Magyar-román – Dzsudzsák: vezettünk a semmiért

hajdupress

Keserűen nyilatkozott a románok ellen péntek este 2-2-es döntetlennel zárult budapesti labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzés után Dzsudzsák Balázs, a magyar csapat szélsője, aki szerint a gárda rendszeresen ugyanabba a hibába esik.

A Puskás Ferenc Stadionban, zárt kapuk mögött lejátszott találkozón Vanczák Vilmos gólja révén a 16. percben a magyarok vezettek, majd a második félidőben előbb Adrian Mutu büntetőből egyenlített, Dzsudzsák viszont szintén értékesített egy tizenegyest, így a hazaiaknál maradt az előny. A lefújás előtti pillanatokban, a 93. percben azonban a csereként beállt Alexandru Chipciu betalált.
“Sok tanulságot ebből nem lehet levonni, nem ez volt az első olyan meccsünk, amit az utolsó percben buktunk el, szerintem most is kikaptunk” – értékelt feldúlt hangulatban Dzsudzsák. “Ezzel együtt nagyon büszke vagyok a csapatra, jól játszottunk és teljesen megérdemelten voltunk előnyben a 93. percig, tulajdonképpen vezettünk a semmiért.”

A Dinamo Moszkva légiósa megköszönte a szurkolók behallatszódó biztatását, s hangsúlyozta, reméli, hogy sem a drukkerek, sem senki más nem csalódott a csapatban.
Egervári Sándor szövetségi kapitány azt mondta, az utolsó percekben beszorították a románok a magyarokat, a védők pedig nem voltak elég fegyelmezettek.
“Az első pillanatok, órák természetesen keserűséggel telnek, szombattól azonban már a keddi mérkőzésre kell koncentrálnunk” – fogalmazott a szakvezető.

A magyarok első gólját szerző Vanczák kiemelte, a szurkolók az utolsó öt percen átsegítették volna a nehézségeken a válogatottat, amely azonban csak magának köszönheti, hogy végül döntetlennel zárta az összecsapást.
“Igazából nem a románok nyertek egy pontot, hanem mi veszítettünk kettőt” – jelentette ki a svájci Sion védője.
Király Gábor, a válogatott kapusa és pénteki csapatkapitánya úgy vélte, az a tény, hogy a gárda kétszer vezetett egy fejlődőben lévő román válogatott ellen, amellyel versenyben van a D csoport második helyéért, lendületet kell, hogy adjon a törökök elleni meccsre.
Egervári Sándor együttese öt mérkőzés után tíz ponttal a vb-ezüstérmes hollandok mögött a pótselejtezőt érő második helyen áll csoportjában, a románokat jobb gólkülönbségével előzi meg.

Forrás: hajdupress.hu

27 hozzászólás “Magyar-román – Dzsudzsák: vezettünk a semmiért” bejegyzésre

  1. “Dzsudzsák reméli, hogy sem a drukkerek, sem senki más nem csalódott a csapatban.”
    Nem csalódtunk!
    Ennyit tudtok és kész! ))) 😛 (((

  2. John Doe szerint:

    Ki lehet a “sem senki más”?

  3. frappáns visszavágások nagymestere szerint:

    ennyit tudsz te kis majom, hiába vagy milliárdos debreceni falábú paraszt maradsz.

  4. frappáns visszavágások nagymestere szerint:

    minek jutnának ki a vb-re, hogy ott égessék magukat?

  5. "?!" szerint:

    A nemzeti egység megteremtésének az elősegítése, valamint a széthúzásnak és a nemzet egyes csoportjai közötti ellenségeskedések csökkentése érdekében, minden focimeccset zárt kapuk mögött kellene megrendezni!

    Ideje lenne már a csoportosan tanúsított vérszomjas és romboló magatartást a szurkolói csoportok felszámolásával megszüntetni!

    Az egymást gyűlölő szurkoló csoportok ne hőbörögjenek és randalírozzanak, hanem aki a foci kedveli az focizzon, akik pedig az agresszív hajlamukat akarják kiélni, azok válasszanak maguknak küzdő sportokat, és ne randalírozzanak a mások által művelt focira hivatkozva!

  6. 1 cerkofmajom egyenlo 10 mszp szavazo szerint:

    anyádat kellett volna megszüntetni.

  7. Perspektíva? szerint:

    Igen Széchy, Fábiánné Rozsnyói Kati “néni” Ők fantasztikusak!
    Kati néni akit annak idején “felbujtásra a csacsi Natasa vérig sértett” elmenetelével, aki extra világklasszist csinált belőle, megbocsátott neki, és hónapok óta segíti felkészülését (távolról is). Felül tudott emelkedni Önös érdekein, sérelmein. Ez a nagyság egyik titka! Más kérdés, hogy az egyik hatékony felbujtója éppen az a versenyző volt Natinak, akinek éppenséggel két olimpiai aranyat is köszönhet!!! Mit ad Isten Nati távozását követően, nem sokára e “sunnyogó” is elment Kati nénitől.
    A közelmúlt Natasa kálváriának már a londoni olimpia előtt megvoltak az előzményei, mert egyszerűen “kizsugázták,” ismét az, aki mindenáron nyerni akart aranyat, akármelyik egységben. Mondhatnák ki nem akarna nyerni? Igen ám, csak a “szinte testvérnek hittnek,” szülőnek stb. nem csak hogy nem illik neki menni, ha nem szinte főben járó bűn!
    Továbbá igen fontos tény, miszerint a korábbi Nagy edzők, sportágtól függetlenül, NEVELTÉK, OKTATTÁK IS a játékosaikat!!! Higgyék el nem közömbös! Ez esetben nem csak a fent említettekre gondolok. Lakat Karcsi bácsi a külföldi mérkőzések előtt, rendszerint elvitte játékosait a város múzeumába, kiállításokra stb. Lehetne sorolni, bizonyára sokat tudnának Önök is.
    Az elmúlt években néhány alkalommal különböző “futball akadémián megnéztem szinte minden korosztály válogatottját, csapatokat!
    Kategorikusan merem mondani nincsenek olyan szintű tehetségek, akik “pályán gondolkodóak,” majd később meghatározó klasszisokká fejlődhetnének. Zongorát is alig tudó, cipelő játékosok vannak tömkelegével.
    Egy ALBERT, TICHY, SIPOS, MÉSZÖLY, GÖRÖCS, FARKAS, VARGA ZOLIKA, NYILASI, TÖRŐCSIK szintjére fejlődőek nincsenek a láthatáron. Akik nem akár milyen szinten ZONGORÁZTÁK A FOCIT, s nem cipelték!!! Micsoda különbség!

    Tehát összefoglalva sem szakmai futball képzés nincsen, sem talentumok nem születnek. Ennél fogva ismét csak azt írhatom, MARAD AZ ALÁZATOS SZAKMAI MUNKA, A RENGETEG GYAKORLÁS!!!
    HIGGYÉK EL, BELÁTHATÓ IDŐN BELÜL, ENÉLKÜL NEM FOG JAVULNI A MAGYAR FOCI.
    GYAKORLÁS: BARÓTI: CIPELTETNI KELL A ZONGORÁT!!!

  8. villámtesó szerint:

    Sok mindenben igaza van de én egy-két dolgot másként látok, bár az alapvetései helytállóak. Egy valamit azért megemlítenék. A felsorolt focisták közül nekem valahogy a Varga Zoli valahogy kevésbé volt szimpatikus. Természetesen nem a játék tudását akarom vitatni, csak amikor Ő lett a fradi edzője, valahogy nekem nem tetszett az akcentusa, ahogy beszélt. Persze tudom én, hogy nem ez alapján kell megítélni de valahogy nekem akkor sem tetszett. A másik meg amikor a Telek Andrist elküldte. Nagyon szerettem azt a játékost. Ugyan hallottam, hogy állítólag nagyon csúnyán beszélt a Vargával de szerintem az Ő hiányát nagyon megérezte a csapat. Akkoriban nagyon sokat jártam meccsre. Persze ez csak az én véleményem.

  9. "?!" szerint:

    Kedves “cerkófmajom”!

    Látod, a 17:11-kor megjelent írásomban, pontosan a hozzád hasonló majdnem embernek látszó, de valójában nagyon sötét agyú emberszabású majmok miatt írtam, hogy “ideje lenne már a csoportosan tanúsított vérszomjas és romboló magatartást a szurkolói csoportok felszámolásával megszüntetni”!

    Ugye így már világos, Te nagyon sötét agyú kedves cerkófmajom?!

  10. villámtesó szerint:

    Ha itt ilyen indulatok vannak egy cikk miatt, akkor ellehet képzelni, hogy egy futball meccsen, felfokozott hangulatban, némi ital után milyenek lehetnek. Ezt nem a vandálok védelmében írom de az emberi természet bizony ilyen. Azt hiszem a Spektrum TV-n ment egy sorozat a futball huliganizmusról. (a jelenlegiről, mínusz egy-két év) A riporter az a Danny Dwyer volt aki a “football factor” című angol film főszereplője. Szóval azért az elképesztő, hogy mi megy még manapság is a meccseken. Itt nem csak a Dél-Amerikai csapatokra gondolok, hanem pl: közeli országokéra. Orosz, Lengyel stb. Szóval csak annyit akartam ebből kihozni ez nem magyar sajátosság. Persze nekünk a saját dolgaink épp elegek.

  11. nagyapó szerint:

    Sajnálom, hogy nem osztom a hivatali optimizmust.
    Perspektíva? sok igazat ír, de a felsorolt játékosok közül kevés mérette meg magát nemzetközi szinten.
    A legutóbbi meccsen jól muzsikált az együttes, amíg a mester bele nem nyúlt a játékba. Igaz nincs szükség a bundesliga legjobb játékosára, Husztira, elfelejtett focizni Juhász. De mi oka volt Hajnalt lecserélni Kovácsra. Kovács nagy reménység, de betlizett.
    Miért kellett a különbben roppant lelkes Vargát behozni? Lelkesedés mellett ész is kell.
    Ki az az edző, aki az ellenfél szabadrúgásánál (beívelés kapunk elé) cserél? Összezavarva a védelmet (Dzsuzsák – Halmosi).
    De semmi gond, rendezünk néhány barátságos meccset és az évi mérleg pozitív lesz.
    Ez a hajó is elment, sajnálatomra.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. 1 cerkofmajom egyenlo 10 mszp szavazo szerint:

    egervári egy dilettáns 0.
    ilyen gólt az utolsó pillanatban a blasz 2ben sem kapnak mert ott még szívvel lélekkel játszanak, nem annyi pénzért mint ezek a senkik.

  13. villámtesó szerint:

    Hát igen, ezt azért nagyon jó lett volna megnyerni. Azt azért szerintem mindenki tudja, hogy itt nem csak fociról van szó, hanem két nép viadaláról is és jobb így futball pályán. Az ötlet meg nagyon jó, még pár barátságos meccs 🙂 Tényleg jó lenne.

  14. frappáns visszavágások nagymestere szerint:

    Olyan az egész, mint egy szürreális Rejtő-regény. Szerepel benne Faszrajzoló Sanyi (az egyszerű bohóc, krumpliorr nélkül), Kaszinós Gyuri (a sikkasztó), Tésztás Gyuri (a megkérdőjelezhetetlen)… már csak Senki Alfonz és Csülök hiányzik… Tragédia!

  15. frappáns visszavágások nagymestere szerint:

    “Egervári Sándor felkérésére a Ness Hungary NB II Nyugati csoportjában szereplő Csákvár mestere, Bognár György térképezte fel az ellenfelet.”

  16. Perspektíva? szerint:

    Alberték, Mészölyék idejében a Népsport munkatársai szakértőként voltak képesek tudósítani minden mérkőzésről. Az események tükrében 2-5 percenként a pályán történtekről.
    Aki nem látta a mérkőzést az is tudhatta, mi történt a pályán. A játékosok teljesítményét szakszerűen elemezték: kapura lövéseket, pontosakat, pontatlanokat, ugyan így a passzok tekintetében, a helyezkedési hibákat is elemezve. Szerintem akkor a szak kommentátorok többet tudtak szakmailag, mint manapság sok játékos, uram bocsá edző a fociról!!!
    Ma a riportert elragadja a HÉV, és messze a realitásoktól szubjektum alapján kommentál, “vezeti meg” az embereket.

    Védőink olyan súlyos elemi helyezkedési hibákat vétenek, amelyek a GRUNDON is nevetség tárgyát képezik.
    Amikor a CENTERHALF (középhátvéd) keresztezni kimegy a szélen vezetett támadó játékosra, -mert a szélső hátvédet átjátszották,- akkor a szélső hátvéd v. valamelyik HALF (KÖZÉPPÁLYÁSNAK) a CENTERHALF helyére kell vissza húzódni, helyezkednie!!!
    Nos ennyi elemire, amit a GRUNDON is tudnak, ezt is képtelenek a játékosok megvalósítani!!! Tudnám, hogy az agyonfizetett “NAGY EDZŐINK” mire oktatják a játékosokat, edzéseken?

    Arról nem beszélve, hogy játékosaink szintén képtelenek megfelelő ütemben felugrani fejelni. Ó az a rugalmassági gyakorlatok, ütemérzékek fejlesztése, edzéseken megszerezhető lenne! De nem, mert képtelenek fejelni. Mit csinálnak edzésen?

    Ha jól emlékszem 2:1-es vezetésnél jobb oldalról egy beadást követően (a labdát lekezelni képtelen) Szalai 5-6 méterről tisztán fejelhetett, senkitől sem zavartatva, talajon állva, kapu mellé! Tudom nincsen ha, de ezt befejelte volna, akkor 3:1!!! Nem véletlenül volt dühös Egervári ennek az óriási lehetőségnek a, kihagyásán!!!

    A románok egyenlítő gólja szinte megaláztatás volt!
    Három védőjátékos “bénázott,” jött az egyetlen román aki “grundi mozdulattal” passzolta be a teljesen feleslegesen kimozduló Király mellett a labdát. Kapusnak alapvető szabály! Amíg védőjátékos(sok) vannak előtte, ráadásul hárman is, főben járó bűn kimozdulnia a kapuból!!! Tudom nincsen ha: de ha nem mozdul ki a kapuból a kapu közepébe tartó labdát, “kifejelhette volna,” v. akár egy kézzel is megfoghatta volna!

    Súlyos alapvető elemi hibáinknak köszönhető a döntetlen, amely révén szerintem elúszott a pici reményünk is! Ne áltassuk magunkat nem vagyunk méltóak, hivatottak egy seregszemlén való részvételre!
    De hát, “ekkora pénzek” mellet már kötelességszerű feladat, az ezerfejű cézár hülyítése is!!!

  17. frappáns visszavágások nagymestere szerint:

    jól láttad, a hét méteres kapu mellé sikerült fejelni 6 méterről.

  18. Perspektíva? szerint:

    Nem a mentségeket kell keresni, és megmagyarázni a semmit!!!
    Olvassátok el, tegyétek önkritikusan magatokévá, mert a mi korosztályunk még látott focit.
    A ZSENIÁLIS BARCA JÁTÉKOSOK IS szinte állandóan JÁTSZANAK, GYAKOROLNAK!!! MERT TUDJÁK, HOGY OLYAT TUDNAK AMIT SZINTE SENKI SEM A VILÁGON (brazilok közelítik őket)
    EZ AZ A JÁTÉK, AMELYÉRT A PUBLIKUM ÁMULATBA ESIK, SZINTE MINDEN MÉRKŐZÉSÜKÖN.

    MESSI VAJON A SZÜLETETT TEHETSÉGÉVEL, ZSENIALITÁSÁVAL MIÉRT VÁLT A VILÁG EGYIK, HA MANAPSÁG NEM A LEGNAGYOBB, LEGJOBB JÁTÉKOSÁVÁ?
    A RENGETEG GYAKORLÁS RÉVÉN!!!

    Jól emlékszem még, amikor BARÓTI LAJOS bácsi a VASASHOZ ment edzőnek, Nos akkor már a nagy játékosok “nem voltak.” (MÉSZÖLYÉK)
    Müller S. Váradi, Zomboriék játszottak stb.

    Miután nem voltak annyira “eszesek” (bocsánat a játékosoktól) Lajos bácsi edzésen rengetegszer gyakoroltatott be különböző játék elemeket, figurákat, amelyeket a mérkőzéseken gyakran meg is tudtak valósítani a játékosok. Ez volt a Vasas máig is az utolsó, valamira való csapata. Azóta sincsen!

    Csak azért írom ezeket, mert a németek, angolok stb. játéka a rengeteg gyakorlás elemeire épül. (Miután az improvizációs készségük csekély. BEKENBAUERÉK ÓTA!!! TEHÁT AZ EDZÉSEKEN VALÓ FELKÉSZÜLÉSEK AZ EDZŐ MECCSEKEN a játék elemei begyakorolhatóak.

    Nálunk PUSKÁSÉK óta megfordult a trend! Nagy pénz, nagy foci helyett, kis foci, nagy pénzre!

  19. villámtesó szerint:

    Azért ez a kis foci-nagy pénz, nem teljesen igaz. Ez csak nálunk tűnik nagy pénznek. Egyébként érdekes, hogy magyar játékosok jó nevű európai kluboknál játszanak. Meg az utánpótlás csapat is elég szép eredményeket szokott elérni. Hol romlik el a dolog?

  20. Perspektíva? szerint:

    Szakmai munka minőségén, gyakorlás és alázat, valamint a született tehetségek hiánya miatt.

  21. villámtesó szerint:

    Az első résszel egyet értek de a második nem stimmel. A fiatal magyar focisták nagyon jól teljesítenek a világversenyeken is. Én úgy látom, hogy olyan 14-17 éves kor között jön valami törés. Ez mi az isten lehet? Vagy ha vannak jó játékosaink, (ami bizonyított) akkor miért nem tudunk elérni jobb eredményeket?

  22. 1 cerkofmajom egyenlo 10 mszp szavazo szerint:

    rossz az alapozás. nem fejlodik ki az izomzatuk
    kesobb sok a serules.

  23. Perspektíva? szerint:

    Hihetetlen dolgokat látni magyar lórúgóedzéseken! Gyermekecskék edzésen fel-alá kocogva labdát vezetnek…Ezt tanítani kell, és kocogva? Ezt valószínűleg a TF-en oktathatják, mert mindenfele látni!
    Nem baj, kisfiam, tehetségtelen vagy és hülye, de apád kifizeti a tagdíjat, maradjál csak itt. Na, ebből a közegből jönnek a tegnap látott “remek” spílerek!

    Egyetértek veled mindenben. Habár korom miatt nem láthattam azt a generációt futballozni.Utoljára aki nálam a nívót megütötte magyar részről az a Détári féle Kispest volt és az akkori magyar válogatott.Azóta sajnos senki a honi pályákon.

    Most, hogy írod a Détári, Nyilasi stb. féle válogatott csapatot, jut eszembe: 1986 kora tavaszán leiskoláztuk a brazilokat 3:0-ra a Népstadionban.
    A mérkőzésen Döme kitette jobb szélre a labdát, (középről) amelyet befutva visszakapott és előrehajolva “megfejelte” 1:0! Ennyi! Fentebb utaltam a Szalainak szinte hasonló helyről történő bénázásáról, fejeléséről, amelyből nem lett gól! Lehetett volna 3:1! Nem lett, micsoda különbség!

    Íme az említett Szalai féle egyik hiányosságra való utalás megoldásaként, nem a fejeléseiről híres DÖME akciójának befejezésének megoldása!!! (tőle indított labda után) érdemes a hasonlatosság és befejezés érdekében tett megmozdulásai.

    http://www.youtube.com/watch?v=rRF-5QmVAYw

    Ja és nézzék meg! Hova kell fejelni a labdát, amit kapus el nem érhet! A földre, a gólvonalra, v. előtte lepattanóra.
    Mert ugye a kapus kézzel igyekszik fogni a labdát, s a keze “felül helyezkedik el testrészén!!!”

    Ugye, már hanyadszor írom nem is kell sok ész, csak gyakorlás, gyakorlás és fog az menni.

    De hát a mai játékosok a sok pénz miatt mennek kalandornak e játék közelébe, nem pedig annak szépségéért, eredményéért!

    Mi a végeredmény?!
    De nem az izgat elsősorban, ha nem azok a súlyos szakmailag, technikailag látható hibák, hiányosságok -amelyek a magyar palettán található játékosoknál- kivétel nélkül, meg van, akiknek a “hivatott vezetők” emberileg és szakmailag el nem fogadható módon fedezéket nyújtanak.

    MÉG EGYSZER ÍROM!

    NE HIVATKOZZUNK SEMMIRE, MERT AZ EREDMÉNY, AZ ÉSZ NÉLKÜLI, FOGYATÉKKAL TELI JÁTÉK, ÖNMAGÁRÉRT BESZÉL!!!

    BARÓTI LAJOS bácsit nem véletlenül hoztam példaként.

    De MESSIÉKET SEM!

    még egyszer: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás minden szinten! Ha már nincsen ész!
    Lásd: németeket, angolokat stb. akik egész jól csinálják, a begyakorolt figurákat, ha úgy tetszik a játék elemeket, elemeit.

    “nem a pénzt sajnálom tőlük.De:akkor töltsék meg a stadiont,túrják fel a pályát és fürödjenek a verejtékben a meccs végén.Aztán ha még egy-két látványos csel is bejön.Ennyi kellene a magyarnak és minden bajnokira kimennének több ezren.Válogatottról nem beszélve.”

    A Mezey 1984-86-os csapat, ésszel fűszerezve!

    Ők is rengeteget gyakoroltak, végig vertük a világot, németeket, otthonukban 1:0-ra!, hollandokat is otthonukban stb.
    Az, hogy a VB.-n mi történt, arról ugyan úgy nem beszélnek, igazat, mint az 1954-es berni VB döntőről!!!
    NO.-MO. 3-2 Puskásék esetében, ködösítés folyik a mai napig.

    Európa végleg és menthetetlenül kettészakadt a foci terén (is).

    Nem hinném, hogy a kárörömüknek adnának hangot a jóérzésű emberek, inkább a nemzet, a társadalom holtpontjának(süllyedésének) kimozdulásáról szeretnének a sporton keresztül ici pici reménysugarat magukénak tudni, hogy “Mégis mozog a Föld,” egy picinykét, jó irányba.
    Mennyire igénytelené tettek bennünket, mily kevéske rész eredményével is beérnénk.

  24. GONDOLKODÓ! szerint:

    A GYAKORLÁS, NETÁN A JÖVŐT ILLETŐEN, S ANNAK JEGYÉBEN, NÉHÁNY ÉSZREVÉTEL!!!

    “Alberték, Mészölyék idejében a Népsport munkatársai szakértőként voltak képesek tudósítani minden mérkőzésről. Az események tükrében 2-5 percenként a pályán történtekről. Kronológiai sorrendben, leírva a sajtó hasábjain!!! Hitelesen úgy, hogy aki nem látta esetleg a mérkőzést az is tudhatta, hogy mi történt a mérkőzésen. Értékelve a játékosok egyéni teljesítményét. Lövéseit, passzait (pontos, pontatlan). Helyezkedési hibáit stb. Ugye értjük s talán még sokan emlékeznek rá!
    Ma a riportert elragadja a HÉV, és messze a realitásoktól szubjektum alapján kommentál, “vezeti meg” az embereket.

    Védőink olyan súlyos elemi helyezkedési hibákat vétenek, amelyek a GRUNDON is nevetség tárgyát képezik.

    Amikor a CENTERHALF (középhátvéd) keresztezni kimegy a szélen vezetett támadó játékosra, -mert a szélső hátvédet átjátszották,- akkor a szélső hátvéd v. valamelyik HALF (KÖZÉPPÁLYÁSNAK) a CENTERHALFNAK helyére kell vissza húzódni, helyezkednie!!!
    Nos ennyi elemire, amit a GRUNDON is tudnak képtelenek a játékosok, megvalósítani!!! Tudnám, hogy az agyonfizetett “NAGY EDZŐINK” mire oktatják a játékosokat, edzéseken?

    Arról nem beszélve, hogy játékosaink szintén képtelenek megfelelő ütemben felugrani fejelni. Ó az a rugalmassági gyakorlatok, ütemérzékek fejlesztése, edzéseken megszerezhető lenne! De nem, mert képtelenek fejelni. Mit csinálnak edzésen?
    Ha jól emlékszem 2:1-es vezetésnél jobb oldalról egy beadást követően (a labdát lekezelni képtelen) Szalai 5-6 méterről tisztán fejelhetett, senkitől sem zavartatva, talajon állva, kapu mellé! Tudom nincsen ha, de ezt befejelte volna, akkor 3:1!!! Nem véletlenül volt dühös Egervári ennek az óriási lehetőségnek a, kihagyásán!!!

    A románok egyenlítő gólja szinte megaláztatás volt!
    Három védőjátékos “bénázott,” jött az egyetlen román aki “grundi mozdulattal” passzolta be a teljesen feleslegesen kimozduló Király mellett a labdát. Kapusnak alapvető szabály! Amíg védőjátékos(sok) vannak előtte, ráadásul hárman is, főben járó bűn kimozdulnia a kapuból!!! Tudom nincsen ha: de ha nem mozdul ki a kapuból a kapu közepébe tartó labdát, “kifejelhette volna,” v. akár egy kézzel is megfoghatta volna!
    Súlyos alapvető elemi hibáinknak köszönhető a döntetlen, amely révén szerintem elúszott a pici reményünk is! Ne áltassuk magunkat nem vagyunk méltóak, hivatottak egy seregszemlén való részvételre!
    De hát, “ekkora pénzek” mellet már kötelességszerű feladat, az ezerfejű cézár hülyítése is!!!”

  25. GONDOLKODÓ! szerint:

    Utolsó értékelés, elemzés a fentiekhez:

    Íme az említett Szalai féle egyik hiányosságra való utalás megoldásaként, nem a fejeléseiről híres DÖME akciójának befejezésének megoldása!!! (tőle indított labda után) érdemes a hasonlatosság és befejezés érdekében tett megmozdulásait megnézni.

    http://www.youtube.com/watch?v=rRF-5QmVAYw

    Ja és nézzék meg! Hova kell fejelni a labdát, amit kapus el nem érhet! A földre, a gólvonalra, v. előtte lepattanóra.
    Mert ugye a kapus kézzel igyekszik fogni a labdát, s a keze “felül helyezkedik el testrészén!!!
    Ugye, már hanyadszor írom nem is kell sok ész, csak gyakorlás, gyakorlás és fog az menni.
    De hát a mai játékosok a sok pénz miatt mennek kalandornak e játék közelébe, nem pedig annak szépségéért, eredményéért!

  26. nagyapó szerint:

    villámtesó! A szabálytalanságok, sárga lapok száma nem igazolja, hogy “két nép viadaláról” lett volna szó.
    Nagyon szép, szokásosan nosztalgikus hozzászólások vannak. Minden játékos a maga korában kitűnő. Puskás angolok elleni hátrahúzós cselét ma egy védő sem venné be. Nem azért, mert jobbak, hanem már ismerik a cselt. Kubalát láttam egykorú filmen, amint biciklicselt alkalmazott.
    Döme betalált fejesből. Rendben és hányszor nem. Szalai a legjobb góllövő, Huszti a legjobb játékos a bundesligában.
    Sajnos az edző tolta el a mérkőzést. L. nagyapó: szombat – 21:08

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. nagyapó
    Amiért az emberek visszatekintenek, “nosztalgiáznak,” az elsősorban azért van, mert adott témában a napjainkban nyújtott produkciók, minőségileg nem elégítik az igényeit.
    Ezért visszanyúlnak minden területen a minőségi értékekhez.

    Ne gondolja, hogy csak a magyar fociban nosztalgiáznak, hasonló a helyzet a kultúra, a művészet területén is. Az elmúlt években megnéztem a “palettán” érdemlegesnek vélt darabokat, (kivéve a Nemzeti Színház előadásait) Sajnos e területen sem jobb a helyzet.

    A minap beszélgettem a hetvenes évek kiemelkedően legnagyszerűbb alakítását produkáló MŰVÉSSZEL, SZÍNÉSSZEL, AKI A III. Richárd címszerepét alakította. (TV. filmen)
    Aki egyben a mai napig is arcmimikát tekintve az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb! (H. P.) Mindenkor csodáltam sokrétű szerepeiben nyújtott, kiemelkedő művészi alakításaiért. Bizony még ma sincsen igény semmilyen szinten a valóban művészi szinteken bemutatható kultúrára. Vajon meddig, és miért nincsen? Kinek jó ez?

Itt lehet hozzászólni !