Formai hiba miatt megsemmisítette az átmeneti rendelkezéseket az Ab

A Fidesz nyitott az Ab véleményére, pontot tesz a vita végére

Inforadio.hu, Mno.hu

Szavazás a Los Angeles-i életmentők központjában, stílusosan – Nagy Britanniától Franciaországon keresztül az USA-ig számtalan helyen van előregisztráció

Az Alkotmánybíróság pénteki határozatában megállapította, hogy az Országgyűlés túllépett a jogalkotási felhatalmazásán, amikor az alaptörvény átmeneti rendelkezései közé olyanokat is beiktatott, amelyek hosszabb távra szóló, általános szabályokat tartalmaznak, ezért a kifogásolt rendelkezéseket – köztük az előzetes választási regisztrációra vonatkozókat – e formai hiányosságok miatt megsemmisítette.

Az Alkotmánybíróság az MTI-hez elküldött közleményében felidézte: Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa kezdeményezte, hogy az Alkotmánybíróság vizsgálja meg az alaptörvény egyes átmeneti rendelkezéseinek alkotmányosságát. Az ombudsman indítványában kifejtette, hogy a támadott rendelkezések túllépnek az alaptörvényben az Országgyűlés számára adott jogalkotási felhatalmazás keretein, ezért megsemmisítésüket kérte.

Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy az alaptörvény záró rendelkezéseinek 3. pontja arra hatalmazta fel az Országgyűlést, hogy az alaptörvényhez kapcsolódó átmeneti rendelkezéseket alkotmányozóként fogadja el. Az átmenetei rendelkezések több mint kétharmada azonban nem a korábban hatályos alkotmány és az alaptörvény közötti átmenetet rendező előírás, hanem hosszabb távra szóló, általános rendelkezés – állapította meg az Ab.

Mint kifejtették: az alaptörvényben megállapított, a jogalkotásra vonatkozó formalizált eljárási szabályok betartása alapvető alkotmányos követelmény, ezért az Alkotmánybíróság gyakorlata szerint e szabályok betartását akkor is vizsgálja, amikor az Országgyűlés alkotmányozóként nyilvánul meg. “A jogalkotásra adott felhatalmazás kereteinek túllépése pedig olyan súlyos eljárási szabályszegést jelent, amely a jogszabály közjogi érvénytelenségének a megállapítását és a jogszabály megsemmisítését vonhatja maga után.” Az alaptörvényhez kapcsolódó átmeneti rendelkezések megalkotására szóló felhatalmazást az alaptörvény tartalmazza, ám e keretek túllépése az így megalkotott szabályok semmisségét jelenti: azokat úgy kell tekinteni, mintha létre sem jöttek volna – áll a közleményben.

Az Alkotmánybíróság a megsemmisített rendelkezések tartalmának alkotmányosságát nem vizsgálta, a részleges közjogi érvénytelenség kimondására formai szempontú vizsgálat alapján került sor – hangsúlyozták. A testület kiemelte: “két évtizedes töretlen gyakorlatának megfelelően” az alaptörvény egyetlen rendelkezését sem vette tartalmi vizsgálat alá, nem az alaptörvény rendelkezéseit semmisítette meg, hanem az Országgyűlést alkotmányozóként is kötelező jogalkotási szabályok megsértését állapította meg.

Az Alkotmánybíróság megjegyezte: ennek megfelelően tartalmilag nem vizsgálták az előzetes választási regisztrációra vonatkozó rendelkezéseket, ezeket is formai, eljárási okokból semmisítették meg. A regisztrációval kapcsolatban a választási eljárási törvénybe foglalt rendelkezések érdemi vizsgálata a köztársasági elnök előzetes normakontroll iránti indítványa alapján folyamatban van, a döntés az ügyben január elején várható – írták.

Mint kifejtették: az Alkotmánybíróság nem semmisítette meg az alaptörvényhez kapcsolódó azon átmeneti rendelkezéseket, amelyek megfeleltek az alaptörvényben foglalt felhatalmazásnak.

Közölték: az alaptörvény védelme érdekében a testület a határozatban több alkotmányos követelményt fogalmazott meg az alaptörvény módosítására és kiegészítésére vonatkozó eljárást érintően. Ezek közül kiemelten is fontosnak tartja az Alkotmánybíróság, hogy az alaptörvény egységes jogi dokumentum, így valamennyi módosításának és kiegészítésének szerkezetileg és tartalmilag is koherens módon be kell épülnie az alaptörvénybe. Az alaptörvény szabályozási tárgykörébe tartozó nem átmeneti rendelkezések nem jelenhetnek meg az alaptörvényen kívül elhelyezkedő önálló jogszabályban és annak módosításaiban.

A határozathoz Holló András és Stumpf István párhuzamos indokolást, Balsai István, Dienes-Oehm Egon, Lenkovics Barnabás, Szalay Péter és Szívós Mária pedig különvéleményt csatolt.

Az Alkotmánybíroság határozatának teljes szövegét itt lehet elolvasni.

Forrás: Inforadio.hu

A Fidesz nyitott az Ab véleményére, pontot tesz a vita végére

A Fidesz-frakció nyitott az Alkotmánybíróság (Ab) véleményére, és tudomásul veszi a formai hiányosságokra való hivatkozást – jelentette ki Szájer Józseffel közös pénteki sajtótájékoztatóján Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: az Országgyűlés tudomásul veszi és végrehajtja az Ab döntésében foglaltakat, a szabályokat az alaptörvénybe foglalja. Reagált az ellenzék is.

Ismert, formai hiányosságok miatt megsemmisítette az Alkotmánybíróság az alaptörvény egyes átmeneti rendelkezéseit, köztük az előzetes választási regisztrációra vonatkozókat.

A Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján bejelentette: a februári ülésen kijavítja parlament a formai hibákat.

Már februárban véget vethetnek a vitának

Szájer József EP-képviselő közölte, az Alkotmánybíróság döntéséből egyértelműen kiderült, hogy az átmeneti rendelkezéseket formai okokból semmisítették meg. Az Ab maga is azt nyilatkozta, nem tartalmi szempontból vizsgálta azokat, vagyis olyan átmeneti rendelkezéseket semmisítették meg, melyek szerintük nem tekinthetőek átmeneti rendelkezésnek. Az alkotmánybíróság gyakorlatilag kiválogatta azon rendelkezéseket, melyek formai értelemben átmenetinek tekinthetőek, a többieket pedig megsemmisítette – emelte ki.

Szájer megjegyezte: a Fidesznek sosem volt politikai vitája az Alkotmánybírósággal, hanem kizárólag formai. Az EP-képviselő hozzátette: a testület döntése most pontot tesz ennek a vitának a végére. A politikus kiemelte, hogy az Országgyűlés jóhiszeműen járt el, amikor beemelte az átmeneti rendelkezéseket az Alaptörvénybe. Szájer emlékeztetett, hogy a szükséges jogi lépéseket meg kell tennie az alkotmányozónak, már csak azért is, mert az Alkotmánybíróság erre fel is hívja a parlament figyelmét. A képviselő hangsúlyozta, hogy a testület kizárólag formai hibákról számolt be, tartalmiakról nem, így „ennek a formai vitának egy viszonylag egyszerű lépéssel” már februárban véget vethetnek az Országgyűlésben.

Arra a kérdésre, hogy az összes megsemmisített rendelkezést az alaptörvénybe iktatják-e, úgy válaszolt: az Ab formai kifogásokat fogalmazott meg, a rendelkezések tartalmáról „nincsen vita köztünk és az Alkotmánybíróság között”. Szájer József, aki az alaptörvényt szövegező bizottság elnöke volt, hangsúlyozta: csak időbeli és nem tartalmi oka volt annak, hogy az átmeneti rendelkezéseket külön fogadták el.

Fontos döntés

A Jobbik szerint a választási regisztráció alkotmányellenességét gyakorlatilag a Fidesz is elismerte, amikor épp ezért az Alaptörvény részévé akarta tenni ennek részleteit is – írja közleményében Dúró Dóra. A Magyar Szocialista Párt üdvözli a testület döntését, amely az MSZP szerint „egyértelműen kimondja”: az átmeneti rendelkezések nem tekinthetők az alaptörvény részének és nem tekinthetők az alaptörvény módosításának, illetve kiegészítésének sem.

Az Együtt 2014 Választói Mozgalom arra szólította fel a kormányt az Ab döntése kapcsán, hogy „próbálja meg a demokrata utat”, semmisítse meg az alaptörvény-ellenes jogszabályokat, és egyúttal mondjon le azokról a politikai hátsó szándékairól is, amelyek az átmeneti rendelkezések mögött meghúzódnak, különös tekintettel az előzetes regisztráció intézményére. Varju László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója szerint az Alkotmánybíróság karakán döntést hozott, ami azt igazolja, hogy még többségben vannak a független bírák a taláros testületben, de szerinte fennáll a veszélye, hogy ez a többség megszűnik.

