Fantomklubot ünnepeltek Csepelen

Magyar Hírlap Online

A Béke téri kosár- és röplabdacsarnokban már fűtésre sem futja

Az egykori Csepel Sport Club centenáriumi évének záró programjaként sportgálát rendeztek a Csepeli Munkásotthonban. A december 14-i rendezvényen számos egykori kiváló csepeli sportember tette tiszteletét, és emlékezett a régi sikerekre” – olvasható a Csepel FC honlapján.

A mára erősen leharcolt épületet azért választották a szervezők, mert például a Béke téri sportcsarnokban – amely ideális helyszín lett volna egy ilyen ünnepségnek – nincs fűtés, a tartozások miatt kikapcsolták. Így az ifjúsági és a felnőtt kosár-, illetve röplabdacsapatok nem is tudnak edzeni a háromfokos csarnokban. Nem jobb a helyzet a futballistáknál sem. A stadionban hónapok óta nincs meleg víz, így a meccsek után garantált a felfrissülés a főszereplőknek.

Az 1912-ben alapított klub területeit még a kerület előző szocialista vezetése passzolta át a megfoghatatlan hátterű Csepel SC alapítványnak, amelynek később az alapítójogait a Cs. Sziget-Invest Befektető és Termelői Kft. számára játszotta át. 2008-ban az alapítvány a Béke téri sporttelepre és Hollandi úti kajak-kenu telepre nyolcmillió eurós (2,3 milliárd forint) jelzálog jogot jegyeztetett be a CIB Banknál. A XXI. kerület polgármestere, Németh Szilárd korábban sikkasztás és hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a Csepel SC alapítvány ügyében. A korábbi „eladás” pikantériája, hogy a teljes szerződést titkosították, azt sem lehet tudni, kik a szerződő felek, és kik írták alá a dokumentumot.

Mindenesetre a fantomklub díszvacsoráján most ott ült a csepeli Podolák György volt szocialista országgyűlési képviselő, Tóth Mihály, a kerület korábbi MSZP-s polgármestere és a klub egykori elnöke, Kiss Imre is. Ők régen is jól megvoltak. Ugyanakkor sokatmondó, hogy a néhai Csepel SC világbajnoki ezüstérmes labdarúgóját, Tóth II. Józsefet elfelejtették meghívni. Ő valamiért nem fért bele a „számos egykori kiváló csepeli sportember” kategóriába.

Forrás: Magyar Hírlap Online

16 hozzászólás “Fantomklubot ünnepeltek Csepelen” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Várom az MSZP-s hozzászólásokat arról, hogy a minimálbért le kell csökkenteni, a rezsit meg kell növelni, a sportegyesületeket meg el kell lopni, de persze az MSZP-seknek, ezért aztán akkor a legjobb a sportélet, ha fűtés sincs.

  2. Sobri szerint:

    ” Németh Szilárd korábban sikkasztás és hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a Csepel SC alapítvány ügyében.” – és az eredmény?
    Ismerjük a Legfőbb Ügyészség, alias Polt Péter levelét, ugye?
    A végeredmény egy nagy-nagy nulla!

  3. Bugi szerint:

    Pedig nem kérdés, hogy mi történt pont akkor, amikor Avarkeszinek hívják az államtitkárt.

  4. csaba péter szerint:

    Szerintem bugi illetékes a mostani lenyúlások celebrálásában.

  5. nagyapó szerint:

    Eetásak! Tényleg, a komunyistákat más fából faragták.
    Nem érem fel ésszel, nem tűnik fel az, hogy nem csak a polgárok, hanem az álbaloldaliak is ki vannak rekesztve a csepeli sportból. Hanem azért megtehetnének annyit, árulják el, hogy a kommunista csemeték hol sportolnak?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. ugró mókus szerint:

    Bocsánat tisztelettel kérdezem az angol-magyar emlék ünnepségre(amit az önkormányzat tartott) meghívták TóthII.Józsi bácsit(Bózsit)?Ha nem akkor a másikat ne savazzuk.Csak a korrektség jegyében.Én úgy tudom az öreg nem volt ott.Az más kérdés hogy a klub egyik sírásója Kiss Imre mit keresett ott.Nyugodtan megkérdezhetné tőle valaki,hogy a faszba sikerült a CSEPEL SC-t így szét zülleszteni és ami még sokkal rosszabb így tönkre tenni.Én azért ismét megkérdezem,hogy azok a klubok akik magán illetve alapítványi kézen vannak miért is kapják kosár számra az állami támogatást?Fradi,Vidi,,Felcsút,Kispest miért?

  7. Tóth Kati szerint:

    Podolák elvtárs igen nagy hozzáértéssel,teljes szívvel,lélekkel rendbetette a Csepel SC-t.Ja,hogy a teremben nincs fűtés és teljesen le van pukkanva?Hát ennyit ért a szoci vezetés.Remélem sokan sírják őket vissza!Sokan imádják a nyomort és a kilátástalanságot.Podolák elvtársék ezt pedig igen jól meg tudják teremteni.

  8. felix szerint:

    Szemétláda!
    Nem vettek fel sprinternek, vagy mi a bajod.
    Esetleg kirekesztettek a válogatottból?

  9. csp szerint:

    2009-ben a sportbálon a polgármester Úr méltatta Takács Krisztiánt, aki egyikszervezője volt a mostani gálaestnek. Most meg utolsó senki. Se baj biztos minden rendben van. Ezt ünneplik a diákok is az utcákon.

  10. robi szerint:

    A klub széthullott, nem vitás: a stadion látványa is lehangoló.

    A rendszerváltás betett a kerületnek és intézményeinek egyaránt. Egy folyamatosan öregedő, szegényedő, -befektetők híján – perspektíva nélküli településnek ugyan, miből jutna sport célokra? Aki teheti, elhúz innen.

    Egyenlőre úgy tűnik, a vezető politikát sem érdekli Csepel.

    Ami a titkosítást illeti: nem akarásnak nyögés a vége. A látszat elszámoltatással a titkok továbbra is titkok maradhatnak.

  11. ugró mókus szerint:

    A kerület vezetése miért nem lobbizik a klubért,ahogy tette azt Kovács Kokó és Gedó Gyuri a Vasasért?Kérdem én a Vasas sem állami és még is kap állami támogatást.Hogy is van ez?

  12. Manitu szerint:

    Robi! Takács Krisztiánról 2009 óta kiderült egy-két dolog. Nyilván a rendőrség se gyanúsította volna meg, ha teljesen alaptalan.

    A Csepel SC-t pedig valóban Podolák elvtárs tüntette el idegen tulajdonba.

  13. "?!" szerint:

    Ez a bejegyzés ismét egy dilettáns és hazugságokat tartalmazó hiteltelen írás!

    Aki írta, az vagy nem volt tisztában azzal amiről írt, vagy egy dilettáns hazudozó!

    Arról számolt be, hogy “az egykori Csepel Sport Club centenáriumi évének záró programjaként sportgálát rendeztek a Csepeli Munkásotthonban”.
    Majd azzal folytatta a dilettáns hülye, hogy “A mára erősen leharcolt épületet azért választották a szervezők, mert például a Béke téri sportcsarnokban – amely ideális helyszín lett volna egy ilyen ünnepségnek – nincs fűtés, a tartozások miatt kikapcsolták.”

    Kérdezem, hogy vajon honnan vette ez barom, hogy “a Csepeli Munkásotthon erősen leharcolt épület”?!

    A címben “fantomklub ünnepléséről írt a szerző, majd dramatizálva leírta a jelenlegi siralmas állapotokat, de elfelejtette megemlíteni, hogy az azért van, mert a jelenlegi fideszes önkormányzat egyetlen forinttal sem támogatja a csepeli fiataloknak sportolási lehetőséget biztosító Csepel SC-t, miközben például éppen november 29-én szavaztak meg támogatást a fideszes képviselők egy olyan valóban fantomszervezetnek tűnő sport egyesület részére, amely egy egy lakótelepi lakásba van bejegyezve és az egyesület honlapján olvasható utolsó híradás 2005. február 27.-i keltű!!!

    Ezen kívül mindenféle baromságra szórják a közpénzt a fideszes vezetők (vidéki település harang beszerzésének támogatására, nem Csepelen rendezendő Csángó Bál támogatására, rovásírásos városkapuk állítására, országzászló állításra, kitalált jubileum egész éves ünneplésére, lengyel pap emlékére csepeli harangláb építésére, határon-túli utaztatásokra, az önkormányzati vezetők részére magánhasználatú gépkocsik beszerzésére és ezek üzemeltetési költségeire, stb.) csak a legtöbb csepeli fiatalnak jelenleg sportolási lehetőséget biztosító Csepel SC támogatására nem adnak egyetlen forintot sem!

    Olvashatunk a bejegyzésben arról is, hogy 2008-ban a Csepel SC alapítvány a Béke téri sporttelepre és Hollandi úti kajak-kenu telepre nyolcmillió eurós (2,3 milliárd forint) jelzálog jogot jegyeztetett be a CIB Banknál, de azt szándékosan elfelejtette megírni a cikk írója, hogy erre a pénzre a Csepel SC 2008-ig felhalmozódott több mint 2 milliárd Ft adósságának (közüzemi díjtartozások, stb.) rendezéséhez volt szükség!

    Hazug módon csak arról számol be a cikk írója, hogy Németh Szilárd korábban sikkasztás és hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a Csepel SC alapítvány ügyében, de azt szándékosan elfelejtette megírni a cikk írója, hogy a feljelentést elutasították, mert mint Németh Szilárd mondta az egyik rendezvényen, “a Csepel SC alapítvány szerződéseit 2008-ban jogilag úgy bebetonozta a jelenlegi fideszes külügyminiszter ügyvédi irodája, hogy azon nem lehet fogást találni”!
    Tehát a képviselői mentelmi jog mögé bújva bátran feljelentgető csepeli fideszes vezető feljelentése, a sportteleppel kapcsolatos bizonyítható jogsértés hiánya miatt szimpla rágalmazás maradt!!!

    A bejegyzés többi része olyan színvonalat képvisel, hogy az már szóra sem érdemes!

  14. Albisola szerint:

    Kedves fideszesek! … annyi mindent akartam ide írni most, de amire a végére értem, inkább kitöröltem mindent, mert semmi értelme. Na, tudjátok, az a legszomorúbb, hogy már értelmét sem látom vitatkozni veletek. Így tuti buktok, és sajnos a szocik sem sokkal jobbak, akik utánatok jönnek majd…

  15. felix szerint:

    Albisola!
    Igazad van.
    Próbálkozz a DK.-val.
    Talán????????????

  16. széplett szerint:

    Albisola: Mindent leírtál ami lényeges. Pontosan így látom én is.

    Talán még annyit, hogy tóth katinál nagyobb gyökeret még nem olvastam itt a fórumon. Öreggyökér is méterekkel utána következik.
    Maguk sem veszik észre, hogy komcsi tulajdonságokkal rendelkeznek.

Itt lehet hozzászólni !