Hírek és meghívók az ÁMK-ból

Csepel.info

1. Csepel-sziget Ifjú Tehetségei pályázat

A Nagy Imre ÁMK és a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben az évben is meghirdeti a Csepel-sziget Ifjú Tehetségei Regionális Képző- és Iparművészeti pályázatát. A felhívás a mellékletben.

2. Farsang

A Nagy Imre ÁMK, a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Csepp-Csepel és a Kis Csepel Táncegyüttes közös Farsangra hívja a táncos és játékos kedvű fiatalokat. Plakát a mellékletben.

3. Színházi nevelési foglalkozás az ÁMK-ban

2013. február 20-án, szerdán délután vendégünk lesz a KÁVA Kulturális Egyesület a Nagy Imre ÁMK-ban. A délután során bemutatják a BÁBOK című színházi nevelési programjukat pedagógusok, nevelők részére. (A foglalkozásról alább olvashattok tájékoztatót.)

A foglalkozás időtartama: 13.30 – 16.00

Helyszín: Nagy Imre ÁMK Közművelődés Színházterem.

A részvétel ingyenes, de mindenkit kérünk, hogy RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKÁT ÍRÁSBAN (e-mailben) jelezze az alábbi címre: amiamk@freemail.hu!

Bábok – színházi nevelési program 14-16 éves fiatalok számára

A program témájáról

A Bábok című színházi játékunk középpontjában a szabadság és a kompromisszumok témája áll. A szabadság kapcsán a felelősségről, a kötelességekről, a szabályokról és az elvárásokhoz való alkalmazkodásról gondolkodnak közösen a színész-drámatanárok és a résztvevő fiatalok. A program középpontjában (fókuszában) a következő kérdés áll:

• Mire képes, mire hajlandó az ember azért, hogy megfeleljen másoknak?

A játékról

A részt vevő gyerekek a színházi tér (játéktér) közepén foglalnak helyet, a színész-drámatanárok közöttük játszanak, majd szerepből lépnek kapcsolatba a fiatalokkal. A résztvevőknek lehetőségük van arra, hogy a szereplőktől kérdezzenek, elmondják nekik a véleményüket, vitatkozhatnak, tanácsot adhatnak nekik. A színházi játék bizonyos pontjain arra is lehetőségük van, hogy bizonyos szerepeket magukra vegyenek, és így tegyék próbára elgondolásaikat, így alakítsák a történetet.

A program alkotói

Színész drámatanárok: Milák Melinda, Romankovics Edit, Gyombolai Gábor, Kardos János

Színházi munkatársak: Tóth Miklós, Kiss Gabriella

A foglalkozásban szereplő színházi jelentek Georg Büchner szövegei, a csoport és Viski Dorottya improvizációi alapján születtek.

“Úgy ásít rám az életem, mint egy nagy ív fehér papír, tele kéne írnom, de egy árva betűre sem telik tőlem!” (G. Büchner)

csepel.info

A tájékoztatót Fazekas Ildikótól kaptuk.

Itt lehet hozzászólni !