Jakab András alkotmányjogász szerint az Alkotmánybíróság pénteken közzétett határozata a testület elmúlt két és fél évének legfontosabb határozata volt. Értékelése szerint az Ab „üdvözlendő” határozatot hozott, mert ezzel az alkotmányosság alapeszméjét erősítette meg. Ez akkor is így van, ha az indokolás egyes, a döntés lényegi részét nem érintő kérdéseit másképpen látja. „Ha úgy tetszik, az Ab az alaptörvényt a mostani és a mindenkori alkotmányozóval szemben védte meg” – fogalmazott.

Forrás: Mno.hu

44 hozzászólás “Formai hiba miatt megsemmisítette az átmeneti rendelkezéseket az Ab” bejegyzésre

  1. vitéz bihari Grün szerint:

    A Fidesz végrehajtja az Alkotmánybíróság döntését
    “A Fidesz azt javasolja, hogy a parlament februárban foglalja az alaptörvénybe azokat a szabályokat, amelyeket az Alkotmánybíróság formai okból megsemmisített – közölte.”
    Könnyű annak havonta átfaragtatni a zalkotmányt, akinek kőbánya-tulajdonos a faterja! 😛
    Mint az autóknál divat, az összes eladott példányra vonatkozik a kötelező garanciális javítás vagy saját felelősségi körbe tartozóan kell megoldani?!

  2. ugró mókus szerint:

    A mai napon tizennégy ember kapta meg a sétáló papírt a KIM-ben.Köztük ötvenkilenc évesek is.Hiába ezek a tetvek azért tudnak élni ,ha valaki járási szarjankó lett attól még maradhat parlamenti képviselő.Egyszerűen elképesztő amit meg mernek csinálni.

  3. nagyapó szerint:

    “magyar mezőgazdaság az előzetes adatok alapján az idén tovább növelheti pozitív kiviteli egyenlegét, ami így várhatóan meghaladja majd a 3 milliárd eurót, azaz 800-900 milliárd forint között lesz.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Gordon szerint:

    Köszi nagyapó! Ez egy jó hír.

    Hajrá Magyarország!
    Hajrá Magyarok!

  5. ugró mókus szerint:

    Újabb jó hír!
    Gyüre és Nagyvarsány között elkészült 4,1 km hosszú kerékpár út.Az elkészült kertékpár út 262 millió forintba került.Az utat átadta Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár.Pusztán két kérdésem van:
    -miből készült a kerékpárút(méterenként kb.60.000.-Ft)
    -az államtitkár úr miért nem kérdezte meg mitől ilyen drága ez a beruházás
    Ki ellenőrizte a kifizetések.Én a magam módján megkérdezem hol a lové.Tudom ez is komcsi ármánykodás,hazugság.Ennyi pénzből aszfaltozott utat lehetett volna építeni talán.

  6. Gordon szerint:

    Ugróm ókusnak savanyú a szőlő?

  7. szuszo szerint:

    Hmmm, a drogán-szájer duó, mint “magyarok” a fő támaszaink! 🙂

    szájer etcnek a b. =mindenki arra gondol, amire akar.) is echte “magyar”. Így az ország megdicsőüléséért dolgozik!!!
    🙂

    öreg komcsi nagyapónak, mint régi komcsi, ha kinyitja a száját hazudik.

  8. ugró mókus szerint:

    Nos Gordon lehet hogy te úgy látod hogy nekem savanyú a szőlő.Kellő tisztelettel megkérdezlek:Nem sok pénz ez 4,1 km kerékpár útért.Lehet hogy neked nem sok mert kedvenceid csinálták.Nekik szabad?Továbbá tisztelettel ugró mókus.

  9. felix szerint:

    ugró mókus.
    A két település közötti távolság 2,6 km.
    Mivel édesanyám ott született soknak találtam a 4,1 km.

  10. ebihal szerint:

    félix!
    Ne kukacoskodj! Ha 4,1 km lett elszámolva, akkor annyi a távolság és kész!

  11. felix szerint:

    Ez nem azt jelenti, hogy kevesebb készült lehet, hogy a megfogalmazás pontatlan.

  12. szuszo szerint:

    Furcsa előbb még két hsz-im is itt volt, most prdig csak az egyik, ez is értelmetlenné átszerkesztve.
    Gondolom, admin “most se tette hozzá a maga szerkesztőjét!

    kedvetlen admin, ez most annyira gusztustalan, s látványosan kivitelezett módosítás volt, mint amilyent a régi ruszki, stalinberija stársaik tettek enno.

    lelked rajta kommiszár! 🙂

  13. felix szerint:

    Szemétláda!
    Lemaradt a folytatás.
    ……………… ez alig marad el a tavalyi rekord teljesítménytől………….

  14. ugró mókus szerint:

    felix!
    Egész pontosan a hírben úgy szerepel 1,8 km-t épült Nagyvarsányon és 2,3 km épült Gyürén.Én nem vitatom amit írsz,sőt biztos így is van,de akkor meg még drágább.A hírben ezt így hozták le,ha ők hazudtak akkor én most segítettem nekik.Lehet hogy márvánnyal van burkolva és minden km-nél van egy jakuzzi masszőrrel.Ez így nagyon drága,hol van most Budai Gyula,meg az Állami Számvevőszék?

  15. ebihal!
    Oda 2.6 km, vissza is 2.6 km és mindjárt majdnem passzol!
    Sőt a hiányzó száz méter még majd a szocikra marad! ))) 😛 (((

  16. szuszo szerint:

    Hmmm, a drogán-szájer duó, mint “magyarok” a fő támaszaink! 🙂

    Itt a két “ösmagyar” (baromi erős idézőjelek) megnyilvánulása:

    http://index.hu/belfold/2012/12/28/szajer_problema_nelkul_bovitheto_az_alaptorveny/

    két iedenbőlszakadthazafink épp az AB-t nullázná le.

    szájer etcnek a b.neje (b =mindenki arra gondol, amire akar.) is echte “magyar”. Így az ország megdicsőüléséért dolgozik!!!
    🙂

    öreg komcsi nagyapónak, mint régi komcsi, ha kinyitja a száját hazudik.

    Furcsa előbb még két hsz-im is itt volt, most prdig csak az egyik, ez is értelmetlenné átszerkesztve.
    Gondolom, admin “most se tette hozzá a maga szerkesztőjét!

    kedvetlen admin, ez most annyira gusztustalan, s látványosan kivitelezett módosítás volt, mint amilyent a régi ruszki, stalinberija stársaik tettek enno.

    lelked rajta kommiszár

    (s bár csak hetentehavontaévente nézek ide fel, ha alacsony a vérnyomim, de az mindenképp letisztult, mielőtt elküldők egy posztot, érdemes mentenem, hohy később vissza tudjam copizni, az a fránya technika, igaz admin???? 🙂

  17. felix szerint:

    ugró mókus!
    Ez azt jelentené, hogy a két település között nincs távolság.

  18. szuszo szerint:

    Gusztustalan, ami itt “moderáció” címén folyik….:(
    leírtam a törölt ideákat, mogyika, aki nem a mogyit, hanem a drákót nyaldossa imigyen törölte:
    Azonos hozzászólásokat észleltem, úgy tűnik ez már egyszer megírásra került!

    Talán jó lesz beollózva más index, menyo, sfb oldalakon is az eredeti? 

  19. felix szerint:

    HA jól tudom pár évig Varsány-Gyüre néven egyesültek majd szét váltak.

  20. szuszo szerint:

    darabokban ezért itt is:

    Itt a két “ösmagyar” (baromi erős idézőjelek) megnyilvánulása:

    http://index.hu/belfold/2012/12/28/szajer_problema_nelkul_bovitheto_az_alaptorveny/

    két idegenbőlszakadthazafink épp az AB-t nullázná le.

  21. szuszo szerint:

    (s bár csak hetentehavontaévente nézek ide fel, ha alacsony a vérnyomim, de az mindenképp letisztult, mielőtt elküldők egy posztot, érdemes mentenem, hogy később vissza tudjam copizni, az a fránya technika, igaz admin????

  22. admin szerint:

    szuszo: agyilag elhiszed, hogy mi egytized másodperc alatt, tiszta gonoszságból, válogatottan olvassuk a hozzászólásaidat és kimoderálunk?

    Az automatikus moderáció működését talán csak az érti, aki készítette. Kitettük, amit beírtál.

  23. szuszo szerint:

    Hmmmm, rendben, csak fura hogy mástól még nem olvastam itt ilyen panaszáradatot, mint amit én éltem át, s tettem szóvá…:)
    Lehet, hogy valóban csak a “rosszindulatú elképzeléseimet” minősíti az info-rendszer.

