Folyékony hulladék elszállítása: március 29-ig tart az átjelentkezési időszak

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Mint arról a Németh Szilárd polgármester által aláírt értesítő levélből és a weboldalunkon keresztül értesülhettek, a 23/2013. (II.28.) számú Főv. Kgy. rendelet értelmében azon budapesti ingatlanok esetében, ahol nincs lehetőség a közcsatornára kötésre, az ingatlantulajdonosoknak lehetősége nyílik a vízfogyasztáson alapuló háztartási szennyvíz elszámolási rendszer helyett az elszállításra átvett hulladék mennyiség alapján történő elszámolási rendszert választani, és ennek alapján fizetni a közszolgáltatásért. (Az átjelentkezési nyomtatvány elérhető ide kattintva.)

Az FTSZV Kft. a fogyasztóinak az ún. „átjelentkezési” időszak alatt, 2013. március 11-től március 29-ig, lehetősége nyílik választani – bár csak időszakosan és nem véglegesen – az új, illetve a régi típusú elszámolási rendszer használata között.

A települési folyékony hulladékkal (tfh) kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 59/2011 (X.12.) számú Főv. Kgy. rendelet módosításával,  a 23/2013. (II.28.) számú Főv. Kgy. rendelet az alábbiak szerint rendelkezik:

„A rendelet 17. § (1) bekezdés a) pontjának hatálya alá tartozó azon ingatlanok esetében, ahol nincs lehetőség a közcsatornára kötésre, az ingatlantulajdonos 2013. március 1. és 2015. március 1. közötti időszakra továbbra is igényelheti a Közszolgáltatótól, hogy a települési folyékonyhulladék-kezelés általa fizetett egységnyi díja az ingatlanon mért ivóvízfogyasztáson alapuló elszámolás helyett kivételesen – a megadott időszakon belül – az ingatlanon elszállításra átvett települési folyékony hulladék mennyisége alapján, a rendelet 17. § (1) bekezdés c) pontja szerint kerüljön megállapításra. Ha az ingatlantulajdonos a díjmegállapításnak e módját 2012. március 19. és 2012. április 13. között a Közszolgáltató ügyfélszolgálati irodáin már igényelte, és arra jogosultságot szerzett, az ingatlantulajdonos eltérő nyilatkozata hiányában a díj 2015. március 1-jéig továbbra is az ingatlanon elszállításra átvett települési folyékony hulladék mennyisége alapján kerül megállapításra.
A települési folyékonyhulladék-kezelési közszolgáltatás díjmegállapításának e módja az ingatlantulajdonos egyéni igénybejelentése alapján, a 2015. március 1-jéig terjedő időszakra választható. A közszolgáltatás e kivételes módjának igénybevételi feltétele az, hogy azt az ingatlantulajdonos, amennyiben korábban ezen jogosultságával nem élt, a Közszolgáltató ügyfélszolgálati irodáin 2013. március 11. és 2013. március 29. között a 2013. március 1. és 2015. március 1. közötti időszakra személyesen kérelmezze.”

Tudnivalók az átjelentkezésről:

  • osztatlan közös tulajdon esetén az összes tulajdonos hozzájárulása szükséges

  • szükséges egy 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap

  • ki kell tölteni az átjelentkezési kérelmet

  • a kérelmet két példányban kell benyújtani

  • számlatartozás esetén nem fogadják be az átjelentkezést

  • pozitív elbírálás esetén nincs kiértesítés

Szükséges a közgyűlési határozat (jegyzőkönyv) társasház esetén és/vagy nyilatkozat az összes tulajdonos hozzájárulásáról

– eljáró/képviselő meghatalmazása amennyiben eltér az igénylőtől

Az átjelentkezési nyilatkozat aláírásával a fogyasztó lemond a 10%-os locsolási kedvezményről.

Díjszabás: 2306 forint/m3, amennyiben az ügyfél az elszállított hulladék után fizet

Az FTSZV Kft. telefonszáma: 0640/550055

Az FTSZV Kft. személyes ügyfélszolgálati irodája:

Cím: Fővárosi Vízművek Zrt., 1134 Budapest, Váci út 23-27.  (Bejárat a Dózsa György út felől)

Ügyfélszolgálati irodájukban hétfőtől péntekig, az alábbi időpontokban állnak ügyfeleik rendelkezésére:

  • Hétfő:                      8-20

  • Kedd:                      8-17

  • Szerda:                   8-17

  • Csütörtök:              8-17

  • Péntek:                   8-14

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Folyékony hulladék elszállítása: március 29-ig tart az átjelentkezési időszak” bejegyzésre

  1. túróscsusza szerint:

    Szemét egy társaság ez, ahol tudnak, keresztbe tesznek az ügyfeleknek! Csak hiteles tulajdoni lapot fogadnak el, amiért külön el kell menni a földhivatalba és 6200 pénzt leperkálni. Ha nincs aláírva a kérelem mindegyik oldala a lap alján az összes tulaj által, nem fogadják el a kérelmet. Ha több tulaj van és nem megy el valamennyi, meghatalmazást, nyilatkozatot kérnek. A tartozásmentességről a DBH RT-től kell igazolást kérni. Megjegyzem a negatív elbírálásról sem szokásuk értesíteni az ügyfelet…amúgy meg nem tudom, ki az a hülye, aki őket hívja majd szippantani ilyen díjért (én tuti nem).

Itt lehet hozzászólni !