem úgy van, hanem úgy ahogy azt te hiszed?
    A fidesz vezet, de a kétharmad az már nincs.

  19. felix szerint:

    A vas és acél országa leszünk!
    Előre az Orbáni úton.

  20. Gordon szerint:

    Volt Wass-unk és Aczél-unk (a Gyuri) is. Ennyiben felixnek igaza van.

  21. krapulaxxx szerint:

    a zsidók olyanok mint Móricka, mindenről AZ jut eszükbe.
    lassan a fingást is betiltatják mert a bélgáz is a hollókosztra emlékezteti őket.

  22. Gordon szerint:

    Még szerencse, hogy karpuleraxxnak és társainak is ugyanaz jut az eszébe mindenről, így a világ egyensúlyban marad. Így a “fődcsakrájuk” a Pilisben nyugodtan sugározhatja a fejükbe a butaságaikat (hangokat hallanak???…).

  23. felix szerint:

    Gordon!
    Jövő időben igazat adsz a múltban.
    Erre csak a zavaros agyad képes.
    Nálad még az 5 általános is hibádzik. 🙁

  24. John Doe szerint:

    Gordon ismét nem fakad ki magából? Nem vagy a lengyeleknél, vagy onnan is játszol? 🙂

  25. Gordon szerint:

    “Méé’ ” mi van a lengyeleknél, hogy ott kellene lennem???…
    Kinyitott a piac?
    “Ócsó” a “rádijó”?

  26. Gordon szerint:

    Nem érted felix…

    Gondolkodj!

  27. John Doe szerint:

    Jajj már te kis golyó. 🙂

  28. felix szerint:

    Gordon!
    Még a Magyar Közlönyt is értem.
    Nem kéne elnézést kérned pénztárgép ügyben, okoska?

  29. Gordon szerint:

    Nem kéne.

  30. felix szerint:

    Gordon!
    Gondoltam, hogy így fogsz reagálni.
    Leugattál. Félix így meg úgy az öt általános eszével, aztán mikor kiderült, hogy te vagy gyenge a témában, lefalcoltál.
    Téged nem a gerinced tart egyenesen.

  31. Gordon szerint:

    Miért, nem 5 általánosod van?…

    Valamit írtál, hogy 5 évet jártál valahova. Az nem az volt?
    Írd le újra!!!

  32. felix szerint:

    Gordon!
    Már hazudozol is, csak ne keljen semmit elismerned.
    Az 5 év onnan ismerős neked, hogy ennyi idő alatt jártad ki a bölcsődét.

  33. Gordon szerint:

    Onnan ismerős, hogy valamit 5 évig jártál… de nem jut eszembe mit…

  34. Vátesz szerint:

    A zsidók már akkor is antiszemitát ordítanak, ha meglátnak egy alakot kezében a borotvával reggel a fürdőszobai tükörben! 😉

  35. felix szerint:

    Gordon majd szólj, ha szabad a gazda.

  36. felix szerint:

    Vátesz!
    Te meg ilyenkor a fejedhez kapsz. 🙂

Itt lehet hozzászólni !