Újra ülésezett a GYIÖK előkészítő bizottsága

Csepel.hu

Illusztráció

Csúcstempóra kapcsoltak azok csepeli diákok, akik a kerületi gyermek és ifjúsági önkormányzat választásának előkészítését vállalták annak érdekében, hogy még a vakáció előtt megalakulhasson a képviselő testület.

Immár harmadik alkalommal találkoztak, amikor is olyan kérdésekről foglaltak állást, hogy milyen ifjúsági korosztályok legyenek választók és választhatóak, hogyan történjen a jelöltállítás, miként valósuljon meg a kerületi iskolákra alapozva a csepeli gyermek és ifjúsági önkormányzat első választása.

Ezt a folyamatot természetesen tapasztalt korosztályi és felnőtt szakértők segítik – Sándor Enikő a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatok Társaságának hivatalos Vodafone Angyala, Böröcz Lívia ifjúsági szakértő, valamint Turúné Tóth Anikó a kerületi DÖK munkaközösség vezetője – ami garancia arra, hogy a lelkes fiatalok a nemformális pedagógiai módszerekkel minél hatékonyabban, együttműködve fogalmazhassák meg igényeiket a választás előkészítése kapcsán.

Már most látható, hogy a diákok tele vannak a kerülettel kapcsolatos elképzelésekkel, ötletekkel, ezért reméljük, hogy a hamarosan létrejövő kerületi gyermek és ifjúsági önkormányzat lelkes csapata üde foltot jelent majd Csepelen -mondta el Varga Norman a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke aki a kezdetektől segíti a fiatalokat a munkában. Hozzátette azt is, hogy a Csepel Plazában már szemmel látható előkészületei zajlanak a hamarosan megnyitásra kerülő ifjúsági közösségi térnek, amely az elsősorban önmagukért is tenni akaró, aktív fiatalok, ifjúsági csoportok, így akár a leendő GYIÖK –nek is széleskörű infrastrukturális és szakmai segítséget nyújt. A választási szabályzat várhatóan két héten belül készül el, amiről minden csepeli diákot értesíteni fognak.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Újra ülésezett a GYIÖK előkészítő bizottsága” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    “Sándor Enikő a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatok Társaságának hivatalos Vodafone Angyala”

    😀 😀 😀

  2. Vátesz szerint:

    Mire felnőnek, ugyanolyan szarházi politikusok lesznek, mint a felnőttek!

Itt lehet hozzászólni !