    De elfogadom, véletlenek előfordulnak, s természetesen nem pletyizek sehol,
    …a zindexen is rég okoskodtam, az mnon pedig nagyon-nagyon régen…s az anno még nagyon-nagyon jó volt, hittem valami ellenben..már az se megyen:) 🙁

  24. admin szerint:

    A hozzászólás elküldése és az újratöltés között kb. egytized másodperc van. Ha csak megfordult a fejedben, hogy mi ezalatt elolvassuk, elemezzük, és válogatva, egyes hozzászólásokat engedve, másokat nem moderáljuk, érdemes orvoshoz fordulni. Egyébként ilyen szintű politikai paranoiája jellemző módon politikusoknak van, átlagembereknél nem jellemző.

  25. Rycki szerint:

    Hát igen most láttam a Sz*r adó Híradóban hogy amit az AB eltörölt, azt a Fidesz akkor is berakja az Alaptörvénybe.
    Azt mondja a Fidesz hogy eddig nem volt “szabad választás” amikor az emberek neve regisztráció nélkül is ott volt a névjegyzékben.

    Tehát akkor a 2/3 sem szabad választás eredménye lett 😀
    ————————————————————————
    Más: Sz*r adó Híradóban, az év végi visszatekintésben mondják a Fideszesek, hogy a telefonadót, bankadót, sárga csekk és az egyéb friss adókat NEM FOGJÁK AZ EMBEREKRE ÁTHÁRÍTANI.
    Szerencsére az összeset áthárították 😀
    —————————————————————————
    A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanulok 2/3-a államilag támogatott lesz (2000 fő)…
    Remélem csak én érzem a 2/3-ot ironikusnak 😀

  26. szuszo szerint:

    Ne haragudj, de én 1-2 perc csúszással vettem csak észre….

    Ez peniglen bőven elég lenne a manipulésönre.

    Semmi üldőzési mánia.

    De mint jeleztem, ezt részemről véglegesen lezártam.

  27. ebihal szerint:

    félix!
    Letettek egy kígyót és azt követték!

  28. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Ez még csak a becslés! Már megint simlis!

  29. Gordon szerint:

    felix szerint:
    2012. december 28., péntek – 17:55

    “A két település közötti távolság 2,6 km.
    Mivel édesanyám ott született soknak találtam a 4,1 km.”

    Felix nyilván légvonalban építi az utat a két település között. Mindenen és mindenkin “keresztül s kasul”. Igazi komcsi szokás ez (hisz komcsi aggyal élni teljesen más lehet, mint normálissal). Ha kell inkább felüljárókat, aluljárókat, alagutakat (M6) és völgyhidakat (41 ezer 500 millió forint volt 2007-es árakon, hogy gebedjenek meg a balliberók…) iktat be.

    De most sokallja a 4,1 helyett a 2,6-ot… ráadásul kerékpárútban… és amilyen jellemtelen még az anyját is belerángatja.

    Azért a rosszindulatnak kellene hogy legyen határa szerintem. Főleg ilyen pártpolitikai múlttal.

  30. nagyapó szerint:

    Eetásak! Sok alkotmányjogász et. Miről írnak?
    „Az Alkotmánybíróság a megsemmisített rendelkezések tartalmának alkotmányosságát nem vizsgálta, a részleges közjogi érvénytelenség kimondására formai szempontú vizsgálat alapján került sor – hangsúlyozták. A testület kiemelte: “két évtizedes töretlen gyakorlatának megfelelően” az alaptörvény egyetlen rendelkezését sem vette tartalmi vizsgálat alá, nem az alaptörvény rendelkezéseit semmisítette meg, hanem az Országgyűlést alkotmányozóként is kötelező jogalkotási szabályok megsértését állapította meg.
    .
    .
    Közölték: az alaptörvény védelme érdekében a testület a határozatban több alkotmányos követelményt fogalmazott meg az alaptörvény módosítására és kiegészítésére vonatkozó eljárást érintően. Ezek közül kiemelten is fontosnak tartja az Alkotmánybíróság, hogy az alaptörvény egységes jogi dokumentum, így valamennyi módosításának és kiegészítésének szerkezetileg és tartalmilag is koherens módon be kell épülnie az alaptörvénybe. Az alaptörvény szabályozási tárgykörébe tartozó nem átmeneti rendelkezések nem jelenhetnek meg az alaptörvényen kívül elhelyezkedő önálló jogszabályban és annak módosításaiban.”
    Februárban a törvényhozás módosít.
    „A kutya ugat, a karaván halad”, azaz

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  31. hajós szerint:

    No a kőbe vésett alaptörvényt már vagy harmadszor vagy negyedszer fogják módosítani. Ahhoz képest, hogy eredetileg a Fidesz úgy akarta, hogy csak két egymást követő parlament együttes döntésével lehessen módosítani, szép eredmény.

    2014-ben meg mehet majd a kukába az egész.

  32. Gordon szerint:

    „Ha úgy tetszik, az Ab az alaptörvényt a mostani és a mindenkori alkotmányozóval szemben védte meg” – fogalmazott.

    Elvont jogászoknak ez csemege, normális ésszel viszont nehezen értelmezhető gondolat. Az embereket meg nem érdekli.

  33. Vátesz szerint:

    Az Alkotmánybíróság írja az alkotmányt a parlament helyett, a nyúl viszi a puskát!

  34. nagyapó szerint:

    hajós! Mikor lesz a zMSZP-nek 2/3-a? Amikor Osztyapenkó et lépést vált. Legfeljebb 1/10-e.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  35. hajós szerint:

    nagyapó, összefog a demokratikus ellenzék, meglesz a 2/3.
    Téged amúgy nem zavar, hogy a díszkiadású gránitszilárdságú alaptörvényed máris elavult, mert már háromszor módosították?

  36. hajós szerint:

    télleg, az alaptörvény asztalán lévő alaptörvény-példányokkal mi lesz? Becsatolják gemkapoccsal bele a módosításokat hozzá?

  37. gyalog szerint:

    Ki mint él, úgy ítél.
    Nagyapó-lop-csal-hazudik; a kormány visszaél hatalmával. Nagyapós pofára esés lesz ebből. 🙂
    Azt aratjátok, amit vettek -megvettek… (ld még: lenéztek)
    ha-ha-ha – mondták a spártaiak
    Szeretettel, gyalog

  38. gyalog szerint:

    Még valami: gondoljátok, ott fönt az a deszka elég lesz ahhoz, hogy megússzátok? 🙂

  39. csapajev szerint:

    Bízom benne,hogy egyszer minden gazember elnyeri méltó!!!!! büntetését.
    A “holdudvar” is,azok is,akik úgy jutottak javakhoz,hogy azért semmit sem tettek.
    Majd januárban visszatérünk erre a témára,amikor szembesülünk a gáz-villanyár “csökkentésével”…..
    Ja,és az ÖSSZES!!! más emelésével…!!!!!

  40. „Úgy döntöttünk, 2030-ra boldog nemzetté válunk”
    Best of Matolcsy György
    Tündérmese, pöttyös fenekek, több ezer éves magyar agysebészet: a nemzetgazdasági miniszter 2012-es mondataiból szemezgettünk. Bónuszként egy mondat Szijjártó Pétertől, egy pedig Orbán Viktortól Matolcsy fiókjáról.
    Ha mégsem akkor így jártunk?! ))) 😛 (((
    http://atv.hu/cikk/20121220_ugy_dontottunk_2030_ra_boldog_nemzette_valunk_best_of_matolcsy_gyorgy

  41. Nagyapó szerint:

    A TV Jaffát néztem a múltkor, de gyorsan elkapcsoltam és bevettem egy pirulát, hányinger ellen.
    hajós! Ki fog össze, kivel, hogy 2/3 legyen? A Fidesz-KDNP magasan vezet.
    Az alaptörvényt, ha kell, a többség, a 2/3 változtathatja meg.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  42. ugró mókus szerint:

    Megint módosítani kell a kőbe vésett alaptörvényt.Szegény Nagyanyám mondta”Kis fiam a hamar munka szart sem ér”.Így jártunk az alap törvénnyel is.Most már a kitett asztalok is kezdenek eltűnni.Kerényi Imre(mszmp,mdf,fidesz,meg még nem tudom hol vagyok)azt nyilatkozta”Az alaptörvény megismertetésének első lépcsője meg történt”.Epekedve várom a második lépcsőt az is sokba lesz nekünk ismét.

  43. ugró mókus!
    A második lépcső az lesz, hogy a tákolmány asztalához odalógatnak madzagon egy filctoll-készletet és mindenki tetszése szerint belejavíthat!
    Mit összeszekálták ezt a szerencsétlen kecsapos csávót, pedig ő is tulajdonképpen átfesteni akarta! ))) 😛 (((

  44. felix szerint:

    Szemétláda!
    Baromira öregszel. Már a tükröt is összetéveszted a TV.-vel.
    A hányinger tehát jogos.
    Mi van a sorszámommal.
    Össze fog dőlni a nőági iparotok.

Itt lehet hozzászólni !