Jövő héttől elviszik a zöldhulladékot

Csepel.hu

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. idén tavasszal ismét megkezdi a zöldövezeti kerületekben a zöldhulladék begyűjtését. A zöldhulladék elszállítása 2013. március 25-től 2013. december 6-ig tart, heti egyszeri alkalommal.

A postaládákba eljuttatott kiadványukban tájékoztatják a részletekről a budapestieket, amelyben feltüntetik a körzethatárokat és az adott körzetben az elszállítás napját is.

A zöldhulladékot kizárólag az FKF Zrt. logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉK feliratú műanyag zsákokban szállítják el. A 60 és 100 literes zsákok darabonként vagy tíz darabos kiszerelésben kaphatók a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban, egyes MOL-kutakon és a Csepeli Városgazda (Katona József utca 62-64.) ügyfélszolgálatán is beszerezhetők.

Árak:

  • 60 literes: 190 Ft/db
  • 100 literes: 230 Ft/db

A társaság kéri, hogy a zöldhulladékot a hírlevélben feltüntetett, lakókörzetünkre érvényes elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig vagy az azt megelőző napon helyezzük ki.

A zsákokba helyezhető:

  • lomb
  • fa- és bokornyesedék
  • nyírt fű
  • gyom

Fontos, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Ne rakjunk bele fenyőféléket és diófa leveleket, gallyakat sem, mivel az előbbiek magas gyantatartalmuk, illetve az utóbbiak olaj-és mérgezőanyag tartalmuk miatt nem komposztálhatók.

A vastagabb faágakat legfeljebb egyméteresre darabolva, összekötve kell kirakni, DE a kötegelt faágakat csak abban az esetben szállítják el, amennyiben melléhelyezünk, ráerősítünk kötegenként 1 logóval ellátott kerti zöldhulladék-gyűjtő zsákot!

FKF

Forrás: Csepel.hu

10 hozzászólás “Jövő héttől elviszik a zöldhulladékot” bejegyzésre

  1. Mari nénye szerint:

    És azért ki fizet ha közterületen kertészkedik,és pénzt áldoz a szépre? Ott is én vegyem meg a zsákot?

  2. csapajev szerint:

    Erre a kérdésre a Vezér úgy válaszolt egy közmeghallgatáson, hogy van a fővárosban erre példa, hogy ingyen zsákot adnak azoknak akik a közterületen lehullott levelet ősszel összetakarítják. Megvizsgálja van-e lehetőség erre kerületünkben. Ennek két és fél éve!
    Tessék vizsgálni mert a nyár után jön az ősz.

  3. John Doe szerint:

    Mari nénye, lemetszi, levágja és a közterület egyik szegletében elhelyezi, aztán elviszik. Itt felénk nem ágáltak soha érte. Azt megfogattam, többed magammal, ha a közterületet rendezzük, akkor zsákot nem veszünk.

  4. Csepeli szerint:

    Tavalyról maradt 3 db FKF Zrt logós matricám, amit szintén pénzért vettem.
    Ha azt saját nylon zsákra teszem, azt is elviszik ? Úgy mint tavaly !

  5. nagyapó szerint:

    Miután fáim még egérfüles állapotban vannak, nincs zöldhulladékom. Van viszont levágott fenyőnyesedékem.
    Mit tegyek?
    Várom az FKF Zrt. iránymutatását.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Mari nénye szerint:

    Lemetszem,levágom,ültetek virágot,de zsákra nem telik a kicsinyke nyögdíjból 😀
    Az igazság az,hogy idáig én is egy szegletbe tettem ki,amit elszállítottak rendesen.Most csak azért járatom a számat mert megijedtem,hogy változott a rendszer! Csodaszép kis kertecskét alakítottam ki már vagy tíz éve abból kiindulva,hogy ne az erkély alá végezzék a dolgukat egyesek 😀

  7. lolka szerint:

    nagyapó szerint:
    2010. november 15., hétfő – 22:29

    Hát ez számomra bonyolult, ugyanis idézem: “a rendelet 4/A. §-a alapján avart és kerti hulladékot a Főváros közigazgatási területén 2011. november 30-ig kizárólag március 8. és november 30. között lehet égetni”.
    Márc.8., még nincs avar, utána egész nyáron kevés avar termelődik. Nov. 30.ig lehull némi falevél az tény. Ki a fene éget avart nyáron?
    Na, most mit jelent a “Főváros közigazgatási területén “? A magánterület ide tartozik? Az utcán ne égess, de a kertben szabad?
    Az avarégetés füstje 98%-ban vízgőz. A maradék 2% por (ami leülepszik) és széndioxid, ami tavasz óta halmozódott a levelekben. Egál. Nagyságrendekkel kevesebb, mint az évmilliók alatt szénhidrogénekben elzárt CO2, ami a benzin, vagy a földgáz elégetésével a légkörbe kerül. EZ ELLEN NEM TILTAKOZUNK?
    Megújuló energia. Égessünk fát. Az nem füstöl?
    Lolka! Meddig tart 1 köbméter (óriási mennyiség) avar elégetése? Lehet egy óra is. Szörnyű.
    Marhaság az egész téma..

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Mari nénye szerint:

    Na nem lettem okosabb 🙁

  9. lolka szerint:

    Mari nénye szerint:
    2013. március 21., csütörtök – 22:28
    -Tessék nyugodtan továbbra is gondozni az erkély környékét és kulturáltan egy halomba letenni a maradékot aztán majd vagy összezsugorodik, vagy elviszi a Csevak…csak hálásak lehetnek, hogy rendbe van tartva a közterület…A felhívás a kertes házak tulajdonosaiknak szól…(jó és kellemes kertészkedést, sok örömöt a kis kerthez továbbra is)…

  10. Mari nénye szerint:

    Köszönöm 🙂

Itt lehet hozzászólni !