Szakított Deme Gábor és Ruttner György

Csepel.hu

Szakított Deme Gábor eddigi ügyvédjével, dr. Ruttner Györggyel, aki a csepeli kettős gyilkosság ügyében védte az elsőfokú tárgyalás végén életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt Deme Gábort. Megerősített információink szerint Deme Gábor új ügyvédje dr. Galló István, akinek Angyalföldön van ügyvédi irodája, s akit szakmai körökben tekintélyes védőnek tartanak.

A szakítás okáról azt lehet tudni bizonyosan, hogy Deme Gábor elégedetlen volt Ruttner Györggyel, mert nem sikerült elérnie védence felmentését a kettős gyilkosság miatti vádak alól. Ruttner György arra építette a védelmet, hogy Deme Gábor „rosszkor volt rossz helyen”, amikor a Csepel-sziget Általános és Szakiskolában megölték az intézmény vezetőjét és tanárát 2009. január 7-én. A bíróságot arról próbálta meggyőzni, hogy Demének nem volt köze az emberöléshez, s a bűncselekmény pillanatában már nem is tartózkodott a helyszínen. A Fővárosi Törvényszék bírói tanácsa elsőfokú ítéletében azonban nem fogadta el a védelem álláspontját, mert minden bizonyíték ellene szólt.

A szakításban információink szerint szerepet játszott az is, hogy Ruttner György túl sok pénzt kért el ügyvédi munkájáért, de eredményt nem ért el.

Galló István ügyvédi irodája megerősítette, hogy nemrég vették át a Deme Gáborra vonatkozó ügy iratait. Az ügyvéd az utóbbi időben főleg büntetőjogi ügyekben látta el megbízói védelmét. Idén januárban az Eclipse-perben védte a negyedrendű vádlottat, akit társaival együtt első fokon felmentett a bíróság. A 2010-ben indult perben az ügyészség milliárdos áfacsalással vádolta a vállalatot, amely az előző szocialista kormányok idején jelentős állami informatikai megbízásokat nyert el, majd – a vád szerint – a többmilliárdos bevétel után megpróbálták elkerülni az áfafizetést. Az ügyész fellebbezett az ítélet ellen.

A csepeli kettős gyilkosság ügyében április 18-án és 24-én tartják meg a másodfokú tárgyalást a Fővárosi Ítélőtábla Markó utca 16. szám alatti épületében. Első fokon K. Tamást és Deme Gábort életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték úgy, hogy K. Tamás leghamarabb 40, Deme pedig 32 év múlva szabadulhat feltételesen.

Forrás: Csepel.hu

11 hozzászólás “Szakított Deme Gábor és Ruttner György” bejegyzésre

  1. “Első fokon K. Tamást és Deme Gábort életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték”
    Ha csak közben nem változik a tényállás a másodfokig!

  2. Gordon szerint:

    Demének ülnie kell.
    A csepeli mszp-nek meg szégyenkeznie.

    + Kell a rezsicsökkentés is!

  3. nagyapó szerint:

    Prózaibb oka van a szakításnak. Ruttnernek nagy veszteségei voltak, Deme meg nem tud fizetni.
    Üljön csak Deme és várja a társakat.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. frappáns visszavágások nagymestere szerint:

    a szakítás oka, hogy Ruttner megtudta, deme nemi betegséget kapott Sztojka Raffaeltől és titokban élettársi viszonyt folytat a 173.-as cella lakóival.

  5. hitetlen szerint:

    Neked is attól foszlik a szád ” frappáns… Sokat voltál látogatni!!!

  6. csöves szerint:

    csak semmi buzulás

  7. Gordon szerint:

    Szentecz(i)ki ennyire le fogja kötni a Ruttner idejét?…

  8. trotyi szerint:

    15-én, 11 és 12 között egy találka a strandon?
    Akkor nem kéne ennyit írogatni, sokkal nyitottabb lenne a dolog.
    Az is lehet, hogy egy-két dolog tisztázódna.

  9. kekec szerint:

    Biztos, hogy a Deme nem tudott fizetni. Ruttner volt Stól Buci ügyvédje is, annyira, hogy vele ródsózott heteikig – vajon mennyiért?

  10. magyar szerint:

    A kis buzi megkapja a magáét ott bent!

  11. udvarhelyi andrás szerint:

    Uraim, Hölgyeim! Már megint nem a lényegről vitáztok. Aki figyelemmel kísérte a tárgyalásokat, tapasztalhatta, hogy Ruttner minden trükköt bevetett, hogy védencét felmentsék, de csodákat nem lehet várni. A tények tények. Minden bizonyíték Deme ellen szól, és szólt. Hogy sokba kerül? igen. De feltehetően elfogyott a lopott pénz és új ügyvéd kell. De csodát ős sem tud tenni. Ugyanis a bűnsegédiség bizonyított. 70 tanú, sok tárgyalás, több mint 10 szakértő… Deme persze kapaszkodik minden szalmaszálba. De a becsülét nem veheti meg, egyetlen ügyév sem adhatja vissza.
    Nagyapónak üzenem, hogy meglehetősen primitív dolog mindenben a kommunisták bűneit keresni. Olyan ez, mint mikor az öreg paraszt kiáll az ámbítusra, látja, hogy esik az eső és azt mondja: erről is a kommunisták tehetnek. Nos, mi lenne, ha én ugyanebben a mondatban kicserélném a kommunista szót fideszesre? Ugye, hogy felháborodna nagyapó? Vitéz bihari Grünnek pedig üzenem, hogy a tényállás nem változhat, legfeljebb a magyarázat. Tény, hogy Kun gyilkolt, és Deme bűnsegéd volt és Gordonnak igaza van, Demének ülnie kell. Magyar pedig még primitívebb, mint nagyapó. Ha valakit nem bírunk, az zsidó, buzi, kommunista, fasiszta, fideszista? Szomorú, hogy a szellemi fejlődésnek ezen a szintjén megrekedt ez a magyar. üdv. u.a. segédfogalmazó

Itt lehet hozzászólni !