MSZP-jelöltek: új arcok, nagy kiesők

Csepelen Dobák István reménykedhet jelöltségben – Lendvai körön kívülre került?

Népszabadság, Csepel.info

Annak ellenére, hogy a tervek szerint legkésőbb ez év végére minden új (a korábbi 176 helyett most összesen 106) választókerületben ki kellett volna jelölni az MSZP választókerületi felelősét és politikai koordinátorát, vannak olyan megyék – például Szabolcs és Pest –, amelyekben még nincsenek végleges döntések. Igaz, ezzel még egyáltalán nincsenek késésben és ezekben a régiókban is nagyjából már sejthető, hogy kik a posztok várományosai.

Mesterházy Attila pártelnök idén augusztusban jelentette be, hogy választókerületi felelősöket neveznek ki (akkor még szeptember végi határidőt megjelölve), akiknek többsége az MSZP egyéni képviselőjelöltje lesz a következő, 2014-es választáson. Ehhez azonban teljesíteniük kell a párt által meghatározott feladatokat, például a választási felkészülés koordinálását és a helyi politikai akciók szervezését. Vagyis, a „jelölt jelölt” még nem lehet biztos abban, hogy a párt egyéni jelöltje is lesz; de ha jól teljesít – és a későbbi összefogás nyomán esetlegesen kialakuló alkuhelyzet másképp nem kívánja –, akkor jelöltként indulhat. A melléjük megválasztott politikai koordinátorok a kampány szervezését és a technikai irányítást vállalják.

Budapesten az újraosztott tizennyolc körzetben több érdekesség is van a régi nagy nevek közül többen például nem szerepelnek a listán, a régi motorosok mellett pedig új, a nagy nyilvánosság előtt eddig kevésbé ismert versenyzők is feliratkoztak. Az MSZP régebb óta ismert vezetői közül Molnár Zsolt, Józsa István, Szabó Vilmos, Kiss Péter, Tóth Csaba, Pál Tibor, Bárándy Gergely, Burány Sándor, Steiner Pál és Hiller István kapta meg egy-egy választókerület vezetését, érdekesség viszont, hogy sem a korábbi pártelnök Lendvai Ildikó (korábban XXII. kerületi körzet), sem pedig Tóth József vagy Szanyi Tibor nem szerepel a „jelölt jelöltek” között. Előbbi várhatóan „csak” a listán kap majd előkelő helyet, míg Szanyi helyén az angyalföldi pártelnök Borszéki Gyula lett a választókerületi megbízott.

A budapesti körzetekben új(abb) arcok is felbukkannak, így például Kiss László (óbudai alelnök), Móricz Eszter (XV. kerület), Dobák István (Csepel) vagy Lukóczki Károly (XVII. kerület), mint lehetséges későbbi képviselőjelölt. Érdekesség még, hogy az egyik belső kerületben Kunhalmi Ágnes oktatási szakpolitikus lesz a „jelölt jelölt”; igaz, a helyiek eredetileg mást szerettek volna. Kunhalmi – akinek szinte biztos a helye a következő parlamentben, hiszen elnökségi tagként és fiatal nőként a kvóták miatt biztos befutó helye lesz pártlistán; igaz, ő saját jogon kíván képviselő lenni – egy olyan körzetben indulhat majd (VI.-VII. kerület), amely a későbbi ellenzéki együttműködés okán az egyik „billegő” körzet lesz, vagyis az is előfordulhat, hogy itt a későbbi összefogás valamely más jelöltje szállhat majd versenybe a kormánypárti indulóval.

Hasonlóan érdekesen alakul a helyzet Pest megyében, ahol még nincsenek végleges döntések. Az ismertebb arcok közül a tizenkét körzet egyikét kaphatja Tóbiás József (megyei elnök), Szabóné Müller Tímea, Végh Tibor, Szabó Imre voltminiszter, Baja Ferenc, és szóba került az egyik „vé-ká” felelőseként a marketingstratéga Braun Róbert is. A további körzetekben Kiss Zsolt (váci képviselő, a Pest megyei szervezet irodavezetője), Kovács Barnabás volt megyei elnök, Szentgyörgyi József (halásztelki polgármester), de Szalay László (Dunaharaszti polgármestere), Romhányiné Balogh Edit (Abony első embere) és Varga István nagykátai elnökhelyettes is esélyes.

Komárom-Esztergom megyében Lukács Zoltán, Winkfein Csaba és Székely Antal kapott lehetőséget, utóbbi körzete a „billegő”, vagyis a tárgyalási alapot jelentő kerület. Hevesben az országos elnökségi tag Korózs Lajos, a megyei elnök Sós Tamás és Érsek Zsolt lett vk-felelős, Veszprémben az ex-államtitkár Gőgös Zoltán, Pál Béla, Horváth József és Dániel Magdolna. A Tolna megyei körzetekben a régiós pártelnök Harangozó Tamás, a paksi elnök Heringes Anita és az egyik megyei alelnök, Kiss Béla kapott egy-egy körzetet.

Vas megyében szokás szerint szintén a megyei elnök – itt Nemény András – kap lehetőséget, de megbízott lett az országos nyilvánosság előtt kevésbé ismert Fehér László és Szűcs Gábor is. Borsod megyében a hét körzetből háromban jelenlegi országgyűlési képviselők (Gúr Nándor, Varga László, Nyakó István), kettőben egykori parlamenti politikusok (Vécsi István, Szitka Péter), kettőben pedig új arcok (Nyeste László és a mentőtiszt, Papp Zsolt) indulhatnak. Somogy megyében is akad érdekesség, itt szintén a megyei elnök (Harangozó Gábor) lett az egyik felelős, de helyet kapott Murányi Ibolya és Németh Zoltán mellett a volt belügyminiszter, Lamperth Mónika is. Utóbbi a kaposvári körzet „jelölt jelöltje”; igaz, a pártközpontban eredendően más személyt szerettek volna itt vezetőként látni.

Csongrád megyében, ha egyéni jelölt lesz, akkor Ujhelyi István biztos hozza a körzetét, de nem meglepetés Botka László szegedi polgármester vk-felelősi kinevezése sem; igaz, neki majd döntenie kell az egyéni képviselő-jelöltség és a polgármesteri székért való versengés között. Csongrád másik két körzetében Szentes polgármestere, Szirbik Imre, illetve Makó első embere, Buzás Péter kap majd lehetőséget politikai felelősként.

nol.hu

A témához kapcsolódó cikk: Pista lett a Jani Csepelen?

48 hozzászólás “MSZP-jelöltek: új arcok, nagy kiesők” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Megdőlni látszik a Nokiás doboz, aztán majd ne felejtsetek el bocsánatot kérni HÁROM HARMADTÓL.

  2. bonifác szerint:

    A törvények mögé bújás, sikeres trükközés nem azonos a becsületességgel, kedves Félix.
    A nagy kérdés az, milyen az emberek emlékezete. A sok hazudozó helyett újakat kell
    állítani, lehetőleg fiatalokat. Kérdés, mennyi jut Clinton néni, Soros bácsi zsebéből Wermer
    úr finanszírozására.Mert tőle még az is kitelik, hogy Orbán Viktort Hitler eltitkolt unokájának
    fogja nevezni…majd szurkolni fogok nekik hogy nyerjenek, mert szegény legatyásodott bankok visszakapják a bankadót, a multik a plusszadókat, és én, és a többi “gazdag”
    magyar majd boldogan fizet helyettük.Mesterházi úr minden nyilatkozatában ezt ígéri…
    Igaz hogy szocialista politikus nem született, aki az ígéretét megtartotta volna, de tartok
    attól, hogy ezt majd betartatják vele.Hogy mondta Gyurcsány Ferenc: “húzzatok bele!”

  3. Katka szerint:

    A saját tetves fideszes elvtársaitokkal kéne foglalkozni, de azokról kussoltok!

    5-700 ezer forintos fizetés Kövér feleségének

    Budapest — Január 1-jétől közel kétszáz jól fizető új állami hivatal jön létre a járások kialakításával. A hivatalvezetőknek szolgálati időtől függően havi 500-700 ezer forintos fizetés jár majd, ez pedig még az országgyűlési képviselőknek is csábító volt: nem véletlen, hogy többen is lobbiztak a járások vezetéséért.

    Végül hét kormánypárti honatyából lett járási hivatalvezető, és mivel a két tisztség nem összeférhetetlen az általuk hozott jogszabályok szerint, így nem is kell lemondaniuk a mandátumukról.

    Járási vezető lesz Kövér László, az Ország-gyűlés elnökének felesége, Bekk Mária is, aki jelenleg Tökölön jegyző. Januártól a szigetszentmiklósi járást vezetheti, ami azt jelenti, hogy nem kell ingáznia többé, mivel ők is Szigetszentmiklóson laknak egy családi házban.

    Kövér feleségét, ahogy az összes többi járási vezetőt, Navracsics Tibor közigazgatási miniszter nevezte ki a megyei kormánymegbízott javaslatára. Kérdeztük a Közigazgatási Minisztériumtól, tudtak-e arról, hogy Bekk Mária a házelnök felesége, ám lapzártánkig nem kaptunk választ. Kerestük Kövér Lászlót is, támogatta-e, hogy házastársa járási vezető legyen, de a politikus egyelőre nem rea­gált.

    A járási hivatalok önkormányzati feladatokat és vagyonokat vesznek át, ott lehet majd intézni többek között a jelenleg az önkormányzati okmányirodákhoz tartozó ügyeket. A Blikk számításai szerint a járási vezetők évi másfél milliárd forintba kerülnek az adófizetőknek.

  4. felix szerint:

    Bonifác!
    Miről beszélsz?
    Arról, hogy a FIDESZ naponta változtatja a törvényt azért, hogy a gyalázat törvényes legyen.
    Nekem baromira felesleges ilyesmit írnod, ezeket tartogasd a vak hívőknek.

  5. bonifác!
    Nem mondod komolyan! Már a 2010-ben elhunyt Wermer András is beszállt a Ron Werber mellé?!
    Akkor tényleg szarban a fityusz! 😛

  6. Bugi szerint:

    Nocsak, megint igazat írt a Csepel.info? Szenteczkyt nem merik indítani, mert félnek, hogy addigra börtönben lesz? Dobák mennyivel jobb, ő nem tudott semmiről? Talán debil?

  7. Mari nénye szerint:

    Lendvai múmia evtársnő mehet a penészbe 😀

  8. hajós szerint:

    Bugi: “Nocsak, megint igazat írt a Csepel.info?”

    Hogyhogy megint? Lemaradtam valamiről?

  9. „Emlékszem, hogy 2010-ben, a választásokat követően, miután kinevezték frakcióvezetőnek, felkeresett Lázár János, és tanácsokat kért tőlem arra nézve, hogyan lehet egy ilyen nagy létszámú frakciót fegyelmezetten egyben tartani. Három dolgot mondtam neki: egyrészt azt, hogy sokszor úgy érzi majd, meg fog őrülni. Másodszor azt, hogy ez sokkal nehezebb feladat, mint a kormányban dolgozni; végül annyit, hogy figyeljen a polgármestereire, mert velük lesz a legnehezebb” – Lendvai Ildikó, aki 2002-2009 között vezette az MSZP frakciót, így emlékezett vissza a ritka kormány-ellenzéki találkozók egyikére.
    http://hvg.hu/itthon/20121227_Igy_tartja_egyben_a_ketharmadot_Orban

  10. felix szerint:

    A frakció fegyelemnek így esik áldozatul a választók képviselete.

  11. Bugi szerint:

    Felix, te az agyfarkas áldozata lettél.

    Hajós, ha jól emlékszem a Csepel.info hozta először nyilvanosságra, hogy “jóelvtárs” Dobák lett a jelölt-jelölt. Meg azt is, hogy Dobák is beáldozható. Kinek áldozzák majd be? Lenvainak? Podoláknak? Az ifjabbik Jimmynek? Kíváncsi vagyok.

  12. ugró mókus szerint:

    Január elsejétől az egészségügyi államtitkárság minden béren kívüli juttatás kifizetését leállította az állami kezelésbe került kórházaknál.Az MTI megkeresésére azt válaszolták,hogy kormány döntés és ezt nekik végre kell hajtani.Beosztástól függően 25-30% csökkenhet az egészségügyi dolgozók jövedelme.Tessék mondani ez rendben van?

  13. felix szerint:

    Bugi!
    Mi van. Valahol olvastál egy neked tetsző mondatot és most felhasználtad.
    Az alkotmányt és az alaptörvényt is többször módosította a FIDESZ, kényre kedvre.
    A visszamenőleges törvénymódosításokról már ne is beszéljünk.
    Szemét módon visszaélnek a kétharmaddal és szinte egyben lopják el tőled is az országot.
    A különbség csak annyi, hogy neked tetszik.
    Tudod az agyfarkas odajár ahol van. Te ne félj tőle.

  14. bonifác szerint:

    Elnézést, Werber a nyerő. Igazad van, bocsi. Fél- xnek annyit: nem a Fidesz csinált 30ezer
    milliárd plusz adósságot. Lehet fikázni, hogy ki – kinek a kicsodája a hatalomban:de a
    szoci hálózat csak a Cosa Nostrához mérhető. (Bevallom őszintén: én nem olvastam,
    hallottam róla, csak ilyenkor szoktam okosodni,hogy milyen aljasul terjeszkedik a Fidesz
    garnitúra a hatalomban. De én emlékszem olyan bátor szocialista tettre is, hogy több
    száz Fideszes javaslatot söpörtek le, közöttük azt is, hogy illő lenne egy helyesírási hibát
    kijavítani. Félixkém! A cuci hiba nem hiba? Nem baj, így kerek a világ ha vitázunk, és
    tiszteljük egymás véleményét. Lehet, ki kit hova nevez ki, de ettől még nekem nem kell
    a bankadót a bankok helyett fizetnem. Márpedig ez az alternatíva: jönnek az elvtársak,
    és én fizethetek a bankok helyett. Mit gondolsz? Ki fog fizetni.? Helyettem is fizetni fogsz?
    (Mellesleg: nem csak én vagyok elfogult…)

  15. Gordon szerint:

    Bonifác foglalta össze találóan:

    “a szoci hálózat csak a Cosa Nostrához mérhető”

  16. Vátesz szerint:

    De gyönyörű is amikor az elvtársak egymás torkát harapdálják a képviselőjelöltségért! S milyen nagyszerű lesz amikor ugyanezt még a pártok is megismétlik, megy a koncért a marakodás. Sokkal jobb lenne, ha nem járna illetmény a képviselőséghez, nem lenne ilyen tolongás! Akinek fontos a hazája sorsa, foglalkozhatna vele a pénzkereső foglalkozása mellett is! Fenébe az összes élősködővel! A magyarság nem köteles eltartani a saját élősködőit sem, a nem-magyarokról nem is beszélve!

  17. felix szerint:

    Bonifác!
    Az adósságból le kéne vonni a lenyúlt manyupot, és az IMF hitel, és talán a Nemzeti Banki tartalék egy részét.
    Nem a felvett hitelek nagysága a lényeg, hanem az, hogy mire lett elköltve.
    Ha szigorúan vesszük a kérdést. akkor a tizenharmadik havi kifizetések jelentették a legfőbb hibát. Erre ti azt mondjátok, hogy a szemetek sajnálják a pénzt a szegényektől, de ez nem így van.
    A hitel másik nagy része a gyorsforgalmi utakban fekszik, ami a mai idegentőke ellenesség miatt holt töke.A harmadik részt meg felemésztették a különböző alapok S TB. stb.
    Egy kisebbik rész meg a “párt finanszírozásnak” esett áldozatul oldal függetlenül.
    Ami a leszavazott ellenzéki javaslatokat illeti, abban tévedsz, mert volt olyan, hogy több mint 3000 ellenzéki javaslatot szavazott le az MSZP. Az már más lapra tartozik, hogy FIDESZ cirkuszt csinált a parlamentből és egy egy település minden utcája érdekében költségvetési módósítot nyújtott be. Sajnos mind a két oldal rendszert csinált abból, hogy Hatalomban leszavazza az ellenzéki javaslatokat, kivéve, ha az plusz anyagiakat jelentettek a választóknak. EZ IS NÖVELTE A HIÁNY ÉS ERRE JÖTT AZ A FIDESZ TAKTIKA, HOGY AZ ILYEN TÖRVÉNYEKET MEGSZAVAZTA, DE LESZAVAZTA AZOKAT A JAVASLATOKAT AMELYEK EZEN INTÉZKEDÉSEK FEDEZETÉT JELENTETTÉK VOLNA. Ez viszont hitel felvételhez vezetett. Nem hiszem, hogy féloldalas lennék, bár ezt nem én vagyok hivatott eldönteni. Azt viszont vallom, hogy aki annyira törekedett a hatalomba mint a FIDESZ az ma ne keressen mentséget, hanem oldja meg a feladatokat.
    Az én szerény véleményem az, hogy jobb lenne az országnak, ha a két nagy párt átadná a helyét, csak sajnos mind a ketten elintézték az, hogy nincs kinek. A kettő tulajdonképpen egy banda.

  18. felix szerint:

    Vátesz!
    Direkt szerencse, hogy a nem magyarok nem választók és nem választhatók, még a te hülyeséged ellenére sem.

  19. Vátesz szerint:

    Magyarországon a nem-magyar, de állampolgársággal rendelkezők is választók.

  20. felix szerint:

    Aki magyar állampolgár az magyar.

  21. Vátesz szerint:

    Tévedsz, a Magyar Királyság 49%-a nem-magyar volt és mégis magyar állampolgárok voltak! A mai Magyarország lakossága sem mind magyar, de mind magyar állampolgár!

  22. felix szerint:

    Vátesz!
    Akkor a székely ugye nem magyar?

  23. Vátesz szerint:

    A székely magyar, viszont valószínüleg nem magyar állampolgár!

  24. felix szerint:

    A magyar állampolgár attól állampolgár, hogy minden jogot megkap, még azt is, hogy magyarnak vallja magát.
    A származás az más téma.
    A székely nem magyar származás szerint, mert külön nép. Ettől székely.
    Ők magyar tudatú népnek számítanak manapság.
    Az meg végleg nem számít, hogy MR, Vátesz kit minek tart, mert Vátesz sem több mint bárki más.

  25. Vátesz szerint:

    Nem állampolgári, hanem emberi jog hogy ki minek vallja magát! Magyarországon laknak magyarok, magyarországi németek, m.o-i lengyelek, m.o-i horvátok, és így tovább, de m.o-i franciák, m.o-i amerikaiak, m.o-i hollandok, stb. is! Az állampolgárság egy jogi fogalom, nem azonos a hovatartozással! Ugyanígy lehetnek magyar zsidók, de magyarországi zsidók is, magyar cigányok, de magyarországi lovári cigányok, sőt magyarországi beás cigányok, akik román anyanyelvüek és/vagy román tudatúak! Magyar az, aki a magyar kultúrkörhöz sorolja magát, ez több mint hogy magyarul beszél! Kultúrkör alapján való hovatartozás a legtartósabb, aki a felmenői előző lakhelye szerinti kultúrkörhöz tartozást preferálja, az hiába lakik itt, hiába többgenerációs ittlakó, mégsem MAGYAR!

  26. felix szerint:

    Ha valóban ezt vallanád és nem csak mosakodásra használnád, akkor nem vennéd magadnak a jogot arra, hogy eldöntsd, hogy ki milyen kultúrkörhöz tartozik, hiszen az a saját döntése.
    Szinte minden megnyilvánulásodban besorolsz.
    A magyar kultúrkörön belül is nagy a választék, választék, mert az nem stabil és nem egysíkú.
    Te az általad választottat akarod másokra erőltetni, szerintem ezzel ki is zárod magad a “kultúrkörből”.

  27. Vátesz szerint:

    A magyar kultúrkör egy és oszthatatlan! Lehet valaki magyar állampolgár, magyar anyanyelvű, de a zsidó kultúrkörhöz tartozó, függetlenül attól hogy az illető mellesleg izraelita vallású-e vagy nem! A cigányság is saját kultúrával rendelkezik, aki ahhoz tartozónak vallja magát, az cigány! Aki meg nem, az barnabőrű magyar! A Kulturkampfot pedig nem én kezdtem, hanem a Konrád György-félék!

  28. felix szerint:

    Az kész szerencse, hogy Konrád előtt ilyen nem volt.

  29. A honatyáknak jár a plusz állás
    2012-12-28 05:19:00
    Budapest — Míg a közszférában alacsonyabb szinten megszünteti a kormány az álláshalmozást, addig újabb lehetőségek nyílnak meg a honatyák előtt január 1-jétől: járási hivatalvezetők is lehetnek ebben a ciklusban a képviselőség mellett.
    Klasszikus demokrácia?!
    Egyeseknek klassz, a többieknek kuss! ))) 😛 (((
    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-honatyaknak-jar-a-plusz-allas-2126761

  30. robi szerint:

    T. vitéz b. G. Úr!

    A hülye is tudja, hogy a kitalált állások a klientúra pénzelésére jöttek létre.
    amelyik állás mellett két másik is ellátható, az fiktív. Lopni se kell hozzá, mégis dőlnek a milliók.

    Más kérdés, hogy a saját zsebükre szavazóknak piszkálja a csőrét, ha egy nyugdíjas vidéki orvos a munkájáért fizetést akar felvenni.

    Kettős erkölcs, kettős mérce. A műkeresztény, ájtatos társaságtól.

  31. robi!
    Ezt egy másik helyen kaptam ugyanerre a hsz.-re! 🙂
    “Talán az volt a demokrácia, amikor Medgyessy 30 ezer kommunistát helyezett el a hivatalokban a választások után?
    Ha olyan tehetséges vezetők hivatalnokok voltatok, miért dőlt össze a szocializmus?
    Itt az ideje, hogy az élet minden területén lecseréljenek benneteket a demokrácia érdekében.
    Hitványak, kerékkötők, ostobák, tehetségtelenek vagytok.”

  32. Bugi szerint:

    Az ATV-n is megjelent egy cikk erről, őskomcsi Dobákot említésre sem találták méltónak. Azt viszont kiemelték, hogy több körzetet is alkura szánják. Úgy tűnik az MSZP is égőnek tartja a csepeli bűnbandát.
    🙂

  33. robi szerint:

    Bugi!
    A Dobák helyében megköszönném az ingyen reklámot.
    Kevesen ismerik őt, jól jön egy kis hírverés.

    A celebek már tudják: nem az a fontos, hogy mit írnak róluk, csak írjanak.

  34. felix szerint:

    Bugi!
    Azzal, hogy Csepel megszűnt “komcsi” Lenni el is vesztette jelentőségét és egy lett a peremkerületek között.
    Az eljelentéktelenedését mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a jelenlegi polgármester is a parlamenti képviselőséget készül választani Csepel helyett.
    Csepel jelentősége eddig is csak szimbolikus volt a “vörössége” miatt.
    Csepelnek nincs olyan párja amelyiknek bármilyen víziója lenne Csepellel kapcsolatosan.
    Úgy látom, hogy Csepel lakósságának sincs semmilyen elképzelése.

  35. Bugi szerint:

    Csepel volt 2012-ben Budapest legtöbbet fejlődő kerülete. Javaslom a szerkesztők figyelmébe is. Amúgy Dobákról csak annyit, hogy nem új arc, nem fiatal és még jelentéktelen is. Ha ez reklám, akkor reklám.

  36. felix szerint:

    Bugi!
    Igaz. A FIDESZ learatta az MSZP vetését, de vetni nem vetett semmit Csepelen.
    A szargyár miatt szapulták az MSZP.- t, a vele járó csatornázásért meg verik a mellüket.

  37. Bugi szerint:

    Az MSZP 16 évig nem vetett, csak lopott. Az igaz, hogy a Fidesz most nem lop. Ne keverjük már a kettőt össze. Ha az MSZP-n bármi is múlott volna, nem 2012-ben valósul meg, hanem 1996-ban. Akkor volt szintén két éve hatalomban az MSZP. Csak nem lopni kellett volna, hanem dolgozni.

  38. felix szerint:

    Bugi!
    A meggyőzésemhez elég ha megmondod a FIDESZ csatorna tenderre beadott pályázatának a dátumát, ha nem zavar nagyon akkor a gerinc út pályázatának is.
    Még egy apróság. Az aláírók neve is kéne.

  39. Bugi szerint:

    Az MSZP 1994-ben ígérte meg Csepelen a csatornázást, amit nem voltak hajlandóak megcsinálni (ahogy az 1993-ban megígért gerincutat sem). Végül kizárólag uniós pénzből pályázott a főváros, de az MSZP még azt is megpróbálta megakadályozni. Itt van:

    http://csepel.info/?p=22158

    Miről is beszélünk? Az MSZP nekiment a csatornázásnak, bezárta a kórházat, az uszodát, évi kétmilliárdot lapátolt ki a csepeliek adójából. Ezek után nem csoda, hogy van bőr a képeteken pofázni, hiszen akik kétmilliárdot tudnak évente kilopni, azoknak vastagabb a bőr a képükön, mint ezer rinocérosznak.

  40. felix szerint:

    Bugi!
    Ezeket a hülyeségek már sokszor leírtad.
    A FIDESZ pályázatait mutasd meg amivel kiharcolta a csepeli fejlesztéseket. A többi duma.
    A Csepel infó meg nem semleges portál.

  41. bonifác szerint:

    Félix! Jó- jó,Te is csak annyira vagy részrehajló mint én. De a pénzügyek kissé félresikerültek.Az IMF hitelek pl. kutyaszalonokra mentek el, az utak PPS ben épültek.
    Attól koldulunk…Sajnos a szoci politika a legenyhébb esetben is kollektív rablás
    Tudom fáj, de ha nem így lett volna, nem itt tartanánk. a Fidesznek még 2 éve van, kicsit
    korai még értékelni. (tudod, elhajló) de eddig többször annyit tettek mint a szocik…
    A magyarságról, kultúrkörről annyit ” Aki embernek hitvány, magyarnak is hitvány.”
    (Márai) Nekünk van egy hitvány “kultúr” körünk: Kertészek, Eszterházy, KIs János (nem)
    Magyar Bálint, akik tökéletesen véletlenül egy valláshoz is tartoznak.Heller Ágnes is.
    Ők vagy tagadják, hogy magyarok,(Kertesz) és le is tagadja, hogy mondta, vagy szimplán
    rossz hírünket keltik. (Konrád György nehogy kimaradjon).Ez nem vallási, politikai ügy.
    Radnóti Miklós, Faludi György a kedvenceim Szép Ernőról, és a főkedvencről Karinthiról nem is beszélve. A TETT MAGA AZ EMBER.

  42. Bugi szerint:

    Az a baj felix, hogy ti a tényeket tartjátok hülyeségnek, és a hazugságaitokat axiómáknak. Ezért nem lehet veletek vitatkozni.

    Ha az MSZP meg akarta volna csinálni a teljes csatornázást vagy a gerincutat, akkor megcsinálta volna. 16 évük volt rá, nem négy.

  43. felix szerint:

    Bugi!
    Pályázatokat mutass!
    A többi duma.
    Senki nem vitatja, hogy a kivitelezés a FIDESZ alatt valósult meg.
    Csak azt kéne elismerni, hogy a pénzt az MSZP szerezte és az előkészítés nagyobb részét is elvégezte.
    Ennyi.

  44. Bugi szerint:

    Felix:

    1. átadták 1998-ban a gerincutat? És a csatornázást? Nem. 4 éve volt rá az MSZP-nek.

    2. átadták 2002-ben a gerincutat? És a csatornázást? Nem. 8 éve volt rá az MSZP-nek.

    3. átadták 2006-ban a gerincutat? És a csatornázást? Nem. 12 éve volt rá az MSZP-nek.

    4. átadták 2012-ben a gerincutat? És a csatornázást? Nem. 16 éve volt rá az MSZP-nek.

    Miről pofázol? Mikor adta át az MSZP? SOHA!

  45. Bugi szerint:

    Bocs, 2010-et akartam írni a 4. pontba. 2012-ben ugyanis mindkettő megvalósult, hála a Fidesznek. Tekintettel arra is, hogy 2010-ig minden egyes ciklusban a ciklus végére megígérte az MSZP a gerincút és a csatornázás befejezését, teljesen egyértelmű, hogy 2014-re sem készült volna el egyik sem, ha ismét MSZP-s vezetése lett volna Csepelnek.

    Pofázni kevés. Dolgozni is tudni kell. Csepelen az MSZP idején csak a lopás ment olajozottan. A munkát az elvtársak hírből sem ismerték.

  46. felix szerint:

    Bugi!
    Magaddal vitázol?
    Ha nem tudsz olvasni kérj meg egy nyolcévest, hogy segítsen.
    Az írtam, hogy a kivitelezés a FIDESZ alatt történt meg, de a pénzt az MSZP szerezte meg pályázati úton és az előkészítés nagy részét is ő végezte el.
    Akkor most ki is pofázik és ki mond igazat?

  47. robi szerint:

    Bugi!
    Én nem próbállak semmiről győzködni, de:

    1./ a kórház bezárási duma igen sekélyes. A bezárásért cserébe Csepel kapott egy teljes rendelő felújítást. A döntés az amúgy nem túl fényesen muzsikáló szoci társulat talán legjobb húzása volt. Nézz körül a szomszédos kerületekben: hozzánk képest milyen lepukkant rendelőkbe járnak a betegek. A jelenlegi kormányzat – nagyon helyesen – a kórházak központosítása mellett döntött. A külvárosi lepukkant kórházakat bezárta. Ha a szocik nem zárják be a gyár mellé épült intézményt, megtette volna a jelenlegi ( rendelő felújítás nélkül).

    2./ Ami a két milliárdos önkormányzati megtakarítást illeti: a már sokszor megismételt “győzelmi jelentést” kissé elhalványították az elmúlt időszak történései.

    Az önkormányzati hitelek részleges átvállalásáról született kormánydöntés azokat a településeket támogatja, akik bátran nyúltak a pénzekhez. Hitelekből beruháztak, fejlesztették településüket. A napokban olvastam, hogy a hitel átvállaláson kívül több város további támogatásokban részesült.
    Te meg büszke vagy arra, hogy az önkormányzat kétmilliárdot spórolt meg a csepelieken. Valamit tudtak mások, amiket a csepeliek nem.

    Melyik települések polgárai jártak jól?

  48. felix szerint:

    Az első ponthoz.
    És még egy plusz emeletet.

Itt lehet hozzászólni !