Cáfol a spanyol ingatlanóriás: maradnak az országban

Ingatlanmagazin.com

Korábban a portfolio.hu számolt be arról, hogy kiárusítja összes kelet-európai ingatlanprojektjét a Martinsa Fadesa. Ezt erősítette meg az az információ is, hogy eladta a XIII. kerületi Foka-öbölben épülő Danubio Parkot 59 millió euróért a D&B Real Estate Kft.-nek. Ugyanakkor meghirdette siófoki és csepeli telkeit, valamint a Budapest belvárosi Central Passage nevű beruházást is.

Mindez annak fényében érthető lenne, hogy a Matinsa Fadesa július végén csődvédelmet kért, mivel hatalmas adósságot halmozott fel és másként nem tudta kielégíteni hitelezőit. Ezzel szemben azonban a spanyol ingatlancég magyarországi képviselője szerint nincs szó arról, hogy eladnák összes kelet-európai ingatlanprojektjüket és kivonulnának Magyarországról.

Fekete László a Napi Online-nak azzal magyarázta a lépéseket, hogy a Danubio Park mellett fekvő, hotelépítésre alkalmas telek, a siófoki apartmantelep területe és az észak-csepeli fejlesztési ingatlan esetében a fejlesztések megvalósításához partnereket keresnek, s ezért ezeket bemutatják majd az október eleji müncheni Expo-Real kiállításon.

A Danubio Park eladásával kapcsolatos hírre reagálva viszont azt fejtegette, hogy nem kerestek vevőt a projektre, hanem egyszer csak kaptak egy olyan jó ajánlatot, melyet nem lehetett visszautasítani. Megismételte azt a korábban már hallott állítást, hogy a magyarországi leányvállalat helyzetét továbbra sem érinti a spanyol anyavállalat megrendülése, sőt a Danubio Park eladásából befolyt összeggel megerősítették a pozícióikat a fejlesztések folytatásához.

Forrás: Ingatlanmagazin.com

2 hozzászólás “Cáfol a spanyol ingatlanóriás: maradnak az országban” bejegyzésre

  1. baniko21 szerint:

    Ebből még derűl ki, mi van a csepeli telektulajdonukkal?
    Árúlják vagy nem?

  2. hollósi szerint:

    Partnereket keresnek, akik tulajdonrész kivásárlással beszállnak.
    A kivásárlás 100% rész arányig mehet. Világos!

Itt lehet hozzászólni !