Megdőlt az antiszemitizmus genetikai alapja

Origo

Forrás: Wikipedia
A kazár birodalom harcosai

A Pesten született világhírű írónak, Arthur Koestlernek mégis igaza lehet: új genetikai vizsgálatok alapján a ma élő zsidóság 90 százaléka csak kis részben közel-keleti, azaz szemita eredetű. A kelet- és közép-európai zsidók inkább kaukázusi népekkel rokoníthatók. Ezzel gyakorlatilag megdőlt az antiszemitizmus genetikai alapja.

Az európai zsidóság – amely a világ 13 milliós zsidóságának 90 százalékát jelenti – eredetéről régóta vitatkoznak a szaktudósok. Sokáig megmosolyogták az 1905-ben Budapesten született író, Arthur Koestler “fantasztikus elméletét”. Eszerint a volgai, doni pusztákról és az elő-kaukázusi térségből érkezett az európai zsidók őseinek zöme, az egykori kazár birodalom területéről – és nem Palesztinából. Koestler – aki a Sötétség délben című antisztálinista művével vált világhírűvé – ezt az elméletet egy 1976-os könyvében, A tizenharmadik törzsben fejtette ki, amely 1990-ben jelent meg magyarul.

Forrás: AFP
Arthur Koestler

Nem maradt fenn kazár nép

A kazár birodalom a hun birodalom egyik “utódállama” volt, amely különböző eredetű és vallású törzsek szövetségéből állt. A kazárok kezdetben két másik nagy birodalommal, Bizánccal és az arabokkal küzdöttek az i. sz. 7. században. Az arabokkal a Kaukázus hágóinak környékén hadakoztak: ezektől északra a kazárok, délre az arabok terjesztették ki a befolyásukat. A kazárok az orosz államiság kiépülésekor gyengültek meg először (az i. sz. 10. században). Gyengülésüket részben a magyarok és a kabarok kiválása okozta a kazár törzsszövetségből.

A magyarokat a besenyők támadása a mai Kárpát-medencébe szorította, itt a szintén a kazár törzsszövetségből kiszorult kabar törzsekkel foghattak össze. Hogy a kabarok vallása mi lehetett, nehezen eldönthető, de nem kizárt a zsidó hatás sem. A kabarokat egyes kutatók az Aba nemzetséggel hozzák összefüggésbe, így Aba Sámuel királyunk neve akár zsidó kapcsolatokat is sejtethetne. A középkori európai államokban nem fordul elő a Salamon sem mint királyi név. A magyar államalapítás után pár évtizeddel mégis volt egy ilyen királyunk is.

A zsidó államvallást i. sz. 740-ben felvevő központi kazár törzsek nem maradtak fenn népként. Nyelvükről is csak spekulálni lehet, talán valamilyen török nyelven beszéltek. Nevüket ugyanakkor Magyarországon számos településnév őrzi. Koestler a magyar régészre, László Gyulára hivatkozva azt írja, hogy a 10. században Magyarországon működő arany- és ezüstművesek kazárok voltak.

A kazárok tehát folyamatosan, évszázadokon át gyengültek, egészen a mongol hódításig, a kazár birodalmat végképp elsöprő 13. századig. Dzsingisz kán idejéig is folyamatosan menekültek egyes népeik-törzseik nyugatra, de a mongolok hódítása végleg megroppantotta őket. Így a lengyel és a magyar királyság területére is folyamatosan érkeztek kazárok, akik a középkorban már egyértelműen zsidónak számítottak.

A lengyel királyság alapításáról szóló legendákat is felidézi Koestler, amelyben némi kazár szerepet vél felfedezni, ahogy idéz olyan bizánci forrásokat is, amelyek szerint a magyarok Dalmáciában zsidó harcosokkal együtt küzdöttek. Ausztriában pedig rég letűnt zsidó hercegek névsorát említi, akik talán a magyar honfoglalás után kerültek az alpesi tájakra. Mindezeket a részleteket rendkívül nehéz ellenőrizni, nem véletlen, hogy a szakértők korábban nem vették egészen komolyan Koestler alapgondolatát sem a kazár-zsidó rokonságról – pedig azt most genetikai vizsgálatok igazolni látszanak.

Kerülő úton vizsgálták a kazár-zsidó rokonságot
A genetikusok nem vizsgálhatták közvetlenül a kazárok genetikai örökségét, hiszen ez a nép nem maradt fenn a történelem során. Így az európai zsidóság eredetének megfejtéséhez más módszert kellett alkalmaznia az amerikai Johns Hopkins egyetem orvosi fakultásán dolgozó kutatónak, Eran Elhaiknak, aki a Genome Biology and Evolution című kiadványban publikálta eredményeit.

Forrás: AFP
Lengyel zsidók 1925-ben

A kazárok helyett a hozzájuk feltételezhetően legközelebb álló kaukázusi népek genetikai állományát hasonlította össze az európai zsidóság genetikai állományával. Összesen 74 nem zsidó népcsoport és 8 zsidó közösség adatait vetette össze, köztük közel-keleti mintákat is.

Megállapította, hogy az európai zsidók leginkább kaukázusi, illetve a kaukázusiakhoz kapcsolódva más elő-ázsiai népekkel, így török-iráni népcsoportokkal rokoníthatók leszármazásukat tekintve. Bár van szemita (azaz közel-keleti, például az arabokkal, így főleg a palesztinokkal rokonítható) genetikai öröksége is a ma élő európai zsidóknak, ez csak a harmadik jellemző összetevője genetikai állományuknak – ennél még az európai összetevők is markánsabbak.

Hogyan lett részben mégis szemita az európai zsidóság?

Ha az európai zsidóság többsége döntően kaukázusi eredetű, akkor hogyan kerültek a szemita és az európai gének a népességbe? Ennek oka Eran Elhaik szerint az, hogy Európából folyamatos volt a tényleg szemita eredetű, de Nyugat-Európában az ottani népességgel keveredő zsidók beáramlása Kazáriába.

A görög-római időkben vagy kicsivel azután Nyugat-Európába került zsidók az i. sz. 5-14. század között érkeztek Kazáriába. De a Kazár Birodalom két közel-keleti forrásból is kapott valódi szemitákból álló vallási és genetikai “utánpótlást”: a Kaukázuson át ugyancsak nagy számban érkeztek mezopotámiai (szemita) zsidók és Júdeából, azaz a mai Izrael területéről is indultak szemita eredetű csoportok.

Ezek az azonos vallású, de eltérő származású csoportok Kazária déli részén, a Kaukázus előterében keveredtek egymással, illetve bizonyos kaukázusi népekkel is. (A kazárok az i. sz. 7-8. században lerohanták a kaukázusi népeket, az örményeket és a grúzokat.) Így a legnagyobb fokú rokonság a mai örményekkel mutatható ki az európai zsidóság körében. A zsidó vallású népekkel kevésbé keveredő grúzok egy kicsivel – de nem sokkal – távolabbi rokonai a mai európai zsidóknak.

Forrás: AFP
Zsidók imádkoznak Jeruzsálemben, 1870-ben

Az európai zsidók négy csoportja

Eran Elhaik kutatásai úgy összegezhetők, hogy a ma élő zsidóság genetikai öröksége négy döntő elemből tevődik össze: a zsidó vallást egykor önként felvevő (nem szemita) kazárokból, a görög-római időkben Európába vándorolt zsidóságból, illetve a mezopotámiai és a júdeai zsidóságból. Így a kazárok hozták a kaukázusi-elő-ázsiai örökséget, míg a görög-római zsidók a nyugat-európai és részben a kelet-európai géneket. Szemita örökséget pedig a görög-római, a mezopotámiai és a júdeai zsidók egyaránt adtak át a ma élő zsidóságnak.

Állításait Elhaik háromféle kutatási metódussal is igazolta. Hangsúlyozta, hogy eredményei azért tekinthetők újnak, mert eddig a kaukázusi népek genetikai állománya nem volt ismert kellő részletességgel, és ezért volt bizonytalan mindeddig a zsidóság genetikai öröksége.

Megdőlt a rajnai elmélet

Elhaik kutatásai nemcsak Koestler sejtéseit igazolhatják, hanem a korábbi, Koestler által is vitatott elméleteket is cáfolják. Így aligha tartható ezután az az álláspont, hogy a Palesztinából a sorozatos üldözések következtében – legutolsóként az i. sz. 7. században – Nyugat-Európába került, valóban szemita eredetű zsidók a Rajna-vidékéről terjedtek volna el az egész világon. A nyugat-európai zsidók ugyanis rendkívül kevesen voltak, és állandó üldözéseknek, pogromoknak, gyilkosságoknak kitett kis csoportjaik egyszerűen nem adnak magyarázatot arra, hogy a középkor végén, az újkor elején hogyan létezhetett Kelet-Európában már félmilliós létszámú zsidóság.

A kelet-európai zsidóság németes, jiddis nyelvére az adhat magyarázatot, hogy a kazár birodalom felbomlása után a kazárok a lengyel-litván közös állam területeire áramlottak be, ahol a városokban Koestler szerint mintegy négymillió német élt a középkorban. Minthogy az eredetileg nomád, illetve földművelő kazárok nem folytathatták – a zsidókat korlátozó középkori megkülönböztetések miatt – a mezőgazdasági tevékenységüket, a városokban települtek meg, ahol a németekkel találkoztak, és lassan egyre több német szó keveredett beszédükbe.

Forrás: Origo

82 hozzászólás “Megdőlt az antiszemitizmus genetikai alapja” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Szegény vátesz most romokban hever, mert akár zsidó is…………………..

  2. J szerint:

    Szerintem soha nem a genetikával volt(adódott) a probléma, sem a zsidóknál, sem a cigányoknál, négereknél, araboknál, oroszoknál, magyaroknál, franciáknál,….. hanem a kulturális különbségekből.

  3. felix szerint:

    Azért ez így nagyon egyszerű lenne.
    Ha egy munkahelyen dolgozik egy X és egy Y származású ember és azonos kultúrában nevelkedtek fel akkor a te véleményed szerint nem lehetnek nemzetiségi ellentétek.
    Bár igazad lenne.

  4. Vátesz szerint:

    Az egész cikk tömény hazugság! Következő provokáció meg az, hogy Árpád is zsidó volt!
    Először is, az az állítólagos félmillió kelet-európai zsidó fing ahhoz képest amennyi a muszlim uralom alatti Spanyolföldön élt. A Rekonkviszta előtt magában Cordoba városában egymillió zsidó (sic!) élt! Ezek egyik része a mórok kiverése után Afrikába vonult vissza, másik részük viszont szétszéledt Európában, nagy részük Németországba ment. Például a feketéket Amerikába hurcoló rabszolga-hajók egyik fő tulajdonosa egy Suarez nevű spanyol zsidó volt, aki Németországban lakott. Egyébként 1702-ben az amerikai fő rabszolgakikötőben bejegyzett 208 rabszolgaszállító hajóból 200-nak zsidó volt a tulajdonosa. A középkori Fugger Bankházat is a zsidó konkurrencia tette tönkre, aki azelőtt az uralkodói házak háborút általában hitelezte. Kolombus Kristóf is egy Genovában lakó maránus zsidó volt (kikeresztelkedett spanyol zsidó).
    A jiddis, mint német nyelv egy változata, a Németország keletre terjeszkedésével terjedt kelet felé. Lengyelország Szász Ágost uralkodása alatt német befolyás alá került, továbbá közismert a Nagy Péter cár, Nagy Katalin cárnő német származása is. Az egy fikció hogy a kazárok fennmaradtak, s belőlük lettek a kelet-európai zsidók, mert a tatár uralom az nem kifejezetten kedvezett a népesség szaporodásának.
    Egyébként meg miért van az, ha állítólag európai génekkel rendelkeznek a zsidók, hogy az antropológiai jegyek alapján 9/10-ük azonnal felismerhető, hadd ne kelljen már a jellemző jegyeket közzétennem!
    Egyébként meg nem a gének, hanem a kultúrkör a lényeges, a harc azok között folyik!

    “Az embert nem a génjei határozzák meg, hanem a mémjei! Copyright Vátesz.”

  5. felix szerint:

    Salakmagyar!
    Te nagyobb tudomány vagy a genetikánál.

  6. J szerint:

    Nekem vannak indiai(cigányok ősi népe?), román(dákó), török munkatársaim. Semmi problémánk nincs egymással, mert egymás felé toleránsak vagyunk. Nem úgy mint a nagy liberálisok, akik addig toleránsak, míg a saját véleményüket hallják vissza.
    Viszont. Van egy rokonom, ő magyarként már 24 éve Bécsben él. Óvónő. A Törökök külön más színű tányérból esznek, nehogy disznó húst egyenek(a többi menekülttel ill külföldivel ezt teszik).
    Az echte osztrák gyerek azt eszik, amit kapnak. Ha belegondolsz, az osztrák hazájába bekéredzkedik egy idegen és elvárja, hogy az ő kultúrája legyen a domináns, meg sem próbál alkalmazkodni. Pofátlan módon azon élősködik, akitől segítséget kér. Ezek után nem kell meglepődni, ha a szélsőjobb egyre erősödik mindegyik EU-s országban.
    A nagy svédeknél is volt olyan választási reklám, amelyben a külföldi anyuka a 4 gyerekkel fellöki a sorban álló svéd nyugdíjast és elé áll a sorban. És ez csak rosszabb lesz, ha marad a mindent szabad politika és a strucc politika.

  7. felix szerint:

    Nem biztos, hogy elvárja lehet, hogy az osztrákok tartják tiszteletben egy más kultúra étkezési szokásait.
    Határozottan tetszik, hogy a tányér és nem a gyermek színe szerint osztják az ételt.

  8. J szerint:

    felix, lehet te nem ott élsz hanem Csepelen

  9. felix szerint:

    Persze, hogy nem élek ott, csak felvetettem egy másik nézőpontot.
    A nézőpont is kulturális kérdés.
    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én fene kulturált vagyok, csak azt,hogy ítéleteink és előítéleteink is abból fakadnak.
    Még csak azt sem mondom, hogy nekem van igazam, de amit írtam az is egy lehetőség.

  10. felix szerint:

    Bocsi!
    Még annyit.
    Nem tudom, de nem lehetetlen, hogy egy lisztérzékeny gyermeknek is más színű a tányérja.
    Ebben az esetben egy praktikus rendszer is lehet a dolog.
    Annyi minden lehet a látszat mögött.

  11. Vátesz szerint:

    Úgy látszik a tányérokat szabad megkülönböztetni, aki kóser kaját akar, festessen a tányérjára Dávid-csillagot, a muszlim meg fogyó félholdat! 😀

  12. A nyugdíjas meg kapjon botos-bérletet!
    Ha komcsi nyugdíjas plusz egy vörös csillagot a homlokára?! 😛

  13. Királyerdei szerint:

    JÁVOR RICHÁRD: “ÉN IS CIGÁNY VAGYOK” – ÁLLÍTJA MAGÁRÓL GYURCSÁNY, A

    BÖSZME!!!

    > Ó, dehogy vagy te cigány, sőt, AZ aztán végképp nem vagy. Minden hiányzik

    > belőled, ami cigánnyá tehetne. Hatalmas vagyont harácsoltál össze mindjárt

    > a legelején. Nem a tudásod, vagy a tehetséged, esetleg valamiféle

    > zsákmányszerző brutalitás tett vagyonossá, hanem AZ a csürhe, ahová

    > tartoztál még a rendszerváltás előtt. A cimboráiddal együtt fillérekért

    > jutottál irgalmatlan vagyonokhoz, mert megmondták neked, hol kopogtass,

    > mit vegyél, mit adj el, a szádba rágták AZ egészet. A vagyonodat kaptad, a

    > diplomádat loptad, a luxusodba beházasodtál. Van neked fogalmad arról,

    > hogy egy cigánynak micsoda erőfeszítésébe kerül, hogy karriert csináljon?

    > Egy zenész, vagy egy énekes, ha mégoly tehetséges is, először Le kell

    > küzdje azt a nyomort, amibe többnyire beleszületett, aztán Le kell

    > küzdenie a félelmeit, a gátlásait, hogy elhitesse a társadalommal, ő nem

    > olyan cigány, akitől félni kell, akit gyűlölni kell, nem, ő más, a saját

    > kisebbségén belül ahhoz a többséghez tartozik, amelyik becsületes, nem

    > lop, nem gyilkol, hanem dolgozni akar, ki akarja bontakoztatni a

    > tehetségét, és ezért hajlandó keményen megküzdeni. Ilyen cigány Oláh

    > Gergő, akinek AZ X-Faktor előtti élete kemény fizikai munkával, méghozzá

    > közmunkával telt, amit it olyan nagyon tudtok kárhoztatni. Ő többek között

    > ebből tartotta fenn a saját életét, és küzdött a mindennapi betevőért a

    > családja számára. Mikor bekerült a vetélkedőbe, mondták neki, most már

    > leteheted a gereblyét. Sok Oláh Gergő van. És rengeteg olyan, akinek a

    > keze sokáig fogja még markolni a szerszám nyelét, de akiknek ez a

    > nagyszerű cigány fiatalember megmutatta, hogy ha van tehetséged,

    > lehetőségeid is vannak. És neked mid van, Fletó? Van vagyonod, de értéked

    > nincs, semmi! Volt poziciód, de hazugságaiddal, ócska trükkjeiddel a magad

    > idejében a nullával tetted egyenlővé AZ egyik legfőbb közjogi méltóság

    > tekintélyét. Semmid sincs a saját erődből, ugyan, dehogy vagy te cigány.

    > Aztán vannak a cigányállatok, igen. De még ők is különbek nálad, Fletó. A

    > tábla, amit elkészítettek neked és a nyakadba akasztottak, még hozzájuk

    > képest sem illet meg. Ha egy ölésre kész cigányt meglátunk, tudjuk, mire

    > számíthatunk tőle. Elvben legalábbis van esélyünk, hogy meneküljünk, vagy

    > ha már késő, felvegyük a küzdelmet. Aztán jöhet segítség, rendőri,

    > járókelői, bármilyen. Tudjuk, sokaknak nem jött. Szögi Lajos, Bándy Kata,

    > vagy Marian Cosma hozzátartozói, borsodi, szabolcsi falvakban élő magányos

    > és számtalanszor meglopott, kirabolt és megkínzott magányos öregasszonyok

    > tudnának erről beszélni, már aki élve megúszta. Tudjuk, sokan közülük

    > belehaltak. De fordulhatott volna úgy is, hogy megússzák. Egy épp arra

    > bóklászó rendőrjárőr, egy idejében kihívott segítség, bármi.

    > Ha AZ utcán falkában jönnek velünk szemben AZ efféle cigányok, még gyorsan

    > behúzódhatunk egy kapualjba, sarkon fordulhatunk, aztán futás. Ha azt

    > látjuk, hogy egy járművön garázdálkodnak, nem szállunk fel, ha már rajta

    > vagyunk, talán még leszállhatunk gyorsan. Van esély, van önvédelem, van

    > menekülés. De te, Fletó semmi esélyt nem adtál a társadalom hiszékenyebb

    > részének. Felvetted a betanult pózodat és azt mondtad, patrióta vagy.

    > Aztán 2004. December 05.-e előtt a saját nemzeted Ellen hergelted a

    > szavazóidat. A saját fajtád Ellen. Cigány nem tesz ilyet. Aztán felvetted

    > a másik pózodat, és azt mondtad, demokrata vagy és AZ 56-OS forradalom

    > nagy tisztelője. Volt ott minden. “Mondd Imre, te mit tennél”, ájtatos

    > letérdelés AZ emlékmű előtt, gyomorra(!) helyezett kéz a Himnusz alatt,

    > kipréselt könnyek, minden. Aztán amikor forradalmunk 50. évfordulóján a

    > mocskos hazugságaidtól és egész elviselhetetlen személyedtől megcsömörlött

    > tíz- és százezrek kivonultak AZ utcára, megmutattad, hogy a te demokráciád

    > valójában nem más, mint a legbrutálisabb fasiszta rendőrterror!

    > Bármennyire is bizarrul hangzik, a cigány legalább maga végzi el a piszkos

    > munkát. Amikor 2006. október 23.-án szemeket lőttek ki, ujjakat törtek el,

    > tömegekbe hajtottak lovasrohammal, amikor meztelenre vetkőztetett és

    > megalázott embereket órákon keresztül térdepeltettek, amikor gyanutlan

    > járókelőket válogatás nélkül letepertek, és amikor már ott feküdtek

    > megbilincselve, tehetetlenül, félholtra verték és rúgták őket, akkor te

    > hol voltál, Fletó? Valahol egy tágas és kényelmes irodában, ahonnan

    > nyugodtan Le tudtad vezényelni ezt AZ egész borzalmat, bármennyire

    > menekülsz a felelősség elől és próbálod azt hazudni, hogy neked aztán

    > semmi személyes beleszólásod nem volt semmibe. Mintha Hitler állította

    > volna, hogy neki semmi köze a holokauszthoz, mert nem járt egyetlen

    > haláltáborban sem. Egy cigány, ha garázdálkodik, bántalmaz, késel, akkor

    > véres lesz a keze és eltorzul AZ arca. Te éveken keresztül garázdálkodtál

    > az életünkkel, a lehetőségeinkkel, a biztonságunkkal, de a kezed

    > makulátlanul tiszta és ápolt. Mindíg gondosan leborotvált és gondozott

    > pofádra meg ráfagyott az ájtatosság alattomosságot és aljasságot leplező

    > hamis máza. Dehogy vagy te cigány; az aztán végképp nem!

  14. Királyerdei szerint:

    Bocs,nem ide akartam tenni.

  15. felix szerint:

    Kedves Jávor Richárd!
    Ezt a cikket csak olyan ember írhatta aki sem a címzettről sem a cigányságról nem tud semmit. Egyszerűen csak megemésztetlenül kihányta azokat a sztereótípíákat amelyeket képes volt összegereblyézni.
    Vannak igénytelenek akiknek már ez is színvonal.

  16. nagyapó szerint:

    Rettentően kíváncsi vagyok idióta Dr. grün t.t. véleményére, újságcikk-idézetére (ha talál).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. Öreg pöcs!
    Ezzel kapcsolatban csak egy történet!
    Mi rosszabb egy zsidónál és egy örménynél?!
    Egy örmény-zsidó! 😛

  18. ebihal szerint:

    A kazárok az orosz államiság kialakulásakor /10.század/ gyengültek meg először-
    írják fentebb. Aztán – gyengülésüket részben a magyarok és a kabarok kiválása
    okozta. Időrendileg nem stimmel!

  19. felix szerint:

    Ebihal!
    Miért?

  20. ebihal szerint:

    félix!
    Mit miért? Vagy, a magyarok a 10. században, már a Kárpát medencében voltak, így
    az első meggyengítés nem lehetett a z orosz államiság kialakulása, szerintem.
    Egyébként van még néhány képzavar a fenti írásban.

  21. Vátesz szerint:

    Ezt a rajzot valamilyen rajzfilmből másolták ki a cikk szerzői. Ilyen ruházatot kb. a török időkben viseltek, arról nem is beszélve, hogy a lovasok kengyelt használnak, az meg közismert hogy kengyelt semmelyik lovas nép nem használt, kivéve a magyarok! Egyébként meg a kazárok maguktól gyengültek meg, mert az uralkodó törzs belharcokat folytatott a kagáni címért. Egyébként az orosz államiság csak az 1300-as évek közepétől erősödött meg, előtte csak északon voltak varég (viking) alapítású fejedelemségek, délen Bolgárország volt, s azt győzték le a mongolok. Azok csatlósai, a türk eredetű tatárok uralták évszázadokon keresztül a déli sztyeppéket. Az oroszok 1552-ben foglalták el (nem vissza!!!) Kazányt, ami a fővárosuk volt, s utánna tudott csak az orosz állam délfelé terjeszkedni. Ez a cikk egy célzott zsidó hazugság, ezzel akarják a zsidó terjeszkedést igazolni! Kérdem én, miért nem elég nekik az ókori Izrael és Juda területe? Tudok egy “népnélküli területet a területnélküli népnek”! A J(N)ASA vízet talált a Marson, ideje feltölteni a merkabákat iraki olajjal és elrepülni a Marsra! Addig, amíg a mocskos antiszemiták azt is nem kolonizálják!

  22. ugró mókus szerint:

    Hurrááááá a fasiszta söpredék okoskodik.

  23. Vátesz szerint:

    Nem okoskodik, hanem gondolkodik, te judeofasiszta söpredék!

  24. ugró mókus szerint:

    fasiszta söpredék agy nélkül nehéz gondolkodni.

  25. Vátesz szerint:

    Ezért nem gondolkodol, Ugró mókus!

  26. ugró mókus szerint:

    Egyszer már leírtam anyád csecsemőt várt,de szar kupac jött na az voltál és az is maradtál.

  27. Gordom szerint:

    Na most akkor majd jönnek a zsidók és ez alapján kijelentik: magyarok takarodjatok a Kárpát-medencéből, most már történelmileg is bizonyított ez a föld a zsidóké.
    Érdekes, hogy egyes zavaros elméletekkel hogyan lehet földet és országot szerezni.
    Egy 3000 éves dajkamesével megszerzik Palesztinát a zsidók.
    A románok azt állítják 2000 éve itt táncoltatják a medvét ezért Erdély az övék.
    A tótok azt állítják 2000 éve itt túrják a földet ezért Felvidék az övék.
    Ilyen beszari, bunkó széthúzó népet, mint a magyar még nem láttam, előbb utóbb hontalan lesz.

  28. felix szerint:

    A fent vázolt elméletnek semmi köze sincs a genetikai kutatások eredményeihez.
    Az elmélet Arthur Kooestler elméletének hibái nem rontják a genetikai kutatás által feltárt genetikai összefüggéseket.

  29. Vátesz szerint:

    Ismert hasbara eljárás forrásokra hívatkozni, amelyek természetesen zsidó szerzőktől származnak! Felix, ismertessed már itt a csepelinfón ezeknek a genetikai kutatásoknak az eredményeit, mert a cikkben ezzel kapcsolatban egyetlen adat sincs közölve! Konkrétan, a zsidók és a különböző európai népeknek mi a haplotípus szerinti megoszlása!

  30. felix szerint:

    Salakmagyar!
    Jó lenne ha megtanulnál értelmezni egyszerű szövegeket. nem vitatom a genetikai eredményeket, de baromira nem érdekel, hogy ki mire következtet belőle mert nem vagyok fajgyűlölő mint te.
    Nem tudom, hogy igaz e vagy sem, de Czeizer Endre is hivatkozott arra, hogy a magyarok vezetői genetikailag nem voltak azonosak a köznéppel. A két kutatás valamennyire összecseng.
    Veled ellentétben nekem mindenki magyar aki annak mondja magát, még akkor is ha ő a feltámadt Mózes. Nekem ezek az eredmények pusztán tudományosak és csak mint az emberiségre vonatkozó érdekességként érdekelnek.
    NEM VAGYOK OLYAN TETŰ MINT TE:

  31. Axor szerint:

    Úgy látszik minden zsidó szeretne szentföldi lenni, de hát ez nem mindig, és mindenkinek jön össze.

  32. felix szerint:

    Van még valaki aki valami baromságot akar írni a szidókról vagy a cigányokról?

  33. Vátesz szerint:

    Hát az hogy póruljár, amelyik nem Izrael földjén huny el! A föld alatt kell végiggurulnia odáig a Talmudban leírtak szerint, mert különben nem lesz neki feltámadás!

  34. felix szerint:

    Salakmagyar!
    Akkor időben menj haza.

  35. Vátesz szerint:

    Szólj az origo-s haverjaidnak, hogy ne bosszantsák hülyeségekkel a gójokat!

  36. felix szerint:

    Salakmagyar
    Gondolom, hogy idegesít, bar ha nem keresztelkedtél volna ki akkor most nem érintene a dolog.

  37. Axor szerint:

    Félix
    „salakmagyar”, azt a kommunistákra mondák meg az őket követő idegenszívű magyarokról.

  38. felix szerint:

    Axor
    És kimondta, hogy ő nem az?

  39. felix szerint:

    Axor.
    Mit is jelent az idegen szívű?

  40. Axor szerint:

    Félix
    Aki megtanult magyarul beszélni, még nem azt jelenti, hogy igaz magyar is.
    Az elmúlt ezer év bizonyította.

  41. Vátesz szerint:

    http://www.origo.hu/tudomany/20100603-a-zsido-diaszpora-megorizte-a-rokonsagot-a-genjeiben.html

    Amerikai kutatók részletes genetikai elemzése alapján a zsidó emberek éppúgy megőrizték a genetikai összetartozásuk jegyeit, mint ahogy a kulturális és a vallási hagyományokat. Mindez a Közel-Keletről Európába, Észak-Afrikába és a világ más tájaira vándorolt zsidóknál is megfigyelhető.

    Harry Ostrer, a New York-i Egyetem Langone Orvosi Központjának professzora a zsidóság legújabb genetikai vizsgálatának most megjelent eredményei kapcsán elmondta: a korábbi, vércsoportra és úgynevezett szérummarkerekre (a vérszérum különleges jelzőmolekulái) alapozott genetikai vizsgálatok arra utaltak, hogy a Közel-Keleten maradt zsidó csoportok között nagyobb a genetikai hasonlóság, mint a zsidó népesség egyes szétszóródott csoportjai között. Ez arra utal, hogy a diaszpórában (nem a Közel-Keleten) élő zsidók jobban keveredtek a befogadó népekkel. Bár a diaszpórában élő egyéneknek valóban vannak olyan egyedi megkülönböztető genetikai jegyeik, amelyek minden csoport önálló genetikai történetéből fakadnak, a kutatóknak most sikerült kimutatniuk, hogy valamennyi zsidó osztozik egy sor közös genetikai jellemzőn, áll az American Journal of Human Genetics folyóiratban most megjelent cikkben.

    Dr. Ostrer és munkatársai az egész genomra (genetikai állományra) kiterjedő elemzéseket végeztek iráni, iraki, szíriai, olasz, török, görög és askenázi zsidókon, és az eredményeket összehasonlították nem zsidó csoportok eredményeivel. A kutatók genetikai alapon elkülönülő zsidó népcsoportokat határoztak meg, de ezek mindegyike mutatta a közös közel-keleti leszármazást, valamint különböző mértékben az európai és észak-afrikai genetikai keveredés jegyeit. Az összes különbség ellenére a zsidó csoportok közelebbi genetikai rokonságban állnak egymással, mint a tanulmányba bevont nem zsidó csoportokkal. Ennek az is lehet az oka többek közt, hogy a zsidók – különösen régebben – nagyon ritkán házasodtak csoporton kívüli nem zsidókkal.

  42. felix szerint:

    Axor!
    Mit jelent az idegen szívű?
    Aztán majd beszélgethetünk az igazi magyarról is.

  43. felix szerint:

    “Ez a cikk 2 élve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.”
    Ezt kifelejtetted.

  44. Vátesz szerint:

    Olvasgassátok csak, honnan származnak a Koestler hazugságai, aki ráfaragott az elméletére, ídézet alul “A kazárok” című cikkből.

    http://judeologia.20megsfree.com/cikkek/anotherjprob.htm
    Még egy zsidó probléma. Revilo P. Oliver professzor (Liberty Bell, 1985 májusa)
    A zsidó psziché Revilo P. Oliver professzor (1985 November)
    A kazárok Revilo P. Oliver professzor.

    “3. Noha azt állítja, hogy ez a könyv nem teszi érvénytelenné fajának igényét a ma Izraelnek nevezett területre, sok askenázi társa erőteljesen támadta azt, hogy lerombolja a ‘választott nép’ mítoszát. Néhányan azt gondolják, hogy törzstársainak ellenségessége befolyásolta Koestler és felesége röviddel a könyv megjelenése utáni öngyilkosságát.”

    A bambák olvasgatják az origo-t, a jobbak szétnéznek a weben. Például, hogy mi az Eu19-es haplotípus elterjedési területe, amely leginkább a magyarokra, ukránokra, lengyelekre, részben a szlovákokra, horvátokra jellemző. Ez a “szkíta” haplotípus!

  45. Vátesz szerint:

    Lehet, hogy megÖNgyilkolták őket, mint Kasztner Ernőt?

  46. Vátesz szerint:

    Kasztner Rezsőt.

  47. felix szerint:

    Salakmagyar!
    Sajnos nem tudlak megtanítani arra, hogy értsd is az olvasott szöveget.
    Amennyiben jól emlékszem nem véleményeztek az említett tanulmány, mert baromira nem érdekelnek a fajelmélettel és annak tagadásával összefüggő tanulmányok.

    A tudomány az más, mert annak tézisei igazolhatók vagy megdönthetők és nem hitbeli kérdések.

  48. felix szerint:

    véleményeztem

  49. Vátesz szerint:

    Szép kis fajta, amely megölte Kasztner Rezsőt, aki kimentett kb 1700 embert vonaton Svájcba, továbbá elintézte hogy további húszezret Auschwitz helyett ausztiai táborokba vigyenek, ahol azok túlélték a háborút. Ezeknél még hősnek sem érdemes lenni, mert megölik, mint Jézus Krisztust!

  50. felix szerint:

    Salakmagyar!
    Már salak keresztény is lettél?
    “Vitatkozol” Isten elrendelésében, abban amit a tulajdon fia is elfogadott.
    Te akkora barma vagy a világnak, hogy az már ritkaság, talán már már érték is. 🙂

  51. Vátesz szerint:

    Mégha el is hiszem a zsidók által sarokbaszorított Vatikánnak, hogy szükségszerű volt Jézus zsidók általi keresztre feszíttetése, na de mi van a többi kereszténnyel, például István vértanúval, akiket a zsidók kinyírtak? Ennyi megváltót nem írt elő az Úristen!

  52. felix szerint:

    Salakmagyar!
    És a keresztényeknek hány gyilkosságot irt elő az Úr?
    A többi vallásnak mennyit?
    Szent Istvánnak mennyi magyart?
    A magyarnak mennyi zsidót?
    A tatárnak töröknek osztráknak stb. mennyi magyar és fordítva.
    Mondom, hogy elvakult zsákutcás barom vagy.
    NEM A ZSIDÓK FELELNEK AZ ELKÚRT ÉLETEDÉRT HANEM TE.
    Nyertél egy tanulmányi versenyt és csak egy névtelen szélsőséges tucat mérnök lettél.
    Nem a zsidók felelnek ezért.

  53. Vátesz szerint:

    Ezt te honnan tudod? Éppenséggel az én szakmámban is a jó helyen zsidók ülnek, a politikai ambícióimról nem is szólva, amelyik pályán alig találni gójt. Vannak akik a parlamentben ülő zsidók arányát 84%-ra teszik! Lásd, még a Jobbikba is jutott belőlük, Szegedi Csanád, meg akik még nem buktak le!

  54. felix szerint:

    salakmagyar!
    Azért tudom mert most is leírtad. Nem jutottál jobb helyre mert ott nálad jobbak ezért aztán zsidók vannak.
    A jobbikban is azért volt alelnök helyetted egy zsidó, mert a bent lévő zsidók eléd tolták?
    Ez ott szerintem valószínűtlen, tehát tehetségesebb volt mint te.
    Ezt a példát én a helyedben nem is hoztam volna fel, de mert beképzelt ökör vagy te megtetted.
    Látod te magad “meséled” a az elkúrt életedet.

  55. ugró mókus szerint:

    admin!
    Meddig tűri ezt a fasiszta söpredéket mocskolódni,kérdezem kellő tisztelettel.Amiket írogat ez a szarkupac az már bőségesen kimeríti a közösség elleni izgatás fogalmát.

  56. Vátesz szerint:

    Ugró mókus! Miért nem tanulmányozod a jogot? A közösség elleni izgatás akkor áll fenn, ha valaki olyan mértékben uszít másokat CSELEKVÉSRE, hogy fennáll a közvetlen veszélye a fizikai bántalmazásnak. Lásd ügyészség és a bíróságok gyakorlata.
    Én soha nem írtam le, hogy valaki vagy valakik ellen azt vagy azt kellene tenni! Én legfeljebb KÖZÖSSÉGET IZGATOK, NEM KÖZÖSSÉG ELLEN! Közösséget izgatok, nevezetesen a zsidók közösségét, amikor idézek a Talmudból, hogy a gójok is legyenek tisztában a zsidókat mozgató gondolatokkal, hogyan tekintenek a gójokra! Az információ szabad áramlása biztosított, ez az igazi sajtószabadság, nem az amikor mindenki azt ír amit szabad! Te is tanulmányozd a Talmudot, a Sulkhán Árukkot, aztán írd le hogy én hazudok! Nem kell fordítási hibáról ajvékolni, mert kívánságra előkeresem angolul is ha kell!

    “Tob shebbe goyim harog. A gójok legjobbjait is meg kell ölnötök.
    טוב שבגויים הרוג Even the best of the gentiles should all be killed.” Soferim 15, Rule 10.

  57. Vátesz szerint:

    Az kiált cenzorért, akinek nincs egy épp gondolata! Copyright Vátesz.

  58. ugró mókus szerint:

    Fasiszta söpredék vagy remélem egyszer az életben találkozunk.

  59. felix szerint:

    Ugró mókus!
    Ne törődj ezzel a salakkal.
    Az izraeliták döntő többsége soha nem olvasta a talmudot, tehát nekik semmilyen útbaigazítást nem ad.
    Vátesz viszont benne találja meg a magyarázatát annak, hogy elkúrta az életét.
    Könnyebb neki megismeri a talmudot mint saját magát. Arról már nem is beszélve, hogy így a lelkiismeretér is elaltathatja.
    A szülei túlbecsülték a paraszti tudományt ezért szarból földből és sötétségből gyúrtak gyereket de túl sok lett a szar.

  60. ugró mókus szerint:

    Felix!
    Kénytelen vagyok,mert az ilyen fasiszta söpredékek miatt pusztult el Édesapám családja és rokonsága.Egyszer csak összefutunk az életben aztán meglátjuk.

  61. felix szerint:

    Ugró mókus!
    Nekem a édesanyám teljes családja, melyből Ő maradt egyedül életben, mert sikerült neki erdélyi menekült igazolást szereznie és cselédként szolgálnia egy váteszféle szemétnél.
    Ennek ellenére nem utálom vátesz, hanem szánom, mert én mindezek ellenére gyűlölet nélkül éltem le az életemet ennek a szerencsétlennek meg az teszi ki az életét.
    Hidd el sokkal jobb zsidónak lenni, mint ilyen szerencsétlen nyomorultnak.
    Ne engedd, hogy a maga képére formáljon téged.
    Szánd meg őt.

  62. ugró mókus szerint:

    Felix!
    Én elfogadom amit írsz.Tudod Édesapám 90-ben azt mondta nekem Erzsébeten a Kossuth téren”Te még megéled,hogy Hothy-t és Szálasit rehabilitálják és szobruk lesz.Fasiszták fognak grasszálni az országban és ülni a parlamentben”.Én akkor kinevettem az Öreget és azt mondtam Neki “Apu ebben az országban ez többé nem fordulhat elő”.Sajnos igaza lett az Öregnek.Édesapám és én is már rég megbocsájtottuk amit tettek Családjával,hogy elvették a gyerekkorát,hogy kiirtották nagyszüleit,édesapját rokonságát.Én nem ismerhettem nagyapámat,rokonságomat,hogy nagyanyám abba pusztult bele amit a fasiszták tettek Vele.Felejteni nem tudok és nem is akarok ezért szeretem néven nevezni a dolgokat nincs bennem gyűlölet.Tudom most sokan fogják azt írni,hogy a másik rendszer sem volt különb.A félreértések elkerülése minden fajta népirtást elítélek.Mindenkivel együtt érzék akinek családjával ilyen történt történik.Az azért engedtessék meg,hogy ami történt a mi családunkkal az jobban fájjon nekem.Számomra ez a genetikai hulladék továbbra is csak egy fasiszta söpredék marad!

  63. Vátesz szerint:

    Ugró mókus, írd már le mit teszel, ha találkozunk! Tudod, az ilyesmire harap az admin, mert fenyegetőzni viszont tilos, legalábbis a csepelinfón! 😉

    U.i. Nekem meg az ilyen judeonácik sanyargatták mindkétoldali rokonságomat!
    Miért szenvedsz itt, ott azt is befogadják aki az apja után érintett!
    Egyébként meg büszkék lehettek, azokra akik kinyírták Kasztner Rezsőt, holott ő nem bújt a gojok fenekébe, hanem a nácikat lefizetve megmentett 1700+20000 embert. Aztán meg néhány helyes értékítéletű zsidó hálából átküldte a másvilágra. Még azokat is megvetették, akik a megmentettjei közül kiálltak érte! A róla szóló film weben is elérhető, de már vetítették Magyarországon is tévében. Bátornak lenni, az aztán valami volt többezer kilométerre Németországtól, akkor is, később is.

    “1948. április 9-én, egy pénteki napon a kora hajnali órákban a Menachem Begin vezette Irgun terrorszervezet, valamint a Jicák Samir irányítása alatt álló Stern Gang fegyveresei rátámadtak a Deir Jászin nevű kicsiny, mindössze 750 lakosú palesztin településre. Az akció váratlanul érte a helyieket, mivel a falu kívül esett az 1947-es ENSZ-felosztási terv nyomán Izrael számára juttatott terület határain. De talán stratégiai fekvésénél fogva esett rá a választás. Deir Jászin Jeruzsálem közelében fekszik, a Tel-Aviv irányába vezető út mentén, egy magaslaton. Lakói békés földművesek voltak, olyannyira, hogy izraeli újságok híradásai szerint korábban kitessékeltek maguk közül arab fegyveres csoportokat.

    Az öldöklés egész délelőtt tartott. A gyilkosok nem válogattak az eszközökben. Dél körül a halálos áldozatok száma elérte a százat. Közöttük nagy számban voltak nők és gyermekek. Az agresszorok soraiból a kezdetleges fegyvereikkel ellenálló palesztinok négy katonát lelőttek. Néhány tucat foglyul ejtett palesztin férfit teherautóra raktak, és mintha győzelmi trófeákat mutogattak volna, úgy száguldottak végig velük a közeli Jeruzsálem utcáin. Majd egy kőbányában ért véget a rettenetes utazás, ahol is a terroristák mindegyik foglyukat főbe lőtték.

    Közben a faluban folytatódott az esztelen mészárlás. Még aznap este a két terrorszervezet vezetői külföldi újságírókat fogadtak a Deir Jászintól nem messzire eső, 1906-ban alapított Givat Shaul zsidó településen. Békés teázgatás és finom aprósütemények majszolása közben már ekkor elárultak részleteket aznapi „dicső haditettükről”. Mint mondták, muszáj volt lecsapniuk Deir Jászinra, mert ott arab fegyveresek gyülekeztek, többek közt szíriaiak és irakiak is, akik meg akarták támadni a Jeruzsálemben élő zsidókat. (Ma is a „terroristák elleni megelőző csapás” elve alapján folytatja a népirtást Kis- és Nagy-Izrael, azaz Amerika – a szerk.) Állításuk szerint a Haganah nevű izraeli milícia 25 embere hajtotta végre az akciót, akik előzőleg felszólították a falu lakóit a távozásra. Csakhogy azok nem mentek el. A Haganah viszont cáfolta a vádakat, és tagadta, hogy harcosai részt vettek volna az öldöklésben. /Persze a Haganah ugyanígy tagadott a jeruzsálemi Dávid Király Szálloda elleni 1946 júliusában elkövetett bombamerénylete után is, amelyben közel száz, többségében brit állampolgár vesztette életét. Később viszont büszkén beismerték: ők voltak a tettesek./ A szervezet közleménye szerint a békés palesztin falu elleni támadás „szégyent hozott a zsidó fegyverekre és a zsidó zászlóra”. Menachem Begin, aki az öldöklés egyik legfőbb felelőse, később azt állította, hogy a Haganah harcosai ugyan nem vettek részt az akcióban, de tudtak róla, mi készül. És nem emeltek kifogást, mivel a balsorsú palesztin falu helyén repülőteret szerettek volna kiépíteni Izrael számára. /Menachem Begin, miután éveken át a zsidó állam miniszterelnöke volt, haláláig nyugodalmasan éldegélt jeruzsálemi házában, ahonnét pompás kilátás nyílt az egykori Deir Jászinra./”

  64. felix szerint:

    Szegény vátesz.
    A hideg napok meg a ti számlátokon van.
    Abba kéne hagynod ezt a baromságot.
    Ebben az országban egyenlőre még nem a származása szerint ítélik meg az embereket hanem embersége szerint.
    Mint gondolsz te, hogy állsz ebben.
    Egyébként roppant gyáva ember vagy.

  65. Vátesz szerint:

    Ezek a “genetikai hulladékok” lettek Izrael állam vezetői, olyanra is formálták, amilyenek saját maguk voltak. Terrorista állammá!

  66. felix szerint:

    Vátesz!
    A genetika lassan bebizonyítja, hogy te is ebbe a csoportba tartozol, ne kapkod el a dolgot.
    🙂

  67. Vátesz szerint:

    Felix: “Egyébként roppant gyáva ember vagy”
    Hát persze. Főleg azért mert nem fogom be a szám, holott az én és ?! valódi személye is közismert! Amennyiben Ugró mókus tényleg be akarja verni a pofámat, megírom a találkahelyet, hozzatok fotóst is hogy betehessétek a liberális és komcsi lapokba! Így kell bánni a gój söpredékkel, aki nem szereti a “szép idegent”!

  68. felix szerint:

    Vátesz!
    Soha nem leszel a hülyeséged hősi halottja, megmaradsz egyszerű mániás a saját családjának életét megkeserítő félbolondnak.
    A mártíromság nem az őrület bére.

  69. Vátesz szerint:

    Pedig benne lehetnétek a tévében! Milyen lelkesen mutatna be benneteket az ATV, ez igen, így kell ezt csinálni! 😀 😀 😀

  70. Vátesz szerint:

    Ugró mókus, akár lehetne Dobák helyett képviselőjelölt is! 😉

  71. Vátesz szerint:

    Aztán majd elmentek a hamarosan felépülő csepeli zsinagógába és “meggyónjátok” a rabbinak! 😉

  72. felix szerint:

    Gondolod, hogy tévétéma az, ha egy jelentéktelen senkit felpofoznak.
    Látod ez a te bajod. Túl nagy jelentőséget tulajdonítasz magadnak, pedig csak egy vagy az antiszemiták közül.

  73. felix szerint:

    Salakmagyar!
    A zsidó nem csak egy vallás. Ez azt jelenti, hogy akár nem is jár a zsinagógába.
    Éppen úgy ahogy a keresztények jelentős része sem.
    Ezért hülyeség a talmudos küldetésed.
    Az a te bajod, hogy az orvostudomány túől lassú ahhoz, hogy normálisan dobd fel a bakancsodat.

  74. ugró mókus szerint:

    Fasiszta söpredék én ott leszek.

  75. ugró mókus szerint:

    Egy genetikai hulladék vagy!

  76. felix szerint:

    Ugró mókus!
    Vigyázz ne te mondj helyszínt és időpontot!

  77. ugró mókus szerint:

    Felix!
    Én biztos nem a sors útjai tudod kifürkészhetetlenek.

  78. Vátesz szerint:

    Valamelyik MSZP-kampánygyűlés jó lesz? Engem úgyis ismernek az mszp-s potentátok, elvégre maga Podolák György is megtisztelt azzal, hogy 1998-ban eljött az én miépes képviselőjelölti kampánygyűlésemre a Radnóti Műv.Házba! Egyébként meg Gyurcsány két lakossági fórumán is ott voltam 2006-ban, ahol a saját kezébe adtam azt a levelet, amit Tóth Mihálynak írtam. Erre küldetett köszönőlevelet Gyurcsány miniszterelnöki minőségében. Arra ugyan nem jöttem rá, mit köszönt meg, ugyanis benne volt a levélben hogy én voltam a szerzője a 2002-es gázár-kampánynak, meg az hogy a Wallis kipenderítésével az Észak-Csepel szindikátusi szerződésből 3.8Milliárdot spóroltam meg Csepel lakosságának, vagy éppen azt köszönte meg, hogy az 1989. dec. 21-i Kiáltvány a Szovjetúnió összes népéhez című felhívásommal elősegítettem a bukaresti katonai hatalomátvételt, s ezzel legalább 5000 román állampolgár életét mentettem meg.

  79. felix szerint:

    Salakmagyar!
    Azt kifelejtetted, hogy a te kukorékolásodra kell fel a nap.
    Gyógyulj meg és próbáld meg élvezni a szaros életedet. 🙂

  80. kekec szerint:

    Ez már nagyon durva személyeskedésbe ment át.
    A leírtak alapján engem, ha fasisztának neveznek, akkor dícséretnek veszem, ha lekommunistáznak, akkor sértésnek.
    Vajon miért csak a zsidók sérelmei sérelmek? Hány zsidót ítéltek el háborús bűnökért?
    Miért vannak a számarányukhoz képest egyes foglalkozási ágakban sokkal többen zsidó nemzetiségű emberek?
    Véleményem szerint a zsidók sokkal jobban támogatják a fajtársaikat, mint a magyarok, irígylem az összetartásukat, ilyen esetekben nyilván nem lehet az Egyenlő Bánásmód Hatóság-hoz fordulni eredményesen…
    A magyarok nagy hibája, hogy megetették őket a liberalizmus eszméjével, hagyni kell, hogy más is “élhessen”.
    Izraelben a “néger” zsidók gyerekeit a fehérekkel egy iskolába nem engedik járni…
    Hogyan lehetséges az, hogy tengeren, nemzetközi vizeken! megakadályozzák a hajózást! Nem csak a fegyver bevitelét gátolják meg, s ezzel a polgári lakosságot is kínozzák, ez is emberiesség elleni bűncselekmény!

    Kérdésem: miért kell két év alatt megduplázni a holocaust életben maradt áldozatainak
    megduplázni a nyugdíj kiegészítésüket, a meghaltak kártérítését lassan 70 év után a zsidó szervezeteknek miért fizetjük ki?
    Hány holocaust túlélő volt a felszabadulás után, ha még most is a világban 500 ezer túlélő ácsingózik további kártérítésre?
    Hány magyar kapott kártérítést a málenykij robot vagy Recsk miatt?

    kekec

Itt lehet hozzászólni !