Május végéig lehet belépni az árfolyamgátba – Törvényesen lehet aláírásokat gyűjteni lakásokban

Fidesz.hu

A Fidesz indítványára három, hétfőn napirendre vett javaslatot is elfogadott kedden az Országgyűlés.

A képviselők szavaztak a devizahiteleseket segítő árfolyamgát lehetőségének meghosszabbításáról, a lakásokon történő aláírásgyűjtés engedélyezéséről, valamint arról is, hogy ne léphessen életbe a fordított áfa alkalmazhatósága a sertések és takarmányok értékesítésekor.

Május végéig lehet belépni az árfolyamgátba

A fideszes Dióssi Csaba erről szóló, a hétvégén benyújtott indítványát – házszabálytól eltéréssel – kedd reggel fogadták el a képviselők egyhangúlag, 260 igen szavazattal. Így március vége helyett május 31-ig lesz igényelhető az árfolyamgát, amelynek keretében egy svájci frankot 180, az eurót 250, a japán jent pedig 2,5 forinton lehet törleszteni minimum három éven át, de – a jelenlegi szabályok szerint – legkésőbb 2017. június végéig.

Nem lép hatályba a fordított adózás a sertéságazatban

A fideszes Dióssi Csaba és frakciótársa, Ékes József javaslatát – házszabálytól eltéréssel – kedden fogadta el az Országgyűlés 257 igen és 4 nem szavazattal. A kormánypárti képviselők azzal indokolták a módosítást, hogy Magyarország nem kapta meg az intézkedés bevezetéséhez szükséges felhatalmazást. Az Európai Bizottság március 19-i közleményében ugyanis elutasította Magyarország kérelmét, utalva egyebek mellett a csalás átterelődésének veszélyére.

Törvényesen lehet aláírásokat gyűjteni lakásokban

Törvényesen lehet aláírásokat gyűjteni bizonyos feltételek mellett a jövőben az állampolgárok otthonában, miután az Országgyűlés elfogadta fideszes képviselők erre vonatkozó indítványát. Az adatvédelmi törvény hétfőn benyújtott módosítását 251 igen és 3 nem szavazattal – kivételes sürgősséggel – hagyták jóvá a képviselők. A fideszes előterjesztők – Cser-Palkovics András, Vas Imre és Gyopáros Alpár – szerint javaslatuk egyensúlyt teremt a véleménynyilvánítás szabadsága és a magánszféra védelme között.

Rögzítették, hogy munkaszüneti napokon vagy gazdasági célból nem lehet felkeresni az állampolgárokat otthonukban, a személyes adatokat pedig az információszabadságról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően kell kezelni.

Forrás: Fidesz.hu

12 hozzászólás “Május végéig lehet belépni az árfolyamgátba – Törvényesen lehet aláírásokat gyűjteni lakásokban” bejegyzésre

  1. vitéz bihari Grün szerint:

    “Törvényesen lehet aláírásokat gyűjteni bizonyos feltételek mellett a jövőben az állampolgárok otthonában, miután az Országgyűlés kedden elfogadta fideszes képviselők erre vonatkozó indítványát.”
    A rizikókról azért kérdezze meg Gordon nevű roth-weieleremet, aki a narancs-színre törvénytelenül allergiás! ))) 😛 (((

  2. felix szerint:

    v.b.Grün!
    Figyelj a kutyádra, mert itt a fidesz oldalán kardoskodik.

  3. félix!
    Nem mangalica Gordon, roth-weiler! 😛

  4. felix szerint:

    Mivel nem szoktam a származással foglalkozni lehet, hogy most sokakat megsértettem? 🙂

  5. hajós szerint:

    Esetleg azt nem lehetne, hogy az emberek mennének el a politikusok lakásaira ezt az aláírás-dolgot megbeszélni?

  6. hajós szerint:

    Mivel most már lehet törvényesen lakásban aláírást gyűjteni, javaslom, Németh Szilárd a saját lakásán gyűjtse a rezsicsökkentés melletti aláírásokat.

  7. “Nem lép hatályba a fordított adózás a sertéságazatban”
    Úgy gondolták, hogy a tenyésztők helyett a disznók fizetik majd a zadót?! ))) 😛 (((

  8. felix szerint:

    A disznó se olyan marha, hogy fizessen. 🙂

  9. John Doe szerint:

    “Több költségtérítést markoltak fel a képviselők már ebben parlamenti ciklusban, mint az azt megelőző négy évben. ”
    A toplista vezetője, Hörcsik Richárd (Fidesz) 2010 májusa óta bruttó 26,8 millió forintot kapott. 2006 és 2010 között is ő járt a legjobban, akkor 24,8 millió vándorolt a zsebébe.”

    “A Blikk elkérte a parlamenttől a költségtérítési tízes toplistát. Eszerint az élboly legalább bruttó 25 milliót vághatott eddig zsebre. Ám a ciklusból hátralévő 14-16 hónapban újabb 11-12 milliót is besöpörhetnek a politikusok.”

    “A tízes lista érdekessége, hogy azon csak jobboldali képviselők szerepelnek”

    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/koltsegterites-268-millio-horcsiknek-2180999

  10. John Doe szerint:

    “Üdülőkbe költözhetnek a bedőlt hitelesek”

    “Akár állami tulajdonú üdülőket is lakássá alakíthatnak azoknak a bedőlt hiteleseknek, akik elveszítették otthonukat, vagy kilakoltatás várhat rájuk – írja hétfői számában a Blikk.”

    “A hónap közepén a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a kabinet megbízta Németh Lász­lóné nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a nemzeti vagyonkezelővel és három másik tárca vezetőjével április 30-ig mérje fel a lakásként hasznosítható, állami tulajdonban lévő ingatlanokat.”

    “A kincstári ingatlanvagyon része az az 58 üdülő is – a bungalótól a villán át a szállóig -, amelyek jó részét a megyei önkormányzatoktól vette át az állam, és fenntartásuk tetemes költséget jelent.”

    Sátrat nem ajánl fel valamelyik sportszergyár?

  11. robi szerint:

    Az üdülősdí jó ötlet.
    Az üdülők környéke általában úgy is hemzseg a munkahelyektől.

Itt lehet hozzászólni !