Aki teheti, maradjon otthon

MNO

Illusztráció

Négy megye több kistérségére, valamint a fővárosra citromsárga, vagyis elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggel az ónos eső miatt.

A riasztások Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye térségeit, valamint a fővárost érintik. Eszerint a következő órákban gyenge ónos esőre kell felkészülni az aszódi, a budapesti, a gödöllői, a szobi, a váci, a veresegyházi, az ajkai, a balatonalmádi, a balatonfüredi, a bicskei, a budaörsi, a dorogi, a dunakeszi, az enyingi, az ercsi, az esztergomi, az érdi, a gárdonyi, a móri, az oroszlányi, a pilisvörösvári, a szentendrei, a székesfehérvári, a tapolcai, a tatabányai, a tatai, a várpalotai és a veszprémi kistérség területén.

Északon havazhat

Emellett az ország három megyéjében – Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén – a havazás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 10 centiméternyi friss hó is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez péntek reggel eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: az Északi-középhegység térségében péntek estig többnyire havas eső, havazás valószínű. Többfelé tapadó hóra kell számítani. Főként a Börzsöny térségében, Nógrád megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén megye északnyugati részén és Heves megye hegyvidéki területein halmozódhat fel számottevő mennyiségű friss hó. Ezeken a területeken 5-20 centiméternyi hó várható, amely az alacsonyabban fekvő területeken sokfelé olvadni fog – tették hozzá.

Érdemes odafigyelni

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) felhívta a figyelmet arra, hogy a csúszós, nedves útfelületek a gépjárművel és a gyalogosan közlekedőkre egyaránt veszélyt jelentenek. A katasztrófavédelem azt kéri a lakosságtól, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a meteorológiai előrejelzéseket, illetve a hatóságok közleményeit és tájékoztatóit, továbbá csak a téli időjárási körülményeknek megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak.

Havas eső húsvétvasárnap

A hétvégén csapadékos idő várható, de enyhülés jöhet. Húsvétvasárnap 17 fokig melegedhet az idő, de este nemcsak eső, hanem havas eső, hó is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos, középtávú előrejelzéséből.

Forrás: MNO

5 hozzászólás “Aki teheti, maradjon otthon” bejegyzésre

 1. John Doe szerint:

  Úgy látom a 14-15-i balfékezés után, mindenre riogatással reagálnak? Ennek az a hátulütője, hogy előbb-utóbb ha sokáig nem lesz semmi, akkor semmit nem fognak komolyan venni. Demagóg stratégia.

 2. Tóth Kati szerint:

  Hát,ha annyi eszük van,mint magának jonika,akkor kár is szólni.Voltak így egy páran 15.-én is.

 3. John Doe szerint:

  Írástudatlan katinka, van egy nickem, ha arra lusta, hogy azt leírja, akkor nyalja ki! Kinek szóltak 14-én, maga szánalmas diszgráfiás lökött tyúk.

 4. Mari nénye szerint:

  Még szerencse ,hogy elmúlt a a nőnap 🙂

 5. John Doe szerint:

  Aki kommentelésre vetemedik, vénségére tanuljon meg írni.

Itt lehet hozzászólni !