Adóügyi tanácsadás vállalkozóknak

Csepel.hu

Illusztráció

A 2013. esztendőre vonatkozó adóügyi változásokról, tudnivalókról tartott előadást Gábriel Péter, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara adóügyi szakembere a polgármesteri hivatalban.

Borbély Lénárd alpolgármester bevezetőjében arról beszélt, hogy a Parlament számos olyan adóügyi változásra vonatkozó törvényt fogadott el az elmúlt esztendő végén, amelyek megkönnyítik a különféle vállalkozások adózását az idén.

Gábriel Péter a konkrét adóváltozásokról és a tennivalókról tartott előadást a közönség soraiban megjelent csepeli vállalkozások gazdasági vezetőinek, könyvelőinek.  Részletesen szólt azokról a tudnivalókról, amelyeket be kell tartani a könyveléseknél, valamint arról is, hogyan kell helyesen kitölteni a számlákat, és miféle változások történtek az elmúlt évhez képest.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Adóügyi tanácsadás vállalkozóknak” bejegyzésre

  1. frappáns visszavágások nagymestere szerint:

    befizetem a nyereségadót (10%), az osztalék után járó személyi jövedelemadót, (16%) tb járulékot (5%), ami marad abból amit megveszek az után a forgalmi adót (27%).
    Ez mennyi is, 60%. A maradék 40 %ból fizethetem a súlyadót, gázt, villanyt, fűtést, vizet, csatornát, telefont, internetet, lakáshitelt, kötelező biztosításokat. Akinek marad még az ehet is.

  2. nagyapó szerint:

    frappáns visszavágások nagymestere! Nagyjából igaz. Viszont, ha Németországban, Svédországban, stb. próbálkozik, meg fog lepődni.
    Itthon is lehet jól élni. Van aki évi 100 millió osztalék után nem adózik, mert “nagypolgári életviteléhez ez szükséges” (Gyurcsány(i)).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !