Ismét későn jött a mentő?

Csepel.info

Csepeli mentőállomás

Fotó: Csepel.hu

A Csepel.info és az Index.hu Csepel fórumának hozzászólói szerint a napokban egy vagy két esetben is ismét késve érkeztek ki a csepeli mentők. Mivel az eseteket egyelőre csak fórumhozzászólásokból ismerjük, és számunkra egyelőre az sem világos, hogy egy, vagy valóban két különböző esetről van szó, az alábbiakban ezeket a hozzászólásokat közöljük.

Amennyiben olvasóink közül valaki többet tud a történtekről, kérjük írja meg a fórumon, vagy küldjön e-mailt a csepel.info@gmail.com címre!

Bhu hozzászólása a Csepel.info-n: Tegnap rosszul lett egy idősebb nő a csillagtelepi busz vá-on. Elájult, beverte a fejét, zavart volt, közterületen történt, ez súlyosnak minősül, bármi okozhatta. A mentő a hívás után legalább 25 percig sehol nem volt, aztán nagyon sietve jött. Ezalatt 3x meg lehet halni. Ez csak úgy lehetett, hogy MEGINT nem volt küldhető mentő az Áruház téren, nem hiszem, hogy a mentősök még megkávéztak. És az egy dolog, hogy van egy kb 12 perces, vagy negyedórás norma, de itt ennél sokkal közelebb van az állomás. A norma nem a minimum, hanem a maximum.

R+nő hozzászólása az Index Csepel fórumán: Csepelen nem tanultak Kolonics György tragikus halálából!? A Csepel Plázában a fitness studióban kb egy hete az egyik odajáró hölgy, aki a Katona József ált isk-ban tanított megbotlott, és beverte a fejét! Olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy mentőt kellett hívni! Az új mentőállomás kb 200.m-re van a plázától! A mentő 40-en perc múlva jött csak ki !? Ma, ez a hölgy eltávozott tőlünk! Még hány embernek kell meghalni úgy Csepelen, hogy van egy új mentőállomásunk???????????

Csepel.info

13 hozzászólás “Ismét későn jött a mentő?” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Szerintem szállitsanak inkább ebédet. ott ha 20 percet késnak, attól még nem fog meghalni senki. No comment.

  2. Kati szerint:

    Mint már írtam , van szép új mentőállomás csak mentő nincs benne!!

  3. ikszdé szerint:

    nekem egy kicsit abszurd ez a 80ezer emberre 2(?) mentő…
    Így halt meg az egyik tanárom is nyáron…:( nem jött mentő..így tovább

  4. bhu szerint:

    A másik esetről nem is tudtam, de szörnyű. A csillagtelepi másik eset, az biztos. De amit nem tudhatok: lehet, hogy a mentő, amit jönni láttam, nem oda ment, és az is lehet, hogy azért nem jött, mert ‘lemondták’, ha ilyen van.
    De én semmiképp nem a mentősöket hibáztatom, szerintem ők mennek, ha van mivel.

  5. Politikamentesen szerint:

    Polgármesterünk a mentőállomás átadásakor, amikor agyon jutalmazták egymást 4 db mentőgépkocsiról beszélt, hol vannak? Vagy csak az átadási ünnepségre kérték kölcsön azokat?

  6. csollány szerint:

    A pártsemleges Csepel Újságban fel voltak háborodva az átadási kabaré bírálatai miatt. Úgy látszik, a helyzet azóta sem javult.

  7. Papi szerint:

    Politikamentes, hogy lehet ilyen csacsiságot kérdezni? Te magad adtad meg a választ benne van a jutalmazásban a mentők ára.

