Versre felel a dal

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Csurka László irodalmi estjével köszöntjük Csepelen a magyar kultúra ünnepét, melyre Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket.

Zongorán közreműködik: Mártonffy Miklós

Időpont: 2013. január 22. 17.30 óra

Helyszín: Nagy Imre ÁMK színházterme (1214 Budapest, Simon Bolivár sétány 4-8.)

Forrás: csepel.hu

2 hozzászólás “Versre felel a dal” bejegyzésre

  1. lb szerint:

    Cseh Tamás ma lenne 70 éves!

    A dalokért élni és meghalni – Cseh Tamás 70
    http://index.hu/bloghu/mandiner/2013/01/22/a_dalokert_elni_es_meghalni_cseh_tamas

  2. nagyapó szerint:

    „Ünnepélyes keretek között átadta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Himnusz új zenei és képi megjelenítését tartalmazó CD-t és DVD-t a magyarországi és a külhoni magyar általános iskolák képviselőinek kedden az Országházban. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes azt mondta: „ez a CD valódi nemzetegyesítés”, szerte a nagyvilágban, a diaszpóra magyarságában ez a himnuszfelvétel fog felcsendülni.
    Felkérem Csepel polgármesterét, hogy a rezsicsökkentés munkája mellett, igényeljen a lemezből 5db-ot, a csepeli MSZP és DC képviselők részére, hogy megtanulják a Himnuszt és ünnepi alkalmakkor el tudják énekelni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !