Fel nem robbant aknát találtak

Csepel.hu, Csepel.info

Öböl

Íme az öböl partja – vélhetően az öböl mára sokkal kisebb lett

Fel nem robbant II. világháborús – feltehetően német – 81 milliméteres aknagránátot találtak október 1-jén, szerda délelőtt 10 óra után néhány perccel a Csepeli Szabadkikötő közelében, a III-as öböl melletti területen. Erről Domonkos Csaba, polgári védelmi alezredes, a Polgárivédelem XXI. kerületi kirendeltségének vezetője tájékoztatta a Csepel.hu-t. A 63 éve kilőtt lövedéket egy földmunkát végző gép fordította ki a talajból.

A gépkezelő jelzését követően néhány perccel a Csepeli Rendőrkapitányság kordonnal lezárta a területet, értesítette a katasztrófavédelem illetékes vezetőit és a tűzszerészeket. A katasztrófavédelem szakértőjének helyszíni véleménye szerint a fel nem robbant akna lakott területeket és munkahelyeket nem veszélyeztet. A tűzszerészek az elkerített területen fogják megállapítani, hogy a helyszínen semmisítik-e meg a II. világháborús lövedéket, vagy elszállítják a felrobbantáshoz. A Szabadkikötő III. öblét – ahogy azt korábban a Csepel.info megírta – a közelmúltban, nagy titokban kezdék el feltölteni 1.000.000 köbméter sittel.

2 hozzászólás “Fel nem robbant aknát találtak” bejegyzésre

  1. asdf szerint:

    Ha a helyszínen robbantják fel, a 811mm-es akna robbanása hány köbméter sittet tudna kivenni az öbölből?

    Kerületünk regnáló vezetői tudtak már valami elfogadható választ adni arra, hogy miként történhet meg az öböl feltöltése (tudtommal engedélyek nélkül)? Talán már visszatértek nyári szabadságukról az úrak(?), esetleg reagálhatnának valamit a feltöltéssel kapcsolatban.

  2. miska72 szerint:

    Kedves adsf

    Nem reagálnak ezek semmire, vastag bőr van az arcukon. Azért nem azt irtam, hogy a pofájukon, mert nem akartam megsérteni a lovat.

Itt lehet hozzászólni !