Uhrin Benedek lakását elárverezhetik – Ruttner lett az ügyvédje

Blikk

Úgy tűnik sajnos, hogy nem csak Rebeka volt könnyelműtlen

Rettegésben tölti a napjait Uhrin Benedek (91) és gondoskodására szoruló fia, Attila (56): bár kifizettek 9 és félmillió forintot egy panellakásért, májusban mégis utcára kerülhetnek. Az idős táncdalénekes a lakásmaffia áldozata lett!

Uhrin Benedeknek idős kora ellenére ezrek csápoltak a Szigetfesztiválon, dédunokakorú fiatalok őrjöngtek, amikor a bácsika rákezdett Rebeka című nótájára. A rivaldafényből az elmúlt években visszavonult, beteg fiával, csendesen, de nyugodtan éldegélt Uhrin Benedek. Tavaly azonban eldöntötte: szülővárosából, Gyomaendrődről a fővárosba költözik, hogy még egyszer, talán utoljára felfedezzék, újra beindítsa zenei karrierjét.

– A színpad volt az életem, így eladtuk a vidéki házat, és vettünk egy másikat Budaörsön. Csakhogy a fiammal rájöttünk, hogy egyikünk sem bírja már a hólapátolást, a kert gondozását. Egy társaházi lakást kerestünk, és rábukkantunk erre – mutatott körbe az idős énekes.

– F. Sándor és élettársa, K. Nikolett azonban nagyon becsapott. Megmutatták ezt a lakást, ahol jó meleg volt a radiátor, égett a villany, tetszett is az egész hangulata, de hamar kiderült: a tulajdoni lapon lévő tulajdonosról azt sem tudjuk, kicsoda.

A tulaj a lakók szerint idős és rokkant férfi volt, de nyoma veszett, és senki sem tudta, hogyan jutott hozzá F. Sándor építési vállalkozó a lakáshoz, amelyen másfél millió forintos közüzemi- és közösköltség-tartozás van. Az adásvételi szerződésben az eladó vállalta, hogy a vételárból mindezt kifizeti, a férfi ügyvédje is erről biztosította Benedek bácsit, s egyre csak sürgette, hogy írja alá gyorsan a papírokat.

– A beköltözés után derült ki, hogy illegálisan van áram a lakásban, valaki megbuherálta az órát, s csak így lehetett villany. A tudtomon kívül azonnal áramtolvaj is lettem. Hiába fizettük ki a kilenc és fél millió forintot, a lakás még most sem került a nevünkre tavaly november óta, mivel az eladónak esze ágában sem volt rendezni a tartozásokat, amelyek mind ott virítanak a tulajdoni lapon is. Megkaptuk a levelet a végrehajtótól: májusban elárverezik az otthonunkat, és hajléktalanok leszünk. De én nem akarok az utcán meghalni!

A vételár mellett Uhrin Benedekék állítása szerint még további komoly összegekkel is lehúzta őket a vállalkozó.

– Kihasználták a fiam betegségét, az idős koromat, és csúnyán átvertek. Pluszban kifizettük a vállalkozónak a lakás takarítását, festetését és a bútorok szállítását, pedig össze is törte a régi cseresznyefa szekrényünket. Folyton újabb számlákat nyújtott be, és a költözéskor eltűnt egymillió forint készpénzünk is, amit egy befőttesüvegben tartottam – bosszankodott Benedek bácsi, aki fiával ügyvédhez fordult.

Az őket képviselő Ruttner György a Blikknek annyit mondott: polgári pert indítanak, de vizsgálják a hivatalos iratokat is, mert több okból felmerülhet a büntetőfeljelentés lehetősége is.

Forrás: Blikk

4 hozzászólás “Uhrin Benedek lakását elárverezhetik – Ruttner lett az ügyvédje” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Nem értem az ilyen kétségbeesett embereket! Tudja ki csapta be, keresse meg hol lakik, benzint meg lehet kapni a benzinkutaknál! 😉

  2. felix szerint:

    Ugyan már.
    Minek a benzin, amikor eljött a te világod.
    Csökken a gáz ára.

  3. szigetelő szerint:

    Nem csíptem sosem Uhrin Benedeket de most sajnálom. ritka ganéj aki kihasznál, kifoszt, átver másokat és különösen ha egy idős és egy beteg embert. Remélem utoléri az eladókat a sorsuk!

Itt lehet hozzászólni !