Betörőket értek tetten a Nap utcában

Csepel.hu

Illusztráció

Tetten értek egy lakásbetörőt egy Nap utcai panelházban január 23-án – tudtuk meg a csepeli rendőrkapitányságon. A bűncselekményt két tettes követte el, de az egyik elmenekült, jelenleg szökésben van.

A rendőrök egy húszéves nőt vettek őrizetbe, aki beismerte, hogy társával együtt más csepeli lakásokba is betörtek az utóbbi időben.

Sallai Zsolt nyomozó, az ügy előadója elmondta, hogy a betörési kísérlet január 23-án délelőtt történt. A rendőröket a lakás tulajdonosa értesítette, aki a tetten ért fiatal nőt visszatartotta, amíg kiérkeztek a járőrök. A gyanúsítottak véletlenszerűen választották ki a panelházat, de az épületben már igyekeztek megbizonyosodni arról, hogy mely lakásokban nincsenek otthon. Hallgatóztak, füleltek, honnan szűrődik ki zaj; ezeket a helyeket tehát elkerülték. A kiszemelt lakásról azt feltételezték, hogy senki nem tartózkodik odabent. Erről úgy próbáltak meggyőződni, hogy bekopogtattak az ajtón, de nem érkezett válasz. Ekkor egy csavarhúzóval kezdték el befeszíteni az ajtót, ami némi zajjal járt. Ekkor történt a fordulat! A lakásban ugyanis a zajra felébredt a tulajdonos, egy középkorú férfi, aki az éjszakai műszak fáradtságát pihente volna ki. Rögvest a bejáratnál termett, s megakadályozta a betörést. A két elkövető közül a férfi azonnal elmenekült, a húszéves nőt viszont sikerült visszatartania, amíg a rendőrök a helyszínre érkeztek.

A rendőrségen a nő beismerő vallomást tett, s elmondta azt is, hogy társával más csepeli lakásokba is betörtek az utóbbi hónapokban. Kiderült, hogy a gyanúsítottak nem csepeliek, hanem a főváros egy belső kerületében laknak. A nő munkanélküli, nem először követett el bűncselekményt. A betörésből származó értéktárgyak egy részét értékesítették, ezek között főként műszaki cikkek, ékszer, ruházat voltak. A nyomozók most a sértetteket kutatják fel, akiktől a gyanúsított páros betöréseik során különféle értékeket eltulajdonítottak. A szökésben lévő férfi ellen országos körözést adtak ki.

Sallai Zsolt utalt rá, hogy a betörők jellemzően nappal követik el a bűncselekményt, s azokat a helyeket szemelik ki, ahol azt gyanítják, hogy a házban, illetve lakásban nem tartózkodik senki. Ha mégis szembetalálkoznak a tulajdonossal, általában azonnal elmenekülnek. Főleg a könnyen elvihető, kisebb méretű és értékes tárgyakat próbálják ellopni, tehát a készpénzt, ékszert, műszaki tárgyakat. A lakóknak éppen ezért tanácsos, hogy készpénzüket ne otthon őrizzék, a bejárati ajtó zárját megerősítsék, az ingatlant riasztóval lássák el. Noha a betörőket nem könnyű elfogni, mert ritka eset a tettenérés, a lebukott bűnözőket a korábban elkövetett betöréseik kapcsán is számon tudják kérni. A különféle bűnözői csoportok jellemző betörési módszerei is támpontot adnak arra, hogy azonosítsák őket.

Forrás: csepel.hu

4 hozzászólás “Betörőket értek tetten a Nap utcában” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    20 éves? azt’ a…

    Adok egy címet, kopogj csak…mindjárt megtalálom az elektronyos húsdarálót…. 😉

  2. Hunor vezér szerint:

    “Kiderült, hogy a gyanúsítottak nem csepeliek, hanem a főváros egy belső kerületében laknak.”

    Csak nem a ‘nyócker? Csak nem megint dakoták voltak?

  3. nemahaverod szerint:

    engem is kirámoltak a nyáron, pedig 5 en aludtunk otthon….

  4. Podruga szerint:

    nemahaverod: Ez komoly? Lakásban vagy házban laktok? Milyen időpontban történt? 🙁

Itt lehet hozzászólni !