Nem a nagyfogyasztók fizetik a rezsicsökkentést

Hirado.hu

Próbaperek indulhatnak a szemétszállítási díjak emelése miatt, és még mindig vizsgálják a hibás formátumú rezsiszámlákat.

Alaptalan, hogy a nagyfogyasztókkal és a közepes-, valamint a kisvállalkozásokkal fizettetnék meg a szolgáltatók a lakossági rezsicsökkentés árát –mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. A politikus közölte, Magyarországon versenyhelyzet van, és a Magyar Energia Hivatal is folyamatosan vizsgálja a szolgáltatókat, hogy ne terhelhessék át a költségeiket.

A kormány alapvető célja, hogy a családok helyzetén könnyítsen, és nem az, hogy a szolgáltatók profithelyzetét javítsa vagy a korábbi, számukra nagyon előnyös profitszerkezetet megtartsa. „Az a feltételezés, mely azt mondja, hogy a szolgáltatók a lakosság számára nyújtott árkedvezményt azt  a gazdasággal, elsősorban a nagyfogyasztókkal fizetteti meg, az szakmailag sántít.” A nagyfogyasztók versenyhelyzete ugyanis lényegesen erősebb, mint a családoké – tette hozzá Fónagy János.

Németh Szilárd, a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport fideszes vezetője azt közölte, hogy a Főtáv és a fővárosi önkormányzat még az előző kormányzat idején kötött olyan, a politikus szerint, törvénytelen megállapodást, amelynek segítségével egy alapítvány működési költségeit is beépítették az árba. Ezzel csaknem négymilliárd forinthoz juttatták az alapítványt, ami Németh Szilárd szerint az árdrágítás bűntettét is kimeríti.

A képviselő közölte, több fogyasztóvédelmi problémát is felszínre hozott a rezsicsökkentés. Ennek nyomán feljelentés született a korábbi fővárosi távhődíj-megállapítás miatt, próbaperek indulhatnak bizonyos helyeken a szemétszállítás drágulásával kapcsolatban, továbbá még mindig vizsgálják a hibás formátumú rezsiszámlákat.

Forrás: Hirado.hu

41 hozzászólás “Nem a nagyfogyasztók fizetik a rezsicsökkentést” bejegyzésre

  1. “Nem a nagyfogyasztók fizetik a rezsicsökkentést”
    Mint ahogy a bankadót sem a bankok fizetik hanem a kuncsaftok a záthárított tranzakciós és egyéb tehernövekedésből! ))) 😛 (((
    .
    “A tej és kenyér árában lőcsölik ránk a rezsicsökkentést?
    A szocialisták szerint a cégek már elkezdték áthárítani a lakosságra a rezsicsökkentés költségeit. Lukács Zoltán szerint az emberek a tej, a kenyér és a szolgáltatások árában többszörösen kifizetik a tízszázalékos rezsicsökkentést, ugyanis az energiaszolgáltatók már bejelentették, hogy a vállalkozásoknak öt-hét százalékkal drágábban adják a villanyt és a gázt. A Fidesz szerint ezek alaptalan állítások, a rezsicsökkentéssel mindenki jól jár.”

    http://atv.hu/cikk/20130403_a_tej_es_kenyer_araban_fizetjuk_ki_a_rezsicsokkentest

  2. hajós szerint:

    “Főtáv és a fővárosi önkormányzat még az előző kormányzat idején kötött olyan, a politikus szerint, törvénytelen megállapodást, amelynek segítségével egy alapítvány működési költségeit is beépítették az árba. Ezzel csaknem négymilliárd forinthoz juttatták az alapítványt, ami Németh Szilárd szerint az árdrágítás bűntettét is kimeríti.”

    Mivel Németh Szilárd szándékosan félinformációkat közöl és ezzel megtéveszti az embereket, szíves tájékoztatásul rögzíteném a következőket:

    Az említett alapítvány a Hálózat Budapesti Díjfizetőkért és Díjhátralékosok Alapítvány, amely a befolyt pénzből azokat a szociálisan rászorult családokat támogatta, amelyeknek nehézséget okozott a közüzemi díjak fizetése és hátralékba kerültek.

    A szóban forgó milliárdok tehát ezeknek a bajba került, rászoruló embereknek a zsebébe kerültek.

    Én nem igazán látom, mi olyan botrányos abban, ha a tarifa pár forinttal magasabb azért, hogy az így befolyó plusz pénzből a szegény embereket támogassák. Persze tudom, a Fidesz felfogása szerint aki szegény, az dögöljön meg.

  3. hajós szerint:

    “Alaptalan, hogy a nagyfogyasztókkal és a közepes-, valamint a kisvállalkozásokkal fizettetnék meg a szolgáltatók a lakossági rezsicsökkentés árát –mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. A politikus közölte, Magyarországon versenyhelyzet van, és a Magyar Energia Hivatal is folyamatosan vizsgálja a szolgáltatókat, hogy ne terhelhessék át a költségeiket.”

    Miből gondolja Fónagy, hogy alaptalan ez az állítás? Fónagy hülyeséget beszél. Hiába van versenyhelyzet, ha egyszer minden szolgáltató számára előírták a 10%-os csökkentést a lakossági tarifáknál. A versenypiaci tarifákat a Magyar Energiahivatal nem vizsgálhatja, lévén azok versenypiaci tarifák, a hatóságnak nincs beleszólása. A szolgáltatóknak pedig valahogyan kompenzálniuk kell a veszteségeiket.

  4. nagyapó szerint:

    hajós! Igazi szoci szerint, majdnem igaz, amit ír. Csakhogy az alapítvány, a levont 4 milliárd Ft-ot nem fizette ki a rászorultaknak, hanem befektette.
    Így gazdagítja a fogyasztó a magánvagyont, ez az, amit Németh nehezményezett!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. "?!" szerint:

    “Németh Szilárd, a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport fideszes vezetője azt közölte, hogy a Főtáv és a fővárosi önkormányzat még az előző kormányzat idején kötött olyan, a politikus szerint, törvénytelen megállapodást,… ami Németh Szilárd szerint az árdrágítás bűntettét is kimeríti.” – olvasható a fenti bejegyzésben!

    Ezzel szemben Németh Szilárdnak az alábbiakat kellene megszívlelni:

    A fenti bejegyzésben szereplő két arcátlan rezsibohócnak a legcsekélyebb erkölcsi alapja sincs ahhoz, hogy a korábbi Fővárosi Önkormányzatot azzal vádolhassák, hogy a 2007-2008. években az Önkormányzat nem járt el megfelelő gondossággal a távhőszolgáltatás hatósági díjának megállapításánál!

    Azért nem vádolhatják a korábbi Fővárosi Önkormányzatot, mert a 2007-2008. években fővárosi képviselőként mindkét rezsibohóc (Németh Szilárd is és Fónagy János is) tagja volt a Németh Szilárd által most megvádolt korábbi Fővárosi Önkormányzatnak, és képviselőként nemcsak jogosultak, hanem kötelesek voltak részt venni a Fővárosi Közgyűlésnek a távhőszolgáltatás hatósági díjának megállapításával kapcsolatos napirend megtárgyalásában, és az arról történő szavazásban!

    Tehát a választóik érdekének elfogadható színvonalú képviselete esetén a két rezsibohócnak már 2007-ben észre kellett volna venni, hogy „az előterjesztők nem jártak el kellő gondossággal a távhőszolgáltatás hatósági díjának kiszámításánál”, ezért a választóik érdekében már a 2007. évi hatósági díj megszavazása előtt meg kellett volna tenni az észrevételeiket, vagy a kifogásolható díj megszavazása után a feljelentésüket!

    Ezek a pojácák azonban nem megfelelően képviselték a választóik érdekeit, és nem dolgoztak meg a 2006. ősze óta fejenként felvett több tízmillió Ft fővárosi képviselői fizetésért, hanem sok éven keresztül hagyták, hogy a jóváhagyás céljából a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztett távhőszolgáltatási hatósági díjban indokolatlan költségeket hárítsanak a választóikra!

    Az pedig több mint nevetséges, hogy Németh Szilárd rezsibohóc fővárosi képviselő csak most 2013-ban figyelt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2009-es jelentésére (amely jelentés minden fővárosi képviselőnek rendelkezésére állt), amelyben az ÁSZ megállapította, hogy „a Fővárosi Önkormányzat a 2007-2008. években nem járt el megfelelő gondossággal a távhőszolgáltatás hatósági díjának megállapításánál, és a döntésénél nem érvényesítette a fogyasztók érdekeit, valamint indokolatlan költségeket hárított a fogyasztókra.”

    Németh Szilárd rezsibohócunk szellemi színvonalát minősíti az a kijelentése, hogy „kérésére az Energia Hivatal megállapította, hogy Demszky Gábor főpolgármestersége idején, a Főtáv és a Fővárosi Önkormányzat törvényt sértett; amely törvénysértés az árdrágítás kategóriájába tartozik, és bízik benne, hogy a hivatal által tett feljelentésnek komoly következménye lesz”!

    Ebből a kijelentésből úgy tűnik, hogy az önkritikát nem ismerő rezsibohócunknak eszébe sem jutott a választóival szemben fennálló saját erkölcsi felelőssége azért, mert 2007-ben és az azóta eltelt több mint 5 év alatt nem kezdeményezte a választóit sújtó hibás távhőszolgáltatási hatósági díj rendbetételét, és így bűnsegédként 5 éven keresztül maga is asszisztált a választói megkárosításához!

    Egyetértve rezsibohócunknak azzal a mondatával, hogy “Bízom abban, hogy senki sem úszhat meg ekkora gazemberséget”, én is elvárom, hogy a rezsibohócunk által tett feljelentésnek komoly következménye legyen, és ez a két hanyag, álszent és hazug rezsibohóc is távozzon a közéletből!

  6. bingo szerint:

    “?!” nagyokosunk szellemi színvonalát pedig maszatolásai minősítik.

    Tessen inkább mesélni arról, hogy közös képviselőként mit “teccet” művelni a szerencsétlen cirmos sétányi társasházi lakókkal. Amit én hallottam Tőlük, az bőven elég ahhoz, hogy már annak is örülhet, hogy még nem jöttek magácskáért a bilincses emberek!

  7. felix szerint:

    Meg vannak védve a 65 év felettiek . A távolsági buszokon állítólag megszűnt a Gyula bérlet.

  8. túróscsusza szerint:

    A Díjbeszedő Vállalatban kellene többségi tulajdont szereznie a fővárosnak, mivel a faktorálás is jelentős költséget emészt fel.

  9. "?!" szerint:

    Kedves “bingó”!

    Ne csak sejtess itt valamit, hanem írd le, hogy miért kellene értem jönni a bilincses embereknek!

    Ne kímélj, hanem elő a konkrétumokkal, ha volt pofád a 16:47-kor megjelent írásoddal gyanúba keverni!

  10. Mari nénye szerint:

    Na hagyjuk már ezt a drága tej és kenyér dolgot! Ez a két dolog volt amivel mindig játszottak,vagyis az árával!

  11. felix szerint:

    Mari nénye!
    Ezt a közért pénztárnánál próbáld elsütni.

  12. hajós szerint:

    Noé “nagyapó” úr, minek ír ekkora baromságokat? Meg lehet nézni a Hálózat Alapítvány közhasznúsági jelentéseit, fent vannak a weben. Minden évben milliárdokkal támogatták a rászoruló családokat. Évente több tízezer család kapott támogatást!

  13. Mari nénye szerint:

    Szerinted mit jelent az olcsó tej és kenyér? Mert én nagyon beosztóan élek és mégsem veszem meg azt a tejet ami nem látott tehenet és azt a kenyeret sem ami nem látott búzát sem.Csak teletömik mindenféle adalékanyaggal aztán eheted!Azért én is meghúzom a szám a 300,-ft-os Mizó tejre az igaz valóban de ez azért tejből van!

  14. felix szerint:

    Mari nénye!
    Majd figyeld meg, hogy először az igazi lesz a drágább és az olcsó igazodik hozzá.

  15. Mari nénye szerint:

    Idézet:
    „A rezsit lecsökkentik 10 százalékkal a lakosságnál, de ugyanez a lakosság a tej meg a zsemle árában ki fogja fizetni, mert ugyan nála lecsökkentették, de a vállalkozásoknál brutálisan emelik az árakat” – vélekedett a szocialista képviselő.

    Az MSZP inkább egy szociális alapot hozna létre azoknak, akiknek nem segít a rezsicsökkentés, vagyis azoknak, akiknél már kikapcsolták az áramot és a gázt, illetve fával és szénnel fűtenek.

    Szerinted ez az igazságos ?!

  16. felix szerint:

    A szociális rendszer alapja a rászorultság és nem az igazságosság.

  17. John Doe szerint:

    Mari nénye, Ön tudta, hogy a nagyfogyasztók, amibe a kkv-k is beleeshetnek, emelt tarifával kapják a villamos energiát és a földgázt? A szabadpiaci villamosenergia sem maradt ebben alul. Ezt azért jegyzem meg, mert minden termelő tevékenységgel foglalkozó ágazatot érint az energiaárak emelkedése, melynek szellemében Ön sem fog olcsóbban “frankó” tejet és kenyeret venni.

  18. Mari nénye szerint:

    Ha úgy vesszük én is rászorult vagyok.de jó a beosztásom! És örülnék a 47 ezernek 🙁

  19. nagyapó szerint:

    Mari nénye! A rezsicsökkentés a cégek NYERESÉGÉT érinti. Nem számolhatják el költségként. A kormány a simlisséget (amit megpróbálnak), ellenőrzi.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. felix szerint:

    Mari nénye!
    Az egyéni döntés ill. lehetőség kérdése, hogy igénybe veszed e a szociális juttatásokat.
    Amennyiben kiesel a szociális háló lyukain, az lehet a rendszer hibája, vagy az ország teherbírása.

  21. nagyapó szerint:

    hajós! A Hálózat Alapítvány elszámolását a rendőrség vizsgálja. Nyugalom. Ők is kóterközeliek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. Mari nénye szerint:

    Hát Félix,én sajnos ápolok 🙁

  23. felix szerint:

    Az maga a csőd és ezt azért “kapod” mert nem dobod el a szerettedet.
    Elvileg az “egészségügy” része vagy és az egyáltalán nincs megfizetve.
    Minden tiszteletem a tied, mert hasonló, de anyagilag más helyzetben vagyok.
    Pénz nélkül ezt nem hiszem, hogy eltudnám viselni.
    Azért ugye néha vitatkozhatunk?

  24. Mari nénye szerint:

    Már hogyan dobnám el ennyi év után jóban rosszban egészségben betegségben…

    Nevetek és sírok, elbukok és felállok, elveszítek és találok, adok és elfogadok, változok, közben magam maradok, élek, de néha meghalok…

  25. hajós szerint:

    nagyapó! Ugyan mi a rossebbet vizsgál a rendőrség, amikor már az Állami Számvevőszék megvizsgálta a Hálózat Alapítvány tevékenységét, s abból is az derült ki, hogy semmi másra, mint a rászorulók támogatására fordították a milliárdokat?

    nagyapó, ha kinyitja a száját, hazudik!

  26. hajós szerint:

    nagyapó! Egyelőre ott tartunk, hogy a bíróság már két ízben is a szolgáltatóknak adott igazat, vagyis kimondta, hogy nem a szolgáltatók a simlisek, hanem az Energiahivatal sértett törvényt!

  27. nagyapó szerint:

    hajós megint hazudik!
    „a Fővárosi Önkormányzat a Hálózat Alapítványnak átutalandó összeg meghatározására vonatkozó döntésénél nem érvényesítette a fogyasztók érdekeit, mivel a lakossági fogyasztók fizetőképessége fenntartásának terhét – a közszolgáltatók, a Fővárosi Önkormányzat és a fogyasztók közötti megosztás helyett – a fizető fogyasztókra hárította.”
    Állami Számvevőszék.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. felix szerint:

    Szemétláda!
    Nézd már meg, hogy ki a mondat alanya.

  29. vitéz bihari Grün szerint:

    hajós!
    De a Vezír mint egyszemélyi döntéshozó hatályon kívül helyezte a zítéletet!
    A hüvelyujját lefordítva! 😛

  30. hajós szerint:

    nagyapó, maga gyengeelméjű? Annak, hogy az alapítvány pénze részben a fizető fogyasztók befizetéseiből származik, mégis mi a fasz köze van ahhoz, amit én írtam, azaz hogy a szociálisan rászoruló fogyasztókat támogatták vele?

    Tényleg minden fideszes ekkora seggfej, mint ez a “nagyapó”???

  31. pongó szerint:

    hajós, hogy maga mekkora tirpák!

    Jó lenne, ha modorálná magát, vagy, ha nem bírja a feszültséget, járjon terápiára.
    Ja, és félixet, grünt és “?!”-t is vigye magával!

  32. John Doe szerint:

    pongóka, látom, valami új troll lépett színre. 😉

  33. pongó szerint:

    Mi vaaaaaaaaaaaaaaaan????

    Már bocsánat, de Önnek tetszik az, amit és ahogyan hajós írt 00:53-kor?

  34. John Doe szerint:

    Nem, nem tetszik, a tartalmával ellentétben.

    Erre eltettem egy ilyet:
    “admin szerint:
    2013. március 21., csütörtök – 13:41
    Minden fórumozó saját magát minősíti minden hozzászólásával. Van, aki nácizik, fasisztázik, cigányozik, komcsizik, zsidózik: bizony van ilyen.”

  35. pongó szerint:

    Ezzel egyetértek, a bunkósága valóban őt minősíti, de ettől szerintem még megírhatom a véleményem. Vagy nem?

  36. "?!" szerint:

    Kedves “pongó”!
    Gratulálok a név választásodhoz! (pongó = emberszabású majom)

    A választott neved alapján teljesen érthető a 19:37-kor megjelent arra irányuló javaslatod, hogy néhányan “járjunk terápiára”.

    Én viszont azt tanácsolom neked, hogy tartsd meg magadnak ezt a javaslatodat, mert a hozzászólásaidból az tükröződik, hogy neked eddig a terápiára sem használt, és a terápia ellenére is olyan maradtál mint a választott neved!

  37. Doki szerint:

    Hatalmas ráfizetés az EU – Pavics Lázár közgazdász elemzése KSH adatok alapján

    Az elemzés a KSH és az EUROSTAT adatok alapján Magyarországból történő jövedelem kivonásokat mutatja be. Olyan módon, hogy a hivatalos KSH adatokra támaszkodik, vagyis szubjektív szemléletet kizárja.
    Itt arra hívnám fel a figyelmet, hogy korunkban, bár a jövedelem, vagyis a profit a legfontosabb, mégis erről tényszerűen szándékosan a legkevesebbet foglalkoznak. Ezzel szemben az EU, bár keveset ad vissza támogatásként, a GDP kb. 1%-át, a mintegy 20%-os jövedelem kivonással szemben, óriási propaganda hadjárat következtében azt a hamis látszatot kelti, hogy sokat ad. A számszerűsített megközelítés minden érdeklődő számára lehetőséget ad, arra, hogy felülbírálja a hamis látszatot és kialakítsa valós álláspontját Magyarország és EU-15 országok kapcsolatát illetően. Mivel véleményem szerint a „szabadság felismert szükségszerűség”, EU-val történő jövőbeni tárgyalásaink során a valós helyzetből kiinduló magyar álláspont, javíthatja hazánk tárgyalási pozícióját, főleg az EU-15 országokkal szemben. Így ebben szerzett ismeretünk hazánk javait gyarapíthatja.

    2013.03.24, Pavics Lázár
    Közgazdász, nyugalmazott pénzügyminisztériumi szakfőtanácsos

  38. John Doe szerint:

    Ez az a Pavics Lázár, aki “elhíresült” EU ellenes?

  39. felix szerint:

    Az előadásában többek között, nem tért ki arra, hogy miként nézne ki a magyar gazdaság akkor, ha megmaradt volna a vámrendszerünk.
    Az okfejtése féloldalas, mert az unión kívüliség következményeit nem mutatja be.

Itt lehet hozzászólni !