A Király-Erdei-Műhely jubileuma a Nagy Imre ÁMK-ban

Csepel.hu

Illusztráció

Április 5-én a Nagy Imre ÁMK Galériában tizedik születésnapját ünnepelte a Király-Erdei-Műhely. Az est háziasszonya Bánátiné Papp Katalin a Nagy Imre ÁMK Közművelődés és Könyvtár intézmény egység vezetője sorban mutatta be a művészeket. Először Zou de Zsolt a Fasang Árpád Zeneiskola növendéke Debussy a Boldogság szigetén című zongorakompozícióját adta elő. A kiállítást Sipos Endre festőművész nyitotta meg.

A kiváló művészetfilozófus megdicsérte a zongorista növendék előadását és témaválasztását, mert mint ahogyan fogalmazott: „a mai napon, mi is a boldogság szigetére érkeztünk”.

Sipos Endre méltatta a Kvasznay család művészetteremtő munkáját, hiszen a Király-Erdei-Műhely és a Csepeli Alkotó Fórum nonprofit jelleggel mutatja be a kortárs művészetet. Az Erdei Éva Galéria pedig Csepelen az eltelt tíz év alatt amolyan kulturális központtá vált. A művészetfilozófus a kiállítók műveinek – így Csépe Juli -Kvasznay Julianna- festményeinek,  Erdei Kvasznay Éva kisplasztikáinak és grafikáinak, Kvasznay Gulyás Margit kollázsainak, Kvasznay Péter fotóinak és Péterffy Gulyás Mária kisplasztikáinak- ismertetésével zárta a megnyitóját.

Bánátiné Papp Katalin a Kvasznay családdal kapcsolatos személyes élményeit elevenítette fel.  Varga Sándor képzőművész gratulált a 2012 október 23-án Csepel Örökség díjat kapott Király-Erdei-Galériának, majd saját festményét nyújtotta át Erdei Kvasznay Évának. Végezetül Erdei Kvasznay Éva megköszönte Sipos Endre megnyitóját és az ÁMK segítségét az eddigi kiállítások megrendezésével kapcsolatosan.

A tombolán Erdei Kvasznay Éva 1999-ben festett Vízöntő című alkotását sorsolták ki, melyet Setény Gyöngyi vihetett haza.

A kiállítás május másodikáig tekinthetik meg az érdeklődők, hétköznapokon 09-től 19 óráig és szombaton 09-től 13 óráig.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !