Hangoló

Csepel.hu

Csepelen is bemutatkozott a fiatal festőművész, Kováts Nikolett, aki tizennyolc képből álló Hangoló című kiállítási anyagát április 4-én, a Kék Iskola Galériában adta át a nagyközönségnek.

Illyés Gábor galériavezető köszöntő szavai után a művész – rendhagyó módon – saját maga nyitotta meg a tárlatot. Kiemelte: a Kék Iskola Galéria nem csupán kiállítási tér, hanem élettér is, mivel a gyerekek együtt élnek a képekkel.

A festmények kiválasztásakor saját iskolai – egyetemi és külföldi ösztöndíjas – élményeit helyezte előtérbe, így az érdeklődök Lappföld fényeivel és egy cseh falu szegény gyerekeinek világával is megismerkedhetnek. A kiállítás fontos részét képezi az egyelőre nyolc festményből álló Párhuzamos életrajzok című sorozat, amely a színház legelemibb, legfontosabb pillanatait: apró mozdulatokat, gesztusokat jelenít meg. A tárlat kuriózuma, hogy a sorozat néhány darabja annyira új, hogy a galéria falaira még nedves állapotban kerültek, de ezeken kívül több olyan alkotás is bemutatkozik Csepelen, amelyeket eddig még sohasem állítottak ki. A művész beszédében köszönetet mondott Kelemen Dénes Lehel festőművésznek, Tóth Endre intézményvezetőnek, Pálffy Katalin szobrászművésznek és Illyés Gábor galériavezetőnek.

A kiállítás megtekinthető április 26-ig, hétköznapokon 8-18 óráig a Kék Iskola Galériában.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !