Rezsicsökkentés: a legtöbb lakossági panasz a számlák értelmezhetetlensége miatt érkezik

MSZP: a rezsicsökkentés a legszegényebbeket nem érinti

Csepel.hu, MTI, Csepel.info

A rezsicsökkentés ellenőrzésére január elején megalakult munkacsoport vezetője, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere január 22-ei sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt időszakban csak a titkárságához több mint 300 panasz érkezett.

A sajtótájékoztató megtekinthető ide kattintva.

Ezek mindegyikét megválaszoljuk, ugyanakkor fontos azt is tudni, hogy ezek nem pótolják a szolgáltatókkal való közvetlen lakossági kapcsolattartást. Az észrevételeket, kérdéseket nekik is el kell küldeni, s az illetékes kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatóságához is jó, ha eljut e bejelentés. A hozzám érkezett összes bejelentést szerdán adom át a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatójának” – tette hozzá a munkacsoport vezetője. Ahogy Németh Szilárdtól megtudtuk, a panaszos levelek legalább hetven százaléka a számlák értelmezhetetlenségét kifogásolja, azt, hogy kideríthetetlen, mit foglal magába az alapdíj és az egyéb, változatos nevű költség.  A munkacsoport a számlázások mellett még vizsgálni fogja a kikapcsolásokat, a fogyasztókkal való kapcsolattartást, az ügynöki tevékenységet is.

Németh Szilárd bejelentette: a Fidesz azt javasolja az országgyűlésnek, hogy szülessen törvény a 10 százalékos rezsicsökkentésről. „Ebben szerepelni fog az is, hogy a szolgáltatók a saját csatornáikon keresztül, fogyasztónként mutassák ki, hogyan valósul meg rezsicsökkentés” – hangsúlyozta a képviselő, aki azt is hozzátette, a törvényről kivételes sürgősségi eljárás során kívánnak szavazni a tavaszi ülésszakon.

Forrás: Csepel.hu

MSZP: a rezsicsökkentés a legszegényebbeket nem érinti

Az MSZP szerint az egyre “dermesztőbb magyarországi szegénység” miatt pont a legrászorultabbakat nem érinti a kormány által kezdeményezett 10 százalékos rezsicsökkentés.

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, a vezetékesgáz-szolgáltatásból és az áramszolgáltatásból is több százezer családot kötöttek már ki, vagy korlátozták a szolgáltatásukat a tartozásuk miatt. Ezek az intézkedések az MSZP számításai szerint összesen körülbelül egymillió ember életét érintik. Bangóné Borbély Ildikó hangsúlyozta: a kormány által kezdeményezett 10 százalékos rezsidíjcsökkentés pont ezeken az embereken nem segít, pedig nekik lenne a legnagyobb szükségük rá.

Hozzátette, az MSZP-hez érkezett visszajelzések szerint a 10 százalékos csökkentés a valóságban sok helyen csak az 5 százalékot éri el, vagyis az “Orbán-kormány megint becsapta a családokat”.
Kiemelte: ma Magyarországon a családok harmadának a fizetése csak a rezsire és az alapvető élelmiszerekre elegendő. Ezeknek a családoknak szinte semmit nem jelent a rezsicsökkentés, főleg az elmúlt években bevezetett új adók, valamint az élelmiszerek árának több mint 7 százalékos emelkedése mellett – értékelte az ellenzéki politikus.

Közlése alapján az országban jelenleg 4 millió ember él a létminimum alatt, 1,5 millió pedig a szegénységi küszöb alatt. Az MSZP szerint ez az elmúlt majdnem 3 év “bukott orbáni gazdaságpolitikájának a hatása”.

Forrás: MTI, Echo TV

4 hozzászólás “Rezsicsökkentés: a legtöbb lakossági panasz a számlák értelmezhetetlensége miatt érkezik” bejegyzésre

  1. Törvényben rögzítenék a rezsicsökkentést
    “A rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport azt javasolja, törvény rögzítse a tízszázalékos gáz-, villany- és távhőárcsökkentés tényét, a szolgáltatókat pedig arra köteleznék, hogy fogyasztónként mutassák be a rezsiköltségek mérséklésének megvalósulását.”
    .
    Miért nem lehetne mindjárt belefaragtatni a Tákolmányba is, ha már úgyis kéznél van a kőfaragó?! ))) 😛 (((
    .
    http://mno.hu/belfold/torvenyben-rogzitenek-a-rezsicsokkentest-1132938

  2. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Olvassa újra! Nem Talmudot akart írni Tákolmány helyett?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Tóth Kati szerint:

    Az Alkotmánnyal az a baja a hazaáruló bajnaiéknak,hogy benne van a magyar föld,vízkészlet védelme,valamint a hiány plafon.Ezért akarják annyira újraírni,ez nem tetszik nekik benne.A többi csak etetés.

  4. ebihal szerint:

    Tóth Kati!
    Mikor válaszolsz a kérdésekre?

Itt lehet hozzászólni !