Húsvéti üdvözlet

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Áldott, békés ünnepeket kíván Önöknek Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata!

Forrás: Csepel.hu

42 hozzászólás “Húsvéti üdvözlet” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden csepelinek!

  2. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Köszönöm, viszont minden jókívánságot Húsvétra! SZERETLEK CSEPEL!

    Belvárosban jártam, Nagy tömeget láttam. Nem akart oszolni, Szabad-e locsolni? 😉

  3. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden csepeli polgártársamnak, és a Csepeli Önkormányzat Vezetőinek és dolgozóinak !

  4. lucifer szerint:

    Kellemes husvéti ünnepeket kívánok minden csepeli lakótársamnak.

    http://www.kisseo.com/w/descr/141_Easter/16282_Happy-Easter–Chickies.shtml

  5. Princess szerint:

    Nagyon Boldog Nyuszit mindenkinek! (Nekem ez az egyik legkedvesebb ünnep, mert ilyenkor általában ilyenkor már tavaszodni szokott, és emellett szép emléket kötök hozzá. 🙂 )

  6. felix szerint:

    Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek.

  7. nagyapó szerint:

    Áldott békés Húsvéti ünnepeket kívánok!

    Harmadnapon

    És fölzúgnak a hamuszín egek,
    hajnalfele a ravensbrücki fák.
    És megérzik a fényt a gyökerek.
    És szél támad. És fölzeng a világ.

    Mert megölhették hitvány zsoldosok,
    és megszünhetett dobogni szive –
    Harmadnapra legyőzte a halált.
    Et resurrexit tertia die.
    (Pilinszky János)

  8. Doki szerint:

    Itt a húsvét, itt a nyúl
    A komcsiknak alkonyul!
    Piros tojás, fehér nyuszi
    Gyurcsány Ferenc nagyon sunyi!
    Zöld erdőben búbos vöcsök
    Szanyi Tibor egy nagy köcsög!
    Zöld pántlika, füstölt sonka
    Amit loptak adják vissza!
    Fehér liba, kölnivíz
    Bajnaiba sose bízz!

    Kommunista és liberális mentes áldott húsvéti ünnepeket kívánok!

  9. John Doe szerint:

    Doki, a keresztényi szeretet és az embertársi empátia szellemében kiállította önmaga életrajzát?!
    Áldott, Békés Húsvétot kívánok!

  10. hajós szerint:

    Ilyet én is tudok írni.

    Itt a húsvét, itt a nyúl
    A narancsnak alkonyul!
    Piros tojás, fehér nyuszi
    Orbán Viktor nagyon sunyi!
    Zöld erdőben búbos vöcsök
    Kövér László egy nagy köcsög!
    Zöld pántlika, füstölt sonka
    Amit loptak adják vissza!
    Fehér liba, kölnivíz
    Matolcsyba sose bízz!

    Fidesz- és Jobbik-mentes áldott húsvéti ünnepeket kívánok!

  11. Királyerdei szerint:

    Ismét eltelt egy év. Keresztény hitünk újabb mérföldkövéhez értünk. Húsvét. Testben és lélekben. Térben és időben. Jelenben és múltban. A megtisztulás. Emberi természetünk, hétköznapjaink analizálása. A negyvennapos böjt. A sivatagi semmi.

    Bár nem önként utasítjuk el a nekünk tetsző dolgokat, mégis minden nap egyre távolabb kerülünk tőlük. Ebben vagyunk. S nem csak keresztényi értelemben. A gyötrődés. A fájdalom. A csend. Megkaptuk a keresztünket. Hátunkra tették, nem kérdezték, érdemeljük-e. Igaz, mi magunk sem. Csak visszük, mert vinnünk kell. Menni előre újabb és újabb stációkat érintve. Megkaptuk a szögeket is. Nem egyszerre döfték belénk, szépen, lassan rögzítettek. Újabb és újabb kimért, kegyetlen csapással. Adták a keserves vésetet. Töviskoszorút. Véreset, fájdalmasat. Gondolatmosót. S igen, megfeszítettek ismét egy nemzetet.

    És mit sem változott az ember az ősidők óta! Újra és újra körbeállnak, gúnyolódnak. Már nem számít. Semmi nem lényeges. Mert minden gúnyos nevetés közelebb visz a mi Istenünkhöz. Minden ránk mutató ujj megerősít hitünkben. A tudatunkat építi, hogy egy család vagyunk. Hogy csak egymásra számíthatunk. Mi, itt a kereszten. Amit ácsoltak bosszúból, megvetésből. Amit megbélyegeztek kabátujjból előkapott jelzőkkel, ingoványos vádakkal. Melyet a kiválasztottak tervezgettek, kopogtattak, gyalulgattak éveken át a sufniban. A mi saját telkünkön. Hozott anyagból. S előálltak vele. Váratlanul. Nekünk szánták, megkaptuk. Cipeljük rogyadozó lábakkal. Verejték csöppen tisztán, szépen. Oldja az út mocskát.

    Igen, itt a hittétel ideje. A kérdés: elég erősek vagyunk-e a feltámadáshoz? S a nagypénteki hősöket le tudjuk-e győzni? Értjük-e a kacajukat? Látjuk-e a lényegi dolgokat? Merünk-e hinni a megváltásban?

    Hiszem, hogy igen. Tudom, hogy eljött a virágvasárnap. A mi virágvasárnapunk. Majd eljön a mi boldog feltámadásunk. A boldog tudat, hogy történjék bármi, soha nem leszünk egyedül. Mert az irigység csak látszat-erő. A kegyetlenség nem összetartás. S akiket most a közös gyűlölködés tart össze, holnapra szétfújja a szél.

    Itt tartunk. Várjuk, hisszük a feltámadást. Alkalmunk nyílik arra, hogy megvizsgáljuk saját magunkat. Hogy kitépjük az irigységet. Hogy ne egymás torkának essünk. Hogy ne a magunk fejére tegyük a töviskoszorút. Hogy együtt tudjuk kibírni a szenvedést, ne egymásnak okozzuk. Aztán pedig győzedelmesen újulhassunk meg. Csak a jó dolgokat vigyük tovább. Mert ez az egyetlen módja annak, hogy felülkerekedjünk megfeszítőinken. Hogy bármekkora a kísértés, ne álljunk melléjük gúnyosan nevetni egymáson. Az én hitem a Tied. A Te erőd az enyém. Ilyen legyen a mi feltámadásunk! Újabb tanúbizonyság legyünk arra, hogy az élet mindenkor legyőzi az elmúlást! Hogy a tavasz a legzordabb telet is felváltja.

    Gyermekhangok. Ártatlanok. Szívből jövő nevetés. Az én gyermekem. Nevet boldogan. Érted már? A megtisztulás örök útja. Az új remény. A lehetőség. Értük, miattuk kell feltámadnia ennek a tépett, marcangolt nemzetnek. Ennek szellemében várjuk a húsvéti győzelmet. A saját kis szokásainkkal. A saját lelkünkkel.

  12. hajós szerint:

    Királyerdei forrásmegjelölés és idézőjel nélkül másol valami jobbikos oldalról.
    Lám, a lopás a vérében van. És még ő játssza itt a nagy keresztényt!

  13. Gordon szerint:

    212 családon segített a Minden gyerek lakjon jól alapítvány – Így egész évben ehetnek zöldséget

    http://csepel.info/?p=25629

  14. Röfike!
    Ha a saját zöldségeidre gondolsz azzal is jól lehet lakni!
    Keresztényi türelmét és a kormány iránti lojalitását bizonyítandó hárommillió zember a következő választásig meghosszabbította a böjtöt! ))) 😛 (((

  15. Gordon szerint:

    Nézd meg a videót és ne gyűlölködj!

  16. Királyerdei szerint:

    Szemét,aljanép komcsik!
    Nektek mióta van “húsvét”?
    Nektek “locsolóünnep” van.
    “Zúgnak a traktorok
    szánt az eke,
    Elvtársnő!
    Locsolhatok-e?”

    🙂

  17. Öreg szentfazék!
    Ne búsulj, inkább simogasd meg a nyuszit! 😀
    http://post.kards.qip.ru/images/postcard/19973/1997267.swf

  18. Doki szerint:

    Látom hajós (részeg matróz) magára vette a 11:26-os üzenetemet és láthatóan megsértődött. Hiába, az igazság mindig fáj. 🙂 Amúgy te és az elvtársaid ne érveljetek az éhezőkkel, mikor ti tettétek tönkre az országot.

    John Doe! Meglep mikor egy ateista baloldali beszél keresztényi szeretetről…

    Grün! Nem kaptál az MSZP-s haverjaidtól csokitojást és azért garázdálkodsz a fórumon hülye gyerek? 🙂

  19. Gordon szerint:

    A másik bejegyzésben lévő videó szerint több mint 70 ezer gyereken segített eddig az alapítvány. Magyarország történetének legnagyobb alulról jövő és fenntartható szociális akciója zajlik a miniszterelnök főtanácsadójának jóvoltából.

  20. John Doe szerint:

    Gordonnak nem ünnepe a Húsvét, ezért nem olvashatjuk jókívánságait.
    Doki, Ön nem ismer, de az Ön írásai meg Önt jellemzik. (érti?) (dehogy érti.)

  21. hajós szerint:

    Gordon, én is hallottam a videóban, hogy a 2000 fős településen már 75 ezer gyereken segítettek.

    Csak az a baj, hogy Magyarországon már 4 millióan élnek a létminimum alatt, 2010 óta növekedett jelentősen ez a szám, miután a Fidesz leépítette a szociális ellátásokat.

    Sajnos a Fidesz abba a kb. 200 ezer emberbe nyomja a pénzt, akik “középosztálynak” vannak kinevezve. A többi a Fidesztől nyugodtan éhen dögölhet.

  22. Gordon szerint:

    hajós!

    Te meg se nézted a videót. Egyébként is tudhatnád, hogy egy 2000 fős településen nem élhet 75 ezer gyerek.

    Neked ez is bonyolult?… Gúnyt űzöl a szegényekből, a szegénységben élő gyermekekből?

    Ne tedd!

    Érdemes lenne olvasnod is néha, mert akkor nem írnál csacsiságokat. Egy cikk 2010 áprilisából (a forrás megjelölésével, amit te gyakran elfelejtesz megtenni):

    Mélyszegénységben él Magyarország lakosságának harmada
    2010. április 1.

    Hegedűs Zsuzsa szerint ma Magyarországon a társadalom kétharmada van válságban; az emberek egyharmada mélyszegénységben és mélynyomorban él, a fennmaradó részük pedig a folyamatosan leszakadó réteghez tartozik. A szociológus a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencsen megtartott, a Fidesz-KDNP szövetség Merre tovább, Magyarország?” című lakossági fórumán kifejtette: a rendszerváltás óta csak rosszabbodott ez a helyzet, hiszen a 90-es évek elején a társadalom mindössze harmada élt tartós szegénységben.

    Míg környező országok nagy része elkezdett a váltás okozta válságból jól-rosszul kilábalni, addig az elmúlt hat év „visszalökte” a magyar társadalmat a rendszerváltás előtti krízisnél is sokkal rosszabb szintre. Ma a lakosságának kétharmada tartozik a vagy teljesen leszakadóban lévő társadalmi réteg, vagy a mélyszegénységben élők közé – hangsúlyozta a szociológus. A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány 2009 óta juttat alapvető élelmiszereket a legszegényebbeknek, s küzd a gyermekszegénység ellen.

    Hegedűs Zsuzsa kifejtette: 2008-ban körülbelül 460 ezer gyermek élt olyan családban, ahol az egy főre jutó jövedelem nem érte el a mindenkori nyugdíjminimumot. Rámutatott: az éhező gyerekek száma tavaly közel 650 ezerre növekedett, s a probléma a statisztikák szerint a 18 éven aluli gyermekek nagyjából kétharmadát érinti. Ők azok, akik teljes, száz százalékos támogatásra jogosultak az iskolai, vagy óvodai étkeztetésben, s akiknek szülei közül egyiknek sincs keresete, így jobbára csak segélyből élnek. Emellett minden éhes gyermekszáj mögött van két éhes felnőtt is – jelezte. Elmondta: a leszakadó régiókban a mélyszegénység és a mélynyomor feszül egymásnak, s ezekben térségekben az elkeseredés miatt erős a Jobbik – vélte Hegedűs Zsuzsa. „Az országban nem roma, hanem nyomorprobléma van” – folytatta –, „ha ezt kezelni tudjuk, akkor utána a romakérdés könnyebb problémává válik, mintha a kettőt összekevernénk”.

    Nézete szerint a kétharmad „bekapcsolása” a versenyképes világba két ok miatt nehéz: a leszakadó térségekbe nem ér el a nyugati tőke, aki pedig kiesett a egyszer munkából, az már nem tud „csak úgy” visszalépni. Vélekedése szerint erre a problémára több megoldás kínálkozik: ezek egyike, hogy a munkanélküli „apukának és anyukának” lakóhelyén kell munkahelyet teremteni, vagyis „dolgozzanak a konyhán, vagy a háztáji gazdaságokban”, a megtermelt javakat pedig értékesítsék. Ezt csak helyben lehet kitalálni, a megvalósulást pedig uniós források biztosítanák – tette hozzá.

    Az új parlament első ülésszakán el kell fogadni azokat a javaslatokat, amelyek lehetővé teszik, hogy például lakóhelyétől a termelő lakóhelye harminc kilométeres körzetén belül – mindenféle kötöttség nélkül – eladhassa saját terményét – szögezte le a szociológus. Ez nemcsak a gazdáknak jelent megélhetést, hanem az iskolák és óvodák is helyben tudják felvásárolni az étkeztetéshez szükséges nyersanyagot. Mindez piacot és munkahelyeket teremt – mutatott rá Hegedűs Zsuzsa, aki szerint ehhez nem „felülről indukált fejlődési modell”, hanem az alulról szerveződő, helyi összefogás szükséges.

    http://kdnp.hu/ezaz/melyszegenysegben-el-magyarorszag-lakossaganak-harmada

  23. hajós szerint:

    Gordon, 2010 óta sajnos rengeteget romlott a helyzet, a Fidesz ugyanis kifejezetten szegényellenes politikát folytat.

    “Nyílt szegényellenesség

    A jövedelmi egyenlőtlenségek már a nyolcvanas években is lassan növekedtek, 1990–2000 között viszont ugrásszerűen növekedett, “széthasadt”, majd a 2000–2007 közötti enyhe csökkenés után ismét tovább erősödtek az egyenlőtlenségek. Az elmúlt két évben pedig “nagyon jelentősen” nőtt a szegénységben, illetve mélyszegénységben élők aránya (a KSH adatai szerint 4 millióan élnek létminimum alatt), amihez a politikai intézkedések is hozzájárultak. Ferge Zsuzsa a közpolitikai intézkedéseket, szegénységpolitikákat vizsgálva arra jutott, hogy Magyarországon 2008-tól még “csak” nyíltan-óvatosan, 2010-től viszont már kimondottan szegényellenes politika jellemző. ”

    http://nol.hu/belfold/kegyetlen_jovo_var_az_eselytelenekre

  24. Gordon szerint:

    Szerintem Hegedűs Zsuzsa látja jól a helyzetet, miszerint 2008 és 2009 között mintegy kétszázezer fővel nőtt az éhező gyermekek száma (ez döbbenetes szám). Pozitív viszont, hogy 2010 és 2013 között az alapítvány 75 ezer gyermeken segített részben javítva a múlt bűneit.

    A két legfontosabb újdonság, hogy alulról jön a kezdeményezés és fenntartható a segítség.

    Van még tennivaló bőven, de az irány helyes.

  25. hajós szerint:

    És mit mond Hegedűs Zsuzsa arról, hogy 2010 óta hogyan változott a helyzet?
    Semmit, mivel 2010-es cikket idéztél, Gordon.

    2010 óta sajnos drasztikusan romlott a helyzet. Elég, ha belegondolunk, hogy a létminimum ma 84 ezer Ft, ehhez képest a közmunkások 49 ezer Ft-ot kapnak, de még a nettó minimálbér is csak 64 ezer Ft. A segélyek meg 10-20 ezer Ft-os összegek.

  26. hajós szerint:

    Gordon, abban egyetértek, hogy kell az alulról jövő segítség, ha már felülről nem jön.

  27. Gordon szerint:

    A közmunkások 49 ezer forintja rögtön más megvilágításba kerül, ha belegondolunk, hogy korábban 26 ezer forint segélyt kaptak. Továbbá egyéb pályázati lehetőségeik is vannak (pl.: nyári üdülés a családdal).

    A játékgépezés beszüntetése, a munkaprogramok, a pályázati lehetőségek, az alulról jövő kezdeményezések (például a Minden gyerek lakjon jól alapítványé) és a rezsicsökkentés azonban mind a helyes irányba mutatnak.

    Emellett fontos megemlíteni azt is, hogy kormányzati szintre nőtt a spekulatív pénztőke elleni küzdelem (offshore szerencselovagok kimozdítása az MNB vezetéséből) és előtérbe került a működőtőke bevonása a gazdaságba (stratégiai megállapodások a munkahelyteremtő nagy cégekkel).

    folyt.köv

  28. Gordon szerint:

    Továbbá a nem termelő tevékenységet folytató külföldi vállalatok egy része kiszorult (Match) és helyüket magyar cégek vették át, akik a nyereségüket itthon tartják és forgatják vissza vállalkozásaikba.

    A felülről jövő segélyezésnek nincs értelme, az egyszeri ételosztások csak felületi kezelések. Munkaalapú gazdaságra, valós lépésekre, pályázati lehetőségekre, az oktatási rendszer centralizálására (esélykiegyenlítés) és fejlesztésére (pl.: Öveges program), a felsőoktatás ésszerűsítésére (nincs szükség tízezernyi díszbölcsészre) és alulról jövő önfenntartó segítségre van szükség. Mindez ma adott, szerintem az évtized végére be is érik a pár éve elkezdett szegénység és leszakadás elleni küzdelem.

    Aki pedig a pénztőke pártján áll annak nincs helye a közéletben – ezt az emberek kezdik felismerni (erről szól ama bizonyos 9 százalékotok).

  29. hajós szerint:

    Gordon, ha minden ilyen nagyszerű, akkor miért nő a nyomor?

  30. Doki szerint:

    Grün! Te hogy ittad azt a sört? Bekaptad a csapot és cumiztál? 🙂

  31. hajós szerint:

    A rezsicsökkentés kibaszottul nem mutat a jó irányba, Gordon:

    1. nem differenciál, mindenkinek 10% a csökkenés, ami azt jelenti, hogy a nagy fogyasztású gazdagok (pl. medencefűtés!) sokkal többet spórolnak vele, mint a keveset fogyasztó szegények – vagyis a rezsicsökkentés a gazdagoknak nyújtott újabb támogatás, a szegények rovására.

    2. elszakítja a fizetendő árat a valós piaci ártól, ezáltal nem ösztönöz takarékosságra és energiamegtakarító beruházásokra, holott ilyen beruházásokkal lehetne elérni 10%-kal jóval nagyobb megtakarításokat.

    3. a legszegényebbek, a mélyszegénységben élők semmit sem érnek a rezsicsökkentéssel, már rég nem tudják fizetni a rezsijüket, nagy részüknél már kikapcsolták a gázt, az áramot, rőzsével fűtenek, gyertyával világítanak.

    4. a szolgáltatók nyereségét lenyomja, ezáltal kevesebb pénz jut beruházásokra, üzemeltetésre, ennek a következménye az infrastruktúra lepusztulása lesz, amit az egyre gyakoribbá váló üzemzavarok, áramszünetek fognak jelezni.

    5. a szolgáltatók kevesebb alvállalkozót fognak tudni alkalmazni, így ez vállalkozások megszűnéséhez és elbocsátásokhoz fog vezetni.

    6. a befektetői környezet kiszámíthatatlansága tovább rongálja a befektetői bizalmat, még inkább elfordulnak a befektetők Magyarországtól, aminek további gazdasági visszaesés lesz a következménye

    7. a rezsicsökkentés miatt európai uniós kötelezettségszegési eljárások fognak indulni, egyre inkább lehet számítani Mo. szavazati jogának megvonására, Mo. még inkább elveszíti a tekintélyét az unióban és akár az uniós támogatások megvonására is sor kerülhet.

    Aki szerint mindez jó, az csak támogassa a rezsicsökkentést.

  32. Gordon szerint:

    “28 ezer fontos segélyből nem lehet minden nap megvacsorázni. Ez ennyire egyszerű.”

    /Hegedűs Zsuzsa/

  33. Gordon szerint:

    “a befektetői környezet kiszámíthatatlansága tovább rongálja a befektetői bizalmat”

    és brekegnek a békák (nagytőkések és a valóságtól elszakadt balliberálisok), mert csapolják a mocsarat, melyben eddig marha jól megvoltak. Szívhatták az emberek vérét, zsebre tehették az extraprofitot, majd offshorelovagok segítségével kivihették külföldre a nyereséget az adófizetést elkerülendő.

    Na most ennek vége lesz… itt volt már az ideje.

  34. Gordon szerint:

    “Mo. még inkább elveszíti a tekintélyét az unióban és akár az uniós támogatások megvonására is sor kerülhet.”

    Ne károgj! A tekintély nem veszett el, sőt erősödik:

    Kiállás Magyarország mellett

    Egyre több helyről állnak ki hazánk mellett, legutóbb Klaus von Dohnanyi német szociáldemokrata politikus nyilatkozta: a magyar kormány tevékenységének számos pontját lehet bírálni, az azonban „tiszta hülyeség”, hogy Magyarország nem demokrácia. Korábban Jason Kenney kanadai bevándorlási miniszter védte meg Magyarország hírnevét Torontóban. A magyar alaptörvény mellett állt ki – már nem először – Rupert Scholz volt német védelmi miniszter, aki egyben alkotmányjogász is. A francia Valeurs Actuelles jobboldali hetilapban Frédéric Pons budapesti különtudósító pedig Miért zavaró Magyarország? címmel írt arról: hazánk nem „antidemokratikus szörnyeteg”, Orbán Viktor pedig csak végrehajtja a programot, amiért megválasztották – számolt be a Magyar Nemzet.

    http://mno.hu/kulfold/igy-kell-helyre-rakni-paul-lendvait-1148017

    Magyarország nem „antidemokratikus szörnyeteg”

    Egyre több helyről állnak ki hazánk mellett, legutóbb Jason Kenney kanadai bevándorlási miniszter védte meg Magyarország hírnevét Torontóban. A magyar alaptörvény mellett állt ki – már nem először – Rupert Scholz volt német védelmi miniszter, aki egyben alkotmányjogász is. A francia Valeurs actuelles jobboldali hetilapban Frédéric Pons budapesti különtudósító pedig Miért zavaró Magyarország? címmel írt arról: hazánk nem „antidemokratikus szörnyeteg”, Orbán Viktor pedig csak végrehajtja a programot, amiért megválasztották – számolt be a Magyar Nemzet.

    http://mno.hu/kulfold/tiszta-hulyeseg-helyrerakta-hazank-kritikusait-a-volt-nemet-miniszter-1147447

  35. robi szerint:

    Gordonnak sok ideje van a húsvéti mese papírra vetéséhez.

    A valóság azonban egy kicsit más. Munkaalapú gazdaságról beszélni, az értékteremtő munka gyarapodása nélkül eléggé nevetséges.
    Sajnos, a jelenlegi kormány sem tudott jelentős számban olyan munkahelyeket teremteni, amelyek produktumait a külpiacon el lehet adni. A szocializmusból örökölt látszat foglalkoztatás az afrikai segély helyet ázsiai bért juttat az állampolgárnak: jövőkép nélkül. A stadionépítések egyszeri munkahelyteremtések.

    Annak sincs valós alapja, hogy az évtized végére beérik a szegénység és leszakadás elleni küzdelem. Ahhoz egész országrészekre kéne telepíteni beruházásokat, amire egyenlőre kilátás sincs.
    Hamarosan olyan korosztályok vonulnak nyugdíjba, akik többségét 15-20 éven át zsebből fizették. Többségükre garantált nyomor vár egy olyan országban, ahol pár éven belül ugrásszerűen megnő a nyugdíjasok száma.

    A lakosság népesedési viszonyairól és az újszülöttek származási arányairól nem kívánok részletekbe bocsátkozni.

    Abban egyetértek, hogy az erőfeszítéseket – és azok minimális eredményeit – észre kell venni és meg kell becsülni. A rózsaszínű álmokkal azonban még várjunk egy kicsit.

  36. Gordon szerint:

    hajós kezd “elfogyni” a vitában, ezért jön a felmentő sereg bobi személyében… kell a friss erő, mert bajban vannak az etánsak.

  37. Gordon szerint:

    “Annak sincs valós alapja, hogy az évtized végére beérik a szegénység és leszakadás elleni küzdelem. Ahhoz egész országrészekre kéne telepíteni beruházásokat, amire egyenlőre kilátás sincs.”

    Hegedűsék már 27 ezer családon segítettek (75 ezer gyereken, akik hajós elképzelése ellenére nem egy 2000 fős településen élnek), szerintem az évtized vége (ha a szocimutyi világa nem tér vissza) reális dátum lehet. Tovább kell küzdeni a szegény emberekért.

  38. hajós szerint:

    Sajnos Gordon az alapvető gazdasági összefüggésekkel sincs tisztában.

    Magyarországon nincs elegendő tőke, gazdaságot csak külföldi befektetők pénzéből lehet csinálni. A jelenlegi kormány a gazdaságpolitikájábal ezeknek a befektetőknek a bizalmát építi le folyamatosan, ennek köszönhető a rekord alacsony szintre zuhant befektetési ráta és a gazdasági recesszió.

    Egyébként érdekes, hogy a fidesz-párti, gyakran komcsizó Gordon mennyire komcsi szöveget nyomat itt: “nagytőkések … Szívhatták az emberek vérét, zsebre tehették az extraprofitot”

    Szóval Gordon problémája a kizsákmányolás és az extraprofit, a régi szocialista politikai gazdaságtanból ismert fogalmak.

  39. Gordon szerint:

    “Magyarországon nincs elegendő tőke, gazdaságot csak külföldi befektetők pénzéből lehet csinálni. A jelenlegi kormány a gazdaságpolitikájábal ezeknek a befektetőknek a bizalmát építi le”

    A működő tőkét szívesen látja a kormány. Ennek köszönhetőek a valós munkahelyeket teremtő cégekkel kötött stratégiai megállapodások a kormányzat részéről.

    A pénztőkére, az extra profitot bezsebelőkre és az offshorelovagokra azonban nincs szükség. Nekik menniük kell.

    “Kedden kötötte a kormány a 16. stratégiai megállapodást

    (…)

    Az államtitkár kitért arra is: Magyarország ma már az európai járműgyártás egyik zászlóshajója, a Jabil pedig nagy autóipari vállalatoknak is szállít be magas színvonalú elektronikai szerkezeteket. Minél sikeresebb a Jabil, annál versenyképesebb a hazai üzleti környezet az autóipari vállalatok számára, így Magyarország és a cég kölcsönösen érdekeltek egymás sikerében.”

    http://www.stop.hu/gazdasag/kedden-kototte-a-kormany-a-16-strategiai-megallapodast/1130039/

  40. robi szerint:

    Gordon!
    Óriási tévedésben vagy.
    A te üres cikkedre reagáltam. Örülök sértegetésednek, mert ez azt jelenti, nem tudsz érvelni.
    Amúgy abban is tévedsz: senkinek nem vagyok sem etánsa.
    Egyik szekértábortól sem kaptam tanácsnoki állást, hűségemért.

    Csak szimpla, közélet iránt érdeklődőnek tartom magam, egyéni haszon nélkül.

Itt lehet hozzászólni !