Tarlós szerint rosszat akarnak a hajléktalanoknak a korlátbontók – videó!

Index

Ilyen volt…

…ilyen lett (fotó: Index)

A főpolgármester szerint, akik a hajléktalanokat arra inspirálják, hogy ne menjenek be az ellátó intézményekbe, azok az érintettek ellenségei.

Tarlós István hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában az MSZP és a DK aluljárókkal kapcsolatos állásfoglalására, illetve akciójára utalva azt mondta: azok bontogatják a korlátokat, akik évtizedeken át nem oldották meg a hajléktalanproblémát. Szerinte a főváros milliárd körüli összeget szánt az ellátó hálózat bővítésére, fejlesztésére, gondoskodik az érintettek élelmezéséről, biztonságáról és foglalkoztatja őket.

Tekintse meg a videót!

Azok az emberek, akik csak a hatalomnak akarnak kellemetlenkedni és arra inspirálják a hajléktalanokat, hogy ne menjenek be az ellátó intézményekbe, hanem inkább lakjanak az aluljáróban, sokkal rosszabb körülmények között, azok ellenségei, rosszakarói az érintetteknek – mondta a városvezető.

Tarlós arra utalt, hogy vasárnap Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa és a párt néhány aktivistája vasárnap a január 29-i civil akciót leutánozva próbálta meg eltávolítani a Blaha Lujza téri aluljárókba kihelyezett kordonokat, de a rendőrök ezt megakadályozták.

Tarlós István utalt az alapvető jogok biztosával való vitájára is. Mint mondta, az ombudsmant 200-300 ember választotta meg, Budapest főpolgármesterét pedig több százezer. „Az ombudsman feltehet kérdéseket, lehet egy véleménye, elmehet árulkodni az Alkotmánybírósághoz, de ő nem a felettesünk” – jelentette ki Tarlós István, hozzátéve, a főpolgármesternek a többség érdekeiről is gondoskodnia kell.

Tarlós aluljárószemlére hívta az ombudsmant

Szabó Máté január elején kérte a hajléktalansággal kapcsolatos társadalmi konzultáció tervének átgondolását, mert szerinte az nem alkalmas arra, hogy egy ilyen összetett kérdésben komoly jogi következményekkel járó döntéseket megalapozzon. Az ombudsman szerint a hajléktalanság összetett szociális probléma, amit „kellő türelemmel, a szociális eszközök használatával kell kezelni, a szakmai civil szervezetekkel együttműködésben keresni a valódi megoldásokat”.

A helyzet egyre sürgetőbb és tarthatatlanabb, a budapestiek türelme fogyóban, a hajléktalanok helyzete pedig egyre tragikusabb – mondta a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója, miután Tarlós István január közepén meghívta Szabó Mátét a Ferenciek téri aluljáróba, hogy megnézzék a helyzetet.

Forrás: Index

11 hozzászólás “Tarlós szerint rosszat akarnak a hajléktalanoknak a korlátbontók – videó!” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Tarlósnak tökéletesen igaza van.
    Gondolom a maszop-dk annak örül, ha emberek fagynak meg a közterületeken.
    Lelketlen társaság.

  2. J szerint:

    Mindenkinek joga van megfagyni!:)

  3. Tóth Kati szerint:

    Demszky uralkodásának utolsó évében 133!-an fagytak meg Budapesten.Tavaly télen 1!! fő fagyott meg ugyanitt.Szerintetek ki tett többet a probléma megoldása érdekében?A fő probléma a fagyhalál.Vagy nem ?

  4. Tóth Kati!
    Gondolod a Taplós azért hajtaná ki a hajléktalanokat, hogy lepipálja Demszkyt?!

  5. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    De kiket nevezünk hajléktalannak? Mert elvileg én is hajléktalannak minősülök a saját Hazámban. Se lakásom, se munkám, se jövőképem. És a családom se tudna segíteni, max kaját tudna adni. Nyomorogni három generációval egy betondzsungel kellős közepén meg nem épp leányálom, és egészségügyileg is romboló hatást gyakorol az emberre….

    Nem tudom elhinni, hogy ma 2013-ban mikor a Marson kutatják az életet, hogy még létezik ilyen probléma egy EU-s országban. Mindegy hogy sereghajtó, vagy éllovag, de egy minimális alappillért már csak lefektetek a Hazámban, amivel máris egy célt tűzök ki, és addig küzdök érte szívósan, míg el nem érem:

    -Senki nem éhezhet
    -Senki nem aludhat fedél nélkül, szabad ég alatt
    -Senki nem lehet minimális pénz nélkül

    És máris pozitívabb képet fest a közhangulat, mert ha nem vagy éhes, kipihent vagy, és van pénzed buszjegyre, onnantól az emberen áll, mit és hogyan ér el a jövőben. Ugye igazam van?

  6. Csak egyetlen lényeges dolgot hagytál ki!
    A mindezen alappillérekhez szükséges anyagiak munkával való megteremtését! 😛

  7. Gordon szerint:

    “Se lakásom, se munkám, se jövőképem. És a családom se tudna segíteni” – vinnyog szabadságharcos.

    Szabadságharcosnak nincs semmije, pedig nagyon akar.

    Marad hát a bérkommentelés…
    ???

  8. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2013. február 04., hétfő – 13:57″…..vinnyog szabadságharcos.”….igen “Gordon” és még nagyon sokan “vinnyognak” akiknek nincs munkahelyük, vagy hangosan, vagy csak az összeszorított fogak között…úgy halkan….nézd meg ezt a videót, hátha lejjebb adsz a pökhendi, bölcselkedő, fennhéjázó stílusodból…(sajnálom, ha rád borult minden)…osszátok szét….itt a videó, ha tetszett oszd meg a Tarlos úrral…:http://www.keptelenseg.hu/keptelenseg/bacsi-aki-penz-nelkul-is-boldog-68198

  9. ugró mókus szerint:

    lolka!
    Egy a baj Tarlós nem úr!

  10. lolka szerint:

    ugró mókus szerint:
    2013. február 04., hétfő – 18:30
    -Nem kerül semmibe azt a “kis piszkot” oda tenni…és már is én vagyok az úri ember…

  11. lolka szerint:

    http://www.google.hu/search?rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&hl=hu&source=hp&biw=&bih=&q=b%C3%A1csi%2C+aki+p%C3%A9nz+n%C3%A9lk%C3%BCl+is+boldog&oq=b%C3%A1csi%2C+aki+p%C3%A9nz+n%C3%A9lk%C3%BCl+is+boldog&gs_l=firefox-hp.3…10517.59430.0.60366.32.12.0.20.1.0.95.989.12.12.0…0.0…1ac.1.9GNF3ogjaLE
    -“Gordon”…hátha így egyszerűbb…nem kell írogatni…(csak katt)

Itt lehet hozzászólni !