  8. Mentős szerint:

    Sajnos most olvastam a fórum hozzászolásokat.Mentős vagyok.büszke vagyok rá,ez az életem.Szeretem csinálni,még akkor is ha sokszor nehéz is.Mégse adjuk fel.Sokan vagyunk ezzel így.Nem tehetek róla,hogy ilyen világba havi 100000 forintért kell dolgoznom,rengeteg kockázattal.Nap mint nap, mikor felszálok a mentőautóra,eszembe jut miért csinálom ezt.Sajnos sok mindenbe igazuk van,de nem mindegy milyen oldalról közelitsük a témát.Sajnos a hívásaink nagy többsége erőssen túlzás.Pl.:Itt fekszik mellettem egy nő,lehet meghalt.(Bejelentő)Küldenek egy eset kocsit,mível csak neki van olyan felszerelése ill. gyógyszere amivel újraélesztést meg lehet kezdeni.Tehát az esetkocsi kimegy a helyszínre,és következőt látja:bejelentő sehol,a helyszínen a megfelelő vizsgálatok után alkoholos állapot.Mivel az rosszul néz ki,hogy a mentő otthagyja ezért elviszi a legközelebbi Detoxba.Átadja,kb.1:30 perc telt el.Addig nincs esetkocsi Csepelen.És ez csak egy hívás volt a sok közül…Nem tudunk sajnos sok híváshoz odaérni mível a hívások nagy százaléka nem is igényel ellátást.Szürni nem lehet,ezért minden híváshoz orvosos ill. mentőtiszt megy.Nem vagyok matematikus,de Kb.30 db eset ill.rohamkocsi van Budapesten.Kb.:Budapesten 1/2 percenként kérnek azzonali segítséget.Megy is ha tudnak elég autót inditani.Szerintem a próbléma megoldása az lenne ha mindenki megismerné a munkánkat és utána mínősitene minket.

    Mentős

  9. Mentős szerint:

    Folytatás…

    Sajnos a hívások nagy többsége indokolatlan,és ezért látom abba a megoldást,hogy a képzéseket már az ált.iskolában meg kell kezdeni.Nem sürgős hívás a köv. : 3 napja fáj,dolgozni voltam hazajöttem,megebédeltem,majd utánna kihivtam a mentőt.(Nem értjük,ha ennyi ideig fájt,miért nem ment el orvoshoz)Persze kényelmesebb meleg lakásban várni a segítséget,mint magunk utánnajárva,háziorvostól,kezelőorvostól segítséget kérni.Ja, tudom itt nem kell sorba állni.Mert száguldó világban élünk.
    Az ilyen hívások miatt sajnos nem tudunk időben menni,mivel az ilyen “betegeket”, be kell vinni a kórházba kivizsgálásra.(Mert különben feljelent)(Kb:1:30 perc)Nem a munka büdős.hanem majdnem minden hívás ilyen jelegű.Remélem,hogy a jövő generációja,valódi problémákhoz,ill betegségekhez hív ki minket.Egyébként 24 órából a kettő autó kb:22.órát megy….Ha hozzáadjuk azt,hogy egy átlagos munkahelyen 8 órát dolgoznak,ebből kb 7 órát dolgoznak le.(Tegyük szívünkre kezünket…)Mi sajnos 12 óra alatt,12 órát dolgozunk le.Mivel nálunk nincs ilyen,hogy nem megyünk ki,mert éhesek vagyunk.A helyszinekről csak annyit,hogy rengeteg helyszinre a kutyámat nem engedném be.Letérdelünk,bemászunk, sárba,fagyba,vízbe,olajba,mert csak így tudunk segíteni.Kockáztatjuk egészségünket,a beteg érdekében.Saját magunk otthon mossuk munkaruháinkat,a családunk ruháival együtt.Kitéve annak a veszélynek,hogy vírusokat,baktériumokat viszünk haza kis családunknak.Árgus szemek nézik minden mozdulatunkat,a helyszinen,mindenki okos, akkor mikor már a helyszinen vagyunk,előtte soha.A felszerelésről nem is beszélek.A semmiből…..várat.
    Sajnálom a konkrét esetet,nem hallottam róla,de remélem érdeklődnek munkáink iránt,és más szemmel ill.morállal hívnak minket.

    Sok egészséget…

  10. Matula szerint:

    Itt többen is komolyan gondolják hogy a mentőállomás azért van hogy a kocsik ott álljanak? Kíváncsi lennék ha mi lenne ha a hívást úgy utasítanák vissza hogy: ugyan van bent egy kocsi, de csak akkor megyünk ha még egy beérkezik, mert egynek itt kell állnia!

  11. bálint szerint:

    Hát kecskeméti vagyok de igen!Nos ez országos probléma volt 2003 körül!De mostmár ideje lenne elgondolkozni!Ja és ha van mentőállomás akkor kell mentő is!Ugyanis mentőállomást nem épitenek ugy hogy mentő nincs!!

  12. bálint szerint:

    Itt kecskeméten többször is volt már buszmegállós elájulás!És én akkor értem ki!Szóval a mentőállomás messzi volt!De a mentő mégis nagyon gyorsan kb.2-5 perc alatt kiért!Merci!Ja és lehet hogy közel a mentőállomás!De attól még a mentő még más faluba vagy városrészen is lehet!!!!! : : : :@

Itt lehet hozzászólni